Šta je novo?

Huawei G300

ali gde u ramu? u running ili cached apps? ovo što je u cached se računa kao free. imaš 2 keširane po 50MB to je 100 MB free (+ još nešto malo što uvek ostane kao baš free). Ako imaš 100mb free i ubijaš ove aplikacije iz cached (ili hiberniraš kako god) nećeš imati više free rama. čak free ram malo i padne iz nekog razloga kad njih stopiraš. greenify ima smisla samo za ove aplikacije koje su u running, mada kod njih uglavnom ima opcija u podešavanjima da im to ugasiš... a ako nema onda ih zamrzavaš.
ako je zbog notifikacija ugasi notifikacije u podešavanjima tapatalka. ja sam ugasio i ne stoji mi u running.

a "free ram is a wasted ram" je apsolutno tačno za sve android uređaje, nebitno koliko ima rama, jedino je važno da to zauzeće rama ne dođe od nekog memory leaka, nego od servisa i keširanih aplikacija..

Kako god, telefon bolje radi uz greenify.

Ne mogu da verujem da je 2G bug i dalje prisutan na ICS-u. Mislim na onaj bug da se dosta puta desava da telefon nece da se rekonektuje na mrezu posle gubljenja 2G signala. 3G aktiviram samo kada mi treba net, a nisam pri wi-fi signalu i pride je za 2 crtice losiji signal po defaultu. Jako me iritira kada posle sat-dva pogledam u telefon i vidim da nije ukacen na mrezu, i ko zna koliko dugo tako stoji.

pa u suštini ja da držim stalno na 2g. za mail/chat(skype,viber) sasvim dovoljno... ako mi treba surf opet dovoljno jer koristim operu mini pošto na g300 svaki drugi brovvser secka, koči, štuca, smara... update aplikacija ionako radim preko vvifi. 3g mi stvarno ne treba na ovom čudu....

Ja uvek drzim na 2G bog boljeg signala i shatro ustede baterije. Samo me smara taj android bug u 2G rezimu.

Tapatalk-u na 2G treba 2 minuta da otvori samo listu foruma. Mada VIP-ov 2G/3G internet je OCAJAN, u 50% slucajeva mi izbaci posle minut cekanja da ne moze ucitati.

nemaš uopšte signal ili su ti sive crtice?

pa nije šatro ušteda baterije, razvaljuje koliko štedi, bar 50% duže traje... ja na telenoru bez problema na 2g otvaram forum, samo ne učitava slike.

Vip internet radi ocajno i planiram.sledece godine ako ovako nastave da ih menjam posle 4 godine. Ali meni se nikad na g300 nije desavalo da posle pucanja nece da se rekonektuje. Ni na jednom romu. Cak ni na poslu gde mi je slab signal. Jedino se desavalo kad sam drzao na 2g/3g, i onda posto su slabi signali telefon se zaglupi od silnog prebacivanja. Resenje je mali programcic "network" sa marketa koji pristupa nekom skrivenom podmeniju u telefonu i ima opciju 3g only. Ja sam uvek na 2g only a kad mi zatreba prebacim na 3g i onda se on kaci samo na 3g i nema problema.

Od kako sam instalirao ICS i ovaj Slim svaka druga igra puca. Probao malopre Real Racing 3, puca svaka 3 minuta. Infinite Flight puca svaki minut. Sumnjam na Wiper nesto, *** nemam u sta drugo prstom da upirem. :)
Ko rece ad igra Real Racing 3? Na kom si modu, kako ti radi, i sl? Ja nemam nista od kriticnih aplikacija osim Wiper i Greenify. I Greenify nije nista od igara u hibernaciji.

Wiper dolazi uz slim pretpostavljam, čisti ram i rezidentan je u memoriji, ne može se ubiti. Moguće da ubija aplikacije posle pokretanja, opet pretpostavka.
Real Racing 3 nisam probao pre ICS-a i slima.
Jel zna neko kako se može ubiti Wiper?

O boze, opusteno sam zaboravio na root uninstaller-e. :D
Ubio Wiper, koji ce mi. Probao Real Racing 3 posle toga, nece ni da udje u trku. Sad mi pada na pamet da nije zbog toga sto sam 3 puta prekidao download posle instalacije? Mislim da sam tih 800mb cekao da skine pa jedno 2 sata, nije ni cudo sto sam ga prekidao. Kontam da su mozda neki fajlovi corrupted ako se ne skine content iz jednog pokusaja. Ne razumem zasto je download tako spor, isao sam preko wi-fi na 10mbit.

@ed-hunter

Si uspeo iz prve da skines content ili si prekidao?

ma ne bi trebalo da bude problema ako se prekida... ja sam primetio da real racing 3 mnogo bolje radi ako resetujem fon, i onda pokrenem samo igru. slab je g300 za real racing :/

inace ja taj wiper nemam, ne znam odakle tebi...

Dosao uz ICS iz onog uputstva od pre neke strane, ili spanca. Ali posto ti imas spanca, onda verovatno ICS. Mogu samo da nagadjam. Bilo kako bilo Wiper sam unistall-isao, a Real Racing i dalje puca kao da je placen za to. :) Ne mogu vise ni da lupam glavu zbog te igre, testiracu jos fon, mozda ce ipak raditi ok.

Wiper dolazi uz slim pretpostavljam, čisti ram i rezidentan je u memoriji, ne može se ubiti. Moguće da ubija aplikacije posle pokretanja, opet pretpostavka.
Real Racing 3 nisam probao pre ICS-a i slima.
Jel zna neko kako se može ubiti Wiper?

Wiper ne ubija nikakve procese, vec cistis cache snjim samo kad udjes u sve aplikacije dole imas opciju wipe cache ili tako nesto.

Za vas koji se patite sa igrama na ovom fonu probajte slimbean 8.0 rom. Ja sam iz radoznalosti samo probao neki nfs na ovom romu 1,5gb velik cini mi se i malo je seckao dok je na slimbean picio samo tako.

slim bean je jelly bean? nemam snage stvarno sad da se mlatim sa time, fon mi je već "uhodan" gosn pelle mož da proba jer je on sad taze radio sistem, pa neće mnogo da izgubi. značilo bi nam da se isproba i nađe rom gde će da radi lepo real racing 3. meni na špancu radi ali zna da štucne kad su zahtevne trke. inače dungeon hunter 2 apk koji mi je radio na gb ovde mi puca.

Jeste, 4.2.2.
Sad ce ubrzo CM 10.2, alfa izgleda razbija. To bi valjalo probati.

Za pare, sigurno ne radi dzabe :)
Mada je dazzozo 0 od developera, trudi se decko al ne ume nista da odradi kako valja.
Za telenor touch plus aka crescent aka vivacity je uradio par CM romova, godinu dana se jebavao i ostavio nezavrsen sa kojekakvim bagovima. Tako se pati i na g300.

pffff pa ko im placa? ono ljudi sto doniraju?

elem, pade mi nesto napamet... probao sam chainfire 3d i radi na ovom ics spancu. ukljucio sam reduced texture size i real racing 3 razvaljuje kako radi, ni da secne... da je ruzno, ruzno je... ali opet i na kompu uvek biram stabilniji fps od nivoa detalja i textura, tako da mi je ok... real racing 3 sa ukljucenim smanjenim texturama izgleda kao stari gran turismo trojka recimo da tako opisem, sto je meni ok. sad cu da probam i real racing 2...

inace tapatalk 4 definitivno ima gpu akceleraciju, ruzan je do bola sa ukljucenom opcijom za smanjenje textura... :d

edig: evo sad sam probao real racing 2, on je manje poruzneo od trojke... super....

btw, overklokovan je na 1.267

nego, s obzirom da ui na ics koristi gpu akceleraciju sad mi SVE RUZNO haha!!!! cool

Poslednja izmena:
Zacudio bi se koje pare mlate preko donacija :) secam se pre godinu dana u cm9 temi za zte neki lik mu je donirao 15 funti kad je ovaj izbacio novu verziju, ko zna koliko je takvih i sto se ne javljaju.

Ja sam batalio igre na g300, mucenje :)

sve je kul sa chainfire 3d...

mislim ja ni ne stizem pošteno da provozam ove automobile u real racing 3, ali recimo dobro je tako kad čekam nekog desetak minuta da ubijem, pa neka ga na fonu...

Sta ne radi na CM10.1? Pitam jer sam ubacio drugu i ne zali se da mu nesto ne radi. Ranije je imao probleme da bude cesto nedostupan ali sada mu sve lepo radi.

Ima voice distorziju kad pricas sa nekim. To je mene odvratilo ponajvise od njega. Izgleda da cm 10.2 alfa ne pati od toga.

Instalirao Chainfire 3d i ispada da sada Infinite Flight i Real Racing 3 rade ok kada sam aktivirao reduce texture quality. Thanks for the tip. :)

Poslednja izmena:
Probajte novi BaiduCloudRomStableV5. Moram priznati da je odlican iako sam posle prvih verzija vikao da je to najgori rom sto sam ikad probao. Verzija je 4.04 i ne pati od baga kad prikacite fon na usb da se gubi melodija. Brzi je i sve deluje nekako tecnije. Ima gomilu opcija za podesavanje i dosta suvisnih aplikacija koje mozete izbaci sa sdmaid recimo. Jedina mana je a mozda i nije sto je pored kineskog tu samo jos i engleski jezik. Launcher je neverovatnih 380kb i brzi je cak i od Nove. Baidu browser cini mi se brzi od dolphina al treba to sve detaljno istestirati u narednih par dana. U svakom slucaju preporuka.

anapa4ar.jpg

punasu6e.jpg

ebahyzer.jpg

lep rom, i nema caller lag \o/

lepo izgleda bre... jel se flešuje preko cwm? jooooooo ko će opet da vraća sve aplikacije.... upao sam u nepovratni loop menjanja romova, a nisam sebe zamišljao tako...

Vrh Dno