zekaisapa
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 11.07.2011
- Poena
- 169
+1Meni se generalno jako svidja, jedino je steta sto je ekran 16:10 a ne 4:3. Ja sam se u ipad mini uzivo zaljubio na prvi pogled, nekako mi tih 8" sa 4:3 deluje idealno.
+1Meni se generalno jako svidja, jedino je steta sto je ekran 16:10 a ne 4:3. Ja sam se u ipad mini uzivo zaljubio na prvi pogled, nekako mi tih 8" sa 4:3 deluje idealno.
Meni ovo deluje kao jako mocna masina samo mi se nesvidja mogucnost telefona.To ce mnogo uticati na cenu kod nas
Meni ovo deluje kao jako mocna masina samo mi se nesvidja mogucnost telefona.To ce mnogo uticati na cenu kod nas
Nece mng ali ce uticati skoro sigurno, i P3100 je imao telefon pa nije kosta vise od 320e..
@air-max evo ti poredjene sa tvojom ljubavi..
Prva ljubav zaborava nema. :-D Salim se, na ovom snimku izgleda prilicno ok u poredjenju sa minijem, razlika nije drasticna kao kod poredjenja minija sa tabletima od 7" 16:10.
Pa gledaj sad nsto razmisljam.. :wc:![]()
Ima Note svoje ne tako male prednosti...
- Telefonski pozivi
- S Pen
- Veca rezolucija
- Multi window ili kako se vec zove..
- IR predajnik za TV prijemnike
- Slot za sd kartice
Kao minus mu se jedino moze navesti to sto nema blic, i to sto je MOZDA ipad mini kvalitetnije izrade.. Jeste plastican ali gledajuci one testove gde bacaju Ipad mini i Nexus 7, nexus se pokazao kao bolji, a imajuci u obzir da svi kakaju kako je Nexus sklepan na brzaka i da ima felericnih modela, to ne ide bas ipad-u u prilog.. A i moram da priznam da me ipad mini razocarao ekran ipak ta rezolucija mi je isuvise mala, kao i 512MB ram-a, ocigledno su u Apple isli na to da naprave sto jeftiniji uredjaj i pokusaju da konkurisu nexusu, ili kao sto trvde Brazilci radili na brzom zastarevanju modela, izbacicemo sleeci mini 2 sa 1GB rama i malo vecom rez, a sve je to moglo i sad, tako da ako bude ova cenaza N8 onda je ovo itekako lepa kupovina ..
Ono što se ne slažem, a što je rekao i lik na videu koji si postavio, je da je rezolucija "mnogo" bolja na notu. Bolja je samo za nijansu, pošto je dijagonala skoro potpuno ista, a lik na snimku kaže kako note ima "mnogo" veću gustinu piksela, zato što ipad mini ima 160ppi, dok note ima 189ppi. Meni to zaista, ali zaista smešno zvuči, toliko veličati tako malu razliku, stvarno je preterivanje reći da je gustina piksela MNOGO veća.
Ono što se ne slažem sa tobom je da je nedostatak minija to što ima manje RAM-a. Ne možeš to da porediš kod uređaja koji imaju bitno različite operativne sisteme. Apple je do sada pokazao i kod telefona, i kod tableta, pa i kod desktopova i laptopova da ume da napravi operativni sistem koji će savršeno raditi i na znatno slabijem hardveru nego kod konkurencije. Nije ovo nikakvo veličanje Applea, jednostavno je činjenica. Zato tih "samo" 512 MB RAM kod minija ne bih navodio kao nedostatak.
Ali ok, sve to na stranu, note mi se čini kao odličan uređaj, ako cena bude bila realna, biće super kupovina, i super je da postoji dobra konkurencija.
@air-max: veruj da je samsung sa fluidnoscu i optmizacijom vec rame uz rame, moj(sad vec bivsi)P6200 nema sta nije mogao da urad, glatko kao svila, nijednom za 3meseca fc ili, ne daj Boze, zakucavanje... a bio je na stocku 4.0.4.I da razbijemo famu oko multi windowa na Note-u, ima app multscreen multitasking koja radi sve sto i originalna, jedino se mora zumirati velicina prozora.
Ne kazem ja da uredjaj nece raditi lepo, iOS je poznat po svojoj fluidnosti i na to ne treba trositi reci, ali gledaj na to ovako.. Ako su izbacili Ipad 3 mnoogo pre ipad minia i u njemu stavili 1GB rama, sta je bio problem staviti i u miniu, jednostavno ili stednja ili planirano zastarivanje.. I nisam ja rekao da je razlika u rezoluciji tako strasna kao ovaj na videu, taman posla tih 30ppi ja verujem da je nemoguce primetiti, samo stoji cinjenica da Note ima vecu rezoluciju, da je radikalna nije, to je potpuno tacno..
Može biti, a možda je manje RAM-a i zbog cene, ali možda i zbog manjka prostora, ipad mini je dosta manji od običnog ipad-a, i značajno tanji od njega, ipak treba to sve nagurati u tako mali prostor.
Znam da nisi ti rekao da je razlika u ppi velika, samo mi je taj lik na videu bio smešan sa njegovom "ogromnom" razlikom u ppi.![]()
"Samsung's oft-leaked Note 8.0 is available for €499/€599 for the 16GB/32GB versions (tack on another €100 for 3G support)."
http://www.gsmarena.com/the_latest_devices_from_mwc_get_priced_in_germany-news-5627.php
Ahahahahahhehehehehehihihihhi...![]()
Biće, ne brini, samo ne na MWC-u, kasnije, na leto recimo...
Toliko o toj retina rezoluciji... A da, zanimljivo je da od kako se pojavio nema nijednog posta u ovoj temi.
Po meni je tablet malo precenjen, malo više tačnije.
Kritikujem ovu rezoluciju iako je na 8'' jer ipak je ispod 200ppi a to je po meni nedovoljna rezolucija za ugodno čitanje i surfovanje na malom ekranu. Dizajn mi je kao i sve samsungovo odvratan ali bukvalno odvratan kao i grafika u njemu. Jednostavno je precenjen. @ProMaster za ono što si pre mesec dana napisao "Pa nećeš valjda da igraš igrice na tabletu", imam jedno pitanje : Koji tablet imaš ? I da, ja 10'' koristim kao konzolu a ništa mi ne fali ni na njemu da igram kad se zavalim u krevet.
korstim i ja 10.1 Galaxy tab, ali nisam ja mislio da samo 10.1 nije za igrice, nego da nijedan tablet nije za zahtevnije igrice, ok igram i ja AB da ubijem vreme dok skidam neki film ili slicno, ali za ozbiljnije igranje, za moj ukus tablet nije nesto sto ce da zavrsi posao.. tebi mozda da, ja govorim za sebe, meni je tako..
I da jeste precenjeno ovo, ali *** Note serija, mora tako..
Ma sve je to ok, ali ti ja kazem da ja ne igram igrice toliko, pa mi nije prioritet to na tabletu.. AB- Angry Birds..![]()
Imam galaxy tab 10.1 , tako da od ozbiljne igrarije NO GO..Mada sasvim lepo radi na njemu npr GTA 3, to sam bio stavio da vidim sta je i kako i ok je radilo, ali npr ja ono ne mogu da igram, na kompom su mi svi oni zadaci bili mnoogo prosti, osim nekih s vremenom, gde se lako sHebes, a ovde ono, ne znam gde bijem...
Za ostalo ovo s tobom se vecinu slazem, osim da sedim na pola metra ispred TV.. NO GO!![]()
Zanimljivo, ovo je najjeftiniji tablet na tržištu sa 2GB RAM-a![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari