Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Limundo je presao od aukcijskog sajta u deponiju. Ljudi bukvalno prodaju sve iz kuce od nekih bezvrednih igracaka do iskoricenih kondoma. U svom tom krsu je zaista nemoguce pronaci neku kvalitetnu stvar. Limundo vam je online verzija onih pijanaca sto na cebetu pored Bajlonijeve pijace prodaju polovne baterije i izgrebane cedeove. Limundo nije napravljen da bi neko ziveo od njega vec da bi nesto koliko-toliko vredno naslo novog vlasnika ili da bi neko nesto kupio.

Limundo nije napravljen da bi neko ziveo od njega vec da bi nesto koliko-toliko vredno naslo novog vlasnika ili da bi neko nesto kupio.

Netacno. Prvo, poseban soj preprodavaca odlicno zivi od Limunda, to su otkupljivaci svega i svacega ispod cene koji to posle prodaju po realnoj ceni na Limundu, knjige, racunari, mobilni i sl. U drugu grupu spadaju ljudi koji prodaju visak svojih stvari iz kuce koje im ne trebaju ili ih menjaju za bolje. Trecu grupu ljudi cine prodavci sitnica tzv kolekcionari, i tu ima vise podvrsta ali se vi svi najvise zalite na one koji nemaju mnogo da ponude. To nije vas problem. Ovo je Limundo ekosistem, i kao u svakom ekosistemu, veca riba jede sitniju ribu, ali ne pisanjem po Benchmark forumu nego delanjem.

Inicijalna ideja Limunda jeste domaci online aukcijski sajt a ne da bi neki dokoni covek prodavao krs. Naravno da ima ozbiljnih ljudi koji vrte/prave pare i u potpunosti podrzavam to, ja pricam o onom sloju ljudi koji u kuci imaju goooomile krsa koji ni njima nije potreban ali misle da nekome zaista treba polovna olovka ili gumica. Takvi NEMAJU sta da ponude i ne treba da ih tolerisu. Samim tim sto postoje takvi prodavci smeca Limundo gubi na svom imidzu aukcijskog sajta i postaje krs. Da ne pricam o prevarama sa poslednjom ponudom ili otkazivanja aukcija u slucaju da cena ne dostigne onu koju je prodavac pozeleo. Tako je bar bilo pre, ne znam kako je sad. Jedino sto sam kupio preko limunda su bili neki roleri za devojku koji naravno nisu odgovarali opisu ali ***, dok se drugar nakupovao uredjaja koji nisu imali veze sa onim sto pise u opisu. Naravno Limundov tim je izasao u susret - nikako.

Nije na tebi da odredjujes sta vredi a sta ne, tu su kupci. Da ti ljudi koji prodaju sitnice imaju para ne bi prodavali stvari od 10 din pocetnom cenom. Ima ljudi koji prezivljavaju uz pomoc Limunda a ima onih koji zive od njega. Nismo svi isti.

ovo govoris iz empatije prema ljudima koji sede kuci, imaju internet, "nemaju leba da jedu" al zato imaju komp i monitor, i interneta i vremena da postave 4200 aukcija djubreta ? aj samo izracunaj 2000 ponavljajucih aukcija koliko vremena treba da se postavi - nek je 20 dnevno ne moze vise (uslikati, kropovati, upload, tekst, popunjavanje forme, provera...) dakle jedna osoba koja ima 2000 aukcija ponavljajucih u beskonacno je te aukcije postavljala 100 dana minimum. jedna rec kao zakljucak - neradnik. Ne zanima me dal ima rak ili sidu, to je osoba koja sa namerom prodaje smece i sto mi u vojsci govorismo "vata krivine". Izgovor da ta osoba "zivi od limunda" tek tada nema vrednost jer je za to vreme koje je ta ista osoba utrosila da se "igra prodavca" mogao da radi za minimalac u srbiji, jede leba i parizera, i onda ulozi u vredniju robu ako bas oce na limundo da radi. a NE da prodaje pokvaren punjac za nokiu.

Moj deda je umro u 68 godini od srcanog udara - na gradjevini. sa 20 nemackih maraka dnevnice u dzepu. tako da meni licno pordavac djubreta na limundo nema apsolutno nikakav izgovor zasto je u toj konkretno finansijskoj situaciji da mu zivot zavisi od prodaje shpajz tegle za 30 dinara.

ovakva praksa unistava Limundo kao najveci srpski aukcijiski sajt i nijedan normalan kupac ne zeli da posecuje sajt gde na 30 predmeta u kategoriji "isticu" ukupno 1 ili 2 imaju kupca. Tek kada se smece ocisti i kada Limundo skupi kohones da pregrmi taj period tranzicije iz djubrovnika u pravi aukcijiski sajt, svi komplet ce da profitiraju. Kupci, Prodavci i Limundo.

U zakonu u zastitu potrosaca, koliko je prodavac obavezan da obezbedi garanciju na polovnu robu?

ovo govoris iz empatije prema ljudima koji sede kuci, imaju internet, "nemaju leba da jedu" al zato imaju komp i monitor, i interneta i vremena da postave 4200 aukcija djubreta ? aj samo izracunaj 2000 ponavljajucih aukcija koliko vremena treba da se postavi - nek je 20 dnevno ne moze vise (uslikati, kropovati, upload, tekst, popunjavanje forme, provera...) dakle jedna osoba koja ima 2000 aukcija ponavljajucih u beskonacno je te aukcije postavljala 100 dana minimum. jedna rec kao zakljucak - neradnik. Ne zanima me dal ima rak ili sidu, to je osoba koja sa namerom prodaje smece i sto mi u vojsci govorismo "vata krivine". Izgovor da ta osoba "zivi od limunda" tek tada nema vrednost jer je za to vreme koje je ta ista osoba utrosila da se "igra prodavca" mogao da radi za minimalac u srbiji, jede leba i parizera, i onda ulozi u vredniju robu ako bas oce na limundo da radi. a NE da prodaje pokvaren punjac za nokiu.

Moj deda je umro u 68 godini od srcanog udara - na gradjevini. sa 20 nemackih maraka dnevnice u dzepu. tako da meni licno pordavac djubreta na limundo nema apsolutno nikakav izgovor zasto je u toj konkretno finansijskoj situaciji da mu zivot zavisi od prodaje shpajz tegle za 30 dinara.

ovakva praksa unistava Limundo kao najveci srpski aukcijiski sajt i nijedan normalan kupac ne zeli da posecuje sajt gde na 30 predmeta u kategoriji "isticu" ukupno 1 ili 2 imaju kupca. Tek kada se smece ocisti i kada Limundo skupi kohones da pregrmi taj period tranzicije iz djubrovnika u pravi aukcijiski sajt, svi komplet ce da profitiraju. Kupci, Prodavci i Limundo.

Cista srpska posla, samo gledati sta drugi radi, a sve zasnovano na pogresnim zakljuccima. Limundo JESTE buvljak i UVEK ce biti, shvati to vec jednom. Limundo NIKAD nece biti ebay jer 99 % Srba nema para da kupuje na ebayu ali ima para da kupuje polovne novcanike na Limundu.

Da li je to toliko tesko da shvatis?

U zakonu u zastitu potrosaca, koliko je prodavac obavezan da obezbedi garanciju na polovnu robu?
ZZP
Član 55
Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača.
Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom određene nesaobraznosti.
Kod prodaje polovne robe, može se ugovoriti kraći rok u kome trgovac odgovara za nesaobraznost, koji ne može biti kraći od jedne godine.

"trgovac" je ključna reč, a odnosi se na prodavnice polovne robe, polovni automobili autoplačevi, i slično .... fizičko lice koje ti prodaje neki svoj polovna predmet mislim da ne potpada pod ovo .... tako bar ja gledam ....

Kako tumačiti ovaj član limundo pravilnika?

13.5.3. Ukoliko se na predmetu pojavi neki nedostatak koji nije pomenut u opisu predmeta, a koji drastično smanjuje ili poništava vrednost ili svrsishodnost predmeta, ili predmet nema osobine navedene u ugovoru u skladu sa Uslovima korišćenja i važećim Pravilima Limundo.com i Kupindo.com, kupac će, u roku koji je određen u Uputstvu za korišćenje, zahtevati od prodavca da otkloni nedostatak o svom trošku.

Kakav rok je određen u Uputstvu za korišćenje??

ZZP
Član 55
Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača.
Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom određene nesaobraznosti.
Kod prodaje polovne robe, može se ugovoriti kraći rok u kome trgovac odgovara za nesaobraznost, koji ne može biti kraći od jedne godine.

Sramni prepis mrtvog slova evropske unije. logika sledi:

Ako je uredjaj kupljen 2002 imao pet godina garancije, i ta garancija istekla 2007me godine, prodavac u 2013 godini mora da "ubaci" godinu dana "nesaobraznosti" na nesto cega je i sam proizvodjac svestan da se ne moze garantovati vise, al srpski zakon kaze drugacije .. ? sramota. Ko je autor zakona o zastiti potrosaca je najveci iidiiot u ovoj drzavi.

Cista srpska posla, samo gledati sta drugi radi, a sve zasnovano na pogresnim zakljuccima. Limundo JESTE buvljak i UVEK ce biti, shvati to vec jednom. Limundo NIKAD nece biti ebay jer 99 % Srba nema para da kupuje na ebayu ali ima para da kupuje polovne novcanike na Limundu.

Da li je to toliko tesko da shvatis?

uospte nije teza gde si ti apsolutno u pravu a ja trebam eventualno da shvatim. Limundo nije buvljak za 10% ozbiljnih prodavaca i 40%ak posto ozbiljnih kupaca. ovi ostali sa salvetama, knjigama, maramicama, markicama se igraju trgovine.

jel ti ovo buvljak ?

dizel agregat 10kVa 15 ponuda od tri clana sa pozitivnim ocenama
LINK

SONY Bravia TV 30 ponuda
LINK

Ja licno sam do sada prodao 2 skutera u auto moto sekciji, sva tri po ceni od 90% realne. Ne kapiram zapravo koju ti korist imas od toga da branis salvetare i insistiras na tome da sajt nastavi da bude Markicindo i Salvetindo i kako to tebi ide u korist osim ako sam nisi vatreni prodavac 7 hiljada salveti, 3 nedeljno po ceni od 20 dinči.

I kad vec pokusavas da me "prosvetlis" cisto da ti napomenem da limundo JESTE uveo u jednom trenutku 10 din po postavljanju aukcije (bese 2011) i evo ja cu iz prve ruke da ti kazem da je broj aukcija opao na manje od 10 posto jer je smece nestalo za 7 dana, a broj prodatih aukcija skocio na 90%. zasto je to ukinuto nikad niko iz Limunda nije hteo da odgovori na kafe-u. valjda dugorocni plan da se poveca index umesto zarade.

Tumačim: Nemojte da lažete u opisu predmeta.
Ne tumačiš precizno, piše Ukoliko se na predmetu pojavi neki nedostatak koji nije pomenut u opisu predmeta što može da se tumači da se uređaj pokvari nakon mesec dana, kada si ga ti prodao on je bio ispravan.

Ne kapiram zapravo koju ti korist imas od toga da branis salvetare i insistiras na tome da sajt nastavi da bude Markicindo i Salvetindo i kako to tebi ide u korist osim ako sam nisi vatreni prodavac 7 hiljada salveti, 3 nedeljno po ceni od 20 dinči.

I kad vec pokusavas da me "prosvetlis" cisto da ti napomenem da limundo JESTE uveo u jednom trenutku 10 din po postavljanju aukcije (bese 2011) i evo ja cu iz prve ruke da ti kazem da je broj aukcija opao na manje od 10 posto jer je smece nestalo za 7 dana, a broj prodatih aukcija skocio na 90%. zasto je to ukinuto nikad niko iz Limunda nije hteo da odgovori na kafe-u. valjda dugorocni plan da se poveca index umesto zarade.

To je problem nas Srba, ako se ne vidi licna korist onda se postupci ne razumeju. Nemam nikakvu korist ali ne volim da ljudi tudji privatan sajt uredjuju po svojoj volji, jer ti ne znas kako bih ja uredio Limundo, garantujem da ti se ne bi svideo, ali ja to ne potenciram. Nije tvoje da gledas sta drugi ljudi rade, osim ako nisi placen da to radis. Vecina ljudi koja deli tvoje misljenje je ili lenja ili ne zna da isfiltrira informacije koje su im potrebne na Limundu.

Na Limundu sam od osnivanja, i znam sve uspone i padove, jer sam ih licno iskusio na svojoj kozi. Limundo se igra sa ljudima.

Po meni transakcija na limundu nikako ne može da bude regulisana ZZP jer se taj zakon odnosi na trgovca, a po tom zakonu trgovac je:
-trgovac jeste pravno ili fizičko lice koje nastupa na tržištu u sklopu svoje poslovne delatnosti ili u druge komercijalne svrhe
Ako se ja bavim taxi prevozom i prodajem nešto na limundu nikako se ne uklapam u formulaciju trgovca pa samim tim taj zakon ne može da se odnosi na mene. Dobro bi bilo to proveriti sa udruženjem za zaštitu potrošača ili nekim advokatom.

Da Cukerberg nije overio prvu godinu na faksu i kreno da se sprda sa kapa delta i omega udruzenjima tamo, ne bi ni fejsbuk postojao. to ne znaci da bi sad za fejsbuk clanarinu trebalo priloziti fotke iz dorm room-ova i neuspesan indeks. Ocu da kazem sledece:

to sto se sada predstavlja na Limundo sajtu kao Kolekcionarstvo - to vise nije. 95% predmeta su stvari koje neko sa pravim pozivom Kolekcionara ne bi uzeo ni za dzabe. Ja licno imam veoma puno retkih markica i pokusavajuci da kompletiram neke godine sam zapravo pogledao na limundu i video SFRJ markice, i neke nebuloze koje mogu sutra nabaviti na tabake a sama pretraga je bila horor jer sam u moru smeca morao da kopam ono nesto sto zaista vredi.

E u tom grmu lezi zec - sitni trgovci koji iskoriscuju losu Limundo platformu i na Limundu drze po 2000 aukcija u proseku. Jednu zenu nisam nazalost bookmark-ovao, po broju stranica se da zakljuciti da je imala 4200 aktivnih aukcija. navodim predmete osobe koja se pretstavlja kao prodavac kolekcionarskih predmeta uglavnom

SFRJ/SCG/RS markice
igracke iz kontenjera (dakle slomljene kineske nindza kornjace i mastersi iz 90ih)
gumice za olovke, sve na komad umesto lot
potroseni flomasteri
beskorisne knjige. dakle kao neko ko ceni i postuje literaturu i zgrozava se na pomisao spaljivanja knjiga iz istorije, kazem - beskorisne knjige.
beskorisni vinili (tipa - juzni vetar)
neispravni punjaci
marame

Da se razumemo, ja jako cesto idem na Nbgd i zemunski buvljak, tamo se moze uhvatiti predmeta cija je polovna vrednost u stotinama evra, i dosta korisnog jer braca Romi ne biraju sredstva. Ovo sto ova zena prodaje na Limundu, Romi na buvljaku bace na onu gomilu za gradsku cistocu.

Igore, Vi Beogradzani imate malo iskrivljenu sliku, bar se meni tako cini, izvini ako nije tako, jer mislite da celu Srbiju cini Beograd i da je to cela Srbija. Dok ti obilazis cuvene buvljake po Zemunu i BGD-u ja obilazim lokalnu pijacu na kojoj je na jednom malom prostoru izdvojen tkz. buvljak na kome sam samo jednom uspeo da pronadjem MX-518 za 150 din. i to je za sada sve. Ja ne mogu da zapucam 280 km i dodjem na te cuvene buvljake na kojima ti kupujes za 200 din. stvari koje vrede hiljade evra, a ovo vazi iz za mnoge druge nas provincijalce. A i nema potrebe da dolazim na te buvljake jer mi gomila robe ne treba jer nisam preprodavac i slicno, kad mi treba nesto prvo pretrazim Limundo, KP, i ostale sajtove za prodaju. E, zato je za mene Limundo savrsen buvljak na kome mogu na miru da razgledam i kupim ono sto mi odgovara. Ono sto je za nekoga djubre nekome je zlato. Hocu da kazem da nemaju svi pristup i "vreme" da idu po Srbiji i obilaze buvljake vec skoknu na Limundo i vide ima li necega za njih. Na Limundo sajtu sam 4 god. i imam 600 ocena, prodavao sam sve i svasta, od komp opreme do "djubreta" kako ti kazes. Poznajem ljude kojima je prodaja na Limunu jedini izvor prihoda i koji prodaju tamo sve sto stignu i od toga prezivljavaju ma koliko to nekome bilo cudno, to je realno stanje u ovoj banani. A sto se E-bay tice, Srbi ce tamo da prodaju i kupuju, ali na kukuljevdan i uporedjivanje tih stranih sajtova sa nasim sajtovima je u najmanju ruku smesno, u stvari je zalosno. Dodji malo dole juznije i probaj iz te perspektive da sagledas situaciju, kad ti nije sve na dohvat ruke kao tebi sada, a posebno kada imas platu od 12 hilj. i to ako se gazda smiluje da pusti platu, onda ti to "djubre" nije djubre nego prilika da ga prodas i na pr. platis struju ili nesto drugo.

Vazi i za sever,takodje...

Igy,ne bi verovao koliko je moja zena pokupila para na maramama...
I bas kao sto kolega kaze,bas zbog takvih srpskih poslodavaca (citaj feudalaca) sam zabranio zeni da radi jer je ozbiljno ugrozila zdravlje za manje od 18k mesecno i sada isto toliko zaradi od kuce preko svima poznatih sajtova.... nazalost puno nas je takvih...

Poslednja izmena:
Igore, Vi Beogradzani imate malo iskrivljenu sliku, bar se meni tako cini, izvini ako nije tako,

Ako vec citiras,citiraj sve a ne samo sto tebi odgovara i hvatas se za gluposti... i namerno je stavio dz,sto se vidi iz daljeg teksta...

Siguran sam da ces nas ti prosvetliti. Inace Beogradzani se pise sa dj = Beogradjani

To "dz" sam namerno stavio :d i upravo se upecao jedan od Beogradzanina :d

Vazi i za sever,takodje...

Igy,ne bi verovao koliko je moja zena pokupila para na maramama...
I bas kao sto kolega kaze,bas zbog takvih srpskih poslodavaca (citaj feudalaca) sam zabranio zeni da radi jer je ozbiljno ugrozila zdravlje za manje od 18k mesecno i sada isto toliko zaradi od kuce preko svima poznatih sajtova.... nazalost puno nas je takvih...

Uff, zao mi je da cujem da i na severu vazi ovo, izgleda svuda je isto.

Poslednja izmena:
Ika Miladinovic razumeo sam ja tebe brate skroz al nisi ti mene. sad bih pokusao da ti objasnim, uz napomenu da jako dobro razumem kako je nekom da kupuje a nema recimo te buvljake jer zivi van beograda ili novog sada.

prvo da kazem da si malo bezveze iskarikirao buvljake jer tamo ima zaista stvari koje se mogu prodati za "hiljade" evra a da ciga ni ne zna. eno ga covek u svim vestima nasao PATEK PHILIPPE iz 1840 i neke godine, uzece par miliona. cekaj, evo link:

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/336005/Skupoceni-sat-kupio-na-buvljaku

Ja nisam bio te srece nazalost ali sam nasao recimo Rolandov Ploter iz kraja 2000tih koji nazalost ne stigo da kupim (polovan i pokvaren vredi bar hiljadu evra), original Michael Cors original sat, SGS2 za 40 evra, bajs od 15k za jednog soma i tako dalje.

E sad sto se tice Limunda - ne govorim ja o stvarima koje IMAJU kupca. koja god da je cena. govorim o djubretu koje ni buvljak ne prodaje. izvuceno sa poslednje dve strane "isticu" kategorije:

untitled.png

nisam kopao izvuko sam skoro sve sa prve stranice "isticu" bio je jos neki trovac sa knjigama iz 1970ih al ovo je manje vise redovna pojava nekog ko dodje na limundo da kupi nesto i evo na sta nailazi. pritom ni ovaj fiksni nije ispravan.

razumem ja sve da se ljudi snalaze i to, ajde mi reci u kojoj varijanti ove stvari ikome trebaju osim ako nije dijagnozirani horder sa psihozom ? E tu ja vidim problem, prodavci koji oce da stave 7000 artikala i da se nadaju da ce neko neuk da se upeca i da kupi ove njihove stvari po 99 dindzi i tako 2-3 prodaje u nedelju dana da se ima za burek. a sto je sajt zatrovan i generalno beskorisan zbog takvih to nema veze izgleda.

Poslednja izmena:
Video sam vest za tog lika sto je nasao sat na buvljaku, ugradio je blindirana vrata na stanu, bar tako kaze :D, Rodni i Del Boj :D

Razumem i ja tebe, ista stvar i meni smeta, konkretno si dao slicicu i slazem se da na njoj ima stvari koje niko nece kupiti i guse sajt, ali bice uvek tako, sta god da Limundo tim uradi uvek ce biti ovakvih aukcija. Uostalom i na buvljaku je isto, bar se meni cini, 50 stvari koje ne vrede nista i jedna dobra koju mozda neko kupi. To je Srbija i stanje u njoj se odslikava i na sajt. Da zivimo u nekoj bogatoj zemlji niko ovakve krseve ne bi ni prodavao, na pr. kompjutersku opremu bi menjao na svakih godinu dana i prodavao zamenjene komponente koje jos uvek vrede nesto, a kod nas komp menjas, na koliko, u proseku na 5 godina i onda se stari komp koji danas ne vredi nista nadje na sajtu i pokusava da proda jer je kriza i da se iz starog izvuce jos neki dinar. Ovo vazi i za svu ostalu robu, garderobu, auto delove itd. Da imas lovu ti bi lepo odneo stari komp na reciklazu, a ne pokusavao da ga uvalis za neku sicu. Da ne racunam stare navike kod nas da se nista ne baca jer moze da zatreba :D.
Dokle god je takva situacija i nesto se ne promeni trpecemo na Limunu takve aukcije.
Pomenuo si clana na limundou , ja kod njega kupio patike, starke, jeftinije nego ovde a kvalitet isti. Da mu ne pominjem ime da ne reklamiram. Zbog Limuna mi prvo strada scroll na misu :D jer moras da skrolujes kao lud dok ne naidjes na aukciju vrednu paznje :D

ja uvek pazarim na limundu. pa *** ipak je to srpski ebay i nije lose. jos uvek nisam imao nikakvih losih iskustava.

kako god,primetio sam da su u pojedinim rubrikama,koje mene zanimaju(takodje sam duze vreme bio aktivan,i kao kupac,i kao prodavac)prilicno utanjili,konkretno mislim na:Apple prozvode,i Sat tehniku(to me posebno zanima::)i prilicno su poceli da smaraju sa Strogocom.....e kako nikad nisam nikoga zahebao,a takodje sam imao samo jedno glupo iskustvo....u poslednje vreme sam se vise okrenuo kupujemprodajem,jer tamo mogu kao covek da se dogovaram sa prodavcem,ili mojim kupcem,bez da me neko banuje i slicno.....
koliko puta vam se desilo da odete na Kupindo,vidite neku stvar,i mozda bi pitali prodavca,kome bi mozda i ponuda legla,da skine koji dinar,ili evro....al nema sanse....
zato glas za sada dajem KP....:)

Pomenuo si clana na limundou , ja kod njega kupio patike, starke, jeftinije nego ovde a kvalitet isti. Da mu ne pominjem ime da ne reklamiram. Zbog Limuna mi prvo strada scroll na misu :D jer moras da skrolujes kao lud dok ne naidjes na aukciju vrednu paznje :D

Zato što ne furaš SD i šemu "peko inostranstva 200 €" ;)

А то да је отпад лимундо и јесте. али докле год има купаца за такву робу, значи да вреди продавати је. Пре пар месеци дам окачио 10ак искоришћених карата из биоскопа и позоришта од ре 5, 6 година из зезања. И неки лик је купио све за око 1000 дин. тако да свака роба нађе купца.

Kupio covek sebi alibije za te dane, odgovarali mu datumi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno