R E Š E NJ E
Okr. NIKOLIĆ NIKOLA iz Beograda, rođen 1926 godine u Beogradu, bez posla, neoženjen, državljanin FNRJ, pismen, neosuđivan i ne kažnjavan, nije pod istragom
K R I V J E
Što duže vremena nigde ne radi, a neće ni da se zaposli, već život provodi u besposličenju i skitnji, viđa se u razna nepoželjna društva, pored toga ima motor koji nemilosrdno upotrebljava i troši benzin pa se zbog toga
Pa to za lepe devojke je jedan od klasičnih mitova
dokument iz 1951 o 3 meseca zatvora zbog nerada:
Padali su staljinisti, padali su antikomunisti, goli otok je bila strasna stvar ali su ljudi RADILI, i bili SRECNI zbog toga.
Koji su bili srecni? Neistomisljenici i njihove porodice? Oni koji su cutali i nisu smeli slobodno da kazu svoje misljenje?
Utopija je lepa stvar, ali obicno zavrsi onako kako se zavrsila i ova titova.
A sad mozes slobodno da kazes svoje misljenje gde ?
U Amerikama, Evropi, kod nas ? Ili nikog nije briga za tvoje misljenje ili te ugase ko svecicu.
Tad si imao pravo da cutis i zivis, sad imas pravo da cutis i umres.
Sjajno, mozete kod istog psihijatra![]()
@Uriel
Ne pomaže tu ni psihijatar. Nema leka osim pustiti ih da žive u svom svetu mašte, i staviti ih na ignore listu. Sreća je što takve slučajeve nije teško prepoznati, sami se jave.
Naprotiv, ja sam protiv EU, YU i sličnih protivprirodnih tvorevina.Covek je toliko obmanut idejom "evropskih unija, ljudskih prava, demokratije" da bilo kakav predlog drugacijeg sistema njemu zvuci kao "svet maste".
Winston Churchil:
najbolji argument protiv demokratije je petominutni razgovor sa prosecnim glasacem
Ne bih se složio ovde sa tobom, pre bih rekao da su kukavice oni koji ostaju. Pre svih tu mislim na sebe, imao sam šansu, proveo neko vreme u firmi, leglo mi sve ok, dobio i konkretnu ponudu, ali me uhvatila prpa od ostanka. Pitanje je da li sam pogrešio ili ne, vreme će pokazati. Mišljenja sam da čovek jedino mora da misli na svoju porodicu i sebe u ovakvim situacijama. A na državu... Koju državu? Šta mi je dobro ona donela? Možda obrazovanje, mada je pitanje da li je ono bolje nego što bi bilo napolju. A loših stvari ima i te kako.Da, masa finog ali kukavičkog sveta koja je zarad nešto više para a dosta više rintanja otišla i ostavila tom istom šljamu zemlju. I tada je bilo šljama na bitnim mestima, ali ga nije bilo toliko. Tada je i postojao kakav takav sistem. Danas je šljam sistemski ugrađen. Stoga pusti ti te "pametne" i "uglađene" od njih nema leba za ovo društvo ni tad a sad još manje.
Što je najgore, malo nakon što sam se vratio sa te prakse, zaposlio sam se ovde. Tek završio faks, napržen, pun entuzijazma, srećan jer radim. Kakva me je atmosfera dočekala... Radi se za kikiriki naravno, kada me neko pita za platu mene sramota da kažem. Onda svim kolegama isto tako pa su stalno nervozni. Svi te gledaju ispod oka, kao da im kradeš dinar iz džepa jer si došao među njih. Onda se podmeću noge, govori se iza leđa... A u Španiji gde sam bio, ljudi me dočekali raširenih ruku, izvode me u grad, zajedno idemo na more vikendom. Čine sve da se osećaš kao kod kuće. Šta god ih pitaš odgovaraju, podučavaju te, nema nikakvih predrasuda.Dobro i? Pretpostavljam da je srećan znatno višom platom i tako sebi pravda unutrašnji osećaj/nelagodu da je uprkos svemu tamo stranac. Pored toga da si ti i vaši roditelji, prijatelji i ostali ovde. Ko sam ja da komentarišem šta njega čini srećnim. Ostatak ću komentarisati niže zašto je njegova odluka u neku ruku sebična da ne kažem kukavička.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari