Šta je novo?

Samsung ATIV S

sad sam i ja to gledao, samsung ima par ok aplikacija :D

Ativ Stigao pre sat vremena mozda, ne moze na uvid, reko poslali su mi na uvid, on ih n azove, kazu oni moze, otvori, to je to, sve je tu, platio on otisao :D Za sad sam zadovoljan :D Da li treba da se formira baterija, nesto? Ima 60 % baterije, tako je stigao fabricki, imao je nalepnicu onu 'do not accept if..' :))

Ne moraš ništa da formatiraš, samo vozi, dopunjavaš po potrebi.

drago mi je da je jos jedan ativ s korisnik zadovoljan :D

Nesto ne shvatam, tamo pise da je pustena za wp samsung telefone, jel to znaci da neko sa nokiom ili htc-om ne moze da skine te aplikacije?

Poslednja izmena:
Jel zna neko kako da iskljucim ono da kad kucam poruku i kliknem na slovo, iznad slova mi izbaci onaj popup? ili kako se vec to zove, kao uvelicano slovo? Na Ativ s.. :)

Nema toga..

Danas sam prebacivao muziku preko usb kabla na ATIV, posle tridesetak pesama se resetovao, posle ko da nista nije bilo... onda sam probao da vidim kvalitet zvuka, sa bubicama AKG 324, odlican je zvuk, pustao sam svasta od AC/DC, do Elton Johna, bas je dobar zvuk, i dovolno glasan za moj ukus. Prebacio sam i jedan avi od giga i po, cita normalno, sve ok. Stavio sam anti glare foliju na ekran, nesto mi se ne dopada, jes da ne ostaju otisci, ali ekran ko da je dobio teksturu :). Jos ga aktivno ne koristim (mislim sa karticom, iz nekih razloga), ali mi se sve vise dopada. Samsung izbacuje tu i tamo po neki softver, i update-uje postojeci, moze biti da spremaju neko iznenadjenje sa jos nekim wp modelom, a??

nzm ja kad sap prebacivao pesme (3 GB) nije se restartovao :/
nzm za to iznenadjenje, mozda posle gdr3 updejta ali pre toga nesto ne verujem
sto se tice muzike i meni se svidja zvuk ali samo malo vise bass-a bi bilo pozeljno ili EQ

Par informacija , vezanih za GDR2 update.

Prodajni kod :
ATO - postoji GDR2 Update
AUT - postoji GDR2 Update
BTU - postoji GDR2 Update
DBT - postoji GDR2 Update
XEF - nope

(za sve one koji su dobili GDR2 update, a nije im se pojavila "Data sense" aplikacija, mislim da moraju da urade "hard reset" kako bi se pojavila).

Ovako se dolazi do prodajnog koda:
1. Open the "Phone" app
2. Typing the following: # # 634 #
3. Diagnostic tool opens automatically
4. Typing the following in: * # 1234 #
5. Under the field "default CSC" CSC is your sales code

E sada ako ste nestrpljivi kao ja, a imate XEF verziju onda možete odraditi flash ROM-a i tako dobiti GRD2

Evo i infa sa mog fona posle flash-ovanja ROM-a

wp_ss_20130811_0001.png

Ja sam odradio update na sledeći način:

Skinuo sam

1. I8750 FLASHTOOL+DRIVER
2. GT-I8750_OXABME1_R_SIGNED.csc i GT-I8750 XXBME1_R_signed.wp8 (zip)
Instalirao sam SamsungUSBDriver (nalazi se u prvoj stavci koju skidate)
Pokrenuo sam WP8 SMD binary USB Downloader Ver. 3.33.1 (ADD Polo USCC) - (nalazi se u prvoj stavci koju skidate)

slika 2.jpg

Stvari na koje treba obratiti pažnju (slika2):
Kao i što je na slici prikazano (narandžasti i zeleni folder), targetujte i učitajte fajlove koje ste skinuli iz druge stavke.
"DL option" (ja sam ostavio ALL) a ovde je na slici odabrana opcija ”select” pa su opet sve particije selektovane.
Mislim da je jako bitno da CSC Sales code bude pravilno izabran (u mom slučaju to je bio XEF, a na slici je ITV)

Za sledeći korak ostavljam gude na eng. (A poenta je da se telefon bootuje u “download” mod i da ga windows prepozna kako bi se mogao završtiti process instalacije koji traje oko 6 minuta).

1. Turn off phone
2. Hold Volume UP + Camera key and briefly press the Power button until it vibrates
3. Release the power button hold Volume UP + Camera more
4. Starts the download mode

Kada se telefon konektuje, pre nego što pritisnete START za početak flashovanja proverite još jednom da li je selektovan vaš CSC Sales code i to je to.

U svakom slučaju evo i linkova sa kojih sam ja pratio upustva:

Link br 1
Link br 2
Link br 3

Poslednja izmena:
Vec duze vreme oklevam da ga flashujem, sve kao izaci ce update... A na kraju cu i morati reset da bih dobio sve funkcije GDR2. Moj kod je NEE (unlocked za skandinavsko trziste, tako je i pisalo na kutiji).
Ako uskoro ne dobijem update idem i ja na novi rom :)

Gledam sad ovo sto je covek radio, pa uporedjujem velicinu roma za Ativ S i Lumiu 920.. Za samsung je negde oko 700mb, a za Lumiu duplo vise, ~1.4GB.. Isto je u pitanju GDR2 update, bas sam juce radio flash na L920... Dal je moguce da su samo ove app koje dolaze uz Nokiu toliko, tj siguran sam da nije moguce, da li to znaci da su ovi iz nokie cackali nesto ``ispod haoube``...

Upravo flasujem, ne mozes docekati ove skandinavske da se sami apdejtuju :)

Kada se raspakuje rom je 1.5gb

Da, sva magija je bila u kompresiji :)

Pa mislim da svima dođe na isto, da li čekali update ili odradili FLASH, pošto i u jednom i u drugom slučaju mora se raditi hard reset kako bi se dobio data sense (koliko sam ja uspeo da pročitam komentare likova koji su radili OTA update, dok nisu odradili hard reset nisu imali data sense).
Jedno je sigurno, svako ko čeka OTA update,neće mu biti dosadno :p (meni je dosadilo da par puta u toku dana klikam na "phone update").

Pored "data sense" aplikacije, ovo se navodi kao change log za GDR2:

- Improved Battery Life
- Bluetooth: Increase maximum allowed size of incoming files, improve the speed of tile transfer to the device.
- Camera and Photo improvements allow quicker photo capture and better review experience.
- General Improvements to the Maps application.
- Various SMS and MMS improvements

Cek, sad. Posle hard restarta, kako vracate sms-ove. Totalno mi nije jasna backup sms funkcija u settings-ima. Gde je restore sms. Da li se sms vraca prilikom logovanja na live nalog (posle hard restarta) ?

Kada prvi put pokreces telefon posle instalacije ako se ulogujes pitace te da li hoces restore. Ovo je jedini nacin za backup, i to je moguce jedino ako ti telefon ucita internet podesavanja sa kartice (posto WiFi jos uvek ne mozes da ukljucis). Sa ovim skandinavskim nije moglo zato sto si morao rucno da podesis net (bar sam ja morao sa MTS karticom)

Je nemam net u paketu (samo wireless po kuci), sto ce reci da ne mogu da odradim povratak sms-ova ?

Sto ce reci nadji nekog ko ima, pa odradi sa njegovom karticom.. :D salu na stranu, msm da je tyo jedini nacin, osim ako neces da platis, mada msm da i update nije puno veliki, cim ga je kod mene na mts mrezi smakao za cas, a imam podosta poruka..

Ne razumem se bas u te pakete, da li ja kao korisnik bez interneta u paketu, mogu da koristim GPRS i da mi to uracunaju kao dodatne troskove ?

Moze, al ubijaju sa cenama kad tako radis..

Jao, koja zahebancija. Bas su tupavo odradili to za sms. Kao da je tesko da ima lepo backup na skydrive i dugmence ispod za restore.
Ajde svarog, posto i ja imam taj skadinavski AtivS i MTS, daj podesavanja za net.

PS. Kako vam stoji other kod storage space. Meni se lagano uvecava :)

Poslednja izmena:
Ja za taj other storage imam aplikaciju pa cistip par puta na dan :p
a i to su ukenjali sto se tice datasanse, msm meni to ne treba pa necu raditi :p

Ja ću sačekati svog Ativa. Ne žurim :)

Ima li ko preporuku kako kupiti Ativ S kod nas u Srbiji? Da li je sigurna kupovina preko telekoplus-a jer vidim da ga oni poručuju pa se čeka 2 dana isporuka? Ili da jurim nekog po inostranstvu...?

Vrh Dno