Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

@sh_

Kakve veze ima ta opcija sa kratkotrajnim pojavljivanjem Viber popup-a kada tebi neko pošalje SMS? Ta opcija služi da ti nekom automatski odgovoriš putem Viber poruke ako i on ima Viber iako ti je on poslao klasičan SMS. Meni je ta opcija isključena ali desi mi se ponekad isto što i Jericho-u, doduše veoma retko i meni to ne smeta.

Sam si sebi objasnio kakve veze ima.

Ok ovo je forum gde pomažemo jedni drugima, meni je dosta ljudi pomoglo i ja se uvek trudim da pomognem drugima, zato te molim da mi objasniš jer stvarno ne kapiram. Vrlo rado ću ti posle toga replicirati i prihvatiti tvoje objašnjenje ili ti reči eventualno zašto nisi u pravu. Hvala unapred! ;)

P.S. Možda se nisam dobro izrazio, kapiram ja zašto služi ta opcija ali ne kapiram kratkotrajno pojavljivanje Viber popup-a i onda njegovo nestajanje jer je pomenuta opcija deaktivirana kod mene kao i kod čoveka koji je spomenuo ovu pojavu, dakle u pitanju je bug koji se javlja na poslednjoj verziji Vibera.

Poslednja izmena:
Naravno, slazem se, nisam ni ja ovde da se svadjam :)

Covek koji je pitao nije nigde spomenuo da je odcekirao opciju za sms, procitaj ponovo. Tek u postu posle mog odgovora ;)

Koje telefone imate? Na s3 i lgl9 taj bug nemam.

^ Meni je Viber 3 mučenje, pa sam se vratio na poslednji 2.x.x koji radi super i bez bagova. :) I daleko brze (bar na mom ostarelom HW). :)

Imam S3 mini ali kod mene se stvarno retko dešava tako da mi ne smeta, owim hvala na savetu ali mislim da ću za sada ostati na trojci, radi mi ok odnosno nema neki ozbiljniji bug i ima lepši UI. :)

Viber na androidu i iOSu je nebo i zemlja... Nego to je neka druga tema.

Kako Viber koristim jako puno, nedostaje mi da mogu da napravim grupe, definišem za kog koja melodija zvoni... i neku dublju integraciju u sam Android... Da bi druge aplikacije koje imaju interakciju sa pozivima mogle da sarađuju sa njime... Valjda će doći takve stvari vremenom, treba tu dosta i u samom OSu uraditi.

Postavio sam pitanje u drugoj temi, možda ovde budem bolje sreće:

Kao i mnogi, na dva telefona sam vratio stari Viber 2.2.2.2. Sad dobijam ono dosadno obaveštenje za update, a u samom Viberu ne vidim mogućnost za isklj. opcije za proveru update-a. Neka ideja?

Ja sam na Vajberu 2.3.5 i povremeno u Notification baru dobijem info o novoj ver. Ne moze da se isključi, al' nije ni strašno. ;) Ver 3.0 je zasto strašna za HW mog telefona a i tableta (oba iz 2010.) :)

Kako da podesim da mogu videti slike od kontakta neke kontakte vidim neke ne iako znam da taj kontakt ima podesenu sliku profila

^ Nije do tvojih podešavanja, negde drugde je problem.

Usput, koristi li ko Viber za Win? Meni se niš' ne sviđa. Glomazna, spora, nedorađena aplikacija. Vaši utisci?

Poslednja izmena:
Kako da podesim da mogu videti slike od kontakta neke kontakte vidim neke ne iako znam da taj kontakt ima podesenu sliku profila

probaj da deaktiviras profil pa opet aktiviraj. desava se da ne sinhronizuje nekad dobro. sestra sa kojom sam se dopisivao mi nije bila medj kontaktima posle nekog vremena. pa se vratila posle deaktiviranja-aktiviranja.
viber za pc je meni skroz ok. nije mi tako glomazan. vise mi ide na zivce skype koji je trom kao da sam pokrenuo photoshop

^ Meni je Viber za Win upravo ovo sto si ti opisao za Skype. :)

Usput, nije mi sync-ovao konverzacije, samo imenik. :(

Slažem se, Viber za desktop mi je mnogo laganiji i brži od Skajpa. Nakon što je Talk postao Hangouts, bolji mi je i od njega. Jedino mi je na mobu whatsapp nezamenljiv za dopisivanje.

Izašla nova verzija za Android. Na prvi pogled ima dosta bolji odaziv, videćemo vremenom kakva je stabilnost.

Ovo sto pisete, za Win ... za dedktop windows postoji, ili samo zs telefone sa windowdom

Buni me ovo sad u poslednjoj verziji Vibera.."online' i "last online" Sta mu to dodje..? Jel to isto kao na whatsappu znacenje ili je do toga da li je servis aplikacije aktivan u pozadini?

Buni me ovo sad u poslednjoj verziji Vibera.."online' i "last online" Sta mu to dodje..? Jel to isto kao na whatsappu znacenje ili je do toga da li je servis aplikacije aktivan u pozadini?
Pretpostavljam da je isto kao kod Whatsapp-a. (Koji _tera_ korisnike da se apgrejduju, odbrojavajuci dane. Grrr.)

Treba mi pomoc oko aktivacije posto mi nije skroz jasna procedura.

Prvo sam na Galaxy S1 ukucao broj telefona na pocetku,
ne stize mi SMS neko vreme i posle par minuta mi samo iskoci propusten poziv sa nekog broja i odjednom je Viber aktiviran
a 20 minuta posle dobijam SMS sa kodom...

Posle toga uzmem S2, odradim sve isto ali se nista ne desava, samo mi se u Viberu pojavila opcija get a call.
Da kliknem na to? :)

S1 ima telenor kaarticu a S2 MTS ako to ima neke veze.

Ako imas neku drugu app za sms, deinstaliraj je i ostavi samo stock app. Automatski ce ti aktivirati viber. Mene je zezao go sms pro

Nije instalirana nijedna druga aplikacija, nije ni bitno više, Skype i Whats Up će završiti posao,
hvala u svakom slučaju.

Wa bi trebao da prikazuje online samo kada je korisnik otvorio program. A viber prikazuje online i kada je aplikacija aktivna.

Počele da kruže poruke o naplaćivanju servisa za nas Srbe... Jel je nekome poznato to?

ma od jutros počela da kruži neka poruka tipa:

"kompanija Viber Media inc. uvodi pretplatu korisnicima Republike Srbije. Poziv će koštati 0,33din/min a sms 0,05din......tralala lalalla buć buć .... a ako želite da ostvarite pravo na besplatno korišćenje, onda pošaljite ovu poruku sa ovim sadržajem na 20 brojeva korisnika ovog servisa....trala lalall laal...."

mislim da je neki spam u pitanju ,)

Slican tekst se pojavio i na WhatsApp-u..... Neki spam ocigledno.

i meni je sinoc stigla ista poruka za WhattsApp a za Viber jos nije.

Мене удавише...примио сам макар 150 порука што на вибер, што на ватсап.

Vrh Dno