Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
UPDATE od mene :)

Danas mi je stigao telefon, a carinu i PDV sam sve ukupno platio 800 dinara..

Vise sam nego zadovoljan telefonom, jeste refurb, ali dosao je u FULL pakovanju, sa sve originalnim slusalicama i punjacem. Telefon jednu jedinu ogrebotinu nema, stvarno je sve vise nego dobro..

MEDJUTIM,

I CINI MI SE DA UVEK IMA OVO MEDJUTIM....

Sve radi na telefonu, ali kada pokusam tel da zakacim za PC nista se ne desava, samo se puni.. Pokusao sam na Win8 desktopu, nece. Celu pricu oko troubleshooting-a i Zuna znam, sve probao nece. Takodje, pokusao sam i na laptopu koji ima Win7 isto nece.. Ici cu ovih dana do Nokia zvanicnog Care servisa i ostaviti da mi pogledaju telefon, da zamene ili poprave sta treba, ali neznam.....Mislim da je ovo kraj mojoj kupovini iz Kine..

Kada nesto zvuci previse dobri, obicno i jeste tako :)

Poslednja izmena:
^ nisi napisao koji ti je telefon stigao. :)

Lumia 800... Medjutim, ima jos vesti.. Definitivno je USB otisao jer se telefon uopste ne puni, samo je u GUI pisalo da se puni, medjutim telefon se ispraznio i ugasio.. Sva sreca, pa blizu zivim Nokijinog servisa pa cu telefon sutra ujutru odneti. Sada se UZASNO nerviram jer sam danas zamenio regular sim u mikro sim, a nemam adapter (drugar ce mi ovih dana doneti) i ne mogu svoj broj da koristim. Takodje, pitanje je koliko ce popravka kostati jer sam nesto citao na netu da kod tog modela mora cela ploca da se menja.. Mnogo, ali mnogo sam se iznervirao. Dovoljno da sam definitivno odlucio neke stvari za mene kako se stajati u buducnosti.

Mos da koristis i bez adaptera. Bar moja rezana moze :) Samo je lepo ucentriras na kontakte

Lumia 800... Medjutim, ima jos vesti.. Definitivno je USB otisao jer se telefon uopste ne puni, samo je u GUI pisalo da se puni, medjutim telefon se ispraznio i ugasio.. Sva sreca, pa blizu zivim Nokijinog servisa pa cu telefon sutra ujutru odneti. Sada se UZASNO nerviram jer sam danas zamenio regular sim u mikro sim, a nemam adapter (drugar ce mi ovih dana doneti) i ne mogu svoj broj da koristim. Takodje, pitanje je koliko ce popravka kostati jer sam nesto citao na netu da kod tog modela mora cela ploca da se menja.. Mnogo, ali mnogo sam se iznervirao. Dovoljno da sam definitivno odlucio neke stvari za mene kako se stajati u buducnosti.

Ja moram da ti napisem da jedino sto NE smes da radis je da se uzasno nerviras. Stres, nerviranje su najveci neprijatelji za zdravlje, a Zdravlje i Porodica su najvazniji u zivotu. Sve ostalo ce vec doci, i ovo je samo jedna realnost koja se svima nama dogadjala, ne moze samo da se dobija, mora nesto i da se izgubi u zivotu , uvek ce se nesto kvariti i crkavati od tehnike. Al eto znam da je lakse reci nego ostvariti, al nemoj da se nerviras zbog stvari, nerviranjem se telefon nece popraviti, zdravlje je mnogo vaznije i treba ga uvek cuvati.

U proteklih dva meseca stiglo mi je par knjiga sa bd-a, poslednje 2-3 za svega par dana, evo danas je stigla jedna, poslata u utorak. A posiljak iz kine krenula 4. juna, jos je nema, kaze kinez da cekam jos malo :D

U proteklih dva meseca stiglo mi je par knjiga sa bd-a, poslednje 2-3 za svega par dana, evo danas je stigla jedna, poslata u utorak. A posiljak iz kine krenula 4. juna, jos je nema, kaze kinez da cekam jos malo :D

I meni tako govore da cekam jos malo, a evo danas 45. dan kako tri porudzbine cekam sa ebay-a. Za svaki slucaj otvoricu case pa cu jos cekati, pa nek se ljute do mile vollje Kinezi, jes da su male sume al sve mi se cini da namerno ne salju pa ko je posten i ne zli se, ostane kratak.
Upravo juce znak za auto sa tracing brojom vidim stigao na carinu a danas vec otprema gpc Beograd a poslat je 30. 06. dok oni paketici sto su poslati pre dva meseca do sada ni traga ni glasa...
Ko god moze najbolje da uzima robu sa trackingom.:alo:

Hah stigli senzori. 640din mi čika poštar naplatio.
Dosta sam se provlačio . Ali opet sam jeftinije prošao nego kod Željka :D

Maskica za telefon plaćena 1.99$, dažbine 300 dinara...

Stigao prvi paketić sa DX, za 14 dana, neocarinjeno, piše na koverti 4,80$.

Za lumiu, ako ti radi BT ili WiFi, eto resenja za sinhronizaciju, a za punjenje kupi eksterni punjac za baterije + jednu dodatnu bateriju i šaltaj kad se jedna isprazni :D

I meni tako govore da cekam jos malo, a evo danas 45. dan kako tri porudzbine cekam sa ebay-a. Za svaki slucaj otvoricu case pa cu jos cekati, pa nek se ljute do mile vollje Kinezi, jes da su male sume al sve mi se cini da namerno ne salju pa ko je posten i ne zli se, ostane kratak.
Upravo juce znak za auto sa tracing brojom vidim stigao na carinu a danas vec otprema gpc Beograd a poslat je 30. 06. dok oni paketici sto su poslati pre dva meseca do sada ni traga ni glasa...
Ko god moze najbolje da uzima robu sa trackingom.:alo:

izgleda da je ovo cesta pojava od skoro, pre mi se ije desavalo toliko, narucio sam migavce nema ih, otvorim tiker kinez se kune da je poslao, ja mu kazem neka stoji tiket zatvoricu kada stigne, - odma refund - 16$
posle toga nesto od 0.99$ ista stvar nije stiglo
3$ opet nije stiglo

^
Takodje i meni cim sam otvorio case kaze on cekaj jos sedam dana, ja kazem ok, a on odma refund :D
Mozda su provalili da nam je carina ocajna pa pokusavaju uzeti pare na kvarno ;) Ali naravno nisu svi takvi, nesto ce i da stigne ali posle duzeg vremena :)

Jel proradio tracking za HK Post?
Sa telefona mi izbacuje da stranivlca ne postoji ili samo uradi refresh, a još nekoliko dana nemam pristup računaru.

preko 17track radi tracking za HK post...

Ne znam sta je to, ali meni u zadnje vreme sve stize u turama od po 4-5 posiljaka. Nema nicega cele nedelje i u petak postar donese 5 komada.
Tako vec dve nedelje.

meni salju vec drugu i trecu porudzbinu a prva jos nije stigla...jos uvek stoji samo da je krenula i tako 20 dana stoji...

ima li neko nacina da sazna sta se desava sa ovim posiljkama od oko 10. juna? para dana gore-dole... jer je ovo vec neozbiljno

Ako nemaš broj za praćenje, šansa je samo teoretska jer zahteva veliko angažovanje ptt službenika :)...i zahtev mora da pošalje onaj ko je paket poslao.

imam tracking no, ali sve st preko njega saznajem jeste kad je poslat paket, tj. kojeg je datuma napustio HK i krenuo za SER... na sajtu nase poste kaze da podaci o posiljci ne postoje, zvao sam, mrskaju me sa odgovorom da oni jedino preko tog sajta i mogu da prate. na sajtu HK poste vidim ovaj pomenuti info. i to je to. 11. jun je u pitanju. vec danima odlazem put zbog tog paketa, jer treba da idem na ~mesec dana, pa da ne ostanem bez njega...

Idi u postu, trazi post restant (cuvanje svih posiljaka 30 dana) i putuj slobodno :D
Kosta celih 44 dinara.
Vidi ti na 17track da nije taj paketic zavrsio u nekoj drugoj drzavi posto ga tako dugo nema, i obavezno pitaj kineza da proveri taj broj, da ti nije dao pogresan.

Nije, posto ja imam takvih ~20 paketa, koji su napustili HK u periodu od 2-20 juna. Posle toga sam dobio par paketa, ali u ovom periodu nista. Pitanje je da li su uopste napustili HK, ja ne verujem...

Tri paketa porucena 25.5 sa dx.com, Jedan urujtro, a dva posle podne. 30.6. Krenula sva tri iz HK, barem tako kaze traking. Jedan od dva kasnije porucena stigao 9.7., a ostala dva nema nigde.

Ono sto mi je onako bas sumljivo je da su oba paketa, i to bas ta dva koja fale, slikana u procesu pakovanja.:trust:

Da nije dx poceo da...

Poslednja izmena:
Naručio sam do sada 3 puta sa DX-a, zadnji put pre 3-4 nedelje, paket stigao za 15 dana. Ostali isto stigli, trebalo im je oko mesec dana.

Idi u postu, trazi post restant (cuvanje svih posiljaka 30 dana) i putuj slobodno :D
Kosta celih 44 dinara.
Vidi ti na 17track da nije taj paketic zavrsio u nekoj drugoj drzavi posto ga tako dugo nema, i obavezno pitaj kineza da proveri taj broj, da ti nije dao pogresan.

pratio i po nasoj,m i po njihovoj posti, i po 17track... 17track mi cita isto sto i njihova posta: "11-Jun-2013, The item (RCxxxxxxxxxHK) left Hong Kong for its destination on 11-Jun-2013". nijednog trenutka nije mogla da se vidi trenutna lokacija, tipa drzava u kojoj je. za destination stoji da je Srbija.
i ), nisam za to znao:wave:

preko 17track radi tracking za HK post...

17track prepozna da je HK Post, ali sve ostalo je je no record i unknown.
Verovatno su mi opet dali neki izmisljeni broj, ali prvi put ima odgovarajuci format. Kinezi.

Rade oni to cesto, npr znas da je fejk kad pocinje sa RE... Do sada sam dobijao iz HK kada pocinje sa RB, RT, RR ali RE nikada. I naravno tog paketica nigde nema ni na 17track ni na hk post, ni na srb post.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno