Šta je novo?

LG Optimus L9

Ako mislis ono na vrhu ekrana za search, to sam davno iskljucio.

@Madness

A kako ti je ekran najveci potrosac, a ima nas kojima to nije slucaj 😱

@Lazendic

Zavisi da li si na ics-u (tu je bicno ekran najveci potrosac) ili na jb. Statistika, i to losa, nista vise.

Kolko sam video vama koji imate jb ekran i nije neki potrosac.. na ics je izgleda ekran n1 potrosac.. e sad mozda je to losa statistika.. ko sto rece storm..

Jesam, jesam, disable-ovano je. Opet kazem, izvlacio sam 4+ screen on igrajuci ogrice online sa JB, ali kada je bio na wifi, tako da mislim da ga radio zeza, posto kada je na edge (3g necu ni da pokusavam) izdrzi oko 2 sata i nesto malo preko igrica... nista mi nije jasno. Naravno, posle apdejta je par puta uradjen factory reset.

Jesi probao neki drugi modem/radio? Jesi probao neki custom ROM?

Nisam nista, necu da rutujem niti da se igram bilo cime drugim sto nije zvanicno.

Pre par dana sam uradio update na P760 20c, pre toga mi je bio na onom update kada smo dobili JB. Primetio sam da sa ovim update-om telefom mnogo više troši baterijebu neko na 20b.

Lupaju gluposti samo tako. Kao i svake novine.

Zasto se ljudi opterecuju "zivotom" baterije kada se telefoni menjaju u proseku na manje od godinu dana,a svaki moze da izdrzi toliko svakodnevnog punjenja....?!!!

Od svih android tema, samo kod vas u L9 temi se zalite na baterije 😀

Najveci je problem sto su ljudi uskocili u tehnologiju, a pre su imali neki dumbphone ili symbian koji im je trajao bar 2-3 dana... Mislim samo kad se uporede stvari sta sve mozes na ovim novim telefonima i koliki su ekrani, shvatis (ko shvati, shvati) zasto se trosi baterija.

Dovoljno je da baterija traje recimo od 8 ujutru do 12 uvece i to je moguce sa L9 i sa Jb.

Pre par dana sam uradio update na P760 20c, pre toga mi je bio na onom update kada smo dobili JB. Primetio sam da sa ovim update-om telefom mnogo više troši baterijebu neko na 20b.

Ja imam taj 20c, nisam imao 20b ali sam zadovoljan.
Juce sam dan zavrsio sa skoro 18 sati koriscenja, od toga 3 screen, non stop wifi, sinhronizacija gmaila non stop, sinhronizacija drugog mejla na 30min, ceo dan ukljucen Zopim chat koji se koristi na websajtu (+ ceo dan se krecem u dva objekta koji imaju wifi pa se cesto disconectuje i connectuje, a da ne pricam za Zopim koji se isto toliko puta disconnectuje i connectuje )... I to je to, stavio sam ga na punjenje sa 10% baterije.

Najveci je problem sto su ljudi uskocili u tehnologiju, a pre su imali neki dumbphone ili symbian koji im je trajao bar 2-3 dana... Mislim samo kad se uporede stvari sta sve mozes na ovim novim telefonima i koliki su ekrani, shvatis (ko shvati, shvati) zasto se trosi baterija.

😀 Bravo Bravo Bravo ko shvati shvati !!! 😀

Posto ova tema polako prelazi u baterija traje x na ics a y na jb.. da mi malo prestanemo da pricamo o tome i pocnemo da pricamo zaista o ovom telefonu?Dakle ajde da pricamo sta je to jb doneo ovom telefonu i kako ste Vi koji ste ga update na JB zadovoljni!(Napominjem kako ste zadovoljni JB ne BATERIJOM) :d

^
Tecniji i brzi rad celokupno telefona.
Extra toggle bar zbog kojeg ne treba nikakva aplikacija.
Mnogo bolji touch odziv.
Mnogo lepsi interfejs.

Sve je bitno, ali mi je nekako touch na ICS najvise smetao iako sam ga koristio par sati samo, ali mi se nije svidjalo da bodem 2-3 puta jedno ikonicu.

Sve u svemu ja mislim da nisam nimalo pogresio sa update-om 😉

Jeste bolji ali srče bateriju i greje se! :d :d

Posto se vodi polemika oko baterije uradih mali test, V20c je u pitanju (samo pozivi i poruke, net preko wifi-ja, nista 3g-2g,google now off, sync samo weather i gmail).Znaci JB moze da izdrzi dosta i ko ga koristi na ovaj nacin mislim da mu android telefon uopste nije potreban, bilo koji bi zavrsio posao.

Prilozi

• Screenshot_2013-05-05-09-40-55.png
    Screenshot_2013-05-05-09-40-55.png
    60.8 KB · Pregleda: 107
  • Screenshot_2013-05-05-09-41-29.png
    Screenshot_2013-05-05-09-41-29.png
    52.1 KB · Pregleda: 91
4 dana :shock:

😀 Bravo Bravo Bravo ko shvati shvati !!! 😀
Posto je moj post o kukanju na trajanje baterije samo stranu/dve ranije, kapiram da postoje ljudi, kao vas dvoje, zbog kojih treba da se uvde neki lagani test proste logike prilikom registracije. Prosli ste anti bot pitanje, ali neki logicki test sumljam da bi uspeli.

Ne znam sto si se ti osetio prozvanim? Evo ti i dokaz što je @atti postavio.

Kontam istina neke boli.

@atti Odlican rezultat. Koristim telefon bas kako si naveo da ne treba, gledacu da napravim facebook nalog ovih dana, ne ide samo 2 synca da imam na ovoj platformi.

Poslednja izmena:

Ja mislim da ti ne razumes moju poentu - da je baterija na ICS trajala isto kao i na JB, onda ne bi bilo nikakvih problema. Ovako, posle update-a kao da sam uradio downgrade, ZNAM da baterija moze da izdrzi screen on nekih 5 sati, a sa JB jedva izvlaci 3 sata pod ISTIM uslovima - e zbog toga se ja zalim! Naravno da je dumb phone izdrzavao nekoliko dana sa jednim punjenjem, a ja sad sa JB punim mob dva puta dnevno, a sa ICS sam punio jednom dnevno.

I opet naglasavam, izgleda da je nesto kod JB radija zeznuto (to ce bolje reci neko ko se bolje razume), posto kada je wifi ukljucen, peglam igrice vise od 4 sata, a kada sam na edge, jedva izdrzi 2 ipo sata igranja; istom brzinom je trosio bateriju i na ICS, nisam probao da igram igrice na ICS + wifi, posto tada nisam imao ruter.

Rezime:

- L9 na ICS dok surfujem, gledam slike, sms-ujem, bilo sta sem igrica + edge = 5 sati screen on
- L9 na ICS dok se 50% igram + 50% ostalo + edge = 3 sata screen on
- L9 na JB dok surfujem, gledam slike, sms-ujem, bilo sta sem igrica + edge = 3 sata screen on
- L9 na JB dok surfujem, gledam slike, sms-ujem, bilo sta sem igrica + wifi = recimo 4.5 sata screen on (mozda malo preko)
- L9 na JB dok se 50% igram + 50% ostalo + edge = 2.x sata screen on
- L9 na JB dok se 50% igram + 50% ostalo + wifi = 4 sata screen on

(ovo '50% igram' moze da bude i 40% i 70%, sve je otprilike)

Zakljucak:

Edge ga je@e na JB. Kako ovo resiti?

Storm rekao sam ti, promeni radio/modem.

O, j....la vas baterija više, dosadiste sa njom! Koliko traje, traje, meni dosta. I odgovorno tvrdim da ako se smartphone zaista koristi kao smartphone, u fulu, bez ikakvih restrikcija zbog baterije, ona ne može da traje duže od jedan dan.

Jedno pitanjce,koliko tacno ovaj telefon ima memorije? Posto u cpuz mi pokazuje sa ima 768 mb a na gsm areni i svuda da bi trebalo da ima 1gb

Nazad
Vrh Dno