OK to, nego mi je cudno zasto im toliko treba da dovedu kabl do kuce/stana ako je vec to isto u samoj zgradi? Telekom deluje brzi od toga 5x... a TT se ipak tek probija na trziste. NEdostatak kapaciteta ili nesto drugo?
realno i na ADSL mozes da radis sve sto ti danasnji internet pruza... max payne 32 giga za dan... sa steam-a napr.
Taj kabl kako ti zoves je opticki...procedura je drugacija nego sa koaksijalom ili pak adsl-om gde samo donese modem i spliter i resio si sve. Ima tu i splajsovanja itd...Jedna ekipa moze da odradi tek nekoliko pikljucenja na dan, a i od kad su uveli ovu akciju imaju povecanu potraznju, tako da su to razlozi zasto se ceka.
@Mare, danas u 2013 godini, ADLS je daleko najgori tip konekcije, to je Dial Up danasnjice...mnogo toga se ne moze na ADSL-u
Da se ne lazemo za kucnu upotrebu moze sveIli ti sem ako nisi juceo uveo ADSL, ne mozes ti toliko da pogledas/odigras/odslusas... koliko on moze da ti skine.
Cak sam nesto racunao da mi je ADSL optercen oko 3% (upotrebim toliko posto od teoretskih 100% za 24x7 konekciju)... i opet imam viska materijala, a manjka vremena...
@Unknown_,
to o sreci je relativno... a o Telekomu procitaj sta ljudi pricaju: http://www.goldieui.info/2010/10/avanture-sa-telekom-eunet-adsl-iptv-om/
i posebno deo komentara zaposlenog kod nekog drugog provajdera: "Bezobrazluk i monopolski polozaj Telekoma je zasluzan sto imamo najskuplji i najgori pristup internetu za razliku od okolnih zemalja."
Jos sam hteo da ti kazem i da je fiber TT prosao i kroz Novi Sad i kroz dosta vecih gradova Srbije i pitanje je samo vremena kad ce stici i do tebe, jer kako ide veca zarada tako se i posao brze siri.
А зашто не ризиковати?Bolji život na HD kanalu, 50p, boljeg provajdera od targa nema, da se sve to rizikuje zbog nekog principa i jos zbog PTCHD je nezamislivo, ali dobro svako je razlicit
Imas kod orion telekoma i kod telekoma srbije PTCHD na njihovom IPTV, zadrzi kod targa net, a kod ovih uzmi iptv ako ti je PTCHD bas toliko bitno.
@Unknown_Name: "Jel ti svatas koliko ovo smesno zvuci sto si mi linkovo. Jesi ti uopste ukapirao da se tu radi o zenskoj osobi koja hoce nesto a ne zna ni ona sama sta hoce."
------
Pa, na zalost, nebi ni ti bolje prosao od nje da si se upecao na Komtrade ponudu. Tako kod nas sve funkcionise i nema ko da ti pomogne. TT je igrom slucaja kod nas prva zdrava konkurencija u moru prevara. Da sam ja pisao blog, ja bi ih mnogo više nagrdio. Nebih sada da skrecem diskusiju na lelekom i gomilu glodara oko njih, verujem u istinitost citata koji sam naveo u svom prethodnom postu. Osvrni se na stanje usluga u Rumuniji, Madjarskoj, Bugarskoj, pa uporedi. U Rumuniji ti za 10 evra daju besplatni dial-up (10 evra je nadoknada za modem i uvodjenje valjda), a za 12-13 evra mesecno imaju ftth 100Mbps, a ovde ti prodaju na kilobajt. Pa bre dokle više i u kom veku mi živimo ? O Telekomu nemas sta da mi kazes, mozemo mi da se uporedjujemo i sa indijanskim dimnim signalima, ali to je bez veze.
Ti kao da ne znas gde zivis.
Ne radi se o skidanju filmova i igrica...na TT imas ozbiljnu konkeciju u smislu: nema pucanja veze, down je na najmanjem paketu 24Mb/s, upload je takav da odmogucava ne smetano koriscenje privatnih torent trackera bez potrebe za seed box-om, takodje neko ko radis posla mora da ima jaci UP zbog nekog FTP pristupa ili uploada nekih vecih video sadrzaja itd...za online igranje ping je smesno mali tako da i ova katergorija ima benifita, cena je u ovom trenutku takva da za 1600din imas 24/12 a ADSL za te pare je 4/1.
"a dovoljno sam pametan da znam sam da sklopim racunar."
----
Svi smo mi mnogo pametni, samo nam nesto ne ide :d
Ne treba se ravnati prema siromasnima koji nemaju ni za hleb (ali nece biti bolje ni kod nas ako i udjemo u tu EU). Danas je net na ovom nivou kojem jeste, a za koju godinu ce biti i druga tehnologija racunara i daleko vece brzine, pa trend treba da bude u nezaostajanju za svetom. Bedno je da se mi danas obmanjujemo na trzistu. Ta zena sto je pisala blog je u pravu, mada je bila naivna i zbog toga se uzaludno zamlacivala. Kod nas je jos uvek sve "u redu" po salterima na svakom koraku. Mnogi izmisljaju toplu vodu kako bi nekog prevarili na trzistu, a toliko ima neobradjenih oranica... I nemoj mi o pameti kod nas, molim te, da imamo bar malo pameti sve bi ovo drugacije izgledalo![]()
"1900 RSD imas 20 mbit kod telekoma"
-------
http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1449
Mare, lose si video.
@Unknown_Name:
"Po kom osnovu mislis da je ta riba bila u pravu sto je pisala blog? Zato sto je htela nesto mufte..."
--------
Nije htela nista mufte, nego samo ono sto su joj prodali.
"ako vec vide da imaju toliku navalu..."
-------
kod mene od 80 stanova smo se samo nas dvojica prikljucili, pa racunaj kakva je ta navala.
Слично је и у мојој згради само што има 100 станова. Није ми јасно зашто млади, којих има доста, не пређу за исте паре код бољег провајдера. Код нас је РВ већ годинама, да ли су се комшије навикле на њих или је нешто друго не знам. Тарго је пар месеци у више наврата убацивао у сандучиће промо-материјал а и лепио на улазна врата обавештења тако да су сви станари упознати са могућностима.
Поредећи провајдере који раде код нас просто се осећам као повлашћен због могућности да имам ТТ и оптички кабл у стану. Као да смо ми у овој теми нека виша класа у односу на остале, а све због тога што имамо срећу да живимо у делу града који покрива ТТ.
Imas srece sto su uopste zbog vas dvojice i uvukli net u vasu zgradu.
Oni su u mojoj zgradi peti kablovski operater i svi kablovi su mi na 2 metra od ulaznih vrata.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari