Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Na 6500k neonku koju sam stavio iza tv morao sam da stavim alu foliju kako bih usmerio svetlost da se ne reflektuje previse od zida izmad tv i postolja ispod tv.
Najbolje bi bile neke svetljke koji daju svetlost samo ispred sebe, da bi se sto manje reflektovalo sa postolja.

Ja planiram takođe da nabacim cold white 6500k led traku, samo gledam još kako ću da joj sprovedem struju. Ne znam da li da kupim-zbudžim neki kontroler s ispravljačem. Bilo bi sjajno kad bi moglo da se zbudži nešto da se led traka pali i gasi zajedno s TV-om, da ne moram ja ručno to da radim.

ako mislis da koristis USB sa TVa za to, nece da moze jer daje samo 0.5A i 5V.
ja sam uzeo daljinski za moju LED RGB traku kojim mogu da podesavam intezitet, boju i palim/gasim.

ako mislis da koristis USB sa TVa za to, nece da moze jer daje samo 0.5A i 5V.
ja sam uzeo daljinski za moju LED RGB traku kojim mogu da podesavam intezitet, boju i palim/gasim.

Nisam to nikada ni planirao, baš zbog toga.

Imam dodatni šteker na AVR-u, pa ću verovatno tu da ubodem led traku u struju, pa će barem da mi se gasi svetlo kad ugasim AVR.

Ja gledam da nađem neki daljinac, ali ne treba mi rgb već samo cold white traka.

Mene izašlo $20 za 5 metara trake, daljinac i doplata za tracking number.

Kad pricate o Avataru kako da pogledam SBS film sa titlovima, jer nemam komp u blizini da pustim ovaj gore BD rip od puno giga. 🙂

I zasto na aspect ratio Auto na signalu dreamboxa 500HD ne siri sliku sa crnim rubovima gore i dolje, kao na analognim kanalima?

@ Kobayashi Maru

Hvala na detaljnom objasnjenju za Avatar, skinuci Full BR pa da posedujem bar jedan. Jedini problem je sto nemam nikakav noviji audio uredjaj nego slusam sa TV-ea. Sada ne znam kolko odlazi MB/GB na zvuk pa da ubuduce, ako zauzima puno, da trazim neke ripove koji u sebi imaju samo engleski i zvuk taman tolko da bude dovoljan za TV. Pa ako mozes jos ovo da mi kazes i ako znas neke grupe koje ovako prilogodjavaju ripove.

Pogledajte prilog 117054
Ovaj deo je problematican za osvetljenje jer propusta svetlo u vidu svetlijih tacaka na ekranu. Zalili se ljudi na stranim forumima npr kojima tv ispred prozora pa tokom dana suncevo svetlo probija kroz sliku a i licno sam vide svetliji deo ekrana tzv tacke na tamnijoj podlozi kada je jedna jaca lampa na sredini tv. Mnogo bolje resenje su 2 slabije lampe blizu leve i desne strane tv, zadnji panel naravno.

Kad pricate o Avataru kako da pogledam SBS film sa titlovima, jer nemam komp u blizini da pustim ovaj gore BD rip od puno giga. 🙂

I zasto na aspect ratio Auto na signalu dreamboxa 500HD ne siri sliku sa crnim rubovima gore i dolje, kao na analognim kanalima?

Pošto nisam to probao na internom media plejeru od TV-a, probaj prvo samo da reimenuješ srt prevod da bude identičan video fajlu i pogledaj tamo u opcijama imaš podešavanja za titlove. Ako to neće, onda ti je potreban neki program za pravljenje 3d titlova, kao što je 3D subtitler itd, pa onda napraviš 3D srt titl i onda njega imenuješ isto kao i video fajl ili ga smuksaš direktno u mkv kontejner s mkvmerge-om.

@ Kobayashi Maru

Hvala na detaljnom objasnjenju za Avatar, skinuci Full BR pa da posedujem bar jedan. Jedini problem je sto nemam nikakav noviji audio uredjaj nego slusam sa TV-ea. Sada ne znam kolko odlazi MB/GB na zvuk pa da ubuduce, ako zauzima puno, da trazim neke ripove koji u sebi imaju samo engleski i zvuk taman tolko da bude dovoljan za TV. Pa ako mozes jos ovo da mi kazes i ako znas neke grupe koje ovako prilogodjavaju ripove.

Ako slušaš zvuk preko TV-a, onda ti je dovoljan samo dts ili ac3, koji se nalaze na bdripovima. Znači, skini neki mkv, ali ne remux, već baš bdrip, pošto remuxevi imaju i hd audio, kao ova eureka varijanta.

Ako ti se sad gleda fil, a oskudevaš s prostorom, skini hdmaniacs ili monk verziju, a kad budeš nabacio neki risiver i zvučnike, onda skini ovu mont verziju za kolekciju, pošto ima i naš prevod i to ti je to.

Kako se krece cena ovog televizora kod madjara danas,velicina 40-42 inca. Koliko boicno daju 3d naocara uz njega i kako se ponasa kao monitor za PC igre?

ST50 modela vise nema kod madjara(bar ne 42") dok kod modela ST60 mislim da daju jedan par 3D naocara. Sto se tice PC igara neznam koliko ti je pametno da koristis plazmu. Bolje da se konsultujes sa nekim ko poseduje plazma tv.

Sto se tice PC igara neznam koliko ti je pametno da koristis plazmu. Bolje da se konsultujes sa nekim ko poseduje plazma tv.

S obzirom da i ja mislim da ST50 više nema gde da se kupi, ostaje ti ST60, koji je dosta lošiji od ST50 za igranje, zbog dosta većeg input laga, preostaje ti jedino GT60, čiji je input lag u rangu sa ST50, čak i malo manji, za nekih 1-2 ms.

Igre su super na ST50, iako on ne može da prikaže 4:4:4 nivoe, ali nije baš za desktop korišćenje zbog užasnog "quick onset temporary IR-a" koji se nahvata veoma brzo. Meni recimo ostane ceo desktop za pola minuta urezan, ali se za nekoliko minuta očisti.

Ali jutros evo žena pustila IQS kanal i slika je bila sa crnim trakama, a njihov ogroman beli logo baš išao preko crne trake. Kanal je bio upaljen možda sat-dva jutros, a ja još uvek ne mogu da izbrišem logo s ekrana.

Desilo mi se posle fajnal fora evrolige da se ureže sportklub-ov logo i nisam mogao tri noći da ga skinem, ista priča i s ovim IQS kanalom... dođe mi da ubijem onoga ko im je dizajnirao logo.

Sve u svemu, plazma je ok za igre, ukoliko igraš uglavnom u kraćim sesijama (pola sata-sat npr) i ako ponekad nešto odsurfuješ iz kreveta. Ja ga tako koristim i ok mi je skroz.

Dakle, za umereno korišćenje je skroz ok, ali ne bih ti preporučio da surfuješ ili igraš neku igru u sesijama od po više sati (5-6 sati zaredom npr), jer će ti trebati baš dosta vremena da ukloniš sav IR.

Dakle, od trenutne generacije panasonic plazmi, GT60 ti je jedini izbor ako bi da igraš igre ko' čovek, a dobiješ i 2 para naočara uz njega.

Da ja ove godine kupujem televizor, ST60 bi mi odmah otpao sa spiska, pa bih se štekao za GT60.

Po cemu je to ST60 losiji od ST50 i da li znas mozda koliko je IR izrazen kod ST60? I sta mislis o GT50 seriji?

Poslednja izmena:
Po testovima, st60 ima dosta lošiji input lag od st50. Gt50 je ok, ali ne znam koliki je input lag, ali mrzi me sve to sada da guglam...

Ja ne igram igrice pa neznam koliko mi je taj input lag bitan. Mislio sam da je mozda losiji kada je slika u pitanju ili eventualno da ima izrazenije probleme koje je imao ST50 tipa vertikalnih linija IR i sl.

