Šta je novo?

Samsung ATIV S

Pitam zato sto je kod mene Here maps besplatna a Here drive+ kosta 3.900din. :)

lkhb.jpg

Poslednja izmena:
Nisi uspeo da podesis onda, i dalje ga detektuje kao Samsung. Probaj da trazis recimo Photobeamer pa vidi kako se ponasa. Kada dodjes do instalacije ne sme da ti pise da ne podrzava tvoj fon, treba da imas opciju za install i ako kliknes dobijas error. Ako na ovom koraku iskljucis proxy dozvoljava instalaciju

Zar Here drive od pre par dana nije dostupan svima? Znam da je nestao na 2 dana (dok ne isprave neki instalacioni bag) i sad je vraćen, pa verujem da svako može legalno da ga skine bez obzira na model WP8.

A meni recimo Here drive+ uopšte ne prikazuje da postoji na store-u, jer je on valjda samo za Lumiju 620, 820 i 920.

Dostupan je za sve ako platis (osim za par zemalja). Ako prevaris store da je ATIV Nokia onda imas drugu cenu ;)

Cek bre :)
Stavio sam proxy, zatim u ie sam otisao na istu adresu http://192.....:8888/fiddlerroot.cer i pojavio se onaj crni stit i kliktajem na njega instalirali su se neki sertifikati. Ulaskom u store i kucanjem here, dolazim do one slike gore. Maps free, drive 3.900din.
Ako si uradio neke medju korake, javi.

Nista sem ovoga sto sam vec naveo. Sertifikat si ocigledno instalirao, ne kontam sta moze da bude... Gledaj sta se desava u fiddleru, recimo ako browsujes po Store-u treba da ti se stalno dodaju nove adrese slika u listi koju gledas, to bi trebalo da ti bude znak da je fiddler podesen. Probaj i neku drugu Nokia aplikaciju da vidis da li radi

A inace ja kada bez proxy-ja trazim here drive dobijem samo free opciju, i onda u samoj aplikaciji imam opciju da platim 19.99$ za global licence. Here drive + mi ni ne nalazi u search-u. KOji ti je market podesen? Moj je US.

Poslednja izmena:
Ocigledno da je market kod mene za Srpsko trziste jer su cene u dinarima :)
Gde si ti stavio da ti market bude za USA ?

PS. Nasao sam. Sad jos da isprobam ponovo...
PS2. To je bio problem. US market. Evo instaliram :D. Hvala mnogo!

PS3. Your navigation licence isn't valid in this area MCC=220

Poslednja izmena:
Opet nisi uspeo... Da objasnim prvo razliku izmedju verzija here drive-a :

Here Drive + je premium verzija za Nokia telefone
Here Drive je verzija za ostale uredjaje, svi mogu da je instaliraju, za neke zemlje je besplatna, a za ostalih moze da se dokupi global licence za 20$ (kod nas se odmah placa tih 3900 din.). Zemlja se proverava preko MCC koda u SIM kartici tj. iz koje zemlje je operater

Ti i dalje nisi uspeo da prevaris Store da je tvoj ATIV Nokia pa ti nudi i dalje samo obican HERE drive, zato dobijas tu gresku. A stvarno ne znam gde gresis, probaj prvo da li mozes neku drugu Nokia aplikaciju, ako uspes nju trebalo bi i da dobijes opciju za + verziju...

Znam da je glupo ali proveri da li su ti fiddler i sama aplikacija upaljeni dok ulazis na market, fiddler treba da ispisuje adrese koje browsujes na fonu

Evo ga video, pa vidi gde bi mogla da bude greska. Tu na kraju videa u wifi podesavanjima pise 192.168.2.103 i 8888 mada se ne vidi bas :)

Uploaded with ImageShack.us

Ako ti u polju Server/URL pise 192.168.2.103 tu treba da kucas 188.2.72.249 :)

Nemam cime da snimim, samo probaj tako, port ostaje 8888

Da ga yebes, nece.

1. Startovan fiddler
2. U wifi ubaceno 188.2.72.249, port: 8888 (mada kada odem u ie i pokusam da pokrenem http://188.2.72.249:8888/fidlerroot.cer izbaci gresku da ne moze da nadje - sertifikati su instalirani ranije, pa mozda ovo nije frka)
3. Market US
4. Pokrenut market i nista, obican here drive, here map i here transit :)

Jesu li ti PC i telefon konektovani na isti WiFi? Stvarno mi ponestaje ideja...

@hektor2

Meni nije hteo da radi kad sam probao na desktopu koji je vezan preko lana, a proradio je na laptopu koji je preko wirelessa. A ponasao se identicno kao tebi.

Izgleda ATIV S prvi dobija GDR2 :)

Probao sam kod sebe i jos uvek nema... Ovi koji su prodavani kod nas su uglavnom sa skandinavskog i britanskog trzista, videcemo kako ce to ici.

@hektor2

Meni nije hteo da radi kad sam probao na desktopu koji je vezan preko lana, a proradio je na laptopu koji je preko wirelessa. A ponasao se identicno kao tebi.

Bravo majstore. Takodje mi je desktop vezan preko lana, tako da cu probati sa laptopom.

Odustajm...

PS. jesi li koristio adresu koju ti je ispisao u programu ili 188.2.72.249?

Poslednja izmena:
e ljudi javite kad budete dobiliudpejt gdr2 :D
i da li sa tim programom mozete da instalirate cinemograph i tako te programe ? :D

Probao sam i kod brata, isti problemi kao i kod mene, stim da kod njega bez problema instaliram sertifikate, ali nista od nokia programa...

Bengin, imas pm, dostupan je i nikad povoljniji. ispod 240.

Ja se nesto razmisljam, jos nisam skinuo folije sa njega, da li da prodam i sacekam neku lumiu, mada sam instalirao gomilu stvari na njega i odlican je, nema sta...

Ma suvise je dobar za te pare :). Mislim, svaka cast nokia softveru, ali mi se licno mnogo vise dopada super amoled od npr ekrana 920. Jos uvek koristim omnia 7, koji isto ima samoled, ekran ubija koliko je dobar.

@vylota Svdja se meni cena, ali sta ako se nesto nedaj boze pokvari, gde mogu da ga servisiram?

Ma suvise je dobar za te pare :). Mislim, svaka cast nokia softveru, ali mi se licno mnogo vise dopada super amoled od npr ekrana 920. Jos uvek koristim omnia 7, koji isto ima samoled, ekran ubija koliko je dobar.

Pogledaj ekran Lumie 920 na suncu, tu dolazi do izrazaja njegov kvalitet, npr ja sam mislio za te filtere da je to marketinski trik, tj. da su poboljsanja minimalna, kad ono :shock:.. Jedina prednost amoleda je manja potrosnja i dublja crno, ali s druge strane losa bela.. promenio sam brdo telefona ali mi je ovaj ekran na 920 jedan od najboljih, npr meni puno bolji od onog na S3, sto se i pokazalo tacno onaj dan kad sam uporedjivao dve iste slike, puno je prirodniji prikaz na 920.. Mada sve zavisi ko sta voli..

Nisu to nikakvi filteri. To je IPS i to je normalno da je na suncu bolji od amoleda, jer je svetliji ekran. Tu nema nauke, to se zna odavno :)

Koji windows phone je u rangu sa Ativ S-om? Osim Lumie 820, 920.? Na internetu je 226e, a u gradu ga nema, nigde.

Vrh Dno