Za nativne 4K igre sam čuo da će se nekad pojaviti, pa sam zato izneo tu pretpostavku. Dakle to ne znam pouzdano ali nekada će se takve igre i pojaviti, verovatno za dve do tri godine na PC-u.
Za PC vec postoje 4K igre (moguce je renderovati igre i u puno vecim rezolucijama) ali za konzole tesko zbog tehnickih ogranicenja. Konzole 4K rezoluciju mogu da proguraju uz maksimalno 24 fps-a. Mozda dodje do izmene specifikacije pre launch-a pa se i to promeni. Za sada je situacija takva da 4K igara na PS4 nece biti.
a i ti sad pricas kojesta. kako god da izgleda na konzoli uvek ce bolje izgledati na napucanom pc-u sa modovima.... i za pc ce stici next gen hardver koji ce biti next gen-iji od onog u konzolama
Sto rece Kosta, sledeci ES ce tek za 4-7 godina. Zavisno od toga da li ce u medjuvremenu raditi i na Fallout 4 ili ne. Za to vreme grafika ce poprilicno napredovati i ocekujem kvalitet slike jako priblizan stvarnosti. Graficki modovi za PC ce postojati ali ce vremenom donositi sve manje i manje prednosti u odnosu na vanilla igru jer ce teksture biti na prilicno visokom nivou produkcije i nece biti puno ljudi koji ce moci da postignu taj kvalitet a da su spremni da to ponude za dzabe, kao mod.
Danas imas puno grafickih modova za igre sa teksturama niske rezolucije kao sto su GTAIV i Skyrim, ali dobar deo tih modova iako ima mnogo ostrije teksture isto tako ima grozne teksture (u dizajnerskom pogledu). Za Crysis 3 ne znam ni da ima modova za teksture koji poboljsavaju izgled originalnih. Ako i bude, bice jedan do dva paketa maksimalno. Kako igre sve vise napreduju i postaju tehnicki zahtevnije, tako ce i moderi imati manji uticaj na njih.