Šta je novo?

LG Optimus G

Pise ti pod settings/software information koja je verzija.Ako ti ne nudi update onda imas poslednju verziju.

Izgleda je samo za makedonsko trziste.:d

Pozdrav!Postadoh i ja vlasnik LG Optimus G prvi utisci posle duzeg koriscenja S3 je da mi je na Lg sve nekako za nijansu fluidnije i da nekako sve leti...za sad sve lepo izgleda,kupio sam za 270e full pakovanje garancija 24 meseca ali iz Slovenije.

Odlicna si prosao,ovo ce biti novi best buy kako je cena krenula da pada.Javi utiske posle par dana koriscenja i pitaj sta god te zanima.

Danas sam se vratio malo na stock da ubijem monotoniju,inace koristim nova prime prvenstveno zbog customizacije i gestures.

Jel instalirao neko CyanogenMod 10.1 na ovo čudo (E975)?

Mnogi jesu na xda i kazu da radi super,ja nisam jer ne vidim potrebu za tim.
Ja bih voleo da ima modova i custom romova baziranih na stock ali nazalost nista od toga,zajednica je smesna u poredjenju sa samsungom na primer.
Root i otkljucavanje radis aplikacijama tako da je sve ekstra lako,ali ja ipak ne bih da reskiram sa bootloaderom kad nemam sta da dobijem.

Trebalo bi da mi Optimus G stigne u utorak. Prelazim sa mnogo slabijeg telefona, tako da mi je na njemu CyanogenMod bio jako važan. Generalno imam averziju prema fabričkim ROM-ovima, ali ću da dam šansu LG-u jedno mesec-dva.

Moje iskustvo sa CyanogenMod-om je extra. "Gubiš" fabrički bloatware, a dobijaš čist softver bez gluposti i duže trajanje baterije. Ako već niko nije probao ovde, verovatno ću ja biti prvi, pa ću da prenesem utiske.

Veruj mi neces pozeleti da flesujes cm.
Uradi root i pobrisi sto ti ne treba od preinstaliranih aplikacija i to je to.

I ja sutra prelazim sa S3 na "G", dosadio mi stari e sad koji je bolji, videcu...

Na S3 mi je CM brze trosio bateriju u odnosu na stock i custom stock ROM-ove tako da tvrditi bas da baterija bolje drzi na CM ne "drzi vodu" uvek... Inace koliko vidim na XDA, ima CM 10.1, CM 10.2, Carbon, Paranoid, Thinking Bridge i jos par solidnih ROM-ova zasnovanim na CM, istina slabo custom stock ali sto kaze ChobbyNS, root i brisi sta ti se ne svidja i dobijes skoro pa custom...

Necu biti u mogucnosti da ga flesujem desetak dana, idem na odmor ali posle toga zivnucu temu malo posto je ovaj telefon sada po meni najbolji odnos ulozeno - dobijeno, ovako na nevidjeno :) sutra cu znati da li sam u pravu... :)

Ovako dok ga ne dobijem, kopka me, jedno pitanje, njegov stock launcher po defaultu koliko vidim ima cetiri ikonice dole u dock-u, moze li se "prevuci" peta, promeniti mesto ulaska u App Driver ???

Moze se pomerati ikonica od app drawera i staje 5 ikona u dock:)

pitanje za vas koji ste uzeli/uzimate OG, šta vas je odvelo ka njemu a ne ka nexusu?

Kod mene par stvari.
Izgled-vise volim kockaste telefone:)
Hardverski dugmici umesto softkeys.
Veca interna memorija.
I nisam ljubitelj stock androida.

Hvala ChobbyNS...

Izgled... Mislim da je Nexus 4 lepsi... :)
Ljubitelj sam Stock Androida... Drugi plus za Nexus 4...
Medjutim, meni, cini mi se najvazniji razlog, veci ekran na G, zbog On Screen dugmica, Ok su oni ali oduzimaju izmedju 0.3 i 0.4 inca, mislim da ce G2 biti pravi, 5.2 inca sa On Screen...

G2 ima "problem" sa dugmićima koji su na backcover-u. Iako je lep s preda, pre bi uzeo N3 nego G2, ali opet to sam ja :)

narucih ovaj fon, stize mi u utorak.... pre toga sam imao 4s pa s3 i sad mi on stize, nisam zahtevan korisnik, NAJBITNIJE mi je da mi brzo ulazi u imenik, a ne kao na s3 da cekam pola sata.... za ostalo ne brinem... i da, kakvi su sa maskicama, futrolicama, ja nisam nesto vidjao po prodavnicama... ne znam u bg-u sad da li ih ima i po kojim cenama?

edit: narucio sam ga za 290 nov, neotpakovan :)

Poslednja izmena:
pitanje za vas koji ste uzeli/uzimate OG, šta vas je odvelo ka njemu a ne ka nexusu?

OG ima Glonass a Nexus 4 nema :d Šalim se, naravno.

Prvo mi je prag cene bio 250e i za te pare sam našao Alcatel One Touch Scribe HD. A onda se, naravno, ispostavilo da taj telefon uopšte nemaju u prodavnicama iako se reklamiraju.

Onda sam iz očaja počeo da tražim okolo šta ima da se kupi za približne pare i ovo je iskrslo skoro pa savršeno. Znam da Nexus 4 16Gb teško može da se nabavi za manje od 330e iako po oglasima kao nude za manje.

OG vizuelno deluje kao ozbiljnija sprava. A i ja ti dođem jedan od onih dr***ija što vole da imaju stvari koje nisu "uobičajen izbor". Zamalo da uzmem beli ;)

Vec nekoliko dana cackam OG od prijatelja i moram priznati masina je za 10. Fluidan i bez ikakvog zastajkivanja, stucanja, i zapinjanja kao na S3 . Jedina stvar koja mi je malo cudna je smanjivanje svetline displeja nakon zagrijavanja komponenti (recimo igranje igrice). Nije nista strasno recimo smanji za 20% ali do sada to nisam video ni na jednom mobu sta god da sam na njemu radio mogao je i da se pusi od toplote ali displej ostaje na osvetljenju koje sam prethodno ostavio. Ovo je za sada jedina zamerka jer nista drugo nisam uspeo da nadjem a mucio sam ga posteno. :D

Poslednja izmena:
Ukucaj u dialer 3845#*975# i pronadji thermal daemon mitigation pa stavi na off.
Nece se vise smanjivati brightness.

Dosta sam se zainteresovao u poslednje vreme za ovaj telefon, ali me interesuje jedna jako bitna stvar.

Da li telefon plastican sa zadnje strane ili je isto GG kao i kod Nexus 4?

Jako mi je bitno jer kuci imam 2 klinca i znaju po neki put da dohvate telefon i da ispadne, naravno i meni se isto desava da mi telefon ispadne pa mi je malo frka zbog stakla sa zadnje strane (razmisljao sam i o Nexus 4, ali sam odustao zbog GG na poledjini i zato sto je telefon dosta osetljiviji).

Nije staklo nazad - plastika je.

Da, da nazad je obicna plastika koja puca kao od sale, a i ovo spreda nije nesto... Dovoljno je samo da bude pola metra, pa da pukne ako nezgodno padne...

Pozadi je staklo,ali nije gorila,obicno staklo je u pitanju.
Bilo je slucajeva da je ljudima pucalo usled velike razlike u temperaturi a to se s plastikom ne bi desilo,zbog toga sam ubedjen da je staklo,ali ne bas dobrog kvaliteta.
Meni je ispao sa pola metra visine na keramicke plocice i nema ni tacku,tako da sve zavisi od slucaja do slucaja.

Stvarno je staklo, nisam znao...

The back is made of glass and features a polarized pattern called "Crystal Reflection" finish. The pattern is more prominent on a black handset than a white one and, because the glass is polarized, the pattern shifts depending on viewing angle and lighting.

Nazad
Vrh Dno