Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Jeste gledali ovo ?
Ja sam se pokidao od smeha:

Evo napokon i fixa za ljude koje koriste ENB i imaju problem sa suncem koje se vidi kroz objekte, ljude itd., doduse one koji imaju nvidia karte i na poslednjim su drajverima ( koji imaju pomenuti problem sa ENB-om) a ne zele da idu na starije. Iako je nvidia rekla da su resili problem i da ce u sledecim drajverima biti ispravljeno, Boris je resio sam malo ranije problem i izbacio novi ENB binary ENBSeries v13.7.13...

Evo linka: http://www.enbdev.com/mod_tesskyrim_v13713.htm

Na dnu strane je download, obicno je gore pa ako ne mozete da ga nadjete, eto...

Poslednja izmena:
Verujem da ovde ima vise clanova koji su kao ja utrosili vise od 300+ sati (primera radi) na igru i samim tim igru igrali na vise role play nacina (archer , assasin , mage , paladin...) pa me interesuje koja rola vam je bila najinteresantija i zasto ?

Ja sam svaki put igrao paralelno sa svim skilovima. Naidjem na zmaja izvadim luk i strelu. Upadnem medju undedove uzmem destrucion, uletim medju bandite obucem heavy armor i uzem 2h pa ih peglam po glavi sa buzdovanom.

Nisam se nikad ogranicavao tipa sad moram sve da predjem samo sa shield + one handed. U zavisnosti od neprijatelja i raspolozenja uzimam i oruzije / magije.

Iskreno ne znam sta vise volim da vidim final move kad sa 2h sekirom odrubim glavu protivniku ili kad ga probodem sa ledja macem ili mu dam headshot sa strelom u slow motion- koja leti 20 metara ili da ga sprzim sa lightingom i pretovrim u gomilicu pepela.

1.Da li se povecavanjem tezine (expert master legendary) menja tip neprijatelja ili samo njihov level?
2.Gde da nadjem deadre...tj. njihovo srce :D ? treba mi da kompletiram armor

@munja Predjes misiju "Pieces of the Past" i tada na kraju otkrijes lokaciju "Shrine of Mehrunes Dagon", tu imas dva ispred i dva unutra Dremora ratnika a unutar shrina imas i ebony i gold ingot-e. Naravno sve to se respawnuje s vremena na vreme tako da za pocetak mozes da nadjes 4 kom. okrenes koju nedelju pa opet...

A sto se tezine tice...

Difficulty | Damage Dealt | Damage Taken
-----------------------------------------
Novice | x2 | x0.5
Apprentice | x1.5 | x0.75
Adept | x1 | x1
Expert | x0.75 | x1.5
Master | x0.5 | x2
Legendary | x0.25 | x3

Based on this, there are a few things you can extrapolate as the difficulty level increases:

Skills based on damage increase more slowly, and in turn, the slower you level up (thanks yx.)
Followers can be knocked out, and in turn, killed, more easily
Your effective health decreases
Enemies' effective health increases

Sad mi je jasno zasto me na legendary sa 650HP, 30% magic resista odvale najvise klase magova iz 2,3 udarca. Sad znoj prolivam dok igram u odnosu kad sam igrao prvi put na Expert.

znaci sta??? na Legendary je najteze ali se najsporije levelujem :d

Pa ako hoces da budes legendaran moras muski da zapnes :p

a jel makar na Legendary protivnici ostavljaju bolje stvari?

btw fala za dedre...izgledam ko djavo :D

Nop, itemi su potpuno isti. Sto je tvoj level veci to se svet puni sa jacim itemima. Tezina nema veze.

odradis stones of barenziah pa ces nalaziti bolje stvari po kovcezima. dobice kao neku magiju...
ja se ubi da odradim to misleci da cu dobiti bog zna sta...kad ono magiko

Ima 1 deadrino srce i kod companiona kod spavacih odaja , mozes da ga ukrades ili uzmes jer nije povezano sa companion kvestovima.

Koja je nagrada za stones of barenziah, mene mrzelo to da odradim, al oduvek me malo kopkalo? :p

Prati te neka fantomska sreća, nalaziš više dragocenih predmeta koliko se sećam. Ne znam da li se pojavljuje nešto u active effects listi. Ispraviće neko ako grešim.

Ispada da se kosi sa lore-om. Sad Nokturnal kao ne vazi kad se dobije to? :D

Nije to jedina "lore" stvar koja se kosi sa nekom drugom u Skyrimu, to je jedan od propusta ove igre

Evo nakon par meseci... nastavih malo Skyrim;

Imam osecaj da kako igra odmice - sve je vise vrhunskih dvorucnih oruzja - teskih maceva, sekira, maljeva...itd
Izgleda mi da sam se zeznuo sa specijalizacijom - za stit i jednorucno oruzje ?

Kakvi su vasa iskustva i utisci...?

Evo nakon par meseci... nastavih malo Skyrim;

Imam osecaj da kako igra odmice - sve je vise vrhunskih dvorucnih oruzja - teskih maceva, sekira, maljeva...itd
Izgleda mi da sam se zeznuo sa specijalizacijom - za stit i jednorucno oruzje ?

Kakvi su vasa iskustva i utisci...?

Zavisi od protivnika. Oni mrtvaci posle 50+ levela uvek imaju ebony : Shield + war axe, 2h(axe, warhammer, battle axe) ili ebony bow+arrows.
Banditi uveki imaju crap. Najbolje da kupis ili ako si levelovao smithing da napravis i naostris sam sebi.
Moze i kao quest reward da ti dodje Deadric Mac ili Sekria ako imas srece.... ako nemas dace ti glass shield.(Mislim na Civil War quest nagrade). Naravno to zahteva da si vec negde 60+ level kad radis taj quest.

Mozes i da koristis 2 jednorucna maca, meni se svidela ta kombinacija

Zavrsio sam moj treci, finalni i najopsezniji prelaz osnovnog Skyrima.

Odigrao sam celu igru na Legendary tezini. Male Nord. Izlevelovao sve skilove osim ,sneak(80) i speech(85), na 100. Uradio legendary na : Conjuration, Alchemy, Alteration i Lockpicking i ponovo ih doveo na 100.
Level koji sam na kraju dobio je 90.
Vratio sam Skyrim Nordovima i izbacio imperijalce. Izvrsio sam attentat na The Emperor. Postao glavni Kompanjeros, Mag i Lopov. Udovoljio svakoj Deadri osim Vermini.

Nasao sve lokacije, istrazio sve lokacije. Uradio gotovo sve kvestove(3 nezavrsena koje sam nasao ali nisam hteo da radim, 1 koji nisam ni pocinjao)

Nisam vodio kompanjerosa niti koristio SetCarry weight komandu.
Ovako izlgeda moja gajba : Hall of the Dragonborn
http://s1105.photobucket.com/user/perablenta/library/Skyrim Home
Ukupno za ove skoro dve godine od kako je izasla igra skoro 700 sati. Igrao sam nesto preko 250 sati pre nego sto sam nabavio original. Na Stimu imam 438sati logged in.

Napravio sam preko 1100 unikatnih screenshot-a.
Ostavicu vam ovde samo "par" omiljenih:
http://s1105.photobucket.com/user/perablenta/library/Skyrim?sort=3&page=1

Sad na tanane Dragonborn.

^^ Ja buraz volim da igram Skyrim ali ti ga pretera :p Salu na stranu, svaka ti cast...

^
Pero ti si pravi gamer!Odakle ti samo volje i zivaca i vremena za sve to!Pocev od Skyrim-a,Simcity 5,Diablo 3...upload-jes svoj gameplay,screen-ove!Moram da te pitam koje si godiste ako nije tajna?

^
Pero ti si pravi gamer!Odakle ti samo volje i zivaca i vremena za sve to!Pocev od Skyrim-a,Simcity 5,Diablo 3...upload-jes svoj gameplay,screen-ove!Moram da te pitam koje si godiste ako nije tajna?
"Skyrim-a,Simcity 5,Diablo 3" just the tip of the iceberg :) (dodaj tu Tropico 4, BF3, Borderlands 2 sto je trenutno aktuelno kod mene)

Volja i zivci od veoma mladih dana prva Sega u prvom razredu osnovne, SonyP1 3cem, PC u petom. Od tada samo PC. Ja sam "88. Prosle godine u avgustu sam polozio poslednji ispit, u februaru ove diplomirao. Diplomu mi fax(FON) jos nije izdao a za posao mi se ne zuri.
Jedinu "smetnju" za neprastano igranje mi pravi trening(atletika-4 puta nedeljno, srecom zivim na 2 minuta od stadiona) i povremena devojka kad se nadje neka da bude samnom.

Mada... relano sam svesan da mi je ovo poslednja sansa da se "naigram" ako je tako nesto moguce jer "smetnje" koje dolaze tesko da moze da se promeni kanal ;)

^
Svaka cast druze!Mislio sam da si stariji pa sam zato pitao!Sto se tice igranja,mislim da si potpuno upravu,to su neke godine gde imas i najvecu zelju za igranjem,a i vreme nekako dozvoljava,kasnije taj ritam opada polako i neprimetno!

lele...svaka cast
ja mesecima vec igram skyrim pa nisam ni blizu presao :d
stampao sam questove i treba da precrtam sta sam odradio :D toliko toga ima da se pogubim vise..a i igra se pogubi s vremena na vreme
mator sam pa me nekad cak i izivcira igranje. a moram priznati da sam imao i pauzu od nekih 7 godina kad nisam igrao bas nista.
nakupujem se igara i samo stoje po nalozima

Jel se isplati prelaziti opet Skyrim? Ja sam ga presao cim je izasao tj prva narodna verzija i nisam mnogo radio side questove, juce sam skinuo legendary edition pa me zanima koliko je procentualno veci sadrzaj u odnosu na prvu verziju?

Au ima da se igra, dragonborn i dawnguard, ono ostrvo iz dragonborn-a je prilicno veliko i to je dodatak, a dawnguard ima isto prilicno, odokativno kada se sabere i vise rekao bih nego ranije samo osnovni deo igre. Mozda nema vise misija sa svim sporednim, tj sigurno nema ali vremenski je tu negde. :) E sada, fora je biti bar neki 15-ti pa i 20-ti nivo da bi se krenuo dawnguard, ne moras ali ja tako nesto skontah... Inace nisam sve presao, u etapama sam po malo igrao onako ovlas tako da za preciznije stanje bolje da se javi neko upuceniji. ;)

E da, naisao sam i na jedan bug, u gradicu Morthal, sa carobnjakom u mocvari, koliko videh to je cesto pa samo izfguglaj kod za prelazak te misije ako ti zabaguje, lako se nalazi.
Ja sad krenuh na strani imperije posto sam prvi put isao sa nordovima kada je igra izasla i ne primetih razliku... :)

ps Ja sam mislio to ce biti gotovo za par dana po par satri igre, ali realno treba vise vremena...

Poslednja izmena:
Vrh Dno