I ona kapljica je totalno van fokusa...^ Bez uvrede snezni ali ovo je tuga bozija. WB je totalno pogresan, fokusa nema, suma preko glave, content aware na ovaj opiljak mosta u cosku...ne znam sto si kacio ovo uopste, prosle su ti bile bolje
Kakve veze ima expozicija sa ostrinom? Bas suprotno - veca expozicija kod dinamickih subjekata uzrokuje zamucenje... Jedino sto kod statike moze (npr. fotkanje u gradu zgrada i sl.) da bas zbog toga ispegla ljude ili tipa vodu i sl. (govorim o velikim expozicijama)to se zove dubinska oštrina .... u "dubinu" fotografije da bude sve oštro .... što "širi# objektiv, i duža ekspozicija, i sve je oštro ....
Eto vidis kako moze 🙂 prva mi je za wall skroz

Nitro, tako je bilo u moje vreme .... možda su digitalni aparati doneli nešto novo?
Ako hoću veću dubinsku oštrinu, moram da zatvorim blendu. Ako zatvorim blendu, onda moram da povećam dužinu trajanja ekspozicije.
Pogledajte prilog 120707Pogledajte prilog 120708
Ako hoću da mi bude oštro izmedju 1.2 i 1.5 metara, blenda 8.
Ako hoću da mi bude sve oštro na dubini izmedju 1 i 2 metra , blenda 22 ....
Ako blendu zatvorim na 22, moram da povećam ekspoziciju da kompenzujem manjak svetla ....
Ako me sećanje ne vara, ti me ispravi ako grešim.
Na fotkama moj kanon, sa kojim ne znam ni sam koliko fotki sam napravio, a i moj otac .... ima 40 godina valjda ...
Stativ je keva 🙂
Pa meni je bolje kad fotka ima noise od stresene fotke u svakom slucaju (ako vec biram od 2 zla). Stresena fotka je neupotrebljiva fotka.
Zato kod digitalnih aparata mozes i ISO osetljivost da povecavas da ne bi morao da produzavas ekspoziciju, da ne rizikujes stresenu sliku.
Ja na ovom forumu vise ne znam ko se zeza a ko je ozbiljan. Zar nije ova prva fotka bas nekako ili stresena, ili izvan fokusa?

Jos da nema ove trave ispred pecurkica ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari