Šta je novo?

Targo Telekom

Vi koji cekate budite srecni sto uopste imate tu privilegiju,
sta mi koji smo daleko od Beograda, za sledecih 10 godina moramo se pomiriti, stavise, biti srecni sto uopste iamamo ADSL u kuci :)

realno i na ADSL mozes da radis sve sto ti danasnji internet pruza... max payne 32 giga za dan... sa steam-a napr.

OK to, nego mi je cudno zasto im toliko treba da dovedu kabl do kuce/stana ako je vec to isto u samoj zgradi? Telekom deluje brzi od toga 5x... a TT se ipak tek probija na trziste. NEdostatak kapaciteta ili nesto drugo?

Taj kabl kako ti zoves je opticki...procedura je drugacija nego sa koaksijalom ili pak adsl-om gde samo donese modem i spliter i resio si sve. Ima tu i splajsovanja itd...Jedna ekipa moze da odradi tek nekoliko pikljucenja na dan, a i od kad su uveli ovu akciju imaju povecanu potraznju, tako da su to razlozi zasto se ceka.

@Mare, danas u 2013 godini, ADLS je daleko najgori tip konekcije, to je Dial Up danasnjice...mnogo toga se ne moze na ADSL-u

Poslednja izmena:
ADSL i nebi bio tako los kad nebi pucala veza, a i kad nebi toliko drali sa cenama i prodavali lazne agregacije. Prodaje ti vezu sa agregacijom 40, a nakaci po 240 ucesnika, pa u spicevima padne na neki minimum i puca veza. Kvarni su, a ne mozes im nista. Plus toga, sve im ide preko lelekoma sa kojim je dodatna muka. Pored svega misle da mogu i dalje da uslovljavaju sa dugorocnim ugovorima. Zelim im svima da propadnu ko smederevska zelezara i da se nikad ne oporave, jer su kvarni. E, TT ima zasebnu mrezu i to fercera. Nadam se da nam nece podvaljivati, za sada je super, znas da dobijas ono sto pise u ugovoru i vise. Cak su se ljudi zalili po netu i na sbb kablovski net, da im je brzina drasticno padala. Kablovski u principu nebi trebao da ima problema, ali kod nas ne ne moze ni to. Kao sto neko vec pomenu u prethodnim postovima, da se pitao lelekom o dozvoli za TT, cekali bi mi jos pola veka da nam stigne ftth.

@ Soboslikar

Imas srece sto zivis u BG-u inace da si u nekoj vuko****ni ljubio bi ti taj ADSL u dupe da mozes ali znas kako se kaze covek se na dobro lako navikne ali na lose jako tesko.

To sto pilicari rade pa nakace na jedan link vise korisnika nego sto bi trebalo da sto vise zarade to im nije kriv Telekom nego oni sami, da je imalo pravde i zakona u ovoj drzavi pa da Telekom svakog internet provajdera svremena na vreme prekontrolise koliko ima korisnika na jednom linku video bi da li bi onda bilo pucanja veze i pada brzine.

Opet Telekom nije kriv niti moze drugim provajderima da odredjuje koje ce ugovore da daju ali moze da bude glavni oko toga da se ti ugovori ispostuju do kraja, ali kako sam gore reko da u ovoj drzavi nema zakona tako ni Telekom ne moze da sprovodi nesto sto mu zakonski nije dodeljeno i odobreno. U tu pricu bi sada trebao Ratel da udje i da on bude taj koji ce da kontrolise sve provajdere koliko ko ima na kojem linku korisnika i ako je doslo do preoterecenja linka da se isti provajder kazni jer svesno idu na to.

Verovo ili ne Telekom nije kriv za sve problem koji postoje na ADSL-u ali da moze bolje i jetinije to je sigurno ali zasto bi to radili i nama cinili uslugu kada mogu svoje dzepove da pune, i tu opet dolazimo do ovoga ko hoce taj ce da koristi ADSL a ko nece taj ce da trazi neki drugi vid konekcije.

I jos nesto ja sam do sada promenuo skoro pa sve provajdere na ADSL-u i opet sam se vratio kod Telekoma. Mozda imaju najgore ugovore za korisnike, mozda imaju najgore cene, mozda imaju najgoru podrsku ali sta vredi svim ostalim provajderima sve to da imaju najbolje ako im sam ADSL ne radi kako treba, moras da svatis da Telekom svima njima pusta brzinu a onda oni svojim korisnicima pustaju koliko hoce i prave pakete kakve hoce a pritom jos preoterecuju linkove dok kod Telekoma nema brzina je uvek ona koja pise i sada na ovim NET paketima koji su DO ja imam full link koji iskoristavam a verujem da nisam jedini koji to moze da kaze.

Untitled.jpg

Znas svi bi mi voleli da imamo TT kao mogucnost i kao opciju pri izboru ali kada nema bolje onda i ovo sto se ima nije tako lose. Ali jednog dana ko zna da li za jednu ili pet godina TT pokrije celu Srbiju pa svima omoguci brzi bolji i jeftiniji net.

Taj kabl kako ti zoves je opticki...procedura je drugacija nego sa koaksijalom ili pak adsl-om gde samo donese modem i spliter i resio si sve. Ima tu i splajsovanja itd...Jedna ekipa moze da odradi tek nekoliko pikljucenja na dan, a i od kad su uveli ovu akciju imaju povecanu potraznju, tako da su to razlozi zasto se ceka.

@Mare, danas u 2013 godini, ADLS je daleko najgori tip konekcije, to je Dial Up danasnjice...mnogo toga se ne moze na ADSL-u

Da se ne lazemo za kucnu upotrebu moze sve :) Ili ti sem ako nisi juceo uveo ADSL, ne mozes ti toliko da pogledas/odigras/odslusas... koliko on moze da ti skine.

Cak sam nesto racunao da mi je ADSL optercen oko 3% (upotrebim toliko posto od teoretskih 100% za 24x7 konekciju)... i opet imam viska materijala, a manjka vremena...

@Unknown_,
to o sreci je relativno... a o Telekomu procitaj sta ljudi pricaju: http://www.goldieui.info/2010/10/avanture-sa-telekom-eunet-adsl-iptv-om/
i posebno deo komentara zaposlenog kod nekog drugog provajdera: "Bezobrazluk i monopolski polozaj Telekoma je zasluzan sto imamo najskuplji i najgori pristup internetu za razliku od okolnih zemalja."
Jos sam hteo da ti kazem i da je fiber TT prosao i kroz Novi Sad i kroz dosta vecih gradova Srbije i pitanje je samo vremena kad ce stici i do tebe, jer kako ide veca zarada tako se i posao brze siri.

Poslednja izmena:
Da se ne lazemo za kucnu upotrebu moze sve :) Ili ti sem ako nisi juceo uveo ADSL, ne mozes ti toliko da pogledas/odigras/odslusas... koliko on moze da ti skine.

Cak sam nesto racunao da mi je ADSL optercen oko 3% (upotrebim toliko posto od teoretskih 100% za 24x7 konekciju)... i opet imam viska materijala, a manjka vremena...

Ne radi se o skidanju filmova i igrica...na TT imas ozbiljnu konkeciju u smislu: nema pucanja veze, down je na najmanjem paketu 24Mb/s, upload je takav da odmogucava ne smetano koriscenje privatnih torent trackera bez potrebe za seed box-om, takodje neko ko radis posla mora da ima jaci UP zbog nekog FTP pristupa ili uploada nekih vecih video sadrzaja itd...za online igranje ping je smesno mali tako da i ova katergorija ima benifita, cena je u ovom trenutku takva da za 1600din imas 24/12 a ADSL za te pare je 4/1.

@Unknown_,
to o sreci je relativno... a o Telekomu procitaj sta ljudi pricaju: http://www.goldieui.info/2010/10/avanture-sa-telekom-eunet-adsl-iptv-om/
i posebno deo komentara zaposlenog kod nekog drugog provajdera: "Bezobrazluk i monopolski polozaj Telekoma je zasluzan sto imamo najskuplji i najgori pristup internetu za razliku od okolnih zemalja."
Jos sam hteo da ti kazem i da je fiber TT prosao i kroz Novi Sad i kroz dosta vecih gradova Srbije i pitanje je samo vremena kad ce stici i do tebe, jer kako ide veca zarada tako se i posao brze siri.

Jel ti svatas koliko ovo smesno zvuci sto si mi linkovo. Jesi ti uopste ukapirao da se tu radi o zenskoj osobi koja hoce nesto a ne zna ni ona sama sta hoce.

Ona ima kod Telekoma net + iptv i brat je kupio novi racunar i hoce da iskoristi promociju od 3 meseca besplatnog interneta koji je u ovom slucaju 16 mb a pritom hoce kod istog euneta iptv. Koliko sam ja svatio celu pricu ona je samo htela vise i dzabe i na kraju je ispala ovca, jer znas kako se kaze bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

Ocigledno je da ni ona nije znala sta hoce a nije ni znala da objasni Telekomu zasto ih napusta i kada je otisla u eunet ni njima nije znala da objasni sta ona tacno zeli ali ovi su videli da je ovca spremna za sisanje pa su pokusali da joj naplate pristupnu taksu za ukljucenje adsl-a, inace opste je poznato da kada se adsl 2005-2006 godine pojavio kod nas da je eunet bio jedini provajder koji je u to vreme naplacivao uspostavu veze a da ne govorim o paketima koje je imao onda i koje ima sada u svojoj ponudi koji su totalno nebulozni.

I na kraju sta je riba uradila vratila se u telekom i trazila svoju opremu nazad jer je svatila da ce ostati bez neta.

U celoj ovoj prici nema nikave naznake o tome kako joj je adsl kod telekoma radio nego je jedino curka kivna sto je htela 3 meseca najbrzi net gratis a kako nije to dobila onda se podvijenog repa vratila na telekom.

@Unknown_Name: "Jel ti svatas koliko ovo smesno zvuci sto si mi linkovo. Jesi ti uopste ukapirao da se tu radi o zenskoj osobi koja hoce nesto a ne zna ni ona sama sta hoce."
------
Pa, na zalost, nebi ni ti bolje prosao od nje da si se upecao na Komtrade ponudu. Tako kod nas sve funkcionise i nema ko da ti pomogne. TT je igrom slucaja kod nas prva zdrava konkurencija u moru prevara. Da sam ja pisao blog, ja bi ih mnogo više nagrdio. Nebih sada da skrecem diskusiju na lelekom i gomilu glodara oko njih, verujem u istinitost citata koji sam naveo u svom prethodnom postu. Osvrni se na stanje usluga u Rumuniji, Madjarskoj, Bugarskoj, pa uporedi. U Rumuniji ti za 10 evra daju besplatni dial-up (10 evra je nadoknada za modem i uvodjenje valjda), a za 12-13 evra mesecno imaju ftth 100Mbps, a ovde ti prodaju na kilobajt. Pa bre dokle više i u kom veku mi živimo ? O Telekomu nemas sta da mi kazes, mozemo mi da se uporedjujemo i sa indijanskim dimnim signalima, ali to je bez veze.

Za ozbiljan posao na netu, ADSL, to jest 20/1 mbit nije ni priblizno dosta,
ja zivim od neta i sa bržom konekcijom bi mogao da uradom mnogo vise, cak i da zaposlim nekoliko ljudi, ili uputim u internet posao,
i naravno, ja nisam jedini, mnogi u Srbiji su se nasli i snasli na netu, i zaradjuju dovoljno da prehrane i sebe i svoju porodicu,
drzava bi mogla mnogo da ucini, da cak podrzi takve kao TT da se sto pre rasire po celoj zemlji i omoguce ljudima sansu za nesto ozbiljinije na netu.
No to se svakako nece desiti jer je mnogo lakse iskoristavati ljude nego im krenuti u susret.

Bolji život na HD kanalu, 50p :D, boljeg provajdera od targa nema, da se sve to rizikuje zbog nekog principa i jos zbog PTCHD je nezamislivo, ali dobro svako je razlicit :D
Imas kod orion telekoma i kod telekoma srbije PTCHD na njihovom IPTV, zadrzi kod targa net, a kod ovih uzmi iptv ako ti je PTCHD bas toliko bitno.
А зашто не ризиковати?
Постоје људи са интегритетом и личним мишљењем не дозвољаају да буду изманипулисани, људи који мисле својом главом не стомаком. Чињеница је да тарго има много бољи интернет него тевеизију али да манипулишу корисницима то није допустиво. Треба им све рећи у лице или слушалицу.

@Unknown_Name: "Jel ti svatas koliko ovo smesno zvuci sto si mi linkovo. Jesi ti uopste ukapirao da se tu radi o zenskoj osobi koja hoce nesto a ne zna ni ona sama sta hoce."
------
Pa, na zalost, nebi ni ti bolje prosao od nje da si se upecao na Komtrade ponudu. Tako kod nas sve funkcionise i nema ko da ti pomogne. TT je igrom slucaja kod nas prva zdrava konkurencija u moru prevara. Da sam ja pisao blog, ja bi ih mnogo više nagrdio. Nebih sada da skrecem diskusiju na lelekom i gomilu glodara oko njih, verujem u istinitost citata koji sam naveo u svom prethodnom postu. Osvrni se na stanje usluga u Rumuniji, Madjarskoj, Bugarskoj, pa uporedi. U Rumuniji ti za 10 evra daju besplatni dial-up (10 evra je nadoknada za modem i uvodjenje valjda), a za 12-13 evra mesecno imaju ftth 100Mbps, a ovde ti prodaju na kilobajt. Pa bre dokle više i u kom veku mi živimo ? O Telekomu nemas sta da mi kazes, mozemo mi da se uporedjujemo i sa indijanskim dimnim signalima, ali to je bez veze.

Kao prvo nikada ne kupujem gotovu konfiguraciju nego je sam sklapam, jer ono sto mi oni nude meni to jednostavno nije dovoljno a dovoljno sam pametan da znam sam da sklopim racunar.

Ti kao da ne znas gde zivis.

Da te podsetim na jednu tvoju poruku ako si zaboravio gde mi zivimo a to je Srbija, zemlja obecana ali samo za ove glavas, zemlja gde je sve moguce i u istom trenutku sve nemoguce gde je moguce nemoguce i nemoguce moguce.

Kada vec pominjes rumune i bugare jer za njih sigurno znam da imaju ftth 100 Mb/s jel znas koliko njih moze u rumuniji i bugarskoj da koristi takvu vezu... mozda njih 20% a svi ostali su jos uvek na ADSL-u kao i kod nas sto je stanje a kod njih je stanje jos gore u drzavi sto se tice para. Tako da nemoj da mislis da je kod njih med i mleko u zivotu jer to nije nigde za sljakersku klasu.

Sto se tice onog nazovi bloga ja tu ne vidim nista lose osim piskaranje jer ribe koja je htela vise i postala je prokleta i gramziva i bahata za 3 meseca gartis 16 mb neta a to se upravo dogadja bahatim ljudima kada hoce vise pa izgube i ono malo sto su imali.

Svi bi mi voleli da imamo 50 mb za download po nekoj smesnoj ceni ali opet se samo seti da je ovo Srbija i da ako neko hoce da investira nasa ga drzava prvo odere sa kojekakvim taksama i porezima pa onda dok se svaciji dzep u vladi podmiri i podmaze naravno da ce svako da uhvati petama vetar i da pobegne iz nase drzave jer smo prokleti i hocemo samo da za****mo nekoga jer sto da taj neko drugi zaradjuje u nasoj drzavi a opet nasa drzava nece da investira pare u bolji net jer imamo tave ljude koji su jos dok je bio 512 kb paket su uzeli otvorili google stranicu i rekli ne treba nista njima brze od ovoga.

Dokle ce to vise da traje, na to pitanje nazalost niko ne moze da ti odgovori.

"a dovoljno sam pametan da znam sam da sklopim racunar."
----
Svi smo mi mnogo pametni, samo nam nesto ne ide :d
Ne treba se ravnati prema siromasnima koji nemaju ni za hleb (ali nece biti bolje ni kod nas ako i udjemo u tu EU). Danas je net na ovom nivou kojem jeste, a za koju godinu ce biti i druga tehnologija racunara i daleko vece brzine, pa trend treba da bude u nezaostajanju za svetom. Bedno je da se mi danas obmanjujemo na trzistu. Ta zena sto je pisala blog je u pravu, mada je bila naivna i zbog toga se uzaludno zamlacivala. Kod nas je jos uvek sve "u redu" po salterima na svakom koraku. Mnogi izmisljaju toplu vodu kako bi nekog prevarili na trzistu, a toliko ima neobradjenih oranica... I nemoj mi o pameti kod nas, molim te, da imamo bar malo pameti sve bi ovo drugacije izgledalo :)

Poslednja izmena:
Ne radi se o skidanju filmova i igrica...na TT imas ozbiljnu konkeciju u smislu: nema pucanja veze, down je na najmanjem paketu 24Mb/s, upload je takav da odmogucava ne smetano koriscenje privatnih torent trackera bez potrebe za seed box-om, takodje neko ko radis posla mora da ima jaci UP zbog nekog FTP pristupa ili uploada nekih vecih video sadrzaja itd...za online igranje ping je smesno mali tako da i ova katergorija ima benifita, cena je u ovom trenutku takva da za 1600din imas 24/12 a ADSL za te pare je 4/1.

Da se ne lazemo Telekom ADSL je toliko stabilan da je to tesko nadmasiti, takodje cene su ti netacne za 1900 RSD imas 20 mbit kod telekoma sto je nekih 300 din u odnosu na TT, gde moras da busis zidove i razvodis instalaciju.

Upload vecini ne znaci mnogo, ping smo ovde utvrdili da je u ms isti na TT i Telekomu. OK je da se lozite ali nemojte da sirite neistine, treba nam konkurencija ali ne i bajke...

"a dovoljno sam pametan da znam sam da sklopim racunar."
----
Svi smo mi mnogo pametni, samo nam nesto ne ide :d
Ne treba se ravnati prema siromasnima koji nemaju ni za hleb (ali nece biti bolje ni kod nas ako i udjemo u tu EU). Danas je net na ovom nivou kojem jeste, a za koju godinu ce biti i druga tehnologija racunara i daleko vece brzine, pa trend treba da bude u nezaostajanju za svetom. Bedno je da se mi danas obmanjujemo na trzistu. Ta zena sto je pisala blog je u pravu, mada je bila naivna i zbog toga se uzaludno zamlacivala. Kod nas je jos uvek sve "u redu" po salterima na svakom koraku. Mnogi izmisljaju toplu vodu kako bi nekog prevarili na trzistu, a toliko ima neobradjenih oranica... I nemoj mi o pameti kod nas, molim te, da imamo bar malo pameti sve bi ovo drugacije izgledalo :)

Generalno kod njih je stanje jos gore nego kod nas, od ulaska u EU se ne nadam jos narednih 7-8 godina ako ne i vise mada iskreno nece nam nista biti bolje a ni gore nego sto nam je sada.

Po kom osnovu mislis da je ta riba bila u pravu sto je pisala blog? Zato sto je htela nesto mufte a kako joj to nije proslo onda joj je kriv Telekom a nije joj Telekom reko da treba da plati 5000 dinara za uvodjenje adsl-a nego EUnet. I sada su joj svi drugi krivi a to sto je ona gramziva to nema veze. Dogod ljudi budu tako razmisljali i bahatili se bicemo ovde gde sada jesmo.

To sto nas na svakom cosku pokusavaju prevariti to nisu ljudi krivi nego opet ova drzava koja na to tera ali da drzava da neke benificije za one koji hoce da uloze pare u Srbiju nama bi davno bilo bolje i jos pre par godina bi imali net koji danas imamo. Ali kako nasa drzava gleda da prvo svoje dzepove napuni zato smo danas tu gde jesmo.

Poslednja izmena:
nisam, vazi akcija da dobijes veci paket, dakle cena za 10, dobijes 20, na ugovor, ali to trazi i TT

"1900 RSD imas 20 mbit kod telekoma"
-------
http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1449

Mare, lose si video.

@Unknown_Name:
"Po kom osnovu mislis da je ta riba bila u pravu sto je pisala blog? Zato sto je htela nesto mufte..."
--------
Nije htela nista mufte, nego samo ono sto su joj prodali.

Nije mare nista lose video nego si ti ne upucen http://www.open.telekom.rs/home/News.aspx?temp=8&cid=55019 tako da ako vec hoces da se upustas u razmenu misljenja onda se bar informisi.

Nisu oni njoj nista prodali nego je to saradnja comtrade racunara i euneta, comtrade je platio eunetu odredjenu svotu para a ovi su za uzvrati dali ponudu od 3 meseca gratis interneta koji je 16 mb i samim time ce da podpise ugovor na 16 mb i posle isteka ta tri meseca ce da placa 16 mb i sve zavisi na koliko ce da potpise ugovor a verovatno da bi pokusali da je vezu ugovorom na godinu dana ili dve i samim time oni bi naplatili tih 3 meseca gratis kroz sledece mesece koji bi joj se naplacivali a ona bi onda kukala kako su je prevarili i kako mora sada do kraja isteka ugovora da placa 16 mb a garantujem da njoj ta brzina nije potreba nego je pohlepa ta koja nas tera da ne razmisljamo nego donosimo pogresne odluke. A kada podpise ugovor na 16 mb nema pravo da ide na manju brzinu sve do isteka ugovora.

@Mare: "za 1900 RSD imas 20 mbit kod telekoma sto je nekih 300 din u odnosu na TT"
------
pa kako mozes da poredis te dve cene kad su razlicite brzine u pitanju ? A o kvalitetu veze nema smisla ni diskutovati. Za 1600 din. kod TT imas 24/12.

@, Unknown, ne citas ni ti dobro: "Ako ja plаćam uslugu ponovnog uključenja, to znači da ja postajem novi korisnik ako sam se prethodno odjavila, ali to Telekom ne priznaje iako mi oni ne bi bili provajderi nego Eunet. Ali je očigledno da je Eunet samo figurica u Telekomovim rukama, i da za sve mora prvo da se pita The Great Telekom."

Sta je tu besplatno ? Ne cini li ti se da je sva ta klika uvezana medjusobno i da zajedno obmanjuju i varaju gradjane ?

Ajde sad, 20 i 24 su bas daleko... i opet ti i kvalitet, a ja bih bio jako zadovoljak ako mi TT obezbedi isti kao Telekom, samo isti, jel bolje od toga ne moze mnogo ni da bude... za 4 godine mozda nisam imao net 20 minuta zajedno, uvek pun bandwidth uvek minimalni ping na stranim CS, CSS, BF3, COD serverima...

Prednosti Targo FTTH net-a nad ADSL-om (bilo kog provajdera) su:

- Brzine (download i upload) koje se nude su veće, pogotovu upload kod Targa
- Mnogo bolji odnos brzina download/upload = 2/1
- Realna brzina download-a i upload-a je konstantno veća od deklarisane ugovorom (kod ADSL-a je konstantno manja)
- Najslabiji paket NET BASE 24 / 12 Mbps – realno daje brzinu dl:25-26 Mbps / up:12-13 Mbps košta 1599 rsd mesečno uz ugovor na 2 godine

Zbog najslabijeg upload-a od realnih 12-13 Mbps sada je konačno moguć:
- Skype HD video razgovor (upload više nije usko grlo) koji radi fantastično dobro (bolja slika nego analogna TV!)
- Cloud virtuelni drajv - upload velikih fajlova na server konačno ima smisla, dok kod ADSL-a traje večnost i gubi smisao
- VoIP koji radi perfektno sve vreme razgovora bez ijednog zagušenja tj. lag-a
- Moguće bez lag-a igrati igre koje zahtevaju veći upload od 1Mbps koliko je max za ADSL
- Svi priključeni na Targov FTTH imaju iste/sve mogućnosti u izboru paketa/usluge sa garantovanim (vrhunskim) kvalitetom usluge pošto imaju novu nezavisnu optičku instalaciju u stanu/kuči za razliku od ADSL korisnika koji koriste već postojeću tel. instalaciju i često imaju ograničenja u ponudi zbog nedostataka iste ili prevelike udaljenosti od centrale

- FTTH mreža po pravilu pruža stabilniji/sigurniji/bolji kvalitet i pozdanost usluga od ADSL-a

Po meni jedina prednost ADSL-a je sigurno enormno bolja dostupnost nego FTTH mreža koja je i u svetu, a pogotovu kod nas, tek u povoju. Prednost ADSL-a je i priključak za isti jer ga u principu ima svako – to je telefonska utičnica/tel. kabl/spliter u stanu/kući, a optika mora da se posebno uvodi – buši zid i razvlači novi kabl što jednokratno može da bude novi trošak i muka, ali nije to toliko ni zahtevno, ni strašno ni skupo da bi po meni bio veliki problem.

Ma prednosti TT nad adsl-om su ocigledne i nema potrebe o tome diskutovati.

Najveci problem je taj kako u sto kracem roku povezati sto vise gradova u svoju mrezu, svi se nadaju da ce sto pre dobiti mogucnost prikljucenja na TT i poceti da stvarno uzivaju u svom netu.

Nije mi ni jasan TT ako vec vide da imaju toliku navalu sto jednostavno ne raspisu konkurs za jos ljudi koji znaju posao i da omoguce u sto kracem roku na vise lokacija prikljucke. To je oko prikljucivanja a sto se tice kopanja tu ne treba neka velika matematika, oni sto treba da imaju je dozvola za kopanje i plan gde hoce da postavljaju optiku a izvodjaci da se toga pridzavaju i da krenu uveliko da kopaju po celom gradu da se postavljaju kablovi, a posle toga timovi da samo idu od lokacije do lokacije i da prikljucuju korisnike.

Mislim da TT novac nije problem a sto se tako sporo sire to vec samo oni znaju.

"ako vec vide da imaju toliku navalu..."
-------
kod mene od 80 stanova smo se samo nas dvojica prikljucili, pa racunaj kakva je ta navala.

Слично је и у мојој згради само што има 100 станова. Није ми јасно зашто млади, којих има доста, не пређу за исте паре код бољег провајдера. Код нас је РВ већ годинама, да ли су се комшије навикле на њих или је нешто друго не знам. Тарго је пар месеци у више наврата убацивао у сандучиће промо-материјал а и лепио на улазна врата обавештења тако да су сви станари упознати са могућностима.
Поредећи провајдере који раде код нас просто се осећам као повлашћен због могућности да имам ТТ и оптички кабл у стану. Као да смо ми у овој теми нека виша класа у односу на остале, а све због тога што имамо срећу да живимо у делу града који покрива ТТ.

"ako vec vide da imaju toliku navalu..."
-------
kod mene od 80 stanova smo se samo nas dvojica prikljucili, pa racunaj kakva je ta navala.

Pa od 80 stanova racunaj da 80% njima ne treba takav brz net, verovo ili ne kod mene u dvoristu ima 12 stanova od toga nas devetoro imamo brz net dok jedna komsinica ima net ali jos uvek je kod nekog kablovskog operatera i ima 512/128 paket jer njoj jednostavno ne treba net a kada joj bas za nesto treba eto da ga ima u kuci da ne mora da ide po komsiluku da moli.

Tako da ne mozes da racunas da ce svih 80 stanova cim neko nesto nalepi i ponudi da svi otkazu ono sto vec godinama placaju i na cega su navikli da bi zard vas par kojima stvarno to treba da uzimaju. Imas srece sto su uopste zbog vas dvojice i uvukli net u vasu zgradu. A opet znam da u mom okruzenju ima toliko mladih ljudi koji samo cekaju neku bolju promociju ili nekog provajdera kao sto je TT da dodje u NS i da se im se pise da odmah krenu da vuku kablove u ovom pravcu jer tacno znam da ce ovde da imaj brart bratu minimalno 30-40 korisnika koji ce u startu da podpisu ugovor na dve godine a za jednog znam sigurno da ce uzeti gigabitni link posto mu treba za prenos podataka u vezi posla.

Слично је и у мојој згради само што има 100 станова. Није ми јасно зашто млади, којих има доста, не пређу за исте паре код бољег провајдера. Код нас је РВ већ годинама, да ли су се комшије навикле на њих или је нешто друго не знам. Тарго је пар месеци у више наврата убацивао у сандучиће промо-материјал а и лепио на улазна врата обавештења тако да су сви станари упознати са могућностима.
Поредећи провајдере који раде код нас просто се осећам као повлашћен због могућности да имам ТТ и оптички кабл у стану. Као да смо ми у овој теми нека виша класа у односу на остале, а све због тога што имамо срећу да живимо у делу града који покрива ТТ.

Pa verovatno da im mozda ne treba takav net ili jednostavno nemaju svoja sredstva placanja da bi uzeli tako nesto a roditelji opet nece da stvaraju dodatne troskove u kuci. To sto je TT lepio i slao flajere to ne znaci nista, jer pouzdano znam da ljudi jednostavno ne gledaju flajere nego ih jednostavno izvade iz snduceta i bace a da ga nisu ni procitali i pogledali u njega a zalepljene plakate retko ko stane da cita a neki ih ni ne primete, ti ako vec se razumes onda se javi predsedniku kucnog saveta da se organizuje sastanak u zgradi gde bi im ti u 10-15 min objasnio prednosti uvodjena TT u stanove.

Poslednja izmena:
E da bar oce da dodju u moju zgradu. :(

Imas srece sto su uopste zbog vas dvojice i uvukli net u vasu zgradu.

Nisu zbog nas dvojice nego da bi postepeno preuzeli klijente od drugih operatera. Oni su u mojoj zgradi peti kablovski operater i svi kablovi su mi na 2 metra od ulaznih vrata. Nas predsednik stanara nije nikoga ni pitao, nego im je potpisao saglasnost i za divno cudo niko se nije bunio. A neki su pisali pa ubacivali po postanskim sanducicima i tekstove protiv TT, apelovali da ne uzimaju njihove usluge jer su Slovenci. A mene bas briga, sta sad, da su Nemci onda bi bilo sve ok ? Ziveo sam i u inostranstvu prilicno godina, ali sve kad uporedim, najveca ponizavanja i neprijatnosti od strane trgovaca sam doziveo od nasih ljudi, na zalost. Jesam patriotski orijentisan, ali cu postovati svakog ko mene postuje i obratno.

Vrh Dno