Šta je novo?

Huawei G300

Ovo je kopija MIUI-a...

ma kako da bekapujem imam neka čuda od po par gb, umoriće me. neka, radi španac lepo za everyday use, samo igre kad oću da igram upalim chainfire. imam čak i mala slovca, milina... samo kad bi mogao da bude tako beo ko taj :) ih miline....

Poslednja izmena:
bekap radis iz cwm i nema brige, za 2min restore uradis ako ti se ne svidja.

nasao sam gde da iskljucim okvire za ikonice, sad je to to
dety5ehy.jpg

znači real racing 3 i real racing 2 samo posle instaliram i on će da ih vidi, ne mora da se instalira ponovo...

a ovo đilkoš što kaže da je to kopija miui-a, jel to loše? mislim onda aj da instaliramo miui? i šta je taj miui uopšte, neki modifikovani kineski android? na kraju krajeva šta je baidu? isto to?

ne instaliraš nego vratiš iz bekapa :)

znači real racing 3 i real racing 2 samo posle instaliram i on će da ih vidi, ne mora da se instalira ponovo...

a ovo đilkoš što kaže da je to kopija miui-a, jel to loše? mislim onda aj da instaliramo miui? i šta je taj miui uopšte, neki modifikovani kineski android? na kraju krajeva šta je baidu? isto to?

Ne znam da li ima Miui za g300. Pa vidim delove da su slični settings je skoro pa isti, kockaste ikone, transparent status bar...

Kucaj miui na Google-u ili YouTube-u, pa ćeš da vidiš. Miui je extra, koristio sam ga dobrih godinu dana na S2.

Ne znam, meni je i dalje Smart Launcher najbolje resenje. Nema skrolovanja kroz x desktopa, on automatski rasporedjuje ikone u games/media/web/connection i sl, brzo radi i praktican je.

al nemaš widgete na glavnom ekranu
i jel ti ubija aplikacije? ne znam kako launcher to radi, ali meni je sve app koje minimizujem ubijao i kretale su "od početka" kad ih ponovo podignem

Skrolujes levo na glavnom ekranu i udjes u widget deo. Jedan potez prstom. Ja i onako na klasicnim launcherima nisam imao widgete na glavnom ekranu osim sata.
Nisam siguran za to ubijanje aplikacija, za sada radi ok kada idem na home i pozovem ih ponovo. Ali ecimo primetio sam da dosta aplikacija puca kada rotiram fon u landscape pa vratim u portrait.

EDIT:
Inace kupih USB OTG kabl danas, da bih mogao da kontrolisem DSLR preko fona. Smorih se kada sam procitao negde ad telefon mora imati USB Host mogucnost, sto naravno G300 nema. Shajze.

Poslednja izmena:
Ne znam da li ima Miui za g300. Pa vidim delove da su slični settings je skoro pa isti, kockaste ikone, transparent status bar...

Kucaj miui na Google-u ili YouTube-u, pa ćeš da vidiš. Miui je extra, koristio sam ga dobrih godinu dana na S2.
Baidu nema veze sa miuiem. Baidu ima ceo svoj ekosistem, od marketa, browsera... mozda lice samo ali tu se svaka slicnost zavrsava.

Znaci po*izdeo sam. Sad se uveliko kajem sto sam instalirao ICS i spanca. Evo spisak sta ne valja:
- nestabilniji rad aplikacija
- kamera je za bacanje, video klipovi laguju i seckaju (najbitnije)
- odziv ekrana je ponekad katastrofalan, ponekad 5 puta treba da kliknem na neku opciju da bi prihvatio, sto je verovatno rezultat sledece stavke
- telefon radi sporije, ume da laguje i da se gusi

Jednostavno ICS nije za ovaj telefon, brdo bagova. Znaci poludeo sam kada sam skontao da ja kemkorder neupotrebljiv na ICSu (cisto sumnjam da je do slim-a). Probao sam i default i lgcamera, u oba slucaja klipovi laguju i seckaju do bola. Otvorim klip u MX player-u i kaze 3.4mbit i 25fps (15fps preko lgcamera). Koliko ja znam ovaj tel normalno gura 2mbit i 30fps, moguce da zato laguju. WTF is going on?! Jel neko probao da snima video klipove na ICSu ili spancu? Znaci ovoliko < > mi fali da vratim na oficijalni GB (nikako stock), bez romova. Ako je ovo s*anje napravio spanac, izbrisacu ga sa zadovoljstvom.

Pa vrati GB sta se nerviras :) Slim rom iako pise da snima u 640x480 ustvari snima u 840x480 i meni je to super, nisam primetio lagove. Ne opterecujem se sa fps. Probacu kasnije baidu kako snima.

edit: baidu camera pravi sjajnu panoramu :)

Poslednja izmena:
Odlicno. To mi je jos gore nego da ne valja rom. :D
Ne znam kako sam mogao negde da zeznem nesto kada sam pratio pazljivo korak po korak odavde -> http://www.huaweig300.com/huawei-g300-install-a-custom-jelly-bean-ics-rom-from-scratch/

Jedino ako ICS rom sa tog sajta nije dobar, nista drugo mi ne pada na pamet.

Cek, da uradim factory reset preko settings-a, ili preko bootloadera? Pretpostavljam da ovo drugo brise sve romove i modove, a ovo prvo brise samo aplikacije/launchere?

Oba brišu samo /data tako da sistem ne diraju

si odradio sve one wipe-ove pre instalacije? nemam pojma šta je moglo da krene po zlu. jesi koristio onaj link što je dao dovahpig meni gore?

inače, ako ti je par dana radio fon lepo, a onda počeo da brlja pogledaj šta si instalirao možda je to zeznulo nešto...

Pre instalacije je fon bio na VIPovom stocku, sa default aplikacijama. Zatim sam uradio hard reset, i sve wipe-ove iz uputstva sa linka.
Od prvog dana video klipovi su lagovali i seckali, tako da nije do instalacija silnih. Jedna od prvih plikacija koje sam probao bila je lgcamera.

Na koji tacno link mislis koji je dovahpig postovao?

Jel moguce uraditi revert na stock ICS, znaci da se obrise spanac samo, ili mora sve iz pocetka?

Pretpostavljam da nigde u tutorijalu ne pise da treba format system, koji bi trebao da odradis pre novog roma.

Mislim da nigde ne pise za format system, evo i sad gledam taj tutorial.
Tutorail je bas detaljan, korak po korak, ne mogu da verujem da su to najbitnije propustili.
Sta je taj format system i kako se radi?

Pod mounts and storage u recovery kad radiš Wipe pre fleša
Brišeš /system patriciju

pa nista, sad opet isto... samo formatiraj sve živo i wipe-uj sve živo...

dovahpig, probao bih taj baidu, ali ne znam, sve što mi je na špancu već namešteno tamo moram da dodajem, tipa da mi sd kartica bude default memorija i sl. plus ima gomilu bloatware-a, španac je nekako čist. ako na njemu lepo rade igre možda i probam, samo nigde ne mogu da nađem taj info.

Evo probacu sve iz pocetka ovih dana kada budem imao vremena.
Gde se tacno radi taj format system? Jel pre ovoga -> http://huaweig300.com/huawei-g300-install-a-custom-jelly-bean-ics-rom-from-scratch/install-the-custom-rom/
ili pre instaliranja ICS-a?
Sada treba da otkrijem kako da odradim sve iz pocetka, da li je potrebno od nule sve, kako se brisu romovi i modovi, aaaahhhhhhhh.
vidi ovako malo detaljnije da ne bi bubao napamet kako vidim da radiš nego sa razumevanjem :)
/system particija = rom i sva customizacija koja je išla uz njega (modovi koje pominješ), sistemske aplikacije
/data particija = tvoje aplikacije i podešavanja sistema koja radiš iz settingsa
/cache = ime kaže
dalvik keš je na /data particiji (bar na jb4.2 i 4.3, ranije je možda bilo i drugačije, nije ni bitno)

kad hoćeš da instaliraš rom i radiš wipe/format ovog gore sada bi trebalo da ti je jasno šta koji radi
wipe data - brišeš tvoje aplikacije i vraćaš PODEŠAVANJA roma na ona koja su bila na prvom bootu. znači ako si imao tad neke modove imaćeš ih i posle wipe data. factory reset je drugo ime za ovo
wipe cache i dalvik cache - briše keševe, kreiraće ih ponovo kad upališ tel
format system - briše ti sam rom (nemaš romove nego samo jedan jedini). posle ovoga nećeš moći da upališ tel pre nego što flešuješ neki drugi rom.

i još jedna vrlo bitna stvar, uvek imaj nandroid backup nekog roma koji ti radi, koji god bio (ako je neki taze još bolje), za slučaj da se nešto zezne uvek njega možeš da vratiš i imaš ispravan i funkcionalan telefon

Poslednja izmena:
Lako reci! :D Meni je ovo sve toliko komplikovano da to nije normalno. Sad sam totalno izgubljen, pojma nemam kako da odradim sve iz pocetka, kako cu obrisati romove, kada se radi taj format system. Ima dosta tutoriala po netu, al' eto sada ne verujem ni jednom jer ovaj koji je navodno bio odlican, ne navodi format system ni u jednom koraku. I ajd sad, koji tutorial, kako da znam da li valja...? Hate this crap.

EDIT: hvala vojkane, pretekao si me.
Moram da radim sa bubanjem jer mi sad apsolutno nije jasno, kada se sta radi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno