Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da nisu brod sa paketima maznuli gusari koji operišu u Indijskom okeanu?:p

Evo i ja da se nadovezem sa svojim iskustvom.
Tri prva probna paketa narucena oko prvog maja stigli za oko dvadesetak dana, paket narucen 15. maja jos nije stigao, sinoc dobio refund posle eskaliranog case-a. Jos tri porucena 5. juna nisu stigla, a ne verujem ni da ce stici. To je to sto se tice ebay narucivanja i verovatno je do nasih lenstina carinika ii postara koji kukaju da imaju 10 puta vise posla od kada smo dobili pay-pal, pa mesto da piju kafe moraju malo da rade.
Pre desetak dana mi vraceno preporuceno pismo posiljaocu i navedeno: nije trazio, a nikakav izvestaj nisam nasao u sanducetu.
Zaista bedara od drzave i ne nameravam vise nista da porucujem, nego lepo kad dobijem pare nazad pravac buvljak i druge sverc-komerc vode, malo cu vise te sitnice platiti ali znam da lenstinama necu placati nereale dazbine i dobicu odmah ono sto zelim. Pa sad kako je bolje po drzavu, podsticati sverc ili uredno platiti pdv, ali realan?

Od 18.06. putuju parking senzori. Danas se pojavili. Baš me zanima da li će da me oderu. U pitanju su parking senzori od 13$ sve sa tracking kodom. Naručivao sam i ranije dva komada za drugare , bez koda za praćenje i putovali su 38 dana i nisu podlegli PDV-u i carinjenju, a bogami bila je pozamašna koverta :D
Screen_Shot00057.jpg

Meni su te krs parking senzore racunali 20$ tako da su me ziasli kao i da sam ih kupio na kupujem prodajem......

LOL

Pa na komad i nije slaba zarada ako su u Kini 10€ :) Meni su se dva komada provukla bez dodatnih troškova, a i nisu takav krš. Ugradili ih na dva Stila evo rade već skoro dva mjeseca bez problema. Još je rano ali vrijeme će pokazati :)

A eno prodaje i one 3 dijagnostke za kola koje je "carina vratila zbog komercijalne upotrebe" :d

^
Ha, ha, ha, tako to biva kad se neko raspiše, a ne vodi računa šta piše...:d
Sve u svemu, zeznuo se.

A možda misli da razvije posao pa troluje kako bi obeshrabrio druge da to rade. Bilo je već na jednom forumu gde jedan prijavi da mu nešto ne daju na carini da uveze, uvozna dozvola, ratel..., pa drugi... i onda se onda pojavi treći lik koji u oglasima prodaje istu tu stvar ali duplo skuplju nego što košta sa plaćenom carinom i porezom. Solidno išla ta šema dok par nas sa foruma nije poručilo tu robu na rizik da ostanemo bez poštarine ako vrate robu i svima prošlo i onda smo naknadno provalili da su tri nika tri dobra drugara i da su odradili smišljeno šemu što su kasnije i priznali.

Evo šta sam napisao ne tako davno na temu zeljkovog kukanja kako mu nedaju da uveze dijagnostiku!

Pilićari.

napravio sam novi order na dx, roba od 2.8$, ubacen kupon koji mi skida 2$ tako da je placeno svega 0.8$, paket nema tracking, sta mi je ciniti sada da mi nasi nista ne napalte jer koliko god da mi naplate bice vise nego sto sam predmet platio :)

Napravio sam order na DX na $11.99 i tek kad sam izvršio plaćanje, setih se da je porudžbine do $15 nemaju tracking number. Pošto sam već blizu te cifre, odmah sam preko Live Chata kontaktirao podršku (nije prošlo ni 3 minuta od porudžbine) i objasnio im da bih da dodam još neki item u paket, da prebacim $15 i dobijem i tracking number. Lik iz podrške je bio maksimalno korektan (Alfred :D), dodao je item koji sam tražio, stigao mi je mail da je porudžbina stopirana jer treba da se doplati, što sam i uradio. U roku od 10 minuta od prvobitne porudžbine, završen ceo posao :)

Očekivao sam da se natežem sa nekim kinezom ali su me prijatno iznenadili :)

Pa na komad i nije slaba zarada ako su u Kini 10€ :) Meni su se dva komada provukla bez dodatnih troškova, a i nisu takav krš. Ugradili ih na dva Stila evo rade već skoro dva mjeseca bez problema. Još je rano ali vrijeme će pokazati :)

Ja kazem za njega je slabo ako su mu ocarinili na 20$ vrednosti :D Tacnije, on je posten, tu poslednju daje po boljoj ceni od nabavne :D

Inace ja nemam nista protiv, svako zaradjuje za sebe kako zna i ume, ali ne treba ni da kuka ovde nama kada mu nesto nije po volji.

Pročitao sam sad par strana unazad pa kontam o čemu pričate:D:thumbup:

Novi sam clan i nemam nista protiv Zeljka, ali u lazi su kratke noge, slucajno sam naleteo na oglas jer sam posumnjao da se to radi.
U svakom slucaju kome se ne ceka i ne nervira, isplativije je uzeti od njega, ma da treba platiti i kurirsku sluzbu na tu cenu, tako da za te pare se moze mozda dobiti neki bolji, brzi i sigurniji nacin slanja od Kineza od ovh ekonomicnih posiljki.;)

@Serghio
A da nov si clan a bench i limundo puni navih naloga sve slucajno :)

diagnostika nemam nisam vise ni uzimao sta vredi kad vracaju, cak su mi sa alij-a potvrdili da ako vide sta je da ide nazad za srbiju

Kako se porucuju komponente iz inostranstva,jer mora prodje carinu ili mora opet da svercujem iz MK,preneo sam gomilu laptopova niko me nista pitao nije i to mojim kolima.
Jer postoji neka institucija ili kako vec koja obavlja za gradjanstvo uvoz bilokakve robe iz inostranstva,jer lakse da oni sve srede ali da li su povoljni,koliko se ugradjuju,ukoliko ih ima.
Naprimer iz Alienshopa uvek kada narucim robu,oni oduzmu :-devil-:

Kako se porucuju komponente iz inostranstva,jer mora prodje carinu ili mora opet da svercujem iz MK,preneo sam gomilu laptopova niko me nista pitao nije i to mojim kolima.
Jer postoji neka institucija ili kako vec koja obavlja za gradjanstvo uvoz bilokakve robe iz inostranstva,jer lakse da oni sve srede ali da li su povoljni,koliko se ugradjuju,ukoliko ih ima.

Haha, sada da ti se klanjamo?
Pazi tebe: "Jel mora prodje carinu ili mora opet da svercujem"

Ако би могао укратко само превод на српски био бих захвалан;)

Ne mora da prodje carinu, samo neka Kinez na paketu napise da je za Diodu.

@Serghio
A da nov si clan a bench i limundo puni navih naloga sve slucajno :)

diagnostika nemam nisam vise ni uzimao sta vredi kad vracaju, cak su mi sa alij-a potvrdili da ako vide sta je da ide nazad za srbiju

To sto rade na limundu je nepostovanje kupca i njegovog vremena.:hump: Za aukcije od 10 dinara moram cekati zadnji sekund, jer ako minut pre kraja dam i vecu ponudu od realne, prodavac je uvek preskoci duplim nalogom ne bi li uzeo jos koji dinar vise. Ne kupujem tamo stvari skuplje od 1500 dinara jer sam jednom bio prevaren za 10000 dinara, a pomoc sam dobio od limundo tima tako sto su dozvolili prodavcu da sam zatvori nalog i ako sam im problem prijavio ranije. Na kraju sam dobio utehu tako sto su mi izbrisali neutralnu ocenu koju mi je prevarant dao i izreku da nekima nije tamo mesto.
Ovako ebay novac refundira, samo mislim da mnogi nece hteti da salju za SRBISTAN zbog silnih refundacija i bahate drzavne uprave.:smack::smack::smack::smack::smack::smack::smack::smack:

Znaci dijagnostika imap moze? A jel imao neko skoro iskustva sa kupovinom radio-stanice?

Danas mi je stigla uticnica za punjac koju je Kinez poslata 28. juna iz Hong Konga, a punjac, za koji je Kinez zaboravio da posalje uticnicu pa ju je poslao naknadno, poslat 20. juna na isti nacin jos nije. Da li je realno da punjac jos nije stigao ili se na carini cude i smisljaju koliko da me oderu za punjac od 5 evra?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno