Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 8.0

Meni ovo deluje kao jako mocna masina samo mi se nesvidja mogucnost telefona.To ce mnogo uticati na cenu kod nas

Poslednja izmena:
Meni ovo deluje kao jako mocna masina samo mi se nesvidja mogucnost telefona.To ce mnogo uticati na cenu kod nas

Bice i wifi only verzija. Nije problem mogucnost telefoniranja, nego 3G verzija uvek kosta vise zato sto su carina i PDV veci na uredjaje koji imaju mobilnu konekciju, nevezano da li mogu da se koriste za telefoniranje ili samo za mobilni net. Dok za wifi ovo nije slucaj, tako da ce wifi only verzija biti dosta povoljnija, kao i obicno.

Nece mng ali ce uticati skoro sigurno, i P3100 je imao telefon pa nije kosta vise od 320e..

@air-max evo ti poredjene sa tvojom ljubavi.. :)

Prva ljubav zaborava nema. :-D Salim se, na ovom snimku izgleda prilicno ok u poredjenju sa minijem, razlika nije drasticna kao kod poredjenja minija sa tabletima od 7" 16:10.

Prva ljubav zaborava nema. :-D Salim se, na ovom snimku izgleda prilicno ok u poredjenju sa minijem, razlika nije drasticna kao kod poredjenja minija sa tabletima od 7" 16:10.

Pa gledaj sad nsto razmisljam.. :wc: :D

Ima Note svoje ne tako male prednosti...

- Telefonski pozivi
- S Pen
- Veca rezolucija
- Multi window ili kako se vec zove..
- IR predajnik za TV prijemnike
- Slot za sd kartice

Kao minus mu se jedino moze navesti to sto nema blic, i to sto je MOZDA ipad mini kvalitetnije izrade.. Jeste plastican ali gledajuci one testove gde bacaju Ipad mini i Nexus 7, nexus se pokazao kao bolji, a imajuci u obzir da svi kakaju kako je Nexus sklepan na brzaka i da ima felericnih modela, to ne ide bas ipad-u u prilog.. A i moram da priznam da me ipad mini razocarao ekran ipak ta rezolucija mi je isuvise mala, kao i 512MB ram-a, ocigledno su u Apple isli na to da naprave sto jeftiniji uredjaj i pokusaju da konkurisu nexusu, ili kao sto trvde Brazilci radili na brzom zastarevanju modela, izbacicemo sleeci mini 2 sa 1GB rama i malo vecom rez, a sve je to moglo i sad, tako da ako bude ova cenaza N8 onda je ovo itekako lepa kupovina ..

Pa gledaj sad nsto razmisljam.. :wc: :D

Ima Note svoje ne tako male prednosti...

- Telefonski pozivi
- S Pen
- Veca rezolucija
- Multi window ili kako se vec zove..
- IR predajnik za TV prijemnike
- Slot za sd kartice

Kao minus mu se jedino moze navesti to sto nema blic, i to sto je MOZDA ipad mini kvalitetnije izrade.. Jeste plastican ali gledajuci one testove gde bacaju Ipad mini i Nexus 7, nexus se pokazao kao bolji, a imajuci u obzir da svi kakaju kako je Nexus sklepan na brzaka i da ima felericnih modela, to ne ide bas ipad-u u prilog.. A i moram da priznam da me ipad mini razocarao ekran ipak ta rezolucija mi je isuvise mala, kao i 512MB ram-a, ocigledno su u Apple isli na to da naprave sto jeftiniji uredjaj i pokusaju da konkurisu nexusu, ili kao sto trvde Brazilci radili na brzom zastarevanju modela, izbacicemo sleeci mini 2 sa 1GB rama i malo vecom rez, a sve je to moglo i sad, tako da ako bude ova cenaza N8 onda je ovo itekako lepa kupovina ..

Slažem se da je ovaj note 8.0 jako obećavajući uređaj, i ako bude ta cena sigurno da će biti odlična kupovina, a slažem se i za te prednosti koje si nabrojao (iako to telefoniranje jeste prednost samo na 3G modelima, dok na wifi naravno ne postoji).

Ono što se ne slažem, a što je rekao i lik na videu koji si postavio, je da je rezolucija "mnogo" bolja na notu. Bolja je samo za nijansu, pošto je dijagonala skoro potpuno ista, a lik na snimku kaže kako note ima "mnogo" veću gustinu piksela, zato što ipad mini ima 160ppi, dok note ima 189ppi. Meni to zaista, ali zaista smešno zvuči, toliko veličati tako malu razliku, stvarno je preterivanje reći da je gustina piksela MNOGO veća. :D

Ono što se ne slažem sa tobom je da je nedostatak minija to što ima manje RAM-a. Ne možeš to da porediš kod uređaja koji imaju bitno različite operativne sisteme. Apple je do sada pokazao i kod telefona, i kod tableta, pa i kod desktopova i laptopova da ume da napravi operativni sistem koji će savršeno raditi i na znatno slabijem hardveru nego kod konkurencije. Nije ovo nikakvo veličanje Applea, jednostavno je činjenica. Zato tih "samo" 512 MB RAM kod minija ne bih navodio kao nedostatak.

Ali ok, sve to na stranu, note mi se čini kao odličan uređaj, ako cena bude bila realna, biće super kupovina, i super je da postoji dobra konkurencija.

Ono što se ne slažem, a što je rekao i lik na videu koji si postavio, je da je rezolucija "mnogo" bolja na notu. Bolja je samo za nijansu, pošto je dijagonala skoro potpuno ista, a lik na snimku kaže kako note ima "mnogo" veću gustinu piksela, zato što ipad mini ima 160ppi, dok note ima 189ppi. Meni to zaista, ali zaista smešno zvuči, toliko veličati tako malu razliku, stvarno je preterivanje reći da je gustina piksela MNOGO veća. :D

Ono što se ne slažem sa tobom je da je nedostatak minija to što ima manje RAM-a. Ne možeš to da porediš kod uređaja koji imaju bitno različite operativne sisteme. Apple je do sada pokazao i kod telefona, i kod tableta, pa i kod desktopova i laptopova da ume da napravi operativni sistem koji će savršeno raditi i na znatno slabijem hardveru nego kod konkurencije. Nije ovo nikakvo veličanje Applea, jednostavno je činjenica. Zato tih "samo" 512 MB RAM kod minija ne bih navodio kao nedostatak.

Ali ok, sve to na stranu, note mi se čini kao odličan uređaj, ako cena bude bila realna, biće super kupovina, i super je da postoji dobra konkurencija.

Ne kazem ja da uredjaj nece raditi lepo, iOS je poznat po svojoj fluidnosti i na to ne treba trositi reci, ali gledaj na to ovako.. Ako su izbacili Ipad 3 mnoogo pre ipad minia i u njemu stavili 1GB rama, sta je bio problem staviti i u miniu, jednostavno ili stednja ili planirano zastarivanje.. I nisam ja rekao da je razlika u rezoluciji tako strasna kao ovaj na videu, taman posla tih 30ppi ja verujem da je nemoguce primetiti, samo stoji cinjenica da Note ima vecu rezoluciju, da je radikalna nije, to je potpuno tacno..

@air-max: veruj da je samsung sa fluidnoscu i optmizacijom vec rame uz rame, moj(sad vec bivsi)P6200 nema sta nije mogao da urad, glatko kao svila, nijednom za 3meseca fc ili, ne daj Boze, zakucavanje... a bio je na stocku 4.0.4.I da razbijemo famu oko multi windowa na Note-u, ima app multscreen multitasking koja radi sve sto i originalna, jedino se mora zumirati velicina prozora.

@air-max: veruj da je samsung sa fluidnoscu i optmizacijom vec rame uz rame, moj(sad vec bivsi)P6200 nema sta nije mogao da urad, glatko kao svila, nijednom za 3meseca fc ili, ne daj Boze, zakucavanje... a bio je na stocku 4.0.4.I da razbijemo famu oko multi windowa na Note-u, ima app multscreen multitasking koja radi sve sto i originalna, jedino se mora zumirati velicina prozora.

Ne kažem da Android nije dobar ili brz, samo sam hteo da kažem da tih 512 MB nije nedostatak kod ipad-mini, zbog manje zahtevnosti njegovog OS-a.

Ne kazem ja da uredjaj nece raditi lepo, iOS je poznat po svojoj fluidnosti i na to ne treba trositi reci, ali gledaj na to ovako.. Ako su izbacili Ipad 3 mnoogo pre ipad minia i u njemu stavili 1GB rama, sta je bio problem staviti i u miniu, jednostavno ili stednja ili planirano zastarivanje.. I nisam ja rekao da je razlika u rezoluciji tako strasna kao ovaj na videu, taman posla tih 30ppi ja verujem da je nemoguce primetiti, samo stoji cinjenica da Note ima vecu rezoluciju, da je radikalna nije, to je potpuno tacno..

Može biti, a možda je manje RAM-a i zbog cene, ali možda i zbog manjka prostora, ipad mini je dosta manji od običnog ipad-a, i značajno tanji od njega, ipak treba to sve nagurati u tako mali prostor. :)

Znam da nisi ti rekao da je razlika u ppi velika, samo mi je taj lik na videu bio smešan sa njegovom "ogromnom" razlikom u ppi. :D

Može biti, a možda je manje RAM-a i zbog cene, ali možda i zbog manjka prostora, ipad mini je dosta manji od običnog ipad-a, i značajno tanji od njega, ipak treba to sve nagurati u tako mali prostor. :)

Znam da nisi ti rekao da je razlika u ppi velika, samo mi je taj lik na videu bio smešan sa njegovom "ogromnom" razlikom u ppi. :D

Pa dobro sad vrv je njega drmao efekat kao i mene sad.. :) Nego gledam sebe sad, znaci vec ceo dan gledam snimke iz Barce listam spec, isto sam radio i kad je izasao i P1000 samo sam znao da njega ne mogu da imam tako brzo jer je kostao 1000e tad, a ovo sad sa isto extra hw za ovo vreme kao i P1000 za ono, kosta skoro 3 puta manje, konkurencija je cudo.. :)
pa ne verujem da se fizicki razlikuju cipovi od 512mb i od 1gb pre ce biti da je jedno od ona dva sto sam naveo, stednja ili planirana zastarelost.. :) ehh Apple je to.. :D

Ovo je smesno, ako ne spuste cenu nista od ovog uredjaja

Novi galaxy 7.7 u najavi... Doduse on je imao SAMOLED, pa i nije toliko crazy kupovina.. :)

Ima li nekih informacija kada će se pojaviti kod nas u prodaji, i po kojoj ceni?

Cene jos nema, predstavljanje 17. I 18. aprila.

Da li je bilo predstavljane, ima li najave kada ce se pojaviti kod nas.

Biće, ne brini, samo ne na MWC-u, kasnije, na leto recimo...

Toliko o toj retina rezoluciji... A da, zanimljivo je da od kako se pojavio nema nijednog posta u ovoj temi.
Po meni je tablet malo precenjen, malo više tačnije.
Kritikujem ovu rezoluciju iako je na 8'' jer ipak je ispod 200ppi a to je po meni nedovoljna rezolucija za ugodno čitanje i surfovanje na malom ekranu. Dizajn mi je kao i sve samsungovo odvratan ali bukvalno odvratan kao i grafika u njemu. Jednostavno je precenjen. @ProMaster za ono što si pre mesec dana napisao "Pa nećeš valjda da igraš igrice na tabletu", imam jedno pitanje : Koji tablet imaš ? I da, ja 10'' koristim kao konzolu a ništa mi ne fali ni na njemu da igram kad se zavalim u krevet.

Poslednja izmena:
Toliko o toj retina rezoluciji... A da, zanimljivo je da od kako se pojavio nema nijednog posta u ovoj temi.
Po meni je tablet malo precenjen, malo više tačnije.
Kritikujem ovu rezoluciju iako je na 8'' jer ipak je ispod 200ppi a to je po meni nedovoljna rezolucija za ugodno čitanje i surfovanje na malom ekranu. Dizajn mi je kao i sve samsungovo odvratan ali bukvalno odvratan kao i grafika u njemu. Jednostavno je precenjen. @ProMaster za ono što si pre mesec dana napisao "Pa nećeš valjda da igraš igrice na tabletu", imam jedno pitanje : Koji tablet imaš ? I da, ja 10'' koristim kao konzolu a ništa mi ne fali ni na njemu da igram kad se zavalim u krevet.

korstim i ja 10.1 Galaxy tab, ali nisam ja mislio da samo 10.1 nije za igrice, nego da nijedan tablet nije za zahtevnije igrice, ok igram i ja AB da ubijem vreme dok skidam neki film ili slicno, ali za ozbiljnije igranje, za moj ukus tablet nije nesto sto ce da zavrsi posao.. tebi mozda da, ja govorim za sebe, meni je tako..

I da jeste precenjeno ovo, ali *** Note serija, mora tako..

korstim i ja 10.1 Galaxy tab, ali nisam ja mislio da samo 10.1 nije za igrice, nego da nijedan tablet nije za zahtevnije igrice, ok igram i ja AB da ubijem vreme dok skidam neki film ili slicno, ali za ozbiljnije igranje, za moj ukus tablet nije nesto sto ce da zavrsi posao.. tebi mozda da, ja govorim za sebe, meni je tako..

I da jeste precenjeno ovo, ali *** Note serija, mora tako..

Koja je to igrica AB ? :)

Pa zavisi šta je po tebi ozbiljnije igranje, da li je to grafički zahtevnije ili ? Ja imam 23 igrice instalirane a redovno igram možda 2 dok 15 komada palim jednom mesečno. Kao i za sve ostalo, tablet ti služi da igraš igrice kada ti nije "pri ruci" desktop ili ti kada nisi kod kuće, ili da ga koristiš kao konzolu preko hdmi-a što ja radim. Mislim da je njihova ogromna prednost accelormeter jer za manje od 10000 ne možeš da kupiš ozbiljniji volan za desktop računar, ono za 5000 su igračke a to govorim iz iskustva. A pitao sam te koji tablet koristiš da bih znao koliko si ograničen sa igricama. U budućnosti ćeš verovatno da kupiš neki tablet sa boljom grafikom pa ćeš probati Real Racing 3 na Ultra High settings kao i Flight simulatore. A veruj mi, flight simulator može da bude jako zanimljiv kada staneš na metar ispred tv-a, znam da je nezdravo ali mnogo je zanimljivo. E sad, vraćam se na ono od malopre, ko neće da da 10000 za volan i za dobru grafičku na desktop-u da bi igrao neku realnu racing simulaciju kao što je gran tourismo tablet dođe odlično... I sve to je još bolje kada povežeš na 4K TV koji ne zrači.

I upravo sam shvatio svrhu tolike rezolucije na TV-u. Ja da bih se uživio u bilo kojoj simulaciji moram da priđem TV-u na metar i tu ni FHD nije dovoljno da se sa te blizine ne uočavaju pikseli tako lako, i još kada ne bi zračilo :D

I za kraj mog posta, mislim da je budućnost u 50'' TV-u, 4.3'' smartfonu i asus transformer trio hibridu. Da pojasnim, za gaming 50'' TV meni dođe taman jer mi za igračke simulacije odgovara da sednem pola metra ispred TV-a i gledam levo-desno kao da sam stvarno tamo. Podrazumeva se da je TV i za filmove, prezentacije i još po nešto. Sledeće, smartfon : Ovo sa 5'' ili više je po meni totalna glupost. Jednostavno je previše glomazno, potrebno je nešto manje, a Stiv Jobs je bio u pravu kada je rekao da je 3.5'' idealna veličina za korisnike. I umesto što prave veće komponente sa većim performansama u budućnosti će se truditi da sada samo smanjuju te komponente jer nemaju više gde, odnosno stigli su do 5''. Apsolutno sam siguran u to da će 99% ljudi koristiti telefon sa 13UltraPixel kamerom sa Xenon-om kao primarnu kameru kao i da je 11.6'' hibrid sa i7 haswellom dovoljan za 99% ljudi i to za najzahtevnije stvari koje rade. Ali naravno biće 1% ljudi koji će kupovati fotoaparati sa 42x optičkim zumom i desktop računare sa 64GB RAM-a.

Zapamtite ovaj moj post koji ću citirati za 2-5 godine "Jel sam vam rekao :D ?".

P.S. Izvinite što mi je post ovako loše organizovan i što je sve razbacano ali pokušajte da skapirate šta pokušavam da kažem... :wave:

Ma sve je to ok, ali ti ja kazem da ja ne igram igrice toliko, pa mi nije prioritet to na tabletu.. AB- Angry Birds.. :)

Imam galaxy tab 10.1 , tako da od ozbiljne igrarije NO GO.. :) Mada sasvim lepo radi na njemu npr GTA 3, to sam bio stavio da vidim sta je i kako i ok je radilo, ali npr ja ono ne mogu da igram, na kompom su mi svi oni zadaci bili mnoogo prosti, osim nekih s vremenom, gde se lako sHebes, a ovde ono, ne znam gde bijem...

Za ostalo ovo s tobom se vecinu slazem, osim da sedim na pola metra ispred TV.. NO GO! :)

I ja mislim da je ovaj tablet prilicno skup, ali da je mocan, to stoji. Nedavno sam ga prvi put uzivo video u Comtradeu, i nestvarno je lagan i jako jako tanak, a uz tu olovcicu i te dimenzije i tezinu, imate osecaj da stvarno drzite beleznicu u rukama, prosto, samo koriscenje uredjaja daje osecaj koji ne moze da se dobije kod ostalih tableta.
Dizajn ni meni nije nesto, Samsung tu malo zaostaje za nekim drugim igracima, ali ovaj tablet je stvarno mocna stvar kad ga probate uzivo, jedno stvarno steta sto je tolika cena. Da ovo kosta oko 300 evra, koliko ce kostati obican, "ne note" tab 8.0, bio bi mozda jedan od best-buy tableta, ovako, vecini ce biti nedostupan, steta.

Ma sve je to ok, ali ti ja kazem da ja ne igram igrice toliko, pa mi nije prioritet to na tabletu.. AB- Angry Birds.. :)

Imam galaxy tab 10.1 , tako da od ozbiljne igrarije NO GO.. :) Mada sasvim lepo radi na njemu npr GTA 3, to sam bio stavio da vidim sta je i kako i ok je radilo, ali npr ja ono ne mogu da igram, na kompom su mi svi oni zadaci bili mnoogo prosti, osim nekih s vremenom, gde se lako sHebes, a ovde ono, ne znam gde bijem...

Za ostalo ovo s tobom se vecinu slazem, osim da sedim na pola metra ispred TV.. NO GO! :)

GTA 3 moze svaki dual core da podrzi samo je pitanje na kojim podesavanjima i koliki ce ti biti fps. Ja na transformeru imam oko 20 fps na maksimalnim podesavanjima. Ali nije to bitno, nego ovo je istina, ja nikako ne mogu da se snadjem sa ovom igrom i sto ti kazes ne znam gde bijem a i automobilom je mnogo teze upravljati nego u drugim igricama.

Nazad
Vrh Dno