Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Pa ne znam, onda u čemu je problem.

Ako imaš 1.4 kabl, 1.4 avr ili ga zaobilaziš, 3dtvplay ti je lepo podešen, kao i SW za puštanje 3d BL-ova, onda bi sve to trebalo da radi. Ne znam šta bi šesto moglo da bude, zaista.

Ides li direktno iz graficke u tv ili preko avr? Da li ti je na tv za 3D ukljuceno advanced?

Kobayasi i Vlado , idem za sada direkt u Tv..rekoh dok istestiram pa cu preko Onkyo 1009 . Medjutim, PRORADILA JE DZUKELA . I to kako... odem ma lo po nvidia sajtu i naletim na http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2774/ .
Rekoh da skeniram driver i posaljem im log da vide... krenem istalaciju tog programceta i krene neka diskoteka po tvu. Zakuca da ni ctrl alt del nece. Ja hard reboot i kada se sistem digao otvori mi se setup za 3dtvplay..odradim i voila. Eto radosti.
Sta i kako..da me crnac sad poHara ne b znao .

..i onako, ako neko ima lekic posle ovih 14 dana,zna sta mu je ciniti. Please :d . Il da puknem 30 ojera.

Poslednja izmena:
Pa rekoh ja da imaš po apotekama da nađeš, čak i državnim. Kucaj samo "nvidia 3dtv play activator" i naći ćeš.

Nego gvlado, je li C.A.T.S. isto što i eco mode?

CATS = ECO mode
Juce gledao Game of thrones iz pocetka i bas se odusevio kako sneg bljesti belo u prvim minutima serije, maltene prirodnop i jos "smeta" da gledaa direktno.
Kao sto pre rekoh bias osvetljenje mnogo pomaze.

Ljudi hvala vam . A ovaj hebeni aktivator... skinuo 10 i ni jedan ne radi .

Kod AMD nema posebnih aktivatora ili podesavanja u driverima za 3D. Podesavam u playeru ili tv... Sta to mora kod Nvidie da se cacka?

Nasao. THANKS .

Poslednja izmena:
CATS = ECO mode
Juce gledao Game of thrones iz pocetka i bas se odusevio kako sneg bljesti belo u prvim minutima serije, maltene prirodnop i jos "smeta" da gledaa direktno.
Kao sto pre rekoh bias osvetljenje mnogo pomaze.

Pa to sam i mislio. To je, naravno, isključeno, tako da ostaje ABL koji mu dođe kao hardverski limitator, tj eco mode je tu da štedi kao struju, a ABL da čuva napajanje. Zato ABL ne može da se isključi.

ABL se najlakše vidi kada odete na desktop koji je šaren, (nije beo) i otvorite npr file explorer ili neki drugi prozor gde ima dosta bele i ekran će odmah da zadimuje...

Kod AMD nema posebnih aktivatora ili podesavanja u driverima za 3D. Podesavam u playeru ili tv... Sta to mora kod Nvidie da se cacka?

Pa mora da se isntalira nvidia 3dtvplay koji se inkorporira u drajvere kako bi radio 3d za igre i filmove, a on se plaća 30 dolara. Kod AMD-a je to verovatno fraj zato što je i njihova tehnologija fraj, tj open source (čini mi se, beše).

Nasao. THANKS .

Dobro je, uživaj.

Probao sam i explorer i scene snega u filmu i nema zatamnjenja. Zatamljenje se pojavljuje samo kada je eco mode ukljucen, dok onako imas utisak da bljesti isuvise.

Izvini, gvlado, ali onda ili ne vidiš dobro ili imaš tv s druge planete 😀, pošto eco mode nema veze sa ABL-om i ABL je integralni deo plazma tehnologije i plazme svih brendova pate od toga, neki modeli manje, neki više.

Ja samo nisam znao da li su cats i eco mode ista stvar, iako sam pretpostavljao da jesu. Eco mode, kada je uključen, naravno drastično pogoršava situaciju i treba uvek biti isključen, što, nažalost, nije moguće kod ABL-a, čija je funkcija zaštita napajanja, dok je namena eco moda samo smanjenje potrošnje nauštrub još agresivnijeg dimovanja ekrana kada ima dosta bele boje na istom.

Naravno, to se teže primećuje po danu. Ali uzmi otvori paint ili napravi neki jpg sa kompletno belom pozadinom. Idi na fullscreen, pa onda smanji na prozor i videćeš da je bela na prozoru mnogo svetlija nego u fullscreen-u.

Evo ja upravo sada gledam u TV i kad mi je ova stranica u fullscreen-u, siva mi je daleko tamnija nego kad prebacim stranicu u prozor, a desktop pozadina mi je uglavnom plava trenutno.

Bias osvetljenje zaista pomaže, tako da probaj i bez njega.

U realnom gledanju to se ne primećuje često. Najviše se primećuje na hokeju gde sevaju stalno oni blicevi, a ima mnogo bele, pa kad sevaju ti blicevi, to izgleda ljudima kao flicker.

Nešto na ovu foru: http://www.youtube.com/watch?v=XpW5ljxd1Ik

Imaš gomilu informacija o tome na netu ukoliko te zanima, proguglaj "panasonic st50 ABL" ili samo "ABL". A imaš i na prethodnoj strani neke linkove koje sam kačio vezane za ovo.

Evo jednog lepog video primera, lg je u pitanju, nisam našao st50, ali ista stvar je u pitanju.

http://www.youtube.com/watch?v=rHndICrpxqs

Poslednja izmena:
Koliko se secam vidim kako treba ali taj deo nisam samo ja primetio, imao sam i kometnare gostiju. Probacu veceras jer trenutno imam osuncane prozore a ono sto sam gledao bilo je uvece, sa vrlo malim svetlom. Na zalost, ne mogu nikako slikati jer kada probam foto aparat (bez blica) nikako ne hvata osvetljenje kako treba... ili je prelsabo ili kao da je reflektor ukljucen.

Upravo probao da otvorim explorer i belu sliku i jedina razlika koju oko primeti je kontrastni efekat kada gleda okom mnogo vecu belu pozadinu ili samo deo gde zbog tamnije okoline deluje svetlije.

Probaj da otvoriš mali prozor na primer Notepad-a i da ga širiš i skupljaš, tako da zauzima ceo ili mali deo ekrana - ne možeš a da ne primetiš razliku, pa makar i po suncu!

Pa vidi se i na ova dva klipa kako tačno to izgleda. To je očigledno.

Nema tu šta da se filozofira da li je ili nije... tako je kako je, samo je pitanje koliko ABL smeta korisnicima, a to je već individualna stvar.

Neko je beše pre par stranica pominjao ovo i pitao šta to može da bude.

Ja sam se samo javio jer je i mene ovo kopkalo, pa sam uspeo da nađem na netu i rekoh ajd' da javim ovde.

Pisao sam I ja isto o abl-u I to me smara opasno ali sta da se radi....Cim se unosi prozor u desktop sve se zatamnjuje....bas je to smor....Ne znam da li moze da se iskljuci bez posledica voleo bih da znam....

Neku razliku primetio jesam ali rekao sam sta mislim da je u pitanju, ipak ekran nije znacajno tamniji.

Stigla LED RGB traka za pozadinsko osvetljenje. Sada moram da osmislim kako /gde/šta... Fali mi još i ispravljač za 12V i makar 3 ampera.

Kobajasi,
ja sam se tek sada odlucio da kupid hdmi kabel, jer sam hteo, zbog mnogo jacih parametra slike koji se koriste za 3d, da jos malo formiram ekran pa je sada vreme da se prebacim gledanja sa kompa na tv. Evo vidi koje sam kupio. Ovo je 1.4 ili 14.a? Posto ne pise, to mi je cudno a na nekom od 900din je pisalo. Ali po parametrima prenosa mislim da je to to sto meni treba za nas tv.

Ja cu prelistati malo temu, znam da si vise puta pisao opsirno, samo mi reci u par crta koji software za pustanje, koja podesavanja imam na komp. da bi bila slika idealna (za zvuk nije bitno posto cu slusati sa tv-ea) i na sta jos da obratim paznju pa da pustim Avatar 3d od 45GB :smoke:

Inace sta sam provalio, za one koji koriste flash memorija ili externi hdd za gledanje filmova. Nekom se sigurno desavalo, kao i meni, da ucistas film a prevod ne vidi i ako je prevod istog naziva kao i fajl filma. Primetio sam kada editujem nazive da ako koristi za naziv prevoda onako kako se zove film da moze da se dogodi da se prevod ne vidi ali ako promenite naziv filma u naziv kako ste skinuli izvorno naziv prevoda da je onda ok. Zbog ovog sto sam provalio, nisam morao par puta da 'lepim' prevod u mkv kontenjer.

Imam pitanja pa bi zamolio za odgovor.
Kada pustim video iz MPC (koji mi nesto uzasno reprodukuje sliku) ili GOM-a (posto ta dva imam) desava se da na svakih 2 sec. prodje horizontalna linija od gore ka dole sa pocetkom od 2/3 ekrana. Zatim kad god kliknem negde (klikcem na ikonice, zatvaram neki prozor, ispraznim kantu,...)blicne ekran na TV tj. u jednom delu. Takodje ne volim sto je ovako moguce da se prevuce kursoz kroz ivice ekrana i da se prabcim na TV, smeta mi bas da mi tako mis pobegne.
Kako ste vi podesili i zasto imam ovaj problem sa linijom? Inace kada nista ne radim stoji samo slika desktopa na tv-eu (bez ikonica) i slika je mirna.
I zasto mi se zvuk ne prebaci na tv a ne da je slusam na zvucnicima od kompa?

---
edit: pocelo i na monitoru kada skrolujem da skace slika...

Poslednja izmena:
Što se zvuka tiče, moraš da podesiš u Control Panel->Sound default playback device da ti bude HDMI a ne Speakers. Ili možeš da podesiš unutar player-a gde će se zvuk reprodukovati (sound device ili tako nešto).
Za treperenje ne znam šta bi moglo da bude. Probaj da osvežiš driver-e za grafičku.

Reci mi kako si ti povezao. Prikljucio kabel hdmi to hdmi, sta si ovde namestio?
2013-07-30_1442.png

i to je to sto ima da se dira i namesta oko prebacivanje slike i zvuka? Sve ostalo sto ima da se podesi je u samim plajerima sa kojim mi ne vredi za sada da se igram dok ne vidim zasto mi slika treperi kada pustim samo video fajl.

Prilozi

• 2013-07-30_1442.png
    2013-07-30_1442.png
    61.9 KB · Pregleda: 107
Tu sam namestio u delu Multiple displays: Extend these displays. Zvuk se namešta ili u Control Panelu-u kao što sam napisao ili u player-u koji koristiš.
Meni je lakše iz Control P. da menjam uređaj sa kog se reprodukuje zvuk. Možeš da napraviš prečicu na desktop-u do lokacije C:\Windows\System32\mmsys.cpl i otvaraće direktno Sound prozor, ubrzava malo.

Tako sam prvo probao. Za zvuk se lako onda resava ali ovo trepkanje slike tj. i silazenje od gore ka dole horizontalne linije mi nije jasno zasto se desava da li mozda ima neke vezi kako saljem snimak na tv. Ako je do neispravnog kabla trebalo bi onda i kada pokazuje desktop na tv-eu da se vidi isto to.
Koji plajer koristis i da li si bilo sta podesavao i menjao u podesavanju kada si poceo da gledas sa kompa na tv?

Nesto definitivno ne valja. Sada kada prevucem MPC na TV zablokira se snimak tj. pauzira i ne mogu da ga pokrenem, zatim ga vratim na monitor i stoji zablokiran.

Updjetovao sam drajvere.

Kako skrolujem na monitoru tako se rasipa slika na tv-eu. Kako stanem tako je ok, isto hoce i na monitoru tako da se desava. Kada sam prebacio na Show desktop only on 2 onda je ok.

Mozda hdmi izlaz na kartici zeza...Na tv-eu sam probao sva 3 hdmi. Samo kako biti siguran. Jedno sto sada znam ne moram da pustim snimak da bi video problem. Tako da je problem mozda u podesavanjima za karticu kako da salje signal ako ima tako nesto u catalystu da se podesi, player za sada ne igra neku ulogu.

Kada sam probao da je desktop na TV-eu a extended monitor onda na monitoru se isto to desava kada skrolujem ili nesto radim preko tv-ea. Bice da je nesto oko slanje signala...

Poslednja izmena:
Do sada sam koristio samo USB flash za gledanje filmova na ovoj plazmi. Pošto ima trenutno da se nađe povoljno externi HD od nekih 500GB pa i veći ( USB 3.0/2.0) pitanje je da li ih je neko koristio bez dodatnog napajanja. Pre sam za varijantu da kupim ovaj disk ali u suprotnom idem na neki USB 3.0 flash odnekih 32Gb.
Pozdrav!

Koristim Transcend 25M3 (1TB, usb 3.0) i radi odlično. Samo me nervira kako je odrađena pretraga na tv-u zato što očitava sve nezavisno od podele na podfoldere unutar hard-a.
Kada se napuni ceo eksterni disk, ume da bude problem da nađeš baš film koji želiš.

Koristim Transcend 25M3 (1TB, usb 3.0) i radi odlično. Samo me nervira kako je odrađena pretraga na tv-u zato što očitava sve nezavisno od podele na podfoldere unutar hard-a.
Kada se napuni ceo eksterni disk, ume da bude problem da nađeš baš film koji želiš.
Pa ja sam gledao baš taj disk. Znači koristiš ga direktno vezanog na USB port televizora i bez dodatnog napajanja?

Nazad
Vrh Dno