Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ja sam uspeo preko Weave aplikacije, link odatle me je odveo direktno na download.
Odlicna je, bas je dobro uradjena, samo ne mogu high kvalitet da odaberem na nekim klipovima..

Prebacis, instaliras, vratis. Mada je meni ponidio update iako koristim srpski store.

Raspada se ova YT aplikacija, ne radi nikom izgleda :) a i jos par ovih popularnijih, nesto su gadno zaebali.. Radi m.youtube doduse na IE.

Nego valjda necu da ureknem, al evo koristim IM+ par dana (morao da promenim gmail sifru da bi ga aktivirao) i radi odlicno, push stize bez problema kako na mob. netu tako i na wifi-u..

MS ishakovao YT ads API, G ih provalio i ukinuo app key.

E nek ih ugase skroz sve. E baš bih voleo. Kad su tako bezobrazni.

Moze li neko da mi kaze da li FB chat push radi kako treba ili ne ? Dolazim do dosta podeljenih iskustava na internetu

Najbolje da bi ovi sad nesto na svoju ruku izbacivali, verovatno je preuranjeno otisla ili neki gu*onja u kravati video nesto sto mu se ne svidja i alarmirao sve.

Pa jesu na svoju ruku izbacili, bio je dogovor da ce napraviti novu aplikaciju, a oni samo uradili re-release stare aplikacije.

Pa koliko citam nisu, radili su zajedno od tad na novoj verziji..

Pa evo sta iz gugla kazu

"Microsoft has not made the browser upgrades necessary to enable a fully-featured YouTube experience, and has instead re-released a YouTube app that violates our Terms of Service," says a spokesperson. "It has been disabled. We value our broad developer community and therefore ask everyone to adhere to the same guidelines."

Sad ja kao moram isto to da uradim i citiram, iako si i ti to procitao.. :) Ne sladite se, imate 'vi' svojih problema :)

Even though the two tech giants were working together on the app, either the release into the Windows Phone Store was premature or Google somehow failed to realize the breach in terms of service.

Ko se sladi, postajes paranoican. Uostalom bas me briga za vasu jbn yt aplikaciju, samo sam postavio zasto ne radi.

Poslednja izmena:
Pa da, al odma 'uhakovao MS' i ostale price, i pises kako je identicna aplikacija kao ona ranije, a to bi bas imalo logike, kao ajd da sacekamo par meseci pa cemo opet istu aplikaciju da izbacimo..

Nemam ja pojma sta ti pricas, postavio sam guglovo saopstenje, a sada dalja analiziranja toga ostavljam tebi.

Mm, dobro, whatever..

Pa jesu na svoju ruku izbacili, bio je dogovor da ce napraviti novu aplikaciju, a oni samo uradili re-release stare aplikacije.

Zanimljivi komentari dva autora:

Google is likely contractually obligated to have certain ad serving requirements in place on mobile devices. And if some videos are shown without ads, it may be in a lot of legal trouble. So if the Microsoft YouTube app does not properly support the ads, which they probably don't know how to do, then Google may HAVE to block Windows phone. And maybe Google gave Microsoft an HTML5 option because Google could then control the ads?

What I don't believe is that Google doesn't want people on Microsoft Phones to not see YouTube videos. That makes no sense and goes against everything they have done in the past. What good does that do them?

As a side note, I think the ads can be bypassed on Android too, by using BSPlayer as the player for YouTube videos, which supports that third party players can be built that do not respect YouTube ad serving, even when looking at the same video streams

Sounds pretty crappy.

But you have to have some perspective on other parts of Windows Phone. Try going and doing a "web search". No auto completeion for past searches or releated searches, and there's not even TYPING AND SELLING CORRECTION when doing a search.

Then if you actually do a search, there is one ENTIRE screen work of fake results first. Paid and and redirections. You have to scroll through a whole screen worth of stuff to get to the actual top link. That's greed gone overboard.

So, while it sounds like Google is doing something a bit shitty, MS *kind of* deserves it for the way they designed parts of WP8.

Now, I have a Lumia 521. I'm pretty happy with it, especially considering the price. I recommended it to my father, as a good option, rather than buying a $700 iPhone. But there's just a few tiny, tiny little things that need to be changed to make the UX better, and thus make the phone 100x better.

If MS listened to me, they could be a market leader. But they won't.

A i ovo mislim da je upravo to:
I don't want to believe that Google are just being dicks, but Microsoft sure makes it seem that way. There is always another side to these things. I asked Google a bunch of questions jsut now, and I'll let you know what they say.

Ima druga strana medalje, pa cemo da cujemo i to.

Poslednja izmena:
A meni nije jasno o kojim reklamama se to prica, to nikad nisam video ni na jednoj YT aplikaciji, a ni na kompu al tu verovatno Ad-block odradjuje posao..

Ima nekada reklama, npr. kada klikneš na neki nba klip prvo ti ide njihova reklama.

Jeste li probali Firefox (mislim na WP korisnike). Ovakvu brzinu nisam video ni na jednom uredjaju. Znaci, neprirodno brzo. Za sada velika falinka sto nema tabova (ili ja nisam video)

Pošto su napravili YT player u kome su koristili reversni inženjering dela za prikaz reklama i ako google nešto promeni u svom ads api, pitanje je da li će WP YT app uopšte raditi.

Jeste li probali Firefox (mislim na WP korisnike). Ovakvu brzinu nisam video ni na jednom uredjaju. Znaci, neprirodno brzo. Za sada velika falinka sto nema tabova (ili ja nisam video)

U *** :) Bench mobilna verzija onako, vuce se kao u svakom (al opet brze nego na IE), al par drugih foruma i sajtova lete!? :D Samo sto ovo nije zvanicni Firefox.. hvala za tip, bas cu ga testiram sad ovih dana.
edit: ja ne mogu da nadjem ni kako se bookmark dodaje.

Poslednja izmena:
E, pa I ja da napisem neko svoje misljenje vezano za WP. Za pocetak, WP kao WP nije los, ali ima nedostatke, kao I svaki drugi OS (nema savrsenog OS-a). Prvo cu da napisem vrline I sta se meni svidja na njemu.

Prvo, mozda I najbitnije je to sto je WP veoma fluidan I lak za upotrebu u odnosu na konkurenciju I to mu je glavna prednost.

Druga prednost (ovo je vec stvar ukusa) je Live Tile, nekome je to ruzno (@yooyo), ali nekome je I lepo. Ovo navodim kao prednost jer su ti sve info dostupne na pocetnom ekranu, I jednostavno lepo je na oko, tj kao sto volim da kazem, uvek se nesto desava na ekranu, tj nije staticno kao vecina stvati na iOS-u I Androidu, ali kazem nekom to I nije cool.

Treca prednost mu je definitivno jednostavan interfejs I UI, I laka podesavanja, tj bez mucenja I pocetnik moze bez problema da podesi fon kako mu odgovara. Cetvrta mu je predobra integracija sa Win8 OS-om, I bez problema syncuje slike I video klipove I naravno SkyDrive koji ti daje 7GB prostora, sto je da se ne lazemo I vise nego dovoljno, s obzirom da ne verujem da bi vi uploadovali filmove ili tako neke velike fajlove.

Cetvrta I za neke bitna prednost (za mene ne jer to koristim bas retko) su mape I navigacija koja je besplatna, a ako hoces ceo svet, neko je pricao da je doplata oko 1800din, sto uopste nije mnogo.

To je to sto se prednosti tice, sad cu mane, ali po meni...

Prva mana je definitivno nedostatak nekih gluposti kao npr nemogucnost promene sms zvona, koliko pojacas muziku toliko ti se cuje I kada te neko zove, I zbog tog shita nema profila, jer nekad mi stizu poruke sa fb-a I ako iskljucim zvono, vibracija iritira jer je dosta jaka na 8S, I onda ja ne mogu da spavam ili da ignorisem te ljude itd...

Druga mana je sto iza Live Tile-a umesto crne ili bele pozadine, ne moze da se stavi neka slika (kao sto ce otprilike dobiti Win8.1), I bar da se kaze da ima neki nacin customizacije, a ovako samo promena boje na Tile-u I to je to :/ I ako to uskoro ne promene bar malo (ne smetaju mi kockice, sta vise bas su gotiva), jer stvarno je glupo da ne mozes bar sliku iza Tile-ova da stavis, eto mene nazad na Android ili iOS, sta mi prvo zapadne, ali ako izbace WP 8.1 sa takvom vrstom customizacije, I neke app koje su mi bitne, a kojih nema ostajem (to cu opsirnije pod trecom manom) na WP-u sigurno!

I Treca I poslednja mana je nedostatak aplikacija. Za srpske app me bas briga (Blic, Kurir, Sportal I jos kojih vec ima na Androidu), ali mi bas fale neke koje cu sad navesti.

Prva I najbitnija mi je Top Eleven (I to je srpska, ali se koristi worldwide :D ), jer nekad propustim bitne meceve I ko igra tu igru zna da dobijes na posedu lopte ako pratis tekmu, al ovako posto ja ne stignem da je pratim zbog nedostatka app, uglavnom odigram nereseno ili izgubim od nekih skjl timova, sto ide na zivce :mad:

Druga po vaznosti je Instagram (vecini je ovo smesno, ali ja sam klinac za vecinu vas, pa imam I drugacije potrebe :D), jes da ima third party app, ali nit ne znas da li je uploadovao sliku, nit ima filtere (ima 10 filtera koji su njesra, a svi znamo da pravi Instagram ima filtera koliko ti volja), I generalno imaju dosta nedostataka. A preko kompa ni ne mozes kako treba da koristis Instagram, samo mozes da gledas live feed I da malo podesavas svoj account to je to. :smack:

I treca koja mi treba je definitivno Subway Surfers, ajde to sto neke igrice koje su mozda I dobre traze 1GB rama, prezivis, ali da nema Subway Surfers e onda je bas smor :p Jes da ima temple run, ali to je onaj prvi I jedva su ga optimizovali za 512mb uredjaje, I ako kojim slucajem izbace I Subway Surfers I ne bude mogao da se instalira na 512MB uredjaje, onda stvarno necu znati sta da kazem... :trust:

E, tako znaci ako se ne izbace u skorije vreme ove aplikacije, cim bude doslo produzenje ugovora, uzimam neki Android I necu vise ni pogledati WP, osim kao sto sam rekao ne izbace ove 3 app, ne treba meni 200 app, ali bez ove tri meni fon nije isti I nije mi puno upotrebljiv, a bas sam se bio zagrejao kad sam ga uzimao I svakim danom sve vise zalim, ali prestacu da zalim cim izbace meni bitne app. Ako ne izbace, odo ja glavom bez obzira iz WP tabora, jer svi znamo da smartphone-ove ne cine samo telefoni I njihov hardver vec njihove aplikacije I softver, a WP-u definitivno fale aplikacije, softver I da prodje, ali bez nekih app, ovaj OS nece uspeti kod vecine korisnika. Ne zelim da se to desi, ali ako nesto iskreno ne sredi MS, tesko da ce ovaj OS imati lepu buducnost :/

Pozz :)

Ne znam dal ste primetili ovaj bag, desava se kad odgovoris na mejl koji je napisan cirilicom, cisto da znate.. Mozda je resenje da se pobrise sve u reply polju pa onda da se odgovori.
Cudi me ova neozbiljnost jer je generalno sve dobro uradjeno za nase trziste, mogu lagano da se placaju aplikacije itd..

hrln.jpg

Win key i power u isto vreme :) Ne mora root :d

Vrh Dno