Pogledajte nalepnicu pozadi sta pise, odakle je tv ili koja serija. Takvo koriscenje da posle pola min ostaje desktop ili par sati pa ceo dan urezan logo prosto ne mogu da verujem!
Imam isti tv i, da cukenm vo drvo, uopste nemam problema sa tako necim. Cak posle vise sati NG Wild pri promeni kanala nema vidljivog traga logoa. Primeti se izbliza ali posle par min nestaje!

Cepam igre stalno, bez problema. Gt sa cajgerima na ekranu sam vrteo po 3-4 sata i nisam imao problem. Ne mogu da kazem d sam vrteo odmah slajd i zgledao, al u realnoj primeni je sve bilo ok. Mozda je od serije do serije al mislim da nije normalno da posle tako kratkog zadrzavanja slike odmah ostaje trag.

Ako slušaš zvuk preko TV-a, onda ti je dovoljan samo dts ili ac3, koji se nalaze na bdripovima. Znači, skini neki mkv, ali ne remux, već baš bdrip, pošto remuxevi imaju i hd audio, kao ova eureka varijanta.

Ako ti se sad gleda fil, a oskudevaš s prostorom, skini hdmaniacs ili monk verziju, a kad budeš nabacio neki risiver i zvučnike, onda skini ovu mont verziju za kolekciju, pošto ima i naš prevod i to ti je to.

Primljeno znanju 😉

Primljeno znanju 😉

Nema problema. cheers

Pogledajte nalepnicu pozadi sta pise, odakle je tv ili koja serija. Takvo koriscenje da posle pola min ostaje desktop ili par sati pa ceo dan urezan logo prosto ne mogu da verujem!
Imam isti tv i, da cukenm vo drvo, uopste nemam problema sa tako necim. Cak posle vise sati NG Wild pri promeni kanala nema vidljivog traga logoa. Primeti se izbliza ali posle par min nestaje!

Cepam igre stalno, bez problema. Gt sa cajgerima na ekranu sam vrteo po 3-4 sata i nisam imao problem. Ne mogu da kazem d sam vrteo odmah slajd i zgledao, al u realnoj primeni je sve bilo ok. Mozda je od serije do serije al mislim da nije normalno da posle tako kratkog zadrzavanja slike odmah ostaje trag.

TV je kupljen u eDigitalu u Segedinu, ali i ja mislim da ovo kod mene nije baš nodmalno.

Zato se i razmišljam da ga reklamiram, ali ne znam da li će mi to prihvatiti kao valjan osnov za reklamaciju, jer zvanično burn in i IR ne spadaju pod garanciju...

tako da ne znam šta da radim, a najviše bi me dotuklo da mi oni drže 45 dana TV u servisu i da mi posle samo vrate tv i kažu da je to normalno ili da to ne podleže garanciji...

Koju kameru da kupim za Skype, a da nije ono preskupo Panasonicovo njesra. Cuo sam da su i Logitechove kompatibilne.

I one nisu bas najjeftinije. Ja sam imao c920 i ne moze na Vt50 . Pise na sajtu da do 2011 mogle ..i koje logitech.

Inace imam pitanje oko poteravanja 3 D materijala. Imam htpc sa Nvidia 520 Gt , hdcp , 14.a hdmi . Mountujem sa deamon tools neki 3 D blu ray , otvorim ga sa power dvd 13 ultra i odaberem da cu 3 D . Krene film ali ... vidim samo hebeni 2 D . Sta god i koji god 3D bluray probao. Probao na dalljincu od panasonica ono 3D dugme..ali samo mi konvertuje 2D u 3 D..

Gde je ***** _ :sceptic:😡

Koji vid konekcije koristis? HDMI, DVI > HDMI? 3D BluRay moguc je samo preko HDMI - HDMI veze, ako su i na grafickoj i na tv HDMI 1.4 standardi.

Vlado, koristim hdmi to hdmi. Na htpc mi je izlay 1.4a a na VT50 sam ubacio u ARC hdmi . Kablovi su Oelbach carb connect xxl .

A jesi li instalirao nvidia 3dtvplay? Bez toga ne možeš da gledaš niti igraš ništa u 3d, barem što se tiče nvidia 3dvision.

Kad njega isntaliraš, u drajverima ćeš naći podešavanja set up stereoscopic 3d, odradiš sve što treba i to je to.

Inače, provalio sam zašto se slika potamni kad ima mnogo bele boje na ekranu ili posvetli kad ima mnogo crne.

Fora je u ABL-u (automatic brightness limiting) koji zbog potrošnje prilagođava osvetljenje u odnosu na sadržaj na ekranu. To je nativni deo plazma tehnologije i ne može da se isključi.

Više o tome na:

http://www.highdefjunkies.com/showthread.php?t=12921&page=29&p=331908#.UdbcAk2aOZQ

A evo i citata...

"Here's an issue I'm hoping maybe someone can figure out.

IF there is a lot of white on the screen, the picture gets dark. However, if you open the menu, the picture gets bright again. To test this, I paused a Kia commercial where the background is all white with the Kia logo in the middle. I then opened the TVs menu and watched as the dark white background now was a vibrant white as it should be. This makes watching sports such as hockey or basketball really annoying because the colors get darkened.

I verified all known settings are turned off that would cause this to be happening, so I am really stumped as to what is going on. Any ideas?

Its called ABL. Its normal and there is nothing you can do to adjust it. Welcome to plasma technology."

I...

http://forums.cnet.com/7723-19410_102-559444/panasonic-tc-p55st50-picture-settings/

"Most viewers won't be affected by ABL, as it only really comes into effect when there's a lot of white or near-white color on the screen, at which point the screen dims noticeably, with whites looking more like grays. Some people have dubbed this the 'hockey effect', since it's going to constantly dim the screen while you're watching a hockey game. Myself, I like to hook up the computer and play movies or browse the web. The moment I put up a window with a lot of white, the screen goes dim."

I...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42st50b-p42st50-201203191731.htm

One other thing to add regarding [Contrast], though: if you attempt to set this control using a fully white screen, such as the “White Clipping Pattern” on the excellent (and free) AVSHD test disc, then you won’t see any difference in picture brightness. This is because of the Plasma’s Automatic Brightness Limiting (ABL) circuitry, which causes fully white images to be dimmed – apparently to reduce power consumption and/or to prevent heat buildup in the panel. To see the effects, use the combined Black/White APL pattern.

Kobayasi zar se to ne placa ... a jos kaye na sajtu (NOTE: the 3D Vision IR emitter is required to activate 3DTV Play software
on your PC.)

Uopste ih ne kapiram , sta ce mi njihov SW kada power dvd 13 pusta 3 D odlicno.

Instalirao i kada chekiram box > enable sterescopic 3d .... dobijem neke strafte preko ekrana u duginim bojama .

Ne moze da se uhvati screenshotom,***a

Poslednja izmena:
Vlado, koristim hdmi to hdmi. Na htpc mi je izlay 1.4a a na VT50 sam ubacio u ARC hdmi . Kablovi su Oelbach carb connect xxl .

Takodje koristim high speed hdmi kabl i kada sam povezivao hdmi - hdmi izborom u playeru, PowerDVD ili TotalMedia, da je ekran 3D HDMI 1.4 i posle izbor da je pusti 3D tv je sam provaljivao standard i pustao ga.
Kasnije sam presao na DVI > HDMI jer 3D BD retko kada gledam a ako je DVI koriscen daje mi mogucnost punog opsega spektra boje (0-255).
Pogledaj u samom playeru na kompu da izaberes 3D u settings i da ti je ekran tako izabran.

Ima u podesavanjima da se automatsko osvetljenje ukljuci i iskljuci. Kada je off slika je mnogo crnija i belija, zavisno od scene.

C.A.T.S.
Contrast Automatic Tracking System (Automatic Brightness Control function)
Adjusts picture settings automatically depending on ambient lighting conditions
[Off] / [On]
● Set to [On] to make the suitable contrast setting automatically. The default
setting is [On] when [Viewing Mode] is set to [Normal].

Poslednja izmena:
Vlado probao sam i to sve ali isto.

Kobayasi zar se to ne placa ... a jos kaye na sajtu (NOTE: the 3D Vision IR emitter is required to activate 3DTV Play software
on your PC.)

Uopste ih ne kapiram , sta ce mi njihov SW kada power dvd 13 pusta 3 D odlicno.

Plaća se i to nije samo neki sw, već se inkorporira u samim drajverima. Ima da se nađe u apotekama verzija koja može da obnavlja trial.

Takodje koristim high speed hdmi kabl i kada sam povezivao hdmi - hdmi izborom u playeru, PowerDVD ili TotalMedia, da je ekran 3D HDMI 1.4 i posle izbor da je pusti 3D tv je sam provaljivao standard i pustao ga.
Kasnije sam presao na DVI > HDMI jer 3D BD retko kada gledam a ako je DVI koriscen daje mi mogucnost punog opsega spektra boje (0-255).
Pogledaj u samom playeru na kompu da izaberes 3D u settings i da ti je ekran tako izabran.

Tebi to radi sa dvi to hdmi, ali meni ne, ja moram da koristim cru (custom resolution utility) i da haknem drajvere pa onda restart da bih dobio tu opciju, ali tada mi ne radi 3d. Jeste cimanje da stalno restartujem komp u zavisnosti da l' igram igre ili gledam 3d, ali barem je izvodljivo i kod mene.

Ima u podesavanjima da se automatsko osvetljenje ukljuci i iskljuci. Kada je off slika je mnogo crnija i belija, zavisno od scene.

C.A.T.S.
Contrast Automatic Tracking System (Automatic Brightness Control function)
Adjusts picture settings automatically depending on ambient lighting conditions
[Off] / [On]
● Set to [On] to make the suitable contrast setting automatically. The default
setting is [On] when [Viewing Mode] is set to [Normal].

A gde se u podešavanjima nalazi ova opcija? Nigde to nisam video na ST50. Čuo sam za ovu opciju na stranim forumima, kao i to da to nije ABL, koji je valjda deo firmvera ili čega već i ne može nikako da se uključi-isključi, iako sam čitao da je panasonic izbacio kao neki FW koji ga isključuje. Čitao sam negde da kada ne bi postojao ABL, potrošnja bi u nekim momentima prelazila i 800 w i da ABL služi da ograniči opseg potrošnje kako bi sačuvao napajanje.

Ne znam sad gde sam to čitao, ali voleo bih da saznam gde se ta C.A.T.S. opcija nalazi u podešavanjima za st50 pa da probam, možda pomogne.

Edit: Ali ako je to isto što i eco mode (C.A.T.S. je valjda za usa i druga tržišta), eco mode je isključen, naravno.

Vlado probao sam i to sve ali isto.

A jesi li uradio setup 3dtvplay-a kako treba? Ako jesi i ako si podesio lepo u podešavanjima powerdvd-ja, TMT-a ili šta već koristiš, onda kontam da jedino može da bude do kabla. Možda ti kabl nije high speed tj 1.4 standard.

Poslednja izmena:
Odradio sam setup tj ono sto ima ok. Nista posebno nema. A kablovi su http://www.oehlbach.com/en/xxl-carb-connect . Kako nisu high speed

edit | Evo reinstal sam 3dtvplay i na kraju instalacije on se aktivira i dobijem pun ekran zelenih strafti,kao kada nekada zakuca monitor. Sa ESC izadjem i sve ok,slika se pojavi normalna. Kao da ova GT 520 M ne moze da ..whatever . Normalni blury radi ko zmaj.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno