Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

:D:D:D Zezamo se bre! :D

Nego... Vratio se Viber!!! :exploder:

Nego, sta ovo treba da znaci - vratio se Vajber, dosao PayPal "preko noci" skoro...? Uskoro ce i Google Play i G-Wallet da prihvate Srbiju. Čime sto to zaslužili ako nam je do sada bilo uskraćeno?

Culi da ce da bude masovno p*** k**** ako nas dodaju, a oni postuju prava homoseksualaca, pa nas dodali....

Nego, sta ovo treba da znaci - vratio se Vajber, dosao PayPal "preko noci" skoro...? Uskoro ce i Google Play i G-Wallet da prihvate Srbiju. Čime sto to zaslužili ako nam je do sada bilo uskraćeno?

Kosovo za PayPal. :D
BTW,
Google wallet je i do sada radio.

Radi PayPal :D

Sad moj sig ima manje smisla :D

Ima dosta bisera na forumu, lako ces ga zameniti :p

Pozz, novi sam ovdje a da ne spamujem sa temama, cini mi se da je ovdje najpovoljnije mjesto za moje pitanje.
Citajuci po netu, a i kontaktirajuci sa ljudima primijetio sam da ima problema u viber pozivima na 4.1. Jelly Bean. Nasao sam neke informacije da je to problem koji su rijesili samo za Sony Xperia. Opet sam procitao da se to moze rijesiti u podesavanjima, jer telefon brce mikrofon i zvucnik, pa se desava da cujem sagovornika, ali ne i on mene. Dok kod pojedinaca viber pozivi ne rade uopste. Ako neko zna rjesenje, unaprijed zahvalan!

Nema puno filozofije kod Vibera, jer u podesavanjima nema bogzna cega. Probaj sa drugom verzijom - starijom/novijom, u zavisnosti od toga koju imas instaliranu.

Zna li neko gdje mogu skinuti stariju verziju Vibera da probam da rijesim problem sa govornim pozivom.

Poceo je sa radom i Viber za racunare na Windowsu. Probao sam i radi savrseno, ubacena je i beta verzija video poziva.

Zna li neko gdje mogu skinuti stariju verziju Vibera da probam da rijesim problem sa govornim pozivom.

Poceo je sa radom i Viber za racunare na Windowsu. Probao sam i radi savrseno, ubacena je i beta verzija video poziva.

Takođe sam i ja probao. Pozivi i sms rade super, a video poziv nisam probao.

Takođe sam i ja probao. Pozivi i sms rade super, a video poziv nisam probao.

Video je u beta verziji i msm da radi smo na relaciji komp-komp, probao sam poziv na tel ali nece.

Ne znam koji mu je vise sa JB, skinuo sam neku staru verziju vibera i nece da radi, onda kad sam krenuo da skinem sa marketa, apdejtovali su verziju Viber 3,0,0. Meni je ova stara bila ljepsa, ali ovdje kako sam skontao dodali neke detalje i mozes odgovoriti na sms preko vibera i na viber.

Sad sam instalirao viber na androidu ali ne stize mi sms sa kodom. Jesu li ovi nasi zabranili ili trenutno ne radi?

Poslednja izmena:
Nastavi da pokušavaš, baguje taj sms nešto. Meni je trebalo 5-6 puta da ga dobijem a to je bilo pre godinu i po.

Meni ne radi, skine instalaciju, pokrene se i ništa.

Treba mi nečije iskustvo, zdrav razum nije dovoljan...

Ukratko, da li na Android telefonu s karticom bez roaminga, može da radi Viber preko wifi u inostranstvu? Pitam, jer ne znam za šta se vezuje Viber nalog prilikom registracije.

Žena ide u Grčku, a ugovor za fon je mlađi od 3 meseca, pa nema roaming. To je sređeno prepaid karticom za ne daj Bože, ali cilj je naravno Viber na Androidu (s non-roaming karticom) jer u hotelu ima wifi.
E sad, da li će Viber koji ovde fercera, tamo da radi preko wifi s obzirom da će da bude offline, tj. bez roaminga? I u kojem modu treba da bude fon, pošto na airplane ne radi wifi bez dodatnih budženja?

Moze i bez kartice da radi, ako je vec registrovan Viber na tom aparatu.
Prepaid ima enabled roaming, bez 3 meseca staza koliko znam. Mada za net i veca kolicina kredita ode za tili cas, nema tu mesta ni da se posalje poruka Viberom mozda, znaci drzi se wifi-a samo :D Na Android-u, airplane mode, pa enable wifi.

Ok, hvala ti, znači da Viber registruje aparat, bez obzira na karticu i to da li je ona online ili offline zbog nedostatka roaminga.

Drugi deo nisam dovoljno objasnio, pa da razjasnimo za svaki slučaj... Telefon je kodiran za Mts i u njemu će da bude ta non-roaming kartica.
Prepaid je Telenor jer je povoljniji u Grčkoj i biće u drugom dummy telefonu, tako da je nebitan za glavno pitanje.
Može tako?

Nemam iskustva tako da ce ipak morati zdrav razum :)

Ne treba airplane mod, tebi treba mod bez kartice/mreze. Airplane mod je namerno napravljen da blokira apsolutno sve...

Viber je u sustini internet servis, trazi aktivaciju nakon prvog pokretanja ali mislim da je to kada se odradi kraj i da se onda veze za aparat. To jest, tvoj broj je u stvari tvoj username, a povratni sms sluzi samo za autentikaciju, ionda moze da radi i bez te kartice u aparatu. Broj telefona se, u sustini, koristi radi lakse sinhronizacije imenika za sve koji koriste viber.

Sta kaze faq?

http://www.viber.com/faq.html

I don't have 3G, can I still use Viber?

You can make calls and send texts via Wi-Fi, as well as via 3G.

Testirao sam bez kartice i salje porukem, a to mozete lako i vi da probate. Neka izvadi SIM karticu i njoj je onda svejedno da li je ovde u grckoj, na vasem kucnom wifi ili wifi u hotelu. Mora da radi.

Moze. Ako vec nisi registrovao Viber za taj zakljucani telefon, uradi to dok je u Srbiji. Posle ti je dovoljan wifi i radice Viber bez problema.

Drugi deo nisam dovoljno objasnio, pa da razjasnimo za svaki slučaj... Telefon je kodiran za Mts i u njemu će da bude ta non-roaming kartica.
Prepaid je Telenor jer je povoljniji u Grčkoj i biće u drugom dummy telefonu, tako da je nebitan za glavno pitanje.
Može tako?

Ne vidim sto ne bi moglo :)

Danas mi se prvi put poceo pojavljivati VIBER SMS popup za klasican SMS poslat preko operatera. 2 poruke su stigle tako, popup je stajao 5-6 sekundi, pa se zatvorio. Naravno, u opcijama ne postoji ni sansa da se podesi da se Viber ne ukljucuje po prijemu bilo kog SMS-a, a kamoli ovako suptilno podesavanje. Ima li neko korisnu ideju? Meni na pamet pada jedino deinstalacija, ionako Viber vrlo retko koristim.

Isto sam i ja primetio, u pitanju je Android JB 4.1.2 i poslednja verzija Viber-a. Doduše meni se to jako retko dešava, manje od 10% slučajeva a šaljem i primam dosta poruka. Trenutno mi to ne smeta jer kao što si i sam rekao pojavi se Viber popup na sekund možda a odmah za njim normalan popup za sms poruke dok ovaj Viber nestane. Naravno poruke posle nema u Viber-u jer ona jednostavno nije ni poslata preko Viber-a tako da nema nikakvih posledica osim tog kratkotrajnog pojavljivanja Viber popup-a. Za sada mi ovo ne smeta ali videćemo kako će se situacija razvijati, definitivno deluje kao neki Viber bug.

^ Ja sam se downgrade-ovao sa poslednje verzije Vajbera (ver 3) na poslednju 2.x.x koja je lepo radila i bila daleko brza. U njoj je moglo lako da se podesi ovo o cemu pricate, a mislim da sam video da moze i u Vajberu 3. Nema puno podesavanja, po difoltu je ukljuceno da Vajber presrece SMS pop-up prozorom za one kontakte koji imaju Vajber.

Ako nekome treba stara verzija, neka mi posalje PM. :)

Danas mi se prvi put poceo pojavljivati VIBER SMS popup za klasican SMS poslat preko operatera. 2 poruke su stigle tako, popup je stajao 5-6 sekundi, pa se zatvorio. Naravno, u opcijama ne postoji ni sansa da se podesi da se Viber ne ukljucuje po prijemu bilo kog SMS-a, a kamoli ovako suptilno podesavanje. Ima li neko korisnu ideju? Meni na pamet pada jedino deinstalacija, ionako Viber vrlo retko koristim.

Postoji opcija. Settings pa odcekiraj free reply with viber.

To je bilo iskljuceno, osim ako se pri apdejtovanju na novu verziju nije promenilo samo. U svakom slucaju sam deinstalirao, dok mi ponovo ne zatreba.

Nazad
Vrh Dno