Al ste se raspisali...
Da rascistimo,odlazak "preko" i cvetace mi ruze su glupost,i naravno da cete gledati ko stranca i da ces da sljakas.Ali ima caka i jeste ***** nasih roditelja sto su nas lepo vaspitali i ucili da je rad osnova svega...
Evo npr zena i ja smo vaspitani da koliko radis toliko ces imati.A ovde ide koliko ukrades toliko ces imati i majmun si ako ne krades.
Gledam kolege,malo ovde,malo tamo i eto plata na platu i njima lepo... ja ne znam/ne zelim da kradem,muljam i lazem da bi skupio neku crkavicu...
Naravno da mi se ne ide nigde odavde i da sam mlad i zelen raduckao bih ovaj posao,parazitirao na roditeljima i imao nesto lovice za provod..milina... kao sto kolega kaze,citiram: "radim koliko hocu,kradem koliko mogu,nisam blesav da idem napolje,tamo se radi!"
Ali ja sam roditelj sa vise dece i ne zato sto su moji vec su stvarno klikeri/odlikasi i hoce dalje da se skoluju...
Sa 22k nema teorije i samospalio bih se usred grada da dozvolim sebi da mi klince drnda neki mamlaz/privatnik sa sicu i da ih mator gledam kako se muce jer im tata nije bio kadar da mrdne buljom preko i zaradi makar za skolovanje...
Pa ako treba i g.vna cu da bacam ceo dan ako treba i neka me gledaju ko poslednjeg cigana ali ima da zavrse sta zele,ne trebaju mi kucerine i besni auti,to je za iskompleksirane sabane,ja prezadovoljan mojim matorim karavanom i porodicnom kucicom.
Evo danasnjeg dana,pravi primer srpskog menadjerizma tj jedan menadjer se napravi pametan i sad ce on da ustedi firmi a usput i gazdi da se uvuce:
Odlazim u jednu firmu na servis masine koju pokrece veliki dizel motor i kazu od sledece nedelje ce sami odrzavati masine,ne trebamo im vise,mogu oni i sami!
Ok,ljudi,vi znate... Nego,imate li vi seme instalacija i elektronike?
Nemamo... Ali imamo strucnjaka,snaci ce se,on ZNA!
Ok,znate broj mog nadredjenog,nazovite i obavestite ga.
E kad vec radis servis,doce majstor da ti "pomogne" (citaj da nauci nesto

) -ok,meni ne smeta...
Ako ste imali/imate auto,znate da je jedna od osnovnih servisnih radnji zamena ulja motora i makar vas pola zna da se ulje ispusta sa najnize tacke motora da bi moglo da iscuri ulje,jel...
Dolazi "majstor" a ja taman odvrnuo cep gde se sipa ulje u motor (najvisa tacka motora) da vidim ima li naslaga (provera "zdravlja" motora) i kaze:
-Aaaa,vec si izvadio ulje!
-Nisam,sad cu...
-Kako vadis ulje?
-Ne vadim ga,iscurice...
-Aaaa ti znaci isisavas ulje!
-WTF?!?
-Sigurno imas crevo i pumpu i isisaces ulje,jel?
-Ti mene zaebavas?
Zbunjen pogled "majstora"...
-Na karteru (najnizi deo motora) svakog bozijeg motora imas cep,odvrnes i iscuri ulje,kakvo bre isisavanje..?!
"Majstor" odradi polukruzno i nestade u momentu...
Kasnije sam saznao da je od gazdinog kuma sin i bice serviser za teske masine/dizalice koje su od presudnog znacaja za firmu tj ako stanu prave se veliki finasijski gubitci...ali on je strucnjak...