Šta je novo?

LG Optimus L9

Da li je neko imao problem sa WIFI(ne mogu da ga ukljucim od kada sam izvrsio upgrade na 4.1.2)?

Jedno pitanjce,koliko tacno ovaj telefon ima memorije? Posto u cpuz mi pokazuje sa ima 768 mb a na gsm areni i svuda da bi trebalo da ima 1gb

Pokazuje ti raspoloziv RAM. Ostatak je uzeo GPU.

Ja sam se u mom komentaru na 119-oj strani lepo izvinio svima koji stvarno imaju problem sa baterijom, NIKOG NISAM VREĐAO!
😡 Sutra se vraćam sa exit-a pa ću u prolazu do Zrenjanina da mi ti mali " dare023 " to tvoje " Ne s**i, svega ti. " kažeš u lice! 😡

Što se telefona tiče mene JB služi super. Priroda posla mi je takva da mogu telefon na punjač nonstop, ***a. Da u pravu su ljudi što kažu da se nekad zagreje ali nije strašno 🙂D nabacio sam mu "cooler master" :d ).

Ja mislim da ti ne razumes moju poentu - da je baterija na ICS trajala isto kao i na JB, onda ne bi bilo nikakvih problema. Ovako, posle update-a kao da sam uradio downgrade, ZNAM da baterija moze da izdrzi screen on nekih 5 sati, a sa JB jedva izvlaci 3 sata pod ISTIM uslovima - e zbog toga se ja zalim! Naravno da je dumb phone izdrzavao nekoliko dana sa jednim punjenjem, a ja sad sa JB punim mob dva puta dnevno, a sa ICS sam punio jednom dnevno.

I opet naglasavam, izgleda da je nesto kod JB radija zeznuto (to ce bolje reci neko ko se bolje razume), posto kada je wifi ukljucen, peglam igrice vise od 4 sata, a kada sam na edge, jedva izdrzi 2 ipo sata igranja; istom brzinom je trosio bateriju i na ICS, nisam probao da igram igrice na ICS + wifi, posto tada nisam imao ruter.

Rezime:

- L9 na ICS dok surfujem, gledam slike, sms-ujem, bilo sta sem igrica + edge = 5 sati screen on
- L9 na ICS dok se 50% igram + 50% ostalo + edge = 3 sata screen on
- L9 na JB dok surfujem, gledam slike, sms-ujem, bilo sta sem igrica + edge = 3 sata screen on
- L9 na JB dok surfujem, gledam slike, sms-ujem, bilo sta sem igrica + wifi = recimo 4.5 sata screen on (mozda malo preko)
- L9 na JB dok se 50% igram + 50% ostalo + edge = 2.x sata screen on
- L9 na JB dok se 50% igram + 50% ostalo + wifi = 4 sata screen on

(ovo '50% igram' moze da bude i 40% i 70%, sve je otprilike)

Zakljucak:

Edge ga je@e na JB. Kako ovo resiti?

5sati screen time? Meni to nikada nije uspelo na ics
4sata 15 min max na ICS
a
4sata na JB

to je uz 3gmail akaunt sync-a, hotmail sync, skype sync, 3g mrezu i wifi po potrebi na 50% do 65% ekrana.

sto se tice igara zavisi od igre koju igras
recimo meni je isrkala bateriju na JB za 2 sata i 45 minuta ona igra arcane legends (kao MMO za telefone zagreje se telefon jer uzima protok neta jako mnogo a opet je graficki zahtevna a verovatno i prcesorski) a opet bilo je igara koje su trajale duze 😀 tipa SAHpreko neta itd

inace na XDA govore da je WIFI ****** na JB (meni radi ok) a ti kazes edge 🙂 to prvi put cujem 🙂 izgleda da svako ima svojih problema. Btw inace potrosnja moze da zavisi i od kvaliteta signala. Recimo 3g meni kod kuce trosi relativno malo. Dok kada odem negde u nedodjiju gde je slabiji 3g signal oseti se brza potrosnja.

Poslednja izmena:
Ili kupis rezervnu bateriju, ne bi trebalo da je vise od 1000 din, i i sa dve pune vozis ceo dan.
zamena traje 30 sekundi.

Meni se u poslednje vreme cesto desava da se telefon odjednom "umrtvi". Koristim ga normalno, onda iskljucim ekran sa dugmetom sa desne strane i tako ostavim.. Medjutim kada sledeci put pokusam da ga ukljucim, on ne reaguje. Dok je tako umrtvljen, kada neko pokusa da me pozove, njemu se sa druge strane slusalice sve normalno desava. Onome ko zove, veza zvoni kao da je sve u najboljem redu (dostupan itd), a meni se ponasa kao da je totalno iskljucen (citaj ne reaguje uopste). Kad mi se to desi jedino resenje je da izvadim bateriju i da ga ispocetka pokrenem. Primetio sam da je pre tog bug-a baterija bila npr. na 55%, a kad ga restartujem naglo padne na 25%. Imam ovaj telefon od polovine januara, i do pre mesec dana nisam uopste imao ovakvih problema. Nisam rutovao, niti bilo sta dirao (samo cist update preko LG programa). Ja mislim da je to do software-a.. Jel ima neko slicno iskustvo?

Meni se to isto dešavalo zbog Hangouts-a. Deinstaliraj update te aplikacije, tj. vrati ga na Talk i trebalo bi da prestane.

Meni nikako ne ide u glavu da je do hangouts-a... Mnogi ga koriste ovde sa razlicitim telefonima na forumu i pisalo bi se da pravi problem... A i mislim da si jedino ti prijavio problem sa hangouts-om cini mi se? 🙂

Mozda te prati "sreca" od Grand X-a 😀

Nisam samo ja, bio je još neko, ali veruj mi da jeste, testirao sam aplikaciju po aplikaciju i otkad sam vratio na Talk nijednom nije zakucao, a u ta dva-tri dana od update-a na Hangouts svako malo sam morao da vadim bateriju. Pred očima mi je stalno bio Grand X... :d

Nisam samo ja, bio je još neko, ali veruj mi da jeste, testirao sam aplikaciju po aplikaciju i otkad sam vratio na Talk nijednom nije zakucao, a u ta dva-tri dana od update-a na Hangouts svako malo sam morao da vadim bateriju.

Upravo to.. I mene vise smara da vadim bateriju. Pogotovo sto mi nekad zabode a da nisam svestan i onda kad neko treba da me pozove.. Izbrisiao sam Hangouts, pa cemo da vidimo. Jel neko rutovao telefon?

Drugar uzeo fon u telenoru, vec je imao na sebi 4.1.2 i bez ijedne telenor brljotine.
Medjutim ima problem sa talk aplikacijom, stoji da je online al ne vidi nikog a redovno prima poruke?

Primetio sam da sa 20c baterija duže traje ako se koristi za pozive i sms samo. Dok kad upalim 3g ili WiFi za pola sata ode 20-25%, a na 20b je duže trajala.

Edit: Mene interesuje da li je neko probao PACmen Rom? Nikada se nisam igrao sa romovima, pa ako je neko probao pacmen da me uputi malo.

Poslednja izmena:
Ja ga rutovao skoro, bez diranja bootloadera i stavljanja cwm-a.Kad se cita delije konfuzno ali korak po korak i moze da se uradi.Za v20c nije dobar bin fajl pa sam editovao svoj i postovao na xda.Ima i brzi metod sa otkljucavanjem boota i mnogo je laksi , bukvalno u par koraka ali ko otkljuca boot gubi garanciju i to je izricito naglaseno.

Ja mislim da se garancija gubi svakako? Ajde daj linkove do tih tutorijala

i mene zanima dal je neko stavljao neke custom romove, nije moguce da niko nije probao bas...
vidim da su poboljsali cm10, i da su ispravili dosta bagova sa novom verzijom, pa ako neko ima stavljen nek kaze utiske, jer bih ja mozda da probam ako je upotrebljiv...
a taj pacman i avatar su bazirani na cm10 samo sa njihovim neki dodacima, tako da kontam da sta god da ne radi na zvanicnom cm romu isto tako ne radi na pacmanu...
do sad kako sam citao je bilo dosta bagova kod poziva i nije moglo da se snima u 1080...izgleda da su to sa pozivima popravili...
ajdeeeeeee neko nek se javi...

Nisam strucan bas, ali root ti ne znaci puno ili? Ako je bootloader zakljucan onda ne.moze da ide neki custom rom? A ako ga otkljucas,.onda ode garancija. Jel dobro zborim ili sam pomesao nesto?

Све си добро рекао осим онога да root не доноси пуно 🙂

A sta sve mozes kad je rootovan? Mislio sam da ne moze puno da pomogne ako imas isti rom i sve bude isto 😱

Можеш све 😀
Имаш приступ свакој партицији у систему.
Можеш да бришеш системске апликације и још свашта нешто...
Рутуј телефон па ћеш сазнати;-)

Ima jedna zanimljiva stvar koju sam primetio. Kad treba da odgovorim na poziv nekad moram da povučem zelenu oznaku, a nekad samo da je stisnem. Nemam ništa dodatno instalirano od launčera, zašto se to događa?

Nisam strucan bas, ali root ti ne znaci puno ili? Ako je bootloader zakljucan onda ne.moze da ide neki custom rom? A ako ga otkljucas,.onda ode garancija. Jel dobro zborim ili sam pomesao nesto?

root ti je da postanes superuser ili administrator
to ti dosta znaci 🙂

Можеш све 😀
Имаш приступ свакој партицији у систему.
Можеш да бришеш системске апликације и још свашта нешто...
Рутуј телефон па ћеш сазнати;-)

Znam to, rutovao sam prethodni telefon ali nije mi to bilo od nekog znacaja 😀

Ima jedna zanimljiva stvar koju sam primetio. Kad treba da odgovorim na poziv nekad moram da povučem zelenu oznaku, a nekad samo da je stisnem. Nemam ništa dodatno instalirano od launčera, zašto se to događa?

Tu zanimljivu situaciju sam i ja primetio i ovako sam je protumacio:
Kada radis na telefonu nesto, (znaci kad je otkljucan) onda se pojavi samo da stisnes zeleno (valjda su isli logikom da je otkljucan pa vidis da ubodes zeleno);
A kada je telefon zakljucan onda se pojavi za prevlacenje. (Tu su valjda isli logikom da ne nabadas nego samo prevuces sa leva na desno bez mnogo razmisljanja).

Nisam posebno to testirao, ali rekao bih da se kod mene tako ponasa. Sad cu da se pozovem da vidim xD

Edit: Upravo sam probao i ponasa se tako kao sto sam rekao.

Poslednja izmena:
Upravo tako, kad je zaključan onda se prevlači, kad je otključan onda se samo pritisne.

Nazad
Vrh Dno