Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

a da mi neko odgovori za fb messenger sa kojeg je moguce slati slicke? :) ili to kako mi se cini ne postoji.. :D

Mislim da vecina hejtuje FB, ukljucujuci mene :D

Mislim da vecina hejtuje FB, ukljucujuci mene :D

Mislis da ga ja obozavam, ali sta cu, kad pitam neke ortake jel imaju mail da im posaljem sliku ili nesto, gledaju me kao da sam ih pitao da li imaju gefufnu.. Ali su zato cesto na fb, pa mi zato i treba takav msg, inace koji ce mi moj...

Mislis da ga ja obozavam, ali sta cu, kad pitam neke ortake jel imaju mail da im posaljem sliku ili nesto, gledaju me kao da sam ih pitao da li imaju gefufnu.. Ali su zato cesto na fb, pa mi zato i treba takav msg, inace koji ce mi moj...

Gosn ProMaster, FB messenger ne postoji za WP, kao sto postoji za Android ili iOS. Znaci imas MS app za FB koja ima ocajan chat, pa zbog toga za chat koristim mobilnu verziju FB-a, tj preko IE-a I pravo da ti kazem ista iOS app I bas je do jaja I mislim da ima mogucnost slanja fotografija preko chata. A, ako nema, sta da se radi, znas kako se kaze vise srece neki drugi put :D

Gosn ProMaster, FB messenger ne postoji za WP, kao sto postoji za Android ili iOS. Znaci imas MS app za FB koja ima ocajan chat, pa zbog toga za chat koristim mobilnu verziju FB-a, tj preko IE-a I pravo da ti kazem ista iOS app I bas je do jaja I mislim da ima mogucnost slanja fotografija preko chata. A, ako nema, sta da se radi, znas kako se kaze vise srece neki drugi put :D

E bas ti tenk ju... :) :p

A alternativa Airdroidu i neki dialer koji ima onu funciju, nmg da se setim kako se zove pa cu je opisati.. :)

Npr imas nekog upisanog pod Nina - ne kucas N I N A, vec samo 6 4 6 4 . . Jasno? :D

To su jedine 3 stvari koje mi fale do sad,za ovih mesec dana, sve ostalo sto mi treba ima, ali ovo nisam posteno ni trazio, ako ima ima, ako ne.. :wc:

Poslednja izmena:
To ima Rap Dialer, al ja nisam u fazonu 3rd party aplikacija za tako bitne stvari..

Vidis nije bas cool sto svaku manu strpate/mo pod tepih i kao "ma ok nebitno", nerealno je prvo za sebe a onda i za buduce korisnike :) Tim stavom onda nista ne smeta i sve je cool, cak i kad budes imao pravi konkretan problem (kao onaj sa baterijom) i to ces staviti pod "ma nebitno, ionako uvek negde imam punjac", ili ga neces uopste prijaviti :)

AirDroid meni spada pod bas bitnu manu.. i za vecinu ovih stvari sto ja sad ispadam neki negativac i smaram, je bila prica da postoje od strane ljudi ovde, a ne postoje :)

Vidis nije bas cool sto svaku manu strpate/mo pod tepih i kao "ma ok nebitno", nerealno je prvo za sebe a onda i za buduce korisnike :) Tim stavom onda nista ne smeta i sve je cool, cak i kad budes imao pravi konkretan problem (kao onaj sa baterijom) i to ces staviti pod "ma nebitno, ionako uvek negde imam punjac", ili ga neces uopste prijaviti :)

AirDroid meni spada pod bas bitnu manu.. i za vecinu ovih stvari sto ja sad ispadam neki negativac i smaram, je bila prica da postoje od strane ljudi ovde, a ne postoje :)

Pa ne, ali znas u cemu je stvar, ono pozivanje koje sam opisao.. Lako ga mozes zameniti kroz search skoro pozivanih kontakata, jer ja i verujem mng drugi imaju 90% ljudi koje cesto zovu i oni su u onoj listi a cim pocne sda kucas prva dva slova oni izadju i problem resen, mada bi bilo korisno da ima, ali sad nije mana od koje treba praviti nzm sta.. A za problem sa baterijom nzm, meni baterija traji od jutra do veceri, kao i na svim prethodnim telefonima, a cini mi se da danas od kad sam ``ugurao`` GDR2 u 920, da je cak i baterija bolja i to sa sve ukljucenim onim satom non stop i aktiviranom double tap unlock opcijom.. Ali videcemo jos..

Ta opcija za pozivanje se zove smart dial i ume da bude korisna.
Android to nije imao do sadasnje 4.3 verzije.
Ja sam imao to od ranije ali su to proizvodjaci implementirali a ne google.

Pa ne, ali znas u cemu je stvar, ono pozivanje koje sam opisao.. Lako ga mozes zameniti kroz search skoro pozivanih kontakata, jer ja i verujem mng drugi imaju 90% ljudi koje cesto zovu i oni su u onoj listi a cim pocne sda kucas prva dva slova oni izadju i problem resen, mada bi bilo korisno da ima, ali sad nije mana od koje treba praviti nzm sta.. A za problem sa baterijom nzm, meni baterija traji od jutra do veceri, kao i na svim prethodnim telefonima, a cini mi se da danas od kad sam ``ugurao`` GDR2 u 920, da je cak i baterija bolja i to sa sve ukljucenim onim satom non stop i aktiviranom double tap unlock opcijom.. Ali videcemo jos..

Nisi razumeo šta je Boris hteo da kaže i po prvi put mogu da se složim sa tim. Hoće da kaže da fali nešto i ti (u ovom slučaju, a ostali u drugim), pa ima to ali 2-3 klika... Ima ovo, ali drugačije je, pa moraš da se navikavas ili uopšte ne postoji krštena aplikacija kao npr što tebi treba FB messenger... Ima ovo ali... Sve ima ovo, a ALI uvek postoji. Nigde nema neko da je rekao, e to ima i radi isto kao na androidu i na iOS-u.

Razumeš sad. Nadam se.

To stoji i ja prvi podrzavam taj deo price. Treba jasno reci sta radi a sta ne radi ili radi polovicno ili nekako drugacije neko recimo na Androidu. Nekome neka funkcija jeste bitna nekome nije i svakako ce na osnovu toga da se opredeli ali treba biti otvoren i reci sta radi a sta ne. MS FB aplikacija nema nikakvu opciju za slanje bilo cegau chatu. Integrisani chat u okviru Messaging dela ima medjutim iz nekog razloga su zatamnjene opcije: slika, video, glasovna beleska i kontakt a dostupno je samo moja lokacija. Zasto je tako nisam istrazivao jer iskreno to ne koristim, sve sto saljem saljem preko viber-a ili whatsapp-a. Mada moguce da je nesto do nekih podesavanja i treba istraziti jer ne verujem da bi stajalo kao opcija da nije podrzano...

Ako se dobro sećam Windows Phone ima sekcija na XDA, nemoguće da nešto ne može da se namesti...

Poslednja izmena:
Ne znam iskreno, nisam istrazivao jer ne koristim to. No opet pretpostavka da je mozda do nekog podesavanja je zato sto je bas ovde neko bese napisao da mu ne rade komentari u Nokia maps za odredjeno mesto tj da nema tu opciju. Ispostavilo se da nije bio ulogovan na Nokia nalog. Iskreno ni meni nikad to ne bi palo na pamet u startu... Ako nadjem kako se ovo resava svakako cu da napisem ovde verujem da ima ljudi kojima ova opcija znaci.

Nisi razumeo šta je Boris hteo da kaže i po prvi put mogu da se složim sa tim. Hoće da kaže da fali nešto i ti (u ovom slučaju, a ostali u drugim), pa ima to ali 2-3 klika... Ima ovo, ali drugačije je, pa moraš da se navikavas ili uopšte ne postoji krštena aplikacija kao npr što tebi treba FB messenger... Ima ovo ali... Sve ima ovo, a ALI uvek postoji. Nigde nema neko da je rekao, e to ima i radi isto kao na androidu i na iOS-u.

Razumeš sad. Nadam se.

Kapiram ja tebe, ali stvari rade drugacije od OS do OS, nema tu mudrosti.. Vec sam rekao mogao bi da nabrojim dosta stvari koje mi smetaju kod WP8, ali isto tako i kod Android-a, iOS-a itd.. Trenutno mi najveci problem predstavlja ne postojanje Airdroid alternative za WP, ali kapiram da ce se srediti, jer sam ja radije kad sam kuci povezem tel sa airdroid i saljem poruke sa kompa, ko ce da uzima tel i bode.. A ovde mi je zbog ove tast na WP i zvuka koji ispusta i drago da kuckam po njoj pa s te strane mi padne lakse, ali polako sta su sve ljudi pricali da nema WP pa polako dobija jedno po jedno, mada suvise polako, ali ide to je bitno.. :D

Sta vam pise u settings/battery, meni se to sad zove battery saver, mislim da nije ranije, i nemam vise ono kad je napunjena baterija vec samo remaining time..
Instalirao sam pa obrisao onu battery aplikaciju, da li je ona tu nesto poebala..
Inace battery saver je ugasen.

Sta vam pise u settings/battery, meni se to sad zove battery saver, mislim da nije ranije, i nemam vise ono kad je napunjena baterija vec samo remaining time..
Instalirao sam pa obrisao onu battery aplikaciju, da li je ona tu nesto poebala..
Inace battery saver je ugasen.

Jesi odradio update?

Ma jok..

I meni je to pojavilo i pre nego sto sam flesnuo GDR2, a mogu da se kladim da je pisalo samo Battery.. Kasnije sam video na Store-u da npr sem sto se update-uju app da se update-uju i opcije iz settingsa, pa tako npr display, info ili sta je vec sve bilo..

NEgo ljudi pomagajte.. :D Dao sam devojci da se na njenom tel prijavi na moj hotmail nalog da bi mogla da koristi app koje sam ja kupio, da ne kupuje i ona, medjutim, sad ima pristup skydrive-u a meni se sve poruke sa fb i msm sms backup-uju na skydrive , kako se gasi to djubre... :D Ocu glavu da izgubim.. :D

Ne svrljaj sa strane :D

I sta sad, nemam vise informaciju kad sam skinuo bateriju sa punjaca?!

Restartuj telefon, meni se vratilo :)

Ja sam pobrisao sve te battery aplikacije, a u qrac, mislim da one cak i srcu bateriju, odnosno kad refreshuje live tile cesto.. U totalnom sam tripu vise sa baterijom, neda mi da se skrasim ovaj WP :D Jedan dan mi ode 1% za 8 sati spavanja, sinoc 20% (sa 7, 8 snoozova sa vibracijom doduse), nisam pametan vise..

Poslednja izmena:
FB chat ne koristim na telefonu, ali je teško sr**e kod WP FB aplikacije što u private messages ne može da se pogleda nijedan attach u poruci niti da se okači nešto (slika i tome sl)
Sad će neko da kaže, pa koristi preko IE, međutim ja sam navikao da koristim posebnu aplikaciju za FB i tako mi odgovara ;)

FB chat ne koristim na telefonu, ali je teško sr**e kod WP FB aplikacije što u private messages ne može da se pogleda nijedan attach u poruci niti da se okači nešto (slika i tome sl)
Sad će neko da kaže, pa koristi preko IE, međutim ja sam navikao da koristim posebnu aplikaciju za FB i tako mi odgovara ;)

Ne, nece niko da kaze, svi se slazemo sa tim... :D :p

MS Youtube aplikacija ponovo dostupna! Trenutna verzija 3.2.0.0. Svaka preporuka za istu...

Ja je ne vidim u prodavnici, cak ni kad mi izlista sve MS-ove aplikacije... Nego Bing Sports je vr'!

Nazad
Vrh Dno