Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 8.0

Toliko je npr kostao galaxy tab 7.7, ali ok on je imao amoled i to vuce cenu, ali ako ovo bude oko 400e kod operatera bice super, iskreno, sumnjam u to..

Pa gde ga nadje bas na 400 evra, majku mu? Ovo je tablet od 8", 400 evra je nenormalno mnogo za tako nesto, posebno danas kada brand name tableti sa tegrom i sa 10" kostaju po 300 evra.

Pa gde ga nadje bas na 400 evra, majku mu? Ovo je tablet od 8", 400 evra je nenormalno mnogo za tako nesto, posebno danas kada brand name tableti sa tegrom i sa 10" kostaju po 300 evra.

Ae videcemo, evo bas malo pre listam sve ovo i gledam ono sto si mi napisao za galaxy tab 2 da kosta oko 350.. On kosta tolikon jer su ovi slepci vrv shvatili da nije konkurentan Asusovim flagship modelima, ako Note 8 ima hw iz Note 10.1 kostace oko 400e ... ako ima dc onda mozda oko 300e... To je ta politika videces, ja sam rekao da bi prvi voleo da bude 300 da idem odma da ga kupim jer mi olovka treba ko `lebac, ali se ne nadam puno..

Ма каква бре ругоба, погледај како га држе ове девојке које не изгледају нешто нарочито крупно, чак насупрот. Хоћу рећи види се да га држе с лакоћом, да је дизајниран тј. избалансиран да би се буквално могао користити и као телефон без BT слушалице :D а камоли као таблет :)

Ако се погледа досадашња Samsung-ова ценовна политика нема шансе да ово кошта само 300е, поготово не код нас.

Poslednja izmena:
Ма каква бре ругоба, погледај како га држе ове девојке које не изгледају нешто нарочито крупно, чак насупрот. Хоћу рећи види се да га држе с лакоћом, да је дизајниран тј. избалансиран да би се буквално могао користити и као телефон без BT слушалице :D а камоли као таблет :)

Ако се погледа досадашња Samsung-ова ценовна политика нема шансе да ово кошта само 300е, поготово не код нас.

O tome ti ja pricam.. :) Note 1 star 2 godine kosta skoro 300e.. :D :D Ali opet kamo lepe srece ako bude po toj ceni, eto jos jednog pada cena tableta, koje je doneo nexus, a nastavice ovaj..

O tome ti ja pricam.. :) Note 1 star 2 godine kosta skoro 300e.. :D :D Ali opet kamo lepe srece ako bude po toj ceni, eto jos jednog pada cena tableta, koje je doneo nexus, a nastavice ovaj..

Ne mozes porediti cene telefona sa cenama tableta, nema logike. Potpuno su razlicita klasa.

Poredim cenovnu politiku... Pogledaj npr da galaxy tab 2 7.0 kosta oko 300e, tako da Note 8 moze da kosta samo vise od njega.. Nisam sinoc mogao da iskucam sve lepo spavalo mi se, ali evo kako ja razmisljam...

Galaxy s2 imao cenu oko 450e > Note 1 znatno vise..
Ista situacija i sa sledecom generacijom ovih uredjaja...
Sad je nezahvalno porediti galaxy tab 2 10.1 sa note 10.1 ali uporedjivanje note-a sa npr nekim asusom slicnih hw spec videces da je note znatno skuplji a losiji po pitanju ekrana tj. Rezolucije, ali je opet bez obzira na to skuplji... Takodje rekoih vec imas galaxy tab 2 7.0 koji je malo vise od 300e za 3G model, tako da nema sanse da Note 8.0 bude naslednik njegovog cenovnog ranga, sto zbog veceg ekrana, sto zbog s-pen-a , pa izmedju ostalog i zbog imena Note i samog svezeg izdanja... Eto time sam se ja rukuvodio kad sam razmisljao o ceni Note 8.0....

Poslednja izmena:
Poredim cenovnu politiku... Pogledaj npr da galaxy tab 2 7.0 kosta oko 300e, tako da Note 8 moze da kosta samo vise od njega.. Nisam sinoc mogao da iskucam sve lepo spavalo mi se, ali evo kako ja razmisljam...

Galaxy s2 imao cenu oko 450e > Note 1 znatno vise..
Ista situacija i sa sledecom generacijom ovih uredjaja...
Sad je nezahvalno porediti galaxy tab 2 10.1 sa note 10.1 ali uporedjivanje note-a sa npr nekim asusom slicnih hw spec videces da je note znatno skuplji a losiji po pitanju ekrana tj. Rezolucije, ali je opet bez obzira na to skuplji... Takodje rekoih vec imas galaxy tab 2 7.0 koji je malo vise od 300e za 3G model, tako da nema sanse da Note 8.0 bude naslednik njegovog cenovnog ranga, sto zbog veceg ekrana, sto zbog s-pen-a , pa izmedju ostalog i zbog imena Note i samog svezeg izdanja... Eto time sam se ja rukuvodio kad sam razmisljao o ceni Note 8.0....

Galaxy tab 2 7.0 košta 22.990,00 din, što mu dođe oko 200 evra.

EDIT: Sad vidim da si ti govorio za 3G model, ali koga kod nas 3G modeli zanimaju? Osim onih koji uzmu tablet uz ugovor, retko kad neko kupuje 3G tablet. A note 8.0 će se prodavati i u wifi only verziji, koja realno može da košta negde u rangu ipad mini, a da li će, to ćemo naravno videti, sve je moguće, pa i to da košta više, mada ja to ne verujem.

Meni se ovde ne sviđa to što na tablete stavljaju u poslednje vreme isti interfejs kao kod telefona, što mi je za tablete ne samo nefunkcionalno, nego i nekako gadno. Ne znam zašto to rade, interfejs koji je korišćen na tabletima sa pojavom ICS-a je bio baš nekako taman za tablet, a ovo mi je i glupo i smešno. Možda je stvar ukusa, ali meni se ne sviđa.

Pa ja bi uzeo 3G verziju i to ne preko operatera jer sam jednom davno uzeo telefon preko lopova i nikad vise, bolje cu dati i 400-500 e u kesu za telefon nego njima da se obavezujem, a i uz 50% nizu pretplatu za 2 godine ustedim 300e tako da mi nist oni tu ne poklanjaju i ne izlaze preterano u susret... Auuu da da, stvarno ume da bude odvratno videti telefonski interfejs na tabu, mada je samsung to malo doterao sa ovim novim touchwizzom.. Pogledaj npr 4.0.4 ICS rom kod Samsunga ima onu ikonu za app gore u desnom uglu a ne u sredini ili u donjem desnom kao kod tel, onda jos neke stvari ali svakako ima mesta za jos dosta poboljsanja kad su korisnicki interfejsi kod tabova u pitanu, pogotovu neki kao sto su 3G modeli samsunga koje mnogi ljudi koriste kao telefone, npr ja koristio i planiram da koristim samo da malo dovedu tezinu u neki prihvatljivu granicu, sto ona od 380g kod galaxy tab-a 7 plus i svih ostalih nije bas na mestu.. Ali ako bi uspeli da spuste to mozda i ispod 300g uff eto srece za mene.. :D To ume dosta da smeta, nzm koliko je ovaj tezan ali sto neko vec rece prilicno ga devojke lako drze u ruci, msm tab, pa ne bi trebalo da bude nesto preterano tezak.. :D

Poredim cenovnu politiku...Sad je nezahvalno porediti galaxy tab 2 10.1 sa note 10.1 ali uporedjivanje note-a sa npr nekim asusom slicnih hw spec videces da je note znatno skuplji a losiji po pitanju ekrana tj. Rezolucije, ali je opet bez obzira na to skuplji...

Auh bre Promaster, porediš stvari koje nisi pošteno koristio ni 5 minuta...
Ja sam imao transformera TF300TG nekih 3 meseca sada imam Note 10.1 već skoro 4. Sad, iako je asus bio dobrih 12K jeftiniji, čini mi se da je note za bar 20K bolji uređaj...
Ne gleda se samo rezolucija, odnosno, ona se i najmanje primeti, govorim o opštem utisku u radu, o dodatnim vrednostima, bateriji i sl...Ja sam oba tableta rootovao, i igrao se sa custom romovima. Note sa multi window forom, s pen sw, i baterijom koja je za 2h tukla bateriju na asusu (i to sa dockom), je znatno bolji uređaj od asusa. Jedina stvar koju mu zameram, a to je izrada, nije mnogo bolja ni na asusu.

Prema tome, ako ta osmica, bude oko 350-400eura, govorim o 3g verziji, a wifi bude oko 300, to će biti odlična kupovina.
Samo da vidimo hoće li se moći, ta baterija, nositi sa trajanjem od bar 7-8h (screen-on), ako uspeju u tome, eto best-sellera...

Ako bude 300e bice moj sigurno, sta god da imam u tom trenutku ide na oglase

Auh bre Promaster, porediš stvari koje nisi pošteno koristio ni 5 minuta...
Ja sam imao transformera TF300TG nekih 3 meseca sada imam Note 10.1 već skoro 4. Sad, iako je asus bio dobrih 12K jeftiniji, čini mi se da je note za bar 20K bolji uređaj...
Ne gleda se samo rezolucija, odnosno, ona se i najmanje primeti, govorim o opštem utisku u radu, o dodatnim vrednostima, bateriji i sl...Ja sam oba tableta rootovao, i igrao se sa custom romovima. Note sa multi window forom, s pen sw, i baterijom koja je za 2h tukla bateriju na asusu (i to sa dockom), je znatno bolji uređaj od asusa. Jedina stvar koju mu zameram, a to je izrada, nije mnogo bolja ni na asusu.

Prema tome, ako ta osmica, bude oko 350-400eura, govorim o 3g verziji, a wifi bude oko 300, to će biti odlična kupovina.
Samo da vidimo hoće li se moći, ta baterija, nositi sa trajanjem od bar 7-8h (screen-on), ako uspeju u tome, eto best-sellera...

Hmmm, Asus nisam koristio, igrao sam se samo na Prime-om malo.. Ali NOte jesam nekih nedelju dana.. I bas zbog svega toga sto si nabrojao ja i gledam Note seriju, a ne zato sto je novo, pa ae da se kupi.. Ali hteo ti da priznas ili ne EKRAN je najbitnija stavka kod tablet racunara, ne kazem da je taj na Note-u los, jako je lep i prijatan za oci, ali pod uslovom da nisi gledao u neki vece rezolucije.. A kako sam video Prime-ov sa 230 ppi, ovaj na Note-u sa 150 mi deluje osrednje, a kad pogledas onda da Note ima takav ekran kao Asus kostao bi jos 100e vise, tako da mislim da je moje poredjenje donekle na mestu.. Ti govoris o TF300T koji ima istu rez kao i Note... Ja msm na Prime kao vrh Asusove Android ponude.. Bas kao i na Note koji je vrh Samsungove..

Hmmm, Asus nisam koristio, igrao sam se samo na Prime-om malo.. Ali NOte jesam nekih nedelju dana.. I bas zbog svega toga sto si nabrojao ja i gledam Note seriju, a ne zato sto je novo, pa ae da se kupi.. Ali hteo ti da priznas ili ne EKRAN je najbitnija stavka kod tablet racunara, ne kazem da je taj na Note-u los, jako je lep i prijatan za oci, ali pod uslovom da nisi gledao u neki vece rezolucije.. A kako sam video Prime-ov sa 230 ppi, ovaj na Note-u sa 150 mi deluje osrednje, a kad pogledas onda da Note ima takav ekran kao Asus kostao bi jos 100e vise, tako da mislim da je moje poredjenje donekle na mestu.. Ti govoris o TF300T koji ima istu rez kao i Note... Ja msm na Prime kao vrh Asusove Android ponude.. Bas kao i na Note koji je vrh Samsungove..

Prime nije full HD, nego 1280x800, ti mozda mislis na Infinity?

Prime nije full HD, nego 1280x800, ti mozda mislis na Infinity?

lol lol .. :/ TF700 da to je infinity.. pogubim se u ovim oznakama njihovim TF700 je bio model koji sam gledao i da to je Infinity..

edit:
I kod asusa su super IPS, a kod Samsunga msm PLS ekrani, sto je opet veliki plus za Asus.. Ovo moze biti i subjektivno jer sam po sebi vise volim IPS nego neke druge, cak i vise nego SAMOLED..

Poslednja izmena:
Galaxy note ima taman toliko prednosti da pokrije tu razliku u ceni od 230e do 300e ukoliko tolika bude bila wi fi verzija.. :)

ma i ja sam navali na neki tablet, oko mi je otislo na motorola xoom 2 media edition 8 incha ... perverzija
http://www.gsmarena.com/motorola_xoom_2_media_edition_mz607-4306.php

a i cena mu je korektna oko 230e
Има код нас за те паре? :)

a ovo od samsunga sa 8inch pojma nemam sta je, je li nekom zao sto mu je note II mali ili... a gde su 9/11/12/15/20 incha ;-)
И Note 10.1 се може користити као телефон, Note 8.0 је мања верзија тј. спада у таблете и очигледно је уперен против iPad mini, али се као и скоро сваки Samsung-ов таблет у 3G верзији може користити као телефон :)

ne kod nas. u evropi je ta cena. malo me hvata jeza od svaki inch - po jedan uredjaj. note je dobra stvar ali bas sada u navali 7 incnih kineza
cena ih odvaja od kupovne moci. brat je kupio vivax 7'' 1.5 dual core 1 gb ddr3 8gb interne memorije za 100e. e pa sad vidi. ako covek hoce krem de la krem onda samsung koji mu dodje kao nutela a
ako hoces jeftinije da prodjes onda imas cipiripi uredjaje (nemojte da pomislite da vredjam cipiripi... daleo od toga)

ne kod nas. u evropi je ta cena. malo me hvata jeza od svaki inch - po jedan uredjaj. note je dobra stvar ali bas sada u navali 7 incnih kineza
cena ih odvaja od kupovne moci. brat je kupio vivax 7'' 1.5 dual core 1 gb ddr3 8gb interne memorije za 100e. e pa sad vidi. ako covek hoce krem de la krem onda samsung koji mu dodje kao nutela a
ako hoces jeftinije da prodjes onda imas cipiripi uredjaje (nemojte da pomislite da vredjam cipiripi... daleo od toga)

Meni je super što postoji za svakog po nešto, šta bi bilo kada bi postojala samo jedna ili eventualno dve dimenzije uređaja? Ovako, svako izabere šta njemu odgovara i super.

Meni je super što postoji za svakog po nešto, šta bi bilo kada bi postojala samo jedna ili eventualno dve dimenzije uređaja? Ovako, svako izabere šta njemu odgovara i super.

Pa fala Bogu.. Npr meni je malo 4.3 ili 4.5, a mozda bi mi taman bilo 5 incha, ali kad vec nosim 5 zasto ne uzeti 7 i imati jos konforniji uredjaj.. Dobro ja pricam o Note-u kao o mob telefonu.. :d

Kad moze da se ocekuje kod nas?

Slazem se da je ekran jedna od najbitnijih stavki na tabletu, koristio sam krace vreme ipad4, pa sam video i vecu rezoluciju, ali opet se vracam na to da je ekran na note 10.1, sasvim zadovoljavajuceg kvaliteta, a da jacina hw-a utisak u radu podize na jako viok nivo...
Ne kazem, mozda bih imao slicno misljenje i za TF700, gde bih zazmurio na manje rama i slabiji soc, naustrb boljeg ekrana...

Ma, pusti cipiripi, otkada su se prodali nestleu, stavljaju secer u krem kao sumanuti.
Na kraju ispade da kremovi robnih marki kao sto je merkator, imaju vise hranljivih sastojaka (lesnik, mlecna mast, kakao) i od cipiripija, a posebno od hrvatske linolade koja salje proizvod najgoreg kvaliteta na nase trziste...:D

Ma, pusti cipiripi, otkada su se prodali nestleu, stavljaju secer u krem kao sumanuti.
Na kraju ispade da kremovi robnih marki kao sto je merkator, imaju vise hranljivih sastojaka (lesnik, mlecna mast, kakao) i od cipiripija, a posebno od hrvatske linolade koja salje proizvod najgoreg kvaliteta na nase trziste...:D

Ja veci off u zivotu nisam video... :D hahahahaha :D

Da ti si vrv na osnovu video mogao da zakljucis o kakvom se kvalitetu zavrsne obrade radi... :trust:
Dovoljno je da bude kao prethodni modeli i da bude i vise nego kvalitetan..

Nema LED, ostalo mi je sve cool.. :)

Одушевљен сам :) као прво оно што сам већ рекао коментаришући оне промотерке које су га држале, сјајно је избалансиран што се тиче тежине и величине, сјајно лежи у руци и заиста могу да замислим да га користим као телефон чак и без посебне слушалице :D

А онај multitasking тј. два одвојена прозора отворена истовремено, то је оно што фали Андроиду да би постао озбиљнија платформа.
Rugoba.
Nije ovo u klasi sa minijem... Jos jedan plastikaner u nizu...
Што сте досадни ви Епл фанатици :p
То што је од пластике не значи да није лепо утегнут.

Poslednja izmena:
Одушевљен сам :) као прво оно што сам већ рекао коментаришући оне промотерке које су га држале, сјајно је избалансиран што се тиче тежине и величине, сјајно лежи у руци и заиста могу да замислим да га користим као телефон чак и без посебне слушалице :D

А онај multitasking тј. два одвојена прозора отворена истовремено, то је оно што фали Андроиду да би постао озбиљнија платформа.

Што сте досадни ви Епл фанатици :p
То што је од пластике не значи да није лепо утегнут.

Ocigledno sa touchwizz-om vise ne fali.. Jos samo da ga i google implementira u 5.0 . . :D Nema price jako lepa i zgodna spravica, jos ako sam lepo razumeo 330g je tezak, sto je jako lepo i kao sto kazes, nema razloga da se ne koristi kao telefon jos ako cena bude kao sto se Air-max a i svi mi ostali nadamo, samo on najvise :) ufff... :D

Ocigledno sa touchwizz-om vise ne fali.. Jos samo da ga i google implementira u 5.0 . . :D Nema price jako lepa i zgodna spravica, jos ako sam lepo razumeo 330g je tezak, sto je jako lepo i kao sto kazes, nema razloga da se ne koristi kao telefon jos ako cena bude kao sto se Air-max a i svi mi ostali nadamo, samo on najvise :) ufff... :D

Meni se generalno jako svidja, jedino je steta sto je ekran 16:10 a ne 4:3. Ja sam se u ipad mini uzivo zaljubio na prvi pogled, nekako mi tih 8" sa 4:3 deluje idealno.

Vrh Dno