Sto se tice PC igara neznam koliko ti je pametno da koristis plazmu. Bolje da se konsultujes sa nekim ko poseduje plazma tv.
S obzirom da i ja mislim da ST50 više nema gde da se kupi, ostaje ti ST60, koji je dosta lošiji od ST50 za igranje, zbog dosta većeg input laga, preostaje ti jedino GT60, čiji je input lag u rangu sa ST50, čak i malo manji, za nekih 1-2 ms.
Igre su super na ST50, iako on ne može da prikaže 4:4:4 nivoe, ali nije baš za desktop korišćenje zbog užasnog "quick onset temporary IR-a" koji se nahvata veoma brzo. Meni recimo ostane ceo desktop za pola minuta urezan, ali se za nekoliko minuta očisti.
Ali jutros evo žena pustila IQS kanal i slika je bila sa crnim trakama, a njihov ogroman beli logo baš išao preko crne trake. Kanal je bio upaljen možda sat-dva jutros, a ja još uvek ne mogu da izbrišem logo s ekrana.
Desilo mi se posle fajnal fora evrolige da se ureže sportklub-ov logo i nisam mogao tri noći da ga skinem, ista priča i s ovim IQS kanalom... dođe mi da ubijem onoga ko im je dizajnirao logo.
Sve u svemu, plazma je ok za igre, ukoliko igraš uglavnom u kraćim sesijama (pola sata-sat npr) i ako ponekad nešto odsurfuješ iz kreveta. Ja ga tako koristim i ok mi je skroz.
Dakle, za umereno korišćenje je skroz ok, ali ne bih ti preporučio da surfuješ ili igraš neku igru u sesijama od po više sati (5-6 sati zaredom npr), jer će ti trebati baš dosta vremena da ukloniš sav IR.
Dakle, od trenutne generacije panasonic plazmi, GT60 ti je jedini izbor ako bi da igraš igre ko' čovek, a dobiješ i 2 para naočara uz njega.
Da ja ove godine kupujem televizor, ST60 bi mi odmah otpao sa spiska, pa bih se štekao za GT60.