Šta je novo?

LG Nexus 4

Nisam bas pratio temu, ali ne bi bilo lose da se napise tutorial kako flesovati oficijalni 4.3, ako iko zna.
Ja trenutno imam stock, rutovan 4.2.2. Sto znaci da mu je bootloader otkljucan. E sad, dalje ni da mrdnem :D

Da li ce on meni ponuditi automatic update, ako imam instaliran franco kernel?

Nisam bas pratio temu, ali ne bi bilo lose da se napise tutorial kako flesovati oficijalni 4.3, ako iko zna.
Ja trenutno imam stock, rutovan 4.2.2. Sto znaci da mu je bootloader otkljucan. E sad, dalje ni da mrdnem :D

Preko nexus 4 toolkit-a je lako.

Skineš rom (onaj tgz) i ubaciš tamo gde je instaliran toolkit (verovatno u C) nađeš put_google_factory_image_here.
Onda na telefonu štikliraj usb debugging ako ti slučajno nije uključeno...Poveži na komp u toolkit-u sad idi na opciju download, extract + flash google factory stock rom i onda flash google factory image i kucaš "no" da ti prebaci telefon u fastboot mode.
I malo sačekaš i on sve odradi.
Tako je za Gnex pa bi trebalo da je isto i za N4 ;)

A zašto lepo vi koji nemate baš nešto pojma oko ovoga, ne sačekate OTA i sve bude super? Em neće biti pitanja koja može svako da nadje na Google-u, em se neće zatrpavati tema istim pitanjima. A i postedecete sebe nerviranja oko flesovanja, pa da ne bude kuku lele ako se nešto desi.

Pa nije niko ;)

^^ jos uvek nista kod mene

^^^ a sto ne smemo da naucimo nesto, najlakse je sacekati ota

Kako da uklonim pacman i franco kernel da bi dobio OTA. Da li preko toolkita da instaliram stock 4.2.2 ili? Posto je neko rekao da ne mogu da dobijem update posto je franco kernel?

Džon Levi sa PocketNow dobio je priliku da testira ranu verziju nove verzije Androida.

Jedna od stvari koje su se u testu izdvojile bio je podatak da je dobio skoro 25 časova života baterije na svom Android telefonu.

„Na Androidu 4.2.1 sam tipično mogao da očekuje 4 do 6 sati korišćenja pre nego što bi došlo vreme za punjenje. Međutim, ja svoj telefon koristim dosta intenzivnije od prosečnog korisnika tako da je život moje baterije znatno kraći od onoga šta drugi mogu da očekuju. Na Androidu 4.3, bez menjanja navika, telefon je uspeo da izdrži ceo dan korišćenja, celo veče i i dalje je imao dovoljno snage do jutra. Bio sam u stanju da izvučem preko 25 časova korišćenja. To je baš impresivno“, napisao je.

Džon je novi OS testirao na Nexus 4 uređaju tako da ostaje da se vidi kako će novi Android uticati na trajanje baterije drugih modela.

Ako je ovo istina,onda jedva cekamo OTA update :)

Kako da uklonim pacman i franco kernel da bi dobio OTA. Da li preko toolkita da instaliram stock 4.2.2 ili? Posto je neko rekao da ne mogu da dobijem update posto je franco kernel?

Jedino tako.
Ali ako već koristiš toolkit ubaci odmah 4.3 ;)

Džon Levi sa PocketNow dobio je priliku da testira ranu verziju nove verzije Androida.

Jedna od stvari koje su se u testu izdvojile bio je podatak da je dobio skoro 25 časova života baterije na svom Android telefonu.

„Na Androidu 4.2.1 sam tipično mogao da očekuje 4 do 6 sati korišćenja pre nego što bi došlo vreme za punjenje. Međutim, ja svoj telefon koristim dosta intenzivnije od prosečnog korisnika tako da je život moje baterije znatno kraći od onoga šta drugi mogu da očekuju. Na Androidu 4.3, bez menjanja navika, telefon je uspeo da izdrži ceo dan korišćenja, celo veče i i dalje je imao dovoljno snage do jutra. Bio sam u stanju da izvučem preko 25 časova korišćenja. To je baš impresivno“, napisao je.

Džon je novi OS testirao na Nexus 4 uređaju tako da ostaje da se vidi kako će novi Android uticati na trajanje baterije drugih modela.

Ako je ovo istina,onda jedva cekamo OTA update :)

Ako bude 25 sati ja plaćam svim nexus 4 forumašima pivo...

I ja ne verujem...ali ubrzo cemo se uveriti...(da li dobijamo pivo ili ne)... :)

Jel ima logike da je bolje pobrisati sve i flashovati stock 4.3 nego raditi OTA preko 4.2.2 jer se ovamo radi cista instalacija pa ce mozda bolje da se pokaze u radu?

Pitanjce. Da li OTA moze za tel sa stock romom i kernelom, kome je otkljucan bootloader i koji je rootovan?

Mislim da dobijaš ota, ali gubiš root.

za sada baterija isto drzi.. moguce da je malo brzi ali to se verovatno tripujem :) boje su mi iste.. ako nista ima 1500 poena vise na antutu benchu ,mada je to nebitna stvar

Screenshot_2013-07-25-02-00-58.png

Da li je ova emoji tasta bila i na 4.2.. ? P.s. tek sada izvalio da autocomplite u dajleru mora da se ukljuci u setingsima..

Poslednja izmena:
"If you find yourself doing a lot of texting you might be happy to learn that Google may well be including a new Emoji keyboard in Android 4.3. To get to it from the messaging app, simply long-press on the space bar and select the Emoji keyboard. From there you’ll see all kinds of new emoticons so you can spruce up your messages."

http://pocketnow.com/2013/07/23/new-in-android-4-3

Hmmm.. Koliko vidim emoji su skoro isti kao oni na whatsappu,ima ih dosta.. Znaci kada ih stavim u sms poruku, osoba koja primi poruku mocice da ih vidi samo ako ima android 4.3.. ?

Nesto se definitivno dogadja sa baterijom....BAS sporo curi, Sa 71% ja pala na 62% za 11 sati i 20 minuta...Znaci 9%, mada sam ga ostavo jutros oko 2 sata, u tih 9% su sva podesavanja i sve instalacije (40ak), sinhronizacije 50ak MB downloada sa Gdrive-a i sl.
Ono što mi je mnogo važnije je signal 3G mreže, konačno je pun i nema nikakvih oscilacija (kao na 2G) iako repetitor vidim sa terase sa 422 uvek je falila 1-2 "crtice", GPS je isti zakačim se i u sred dnevnog boravka što mi nije polazilo ni sa jednim uredjajem, čak ni sa MIO navigacijom...Ja sam ga instalirao preko BAT skriptice koja dolazi uz factory image za 2 minuta.

Sinoc sam probao da nabacim stock 4.3 i zabo negde na pola te sam preko Wugovog Toolkita vratio 4.2.2 (100% stock) i cekam ipak OTA :d

Jutros mi se desio jedan restart, skidao sam neke aplikacije i samo od jednom Nexusov "X" onaj sareni logo i krece da se podize sistem, ne znam sta mu bi ali nadam se da se nece ponoviti posto od kako sam kupio fon ovo mi se ni jednom nije desilo, zabrinulo me sad, radio je bez greske ili bilo kakavog laga :trust:

Sve pohvale za 4.3. Od juce radi kao sat, baterija primetno duze drzi dok je sam rad na uredjaju takodje brzi.

Nazad
Vrh Dno