Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Kobajasi mi je pomogao preko pm oko mog problema sa slikom. Ustanovili smo da je zbog razlicitih rezolucija na monitoru (1650x1080) i tv-eu nemoguce prebaciti sliku u extended ili duplicate rezimu i zato dolazi do tog prekidanja i treperenja slike. Tako da jedino kako mogu da gledam a da nema problema je Show desktop only i onda je samo tv aktivan a monitor nije.
Usput mi je tu jos neke stvari objasnio i sada mogu da 'uzletim'. 🙂.
Hvala mu puno na njegovoj nesebicnoj pomoci koju deli meni i mnogim drugima.

p.s. Kobajasi, isprazni inbox.

Uzeo sam za drugi tv 42w655 i cudo koliko je kvalitetnija izrada (oznake kanala kod pana su obicna nalepnica), gui, multimedijalne opcije(screen miror je sjajan za bro gledanje slika i video sa drugih uredjaja bez prebacivanja) i podrska (pusta mi sve mkv-ove dok je panasonic dosta izbirljiv). Al zato kad probam da pustim neki film cim dodje tamnija scena brzo se podsetim zasto sam kao glavni tv uzeo plazmu. Za gledanje filmova i sd materijala plazma je nenadmasna.

Tek sam danas primetio slucajno da mi se otisnuo discovery u cosku 🙁. Na belom se bas vidi. Pokusavam sa scroll bar-om da 'isperem' ali za sada ne ide. Bas sam bio pazio 300,400 sati. Mozda kasnije, kada vise nisam vodio racuna, se utisnuo logo. Posto mi je kablovska na analognoj kontrast mi je i nizi namerno jer na analognoj nema sta da uzivas u slici nego vise da pogledam sta ima na tv-u.

Ako si baš "zaboravio" da promeniš kanal, ostavi scroll bar preko noći da ti šljaka i najkasnije za par dana će verovatno da ode. Dešava se to i meni sa sport klubom i ostalim kontrasnim logo-ima.

Smara žešće, ali šta da se radi. Jednom ću ga verovatno i reklamirati, ali trenutno me više smara da ostanem bez TV-a neko vreme.

Sto je najgore nisam, niti mi ikada stoji duze od 1h na bilo kom kanalu. Deluje mi da polako 'ispira' logo.

Pa meni se sport klub na primer ili oni kanali što imaju +1 urežu već posle sat-dva i mogu tako da stoje u nedogled, tako da kad mi zvrnda TV u pozadini, a ne gledam ga, već samo slušam, onda radi scroll bar, kao što je to upravo sad slučaj, na primer.

Znači nisam jedini kome se IR tako brzo pojavljuje...

Izgleda da nisi. Bas, bas sam vodio racuna prvih 300-400h. Posle 30min, menjao kanale, sva podesavanja za sliku sam nisko spustio i ipak se javilo. Slucajno sam primetio, kada sam vratio sa tv-a na pc sliku video na crnoj slici da se nesto otisnulo i onda pusti skrolovanje, to sto sam primetio je brzo nestalo a discovery sam tada na beloj slici spazio i jos uvek je tu. Oslobilo za nekih 20% za sada posle 3,4h skrolovanja.

Meni se ureze I posle 1000 sati tako da to nije nista cudno....ali se vremenom izgubi .....treba 3-4 dana min da se ispere....prilicno je izrazeno to na ovom modelu....Mene plasi vise burn in ....

Burn in je isto što i IR, samo što burn in označava trajno utisnuće nečega i može da se javi samo tokom razrade panela. Posle nekih 500 sati max nema šanse da se pojavi burn in, samo IR, koji je isto to samo privremeno i skida se posle nekog vremena.

Dakle, vođenje računa tokom razrade panela izbegava burn in, dok IR nema šanse da se posle izbegne, osim ako se gledaju samo kanali sa transparent logotipima, kao što je history i slični. Svi kontrasni i logotipi jakih boja (sport klub, fox kanali, svi +1 kanali itd.) će se utisnuti posle nekog vremena. Dobra stvar je što se to veoma teško primećuje tokom realnog gledanja, tipa kada se na ekranu nađe neka slabo saturisana površina (nebo, zidovi itd.), onda se da primetiti. Ja sam jednom ili dva puta primetio to tokom realnog gledanja, ali desi se da povremeno pustim one slajdove čisto da vidim da li se nešto utisnulo i iznenadim se kad vidim 3-4 logotipa utisnutih jedan preko drugog, onda odmah ide scroll bar sve vreme dok TV zvrnda u pozadini, a ja sam za kompom, u kuhinji itd. itd...

Ja sam verovatno pregurao 3000 sati do sada, a ipak mi se to redovno dešava, pošto mi đavo ne da mira i ja proveravam s vremena na vreme kakvo je stanje. :wall:

Smor, ali šta da se radi.

Ja sam mislio da se to samo meni dešava, ali izgleda da je to normalno, samo što neki korisnici ili ne primećuju to uopšte ili žestoko brane svoju kupovinu i nalaze se u "denial" stadijumu... ali moguće je i da su neki manje ili više pogođeni ovom pojavom.

Ko će ga znati sada... :trust:

Poslednja izmena:
Procitao tvoj post, izmenjao solid colors, buljio u ekran... pre toga se vrteo NG Wild, da cukenm vo drvo, nema nikakvog traga logou ekrana. Ides li do Nisa, javi se pa da pogledas i ti, da nije samo branim svoju kupovinu.
Inace, tv je kupljen u Neptunu i nekih 500 radnih sati formiran.

Pa blago tebi onda, ja evo prevalih 3000 sati i ništa se nije promenilo na bolje, a razrađivao sam tv hirurški jedno 1000 sati skoro...

'bem li ga da ga 'bem... nekom život majka, nekom maćeha... :bottle:

Da. Stoji uboden u oba usb priključka ali može i sa jednim da radi.

Uzeo sam dati disk ali sam sa njim dobio samo jedan I kabl ali ne i Y kabl tako da nema šanse da ga ubodem u oba USB priključka. Probao sam sa 1 USB i radi dok ima nekoliko file-ova na njemu ali čim nabacim više slika, muzike i filmova na ekranu stoji čitanje i zatim se TV resetuje. Da li si ti dobio oba kabla ili si ovaj drugi posebno nabavio.

Izgleda da mi je sudeći po HD Tune Pro i Cristal Disk info externi hard riknuo i pre nego što sam počeo da ga koristim. Možda se zato i TV restartovao pri pokušaju čitanja file sa diska. Danas ću zvati servis pa da pošaljem disk na reklamaciju. Valjda neće biti problem jer je žena već bacila original kutiju, na sreću račun i garanciju nije.

Prilozi

• Transcend USB 3.0 externi hard.jpg
    Transcend USB 3.0 externi hard.jpg
    527.1 KB · Pregleda: 95
Nije mi se dešavalo ništa slično. Dobio sam Y kabl u pakovanju i radi mi isto nezavisno od toga na koliko usb-ova ga nakačim. I hard od 1TB je recimo 80% pun.
Deluje mi čudno to da si dobio I kabl kad uz Transcend ide Y i na ovoj i na staroj 25M2 seriji.

Ma i meni je bilo čudno. Prodavac mi je u radnji otvorio kutiju koja je bila upakovana u celofan, a kad smo otvorili deo u kome se nalaze uputstva i kabl našli smo jednu praznu kesicu a kabl je bio van kesice. Nakon toga bad sectori na disku sve izaziva sumnju.Poslao sam disk na reklamaciju pa će mo videti šta kažu.
Što se tiče IR za 15 min. Eurosporta odmah se vidi kada se pusti traka za skrolovanje ali dosta brzo i nestane. Inače TV imam već 13 meseci i to je puno sati i više sam nego zadovoljan. Ima ponekad problem sa wifi koji kao da se isključi i jedino pomaže da ga isključim sa napajanja na 1 min. i ponovo uključim i tada se wifi ponovo uključi.

Jel zna neko mozda koliki je protok na d3 v2.0 HD u MB materijala tj. kanala?Da li je sve to u full-u?

Jel zna neko mozda koliki je protok na d3 v2.0 HD u MB materijala tj. kanala?Da li je sve to u full-u?

Drug mi radi u SBB-u kao monter mogu ga pitat za MB ako ti puno znaci ali to ti mogu rec odmah da kod nas NEMA 1080P samo 720p koje je razvucen na 1080i. Sta god ostali rekli pametovali (posto su predplatnici pa da ne ispadne da su napravili magarca od njih) nazalost kod nas nemas pure HD 1080P samo 1080i (720p)

Poslednja izmena:
E ljdui znam da ovo nije tema na forumu ali ako bi neko prodao svoj ST50 (42") nek mi slobodno pusti privatnu poruku. 😀

Poslednja izmena:
On je sada vredniji od zlata 😀.
Inace 'isprala' se lepo slika.

Ne znam da li sam umislio da je nije bilo od trenutka kada sam namestio kabel ili je tek od sada. Naime vidim neki jako sitan sneg kada se primaknem tv-eu kada je prebacen sa monitora na tv. Taj sneg dolazi do jos veceg izrazaja sto je veci sharpness. Imam utisak da ga nisam vidjao.

Drug mi radi u SBB-u kao monter mogu ga pitat za MB ako ti puno znaci ali to ti mogu rec odmah da kod nas NEMA 1080P samo 720p koje je razvucen na 1080i. Sta god ostali rekli pametovali (posto su predplatnici pa da ne ispadne da su napravili magarca od njih) nazalost kod nas nemas pure HD 1080P samo 1080i (720p)

Mislim da nigde nemaš 1080p. Na satelitskoj postoji samo jedan 1080p kanal - myZen.tv. Svi ostali su 1080i, čak i oni iz Sky UK paketa koji prebacuju i 20MB/s.

Hvala covix to sam hteo da cujem a tako sam I mislio da jeste....Ako mozes pitaj drugara i za detalje interesuje me 🙂

Hvala covix to sam hteo da cujem a tako sam I mislio da jeste....Ako mozes pitaj drugara i za detalje interesuje me 🙂

Vazi, budem ga sreo za vikend pitat cu.

To ti mogu odmah rec da ono sto ti hoces (i svi mi naravno 😀 )to je 1920 * 1080 * 40 Mbps (BR kvalitet).
Kod nas preko kablovske (Sbb, D3 i svi ostali ) najveca brzina je 100 Mbps sto u praksi znaci 10 Mbps ---- znaci 4 puta losija slika od BR filma.

ADLS jeste u mogucnosti da ti priusti 64 Mbps u praksi ali onda trebas da zamolis momke da posebno dovuku kabel od TV stanice do tvoje kuce i da se niko drugi ne konektuje na njega :d.

A iskreno neznam koja bi bila vajda stekati novac za BR film ako ga mozes pogledat preko kablovske / satelitske u istom kvalitetu.... ne boj se sve jje to izracunato i dokle god si obican smrtnik ko mi gledat ces 720p 😀

Poslednja izmena:
Evo upravo ga gledam na 9E i pise 1080i. Vjerovatno ni dreambox 500HD nema 1080p hardver onda.

Nazad
Vrh Dno