Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ne ide to bas tako kako kazes, dobijem samo obrnutu sliku :)

Da i Header Tiles je dobra fora, trenutno mi se ne uklapa u organizaciju homescreena ali treba imati.

***, nije jako kao flash ali beli ekran na max brightness barem osvetli ono za sta sam i koristio, da otkljucam navece, nadjem nesto u mraku kad mi ispadne..

@ Boris ja sam pravio te slike od titlova malo drugacije prvo isecem sliku na koliko mi delova treba pa onda postavim na ekran

@hsv.stoned jeste l520 extra fon i sve, ali da ima led onda bi bila veliki konkurent za 620 a oni to sigurno ne zele :D
mada ja bi o5 uzeo pre 520 nego 620 i 520 je jedini nokijin telefon koji vredi da se daju pare (meni su ostali njihovi telefoni preskupi)

Pa da, moze i tako, posebno sa novijim nesamoled ekranima koji svetle kao slabiji led :) Meni cak i default ekran zavrsi posao u mraku ali opet led flash je keva za trazenje gluposti nocu :)

@hsv.stoned jeste l520 extra fon i sve, ali da ima led onda bi bila veliki konkurent za 620 a oni to sigurno ne zele

To da ali realno trebali su da naprave L520 sa led-om i malo jacu Lumiu 620 sa 4'' ekranom :)

Poslednja izmena:
@ hsv.stoned pa da 620 ima 4" ekran onda bi to bilo nesto kao 720, samo sa slabijom kamerom, imo oni su napravili dobru razliku izmedju 720,620 i 520 modela

Abraksas, ne mogu da provalim u Wiztiles kako da budu vodoravne, hocu recimo 2X4 a ne 4X2.. Kao sto izgleda Wide tile klasican.
2x4 može samo sa malim pločicama, hmmmm dobra ideja. Sad ću da probam da li može nekako :D

costum tile maker, my live tile, photo tile ( imate 2 programa sa ovakvim nazivom, jedan za secenje i postavlja sliku u delovima ali ima neki bug i ne postavlja odmah sve delove ako nekog zanima program objasnio bi mu :/ . a drugi je samo za postavljanje slika), picture cuter, tile builder
te programe sam cackao i kao nesto valjaju, neki se placaju ali ima trial verzija koja moze nekako da se iskoristi :D
ja sam pomocu programa photo tile (onaj koji samo postavlja slike) postavljao slike, a pomocu picture cutra sam seko i tako mozete da dobijete 4x2 ili 2x4 i ostale kombinacije ja imam jednu 2x3 :p

Obecao sam da cu da javim ako se opet desi problem sa baterijom i evo ga.. Izgleda da je prosek na svakih 10 dana. Po WP central forumu i po mom iskustvu do sad jer sam sva 'resenja' probao, izgleda da je u pitanju bag sa samim OS-om, vise nema sumnje u to. Kao i na Androidu sto se desava al 'barem' mozes da vidis koja aplikacija je u pitanju, al ni tu opet ne gine bacanje pogleda na procente non stop. Kao sto rekoh, sto noviji sistem vece sanse za ove de*ilizme.. Mozda GDR2/Amber popravi nesto.

Teško, vidiš da jos nisu rešili storage/ other problem, i to još od pojave wp8. Doduše, na htc 8x ja taj battery drain problem nemam, ne restartujem fon uopšte, mislim da je sad 40+ dana uptime i sve je ok.

Poslednja izmena:
Ne znam sta reci onda za iOS. Al kazem bolje je to nego da ljudi umisle da su dizajneri..
Tvoje frustracije u vezi MS-a (njihov raspored nula i keceva ti ne odgovara kad programiras, ne znam) bezveze izbacujes ovde, cemu to..

Nije isfrustriran nego ga pretpostavljam fascinira kao i mene, kada navedem neku očiglednu manju WP-a odmah krenu komentari tipa "ma ko to koristi, to je nepotrebno" i sl
Razumem fasciniranost pojedinih ljudi ovde kojima se dopao WP, ali i malo objektivnosti nije na odmet - jer kao što se nekome dopada WP isto tako postoje i ljudi poput mene koji nisu baš preterano oduševljeni njime

@ serbiadiablo

Mozda i jeste cesce sa Lumiama odnosno to malo sto su oni nesto prcnuli softver, ne znam. Evo sad gledam, 920, 620, 720, 520 imaju gomilu tema za ovaj problem, nisam zalazio u HTC sekcije doduse.
Stvarno me zesca smara vise da izigravam Serloka i da provaljujem sta je. Ok juce jesam instalirao neke aplikacije, da nista ne pipam moguce da bi bilo stabilno, al brate, sta sad da nista ne radim?
Nisu mi ni merodavni ljudi koji u svakom slucaju pune 2 puta dnevno jer oni nece ni provaliti da li je bag sprzio bateriju ili oni koriscenjem.. A ima i slucajeva da ljudi ne zele da priznaju da imaju problem..

@ mladenius

Ja se trudim da budem sto iskreniji sa manama, ne vidim u cemu je problem? Sama ideja OS-a, izgled i rad su sjajni, al niko ne prica da nema mana.
I to sto si rekao uopste ne objasnjava onda tvoje prisustvo po WP temama, zar ne?

edit: evo i za HTC 8X tema.. http://forums.wpcentral.com/htc-8x/222885-unusual-battery-drain.html

Poslednja izmena:
Boki,

Ja htc punim na 2 dana, doduse i ne forsiram ga nesto spec. Ali ima dosta sinhronizacija, 7 mail akaunta, i jos neke raznorazne gluposti. Igre ne igram na njemu. Da budem iskren, ovaj htc i generalno WP8 bazirane telefone ne vidim kao moj prvi izbor, samo kao drugi fon. Gotivne su mi plocice, kontakt i sms app, galerija i to bi bilo to... Ostale aplikacije, pogotovo sa marketa mi imaju tako ocajan layout, tako da mu dodje kao greh koristiti ih na ovako finom ekranu. GS4 mi ostaje primaran, ***, procenat iskoriscenosti je nenormalno veci u korist gs4, pogotovo kad mesecima imam oba fona u svakodnevnom radu.

EDIT:

Videh temu za htc, ali ja niti moja supruga koja isto ima htc 8x nemamo ovaj problem. Evo ti ss u prilogu, statistika u poslednjih mesec dana.

Prilozi

• wp_ss_20130819_0001.png
    wp_ss_20130819_0001.png
    147.6 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
Samo sam ovako okacio, verujem ti naravno :) Kazem ima i toga da ljudi nece da priznaju da imaju neki problem, iz kog god razloga..

Poslednja izmena:
Iskreno i najiskrenije sa baterijom nikada nijedan problem. Desi se da telefon dopunjavam u toku dana ali opet nema sanse da ne primetim tako neko drasticno praznjenje baterije u mirovanju... Sta si od aplikacija instalirao? Ne kazem da su one nego me cisto zanima, mozda da nesto od toga kod mene probam da vidim sta se desava...

Ja sam jednom imao taj problem, i mislim da je bio bug sa Nokia Drive+ dok je još bila beta, sada mi se ne dešava doduše ja imam lumiu 820 i nisam restartovao telefon odavno. E lažem jesam, menjao sam regionalna podešavanja zbog marketa, mora restart :)

Aj nabrojacu aplikacije al to je opet nepotrebno izigravanje Serloka. Sve su sa 4 do 5 zvezdica: Adobe Reader, Advanced English Dictionary, Avirall, B92, Bing Sports, Bookviser, Code Scanner, Flashlight, [email protected] Results, Fotor, IM+, Instance, Lazylens, Level, Lock Screen Text, Lomogram, Mini Recorder Free, My Notes, Nokia Video Upload, Nokia Xpress, PC Remote Pro, ProShot, Quick Settings, Shazam, Shopping List, SkyDrive, Soccer Livescores, SophieLens for Nokia, TeamViewer, Twitter, Wallpaper HD, Weather Flow, Weave News Reader, WhatsApp, Wikipedia, Wiztiles..
Znaci ne racunam one vec instalirane sa telefonom..
Danas sam pobrisao IMDB i Facebook, racunajuci da je do njih mozda..

Definitivno se nekad, neki proces zakuca, citam i onu Android BBS temu, pa se kao 'tesim' da je to jednostavno tako sa ovim totalno modernim telefonima...

Poslednja izmena:
Gomilu od ovoga nisam ni probao nikada :) Nisam ni mislio sve da navodis vec mi se cini da sam procitao da si negde napisao da si juce ili kad vec instalirao nesto pa se nakon toga pojavio problem. Mozda nisam dobro procitao.

Adobe, B92, Bing, Flashlight, Instance, Level, Shopping list, Shazam, SophieLens, Twitter, Weather flow, Whatsapp, Wikipedia sam imao ili ih imam i dalje i nikad ni sa jednom nijedan problem tipa battery drain.

Sta ce ti code scanner kad wp8 ima "fabricki" skeniranje barkodova?

Ja ne znam kako funkcionise WP8 ali mi u celoj ovoj prici pre deluje problem da je do neke aplikacije ili do toga da korisnik nesto ne radi kako treba(ne pricam sad o tebi) nego da nesto u samom sistemu ne valja jer cenim da bi se u tom slucaju problem mnogo cesce manifestovao i moglo bi neko pravilo da se utvrdi.

EDIT: Sto se tice Drive/Drive+ aplikacije i sama Nokia je preporucivala dok je ista bila u beta fazi da se pozadinski procesi za istu blokiraju rucno jer je znalo da dodje do naglog praznjenja baterije nakon koriscenja iste. Ali taj problem je sad resen.
Idem malo da citam pa ako nadjem nesto pametno javljam :)

P.S. Opera najavila Opera Mini za WP.

Poslednja izmena:
Borise, sto ne vidis u "settings/applications/background task" sta je moguc uzrok drain-a. Ja sam dosta toga poiskljucivao, mada mi je ukljuceno za npr. here drive+ i jos par programa.

Naravno da sam sve to davno proverio, pogasio gluposti.. Samo Weather Flow mi je upaljen. Totalno je nasumicno i niko pojma nema, danas lik napisa da mu nekad curenje baterije pokrene i gasenje Wifi-a (?!), znaci bilo koja glupost moze da zbuni sistem i da nesto radi u pozadini.. Update aplikacija, iako ih ne pokrenes posle, unninstal, sta god uradis a da nisu poruke i pozivi, moze da aktivira ovo.

EDIT: sad mi je jasno sta se misli pod losim multitaskingom ovde. Ako izadjem iz aplikacije preko Home-a, i upalim je ponovo preko ikonice, ucitavace je ispocetka, a kad koristim multitasking koji je pet puta vece cimanje (drzanje back sekund, sekund i po), nadjem je u listi otvorenih i ucitam je, onda je instant otvaranje?! Nidje veze..

Poslednja izmena:
Pa to ne bi trebalo tako da funkcionise..ako izadjes preko Home dugmeta, aplikacija bi trebala da je pauzirana u pozadini, tako da ako je startujes preko ikone samo da je ponovo ucita iz memorije...

I meni je to logicno, ali ne sljaka tako..

meni samo pauzira aplikaciju i vrati je tamo gde je bila :/
da to nije zbog 512 ram ?
ja koristim ativ s :D

Znaci izadjes iz aplikacije preko Home dugmeta, i kad kliknes ponovo tile od nje, iste sekunde ti je ucita? Ne vidim kakve ram ima veze, ako mi je instant preko multitaskinga, znaci da je tu u memoriji, samo treba istu stvar da uradi kad pokrenem preko tile-a..

Btw ovo za Operu Mini sam video samo na benchu, nigde drugde se ne pominje, nadam se da Kurir nije izvor :)

Poslednja izmena:
Gibo, manje vina.. Ako drzeci back dugme izbaci sve aplikacije koje su u memoriji, i ako ih pokretanjem odatle upali odmah, onda to isto mora da radi i kad pokrenem tu aplikaciju na home screenu, kapiras.. ako je vec u memoriji ne bi trebalo da ima veze kako je pokrecem, brze mi je preko tile-a nego preko multitaskinga, to realno nikad ne koristim..

Aha, nisam skontao da neće samo iz home screen-a :-D
Onda nešto nije kako treba...

Bem li ga Borise meni na 920 to normalno radi, ne pokrece ponovo app ako izadjem na Home pa startujem sa ekrana.

edit: lazem ne sve. App koje na prvoj strani imaju sadrzaj koji se osvezava, npr. B92 ako pokrenes opet sa Home se osvezavaju pa zato se kao ponovo startuju, a ako ides u aplikaciju iz multitaskinga, da se tako izrazim, samo se odmah vratis na stranu gde si bio...

Poslednja izmena od urednika:
http://www.theverge.com/2013/8/16/4627342/microsoft-google-battle-over-youtube-windows-phone

1.) In the past, Microsoft has launched public campaigns directly against Google: there's Gmail man, newspaper ads, Scroogled, and even an anti-Google Apps "Googlighting" campaign.

2.) Microsoft was poking the bear, and it knew it.

3.) Google wanted full approval rights, BUT MICROSOFT HIT THE PUBLISH BUTTON, Microsoft sent Google an updated app with ad support and immediately published the new application to the Windows Phone Store, poking the bear once again.

Cackali mecku, dok se mecka nije probudila... Naravno WP korisnicima je Google kriv, jer jadan WP nije nista uradio...

edit: lazem ne sve. App koje na prvoj strani imaju sadrzaj koji se osvezava, npr. B92 ako pokrenes opet sa Home se osvezavaju pa zato se kao ponovo startuju, a ako ides u aplikaciju iz multitaskinga, da se tako izrazim, samo se odmah vratis na stranu gde si bio...

Aj mi reci koje ti se odma otvaraju, kao preko multitaskinga, da uporedimo..

Vrh Dno