Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

To onda moze da znaci 2 stvari: lose podesen Mikrotik ruter na BS ili je wifi link od korisnika do BS los pa ne moze da izgura toliki protok. U svakom slucaju ko ima takav problem treba da se zali.

Da li to znaci da ako uzmem ovu njihovu akciju a ne koristim iptv da mogu da ocekujem do 20mbs pa koliko izgura ili su oni u podesavanju rutera vec odbili koliko vuce iptv

iptv ima poseban queue tako da ne utice na brzinu interneta (u idealnim uslovima :))

edit: racuni se generisu 25-6 u mesecu i salju na stampu.

Pobrkao si decko nesto, kod telekoma je to sto pricas za iptv da jedna brzina ide za iptv dok je druga brzina za net i nema veze radio iptv ili ne ta brzina koju imas za net je ta koja je deklarisana dok kod oriona je ako imas 20 mb net on ce da radi kao 20 mb dok cim pustis net odmah ce ti se brzina prepolovi i dolazice do sukobljavanja sto se odrazava na kvalitet slike iptv-a i na net.

Da li to znaci da ako uzmem ovu njihovu akciju a ne koristim iptv da mogu da ocekujem do 20mbs pa koliko izgura ili su oni u podesavanju rutera vec odbili koliko vuce iptv

Pa ako uzmes 20 mb oni ce toliko da puste odnosno toliko ce ti naplacuju e sada se postavlja pitanje koliko tvoja parica moze da izvuce iz te linije? Ako bude mogla svih 20 mb onda imas odlicnu liniju i nemas brige za net. A kao sto sam vuji reko brizna ti se deli ako hoces jedno i drugo da gledas ako budes samo net koristio bice ti ok ali ako budes hteo jedno i drugo dolazice do problema u radu na obe strane.

Poslednja izmena:
Hvala za decko :) ali nisam pobrkao, ako bih ti dokazivao screenshot-om podesavanja na MT prekrsio bih neka pravila tako neka ostane na ovome. ;)

Hvala za decko :) ali nisam pobrkao, ako bih ti dokazivao screenshot-om podesavanja na MT prekrsio bih neka pravila tako neka ostane na ovome. ;)

Znam da mi kolega ima orionov net sa iptv i da je kod njega tako, dok radi samo net sve je super a cim neko ukljuci iptv slika krene da zabada i da smrzava na secundu dve a kada se prebacuju kanali tu se isto ceka po par secundi dok ne prebaci na sledeci kanal. Sada jel on izdvojen slucaj ili ne nemam pojma ali sve u svemu koliko mi je reko ceka samo da mu istekne ugovor i da im vidi ledja.

Znaci nikako da ne uzimam IPTV+NET kod Oriona? Istice mi ugovor za koji dan pa ne znam da li da uzmem opet samo net ili da probam i taj famozni tv.

Ja zaboravio da napisem rezoluciju svojih problema...

Posle demontaze sam se prijavio kod Verata. Ukljucili me u ponedeljak. Potpisao ugovor na godinu dana 10/1 sa nekom promocijom. Platio 10 meseci unapred, dobio 2 gratis. Ispada 1.491din mesecno na godinu dana. Drugari iz Oriona mi naplacivali 2.159din 7/1.

Pogledah uptime, bez prekida. Na samom pocetku, imao sam problem sa ruterom. Nije hteo da promeni lozinku. Pomogli mi iz tehnicke odmah. Momak shvatio da znam po nesto i nije bilo *****nih instrukcija niti nipodastavanja.

Jel ima neko problema? Nemam net vec nekoliko sati.

Izgleda da je do 'mene' bilo nesto, odnosno do jednog od rutera, paljenje gasenje oba je pomoglo..

Најгори могући. Надам се да горе нећу имати прилике да упознам.
Од почетка ИПТВ замрзава, продали ми пакет који моја парица не може да изгура, и тек после пар месеци спустили. За паре које узимају, ужасан квалитет. Срећа па ми је уговор истекао, и чекам ИКОМ да узмем...

продали ми пакет који моја парица не може да изгура, и тек после пар месеци спустили.

Ja im potpisao na 16Mb oni mi dali 5.2 ... Cvrc :p I sad placaj harac dok ne istekne... A da se petljam oko raskidanja ugovora itd ne mogu... Bar jos neko vreme..

Ja im potpisao na 16Mb oni mi dali 5.2 ... Cvrc :p I sad placaj harac dok ne istekne... A da se petljam oko raskidanja ugovora itd ne mogu... Bar jos neko vreme..

Pa zar je moguce da ste toliko naivni i smesni? Pa ako si podpisao ugovor na 16 mb i oni ti to ne daju ili tvoja parica ne moze da izvuce toliku brzinu nemas sta da placas haraca nego lepo odes u poslvnicu i kazes jeste vi pre nego sto ste mi pustili brzinu testirali moju paricu ako jeste onda lepo mi pustite ono sto placam ako ne u protivnom mi vratite pare koje vam placam za 16 mb i nema problema a od narednog meseca vam placam brzinu koju ste mi pustili a ako vam ni to ne odgovara onda cemo lepo da raskinemo ugovor i svako na svoju stranu. Ako ti to ne pomogne uvek imas RATEL da se zalis na Orino i na njegov postupak sta su uradili.

Nikad mi nece biti jasni koji dozvoljavaju da ih obrlate. Kad si potpisivao ugovor sigurno su morali da ti odrade proveru protoka(parice) da bi na osnovu njega mogli da vide koji ti je maksimalni protok moguc. Ne znam zasto cekas da ti istekne ugovor a pritom si spreman da platis duplo vise ni za sta.

Mozda ima viska para ili je neko dete kome mama i tata placaju internet pa mu je sve jedno koliko ce da plate bitno mu je da ima net!

Mozda ima viska para ili je neko dete kome mama i tata placaju internet pa mu je sve jedno koliko ce da plate bitno mu je da ima net!

Zanimljiva teorija :D

Nisam zavrsio pricu do kraja, ali pocecu ispocetka. Narucio kod njih ja lepo 16Mb (nisam znao tada uopste koliko moja centrala moze da mi da, to je ipak njihov posao) i poslali mi paket sa opremom i ugovorom za 16Mb, ja to potpisao i dobio info da mora da sacekam neki dan dok odobre protok, medjutim ja testirao 3-4 dana i protok uvek na 5.2Mb max. Ja pozovem pitam sta i kako i oni jave da su videli sa telekomom da u mojoj centrali ne moze brze od 6Mb. Nakon toga ja se slozim da placam paket od 7Mb (da bih iskoristio max moguci protok) jer bi sa 5Mb paketom dobijao oko 4Mb (a kod njih sva sreca pa su paketi neparni.. :lupko: ) Smanje oni meni paket, razliku u novcu izmedju paketa mi oduzmu od sledeceg obracuna za manji paket i to je to. Sad placam 7Mb a imam 6... Cena je bila 1800din a sad je 2100. Dok recimo u SBB-u (koji ne mogu da uvedem iz vise razloga) ima paket sa TV-om i Netom od 10Mb/s za iste pare otprilike... Ali da ne duzim dalje, to je cela prica. U obzir ulazi samo da podnesem zahtev za raskid pa da saljem opremu nazad pa za to vreme da nemam net dok oni tu vide dal moze i sta i dal treba da platim nesto pa tek ako mi odobre da uzmem MIK i da bezim kod nekog isplativijeg ali dzabe i to kad nece preko 6Mb ...

Poslednja izmena:
Posto je takva situacija kakva jeste moj savet bi ti bio da se lepo obratis Ratelu sa molbom za raskid ugovora jer si obmanut i nisi dobio ono sto si hteo a nije ni ispostovana procedura nego su ti prvo poslali ugovor da podpises pa tek su ti onda rekli da ne mozes paket koji zelis a cena je sada takva kakva jeste koja tebi ne odgovara jer si ti hteo jedno a dobio si drugo. Drugo nemoj da odmah kazes ratelu da si se odmah slozio sa njihovom ponudom nego da ti je ovo nametnuto kao alternativa a nisu ti ponudili raskid ugovora posto si tek na pocetku ugovora a odmah se desio veliki propust sa njihove strane i da ti kao korisnik nisi zadovoljan sa takvim poslovanjem i da zelis da predjes kod drugog provajdera i zahtevas MIK. Jednostavno pozovi Orion i reci im da zelis da raskines ugovor jer u samom startu su napravljeni veliki propusti i da ti kao korisnik ne zelis vise da imas posla sa njima, naravno oni ce reci da moze ali da platis penal e tu onda ti nastupas sa Ratelom i dok trepnes ce te ovi iz Oriona zovu da vratis opremu.

Bolje da budes koji dan bez neta nego da sa ovima mucis muku, a ti sta mozes jos da uradis je da se direktno obratis Telokomu sa zahtevom za proveru stanja parice i koji bi ti bio maximalni protok koji bi mogo da dobijes kod njih i kazes da bi hteo da budes njihov korisnik adsl usluge. Pa ces da cujes da li je do tebe ili do linije ili Orion nesto muti?

Ma zvao telekom odavno, kazu da bi se povecala brzina tj. upgrade centrale moraju ne znam koliko tacno korisnika da se prijave/potpisu za povecanje brzine, a ima i prica da ne mogu da provere to kad sam korisnik drugog ADSL operatera, jer jelte, nisam njihov....tako da to ko zna kad ce biti. A Ratel opciju mogu da probam, samo da vidim kako i sta to ide preko njih..

@Unknown_Name
----
Ti kao da ne znas gde zivis. Znas li sta ce mu reci Telekom ? Uputice ga da se obrati provajderu, a sa njim nece hteti ni da razgovara o parici. Kad ih pozoves, onda ti automat saopsti da se razgovor snima, tako da ne mozes ni da ga posaljes u pm :)
Sto se tice neispunjavanja ugovora, ne treba ti niko, a niko ti nece ni pomoci ako sam sebi neces. Jednostavno im saopstis da ne ispunjavaju ugovorene obaveze i da zbog toga otkazujes. I ne mogu ti nista, to je njima jasno.
Bio sam u slicnoj i goroj situaciji i zvao sam gradsku inspekciju i od nacelnika sam dobio informaciju da je za provajdere i Telekom nadlezna RRA. I na sajtu RRA postoji obrazac za prijave, ranije je bio preko pola naslovne stranice :) http://www.rra.org.rs/cirilica/podnesite-predstavku-prigovor
I ti tako ostavljas svoje podatke, zaludjujes se da ce to neko procitati i reagovati, ali bre, zaboravljas da je ovo Srbija i naravno dzabe si gubio vreme i sikirao se. A svaka sikiracija skodi zdravlju ! :) Zato, kad neko ne ispunjava ugovorne obaveze, oteras ga usmeno i uputis ga da se on zali a ne ti. Naravno, kad zna da nije u pravu nece se ni zaliti i stvar je zavrsena.
Vidim i na sajtu RATEL-a, slicna prica oko prijava nepravilnosti u telekomunikacijama i sad mi nije jasno ko tu sta radi !? Da li se i oni "trzaju" na zalbe gradjana kao RRA tj. ko "mrtav konj" ? :) I nisu cak ni svi tamo zaposleni krivi, tako su ih organizovali "odozgo".

Ovako, kao prvo mozes ti svakoga da oteras u PM i NE SME da ti spusti slusalicu da mu pomenes sve najmilije u zivotu opet ne sme da ti operater spusti slusalicu, jer meni je jedan spustio slusalicu pa sam pisao prijavu na sve to i doso sam do glavnog coveka u Telekomu koji je mene zvao i izvinjavao se u ime Telekoma zbog neposlusnosti njihovog radnika i on mi je ovo licno reko.

Naravno da znam gde zivimo i shodno time se vodim ovom politikom da ko je samnom dobar ja cu sa njime biti jos bolji a ko je stoka ja cu biti najgora stoka na zemljskoj kugli a kako ne dam da me neko za moje pare zavlaci i pravi budalom... a kako zivimo u drzavi Srbiji gde znamo ko nam vodi drzavu i ko je sve zaposlen u kojim firmama gde te svi gledaju kao ovcu za sisanje i kada sa istima lepo pricas te smatraju budalom i ne uzimaju te za ozbiljno ni jednu rec nego ko konji na prazne jasle samo klimaju glavom i misle ko te j.be a kada udjes unutra i pocnes da se deres a da jos nisi ni seo za sto isto tako ce te gledaju kao budalu ali ovog puta ce sve da urade sta hoces jer ne znaju sta mozes da uradis i da neces mozda kojim slucajem i da nekoga udaris.

Tako da ako znas da si u pravu ni jedna svadja i rasprava nije bespotreba jer to toga nisi ti doveo nego sto svi te gledaju kao ovcu za sisanje i svi zivi hoce da te zavrnu za pare a sto se tice pruzanja usluge svi samo sutaju loptu jedni na druge, a to nam je poznato da Orion nikada nije kriv za svoje postupke nego im je uvek neko drugi kriv u ovom slucaju Telekom ili korisnik a nikada oni da jednom priznaju da su krivi i da kazu e imamo problem i u saradnji sa Telekomom radimo na otklanjanju istog.

Pa ne mozes ti sa njima da se obracunavas fizicki ili da se deres na njih, pozvace policiju i napakostio si sam sebi. Jednostavno, ugovor sacinjavaju najmanje dve strane od kojih si jedna ti a druga provajder. Ako druga strana ne ispunjava obaveze iz ugovora, jednostavno mu ne platis i obavestis ga da zbog toga raskidas ugovor. A oni neka se zale kome hoce. Da si uplatio 'mercedesa', da li bi prihvatio da ti uvale 'Punto' za iste pare ? Pogresno je da se ti zalis i ustrucavas da raskines ugovor kad imas valjan razlog. I zasto bi se nervirao, ako mesec dana ne valja, zamenis provajdera, ima ih danas na svakom koraku. A oni neka razmisljaju o svom poslovanju i kakva im je perspektiva, to je njihov problem.

Haha, jednostavno mu ne platis i oni te prijave sudu a onda lepo odes na sud zbog svoje gluposti. Oni se sa tobom nece ubedjivati ako ti neces da platis oni tvoj slucaj predaju sudu i resili su svoj problem a tebi lepo ukinu pruzanje usluga i oni su sa tobom zavrsili. Drugo tebi niko ne moze da zabrani da se deres ali ja nisam ni reko da cu se sa njima fizkicki obracunavam nego da oni misle da cim se deres da si spreman na sve a to je i poenta vikanja jer samo ako si stoka ces da dobijes ono sta hoces jer ako pricas lepo samo ti se smeskaju u brk i klimaju ko konji glavom na prazne jasle i misle ko te j.be. Trece oni te nece ni pustiti da odes od njih to jest da raskines ugovor sto si ti nezadovoljan, ti si podpisao ugovor i oni se toga drze kao pop biblije. Znaci da bi sa njima raskinuo ugovor oni ce ti traze da platis preostale mesece zbog raskida ili ti nece dati da odes od njih a svakog meseca ce ti salju racun za internet koristio ga ti ili ne. E u tom slucaju je potrebna treca strana da se umesa koja je nadlezna za kontrolu u ovom slucaju Ratel, kojem izneses svoj problem u pismu (email) i objasnis sve do detalja onda oni dalje preuzimaju slucaj u svoje ruke a sam u takvoj situaciji neces nista uraditi. Drugo da je on pred kraj ugovora pa da ga puste a ovako na pocetku ugovora tesko da ce da ga puste samo tako.

Vikanje, psovanje i mlataranje rukama retko kad postize zeljene rezultate osim ako nemas debela ledja. Da bi se ponasao kako treba moras da znas svoja prava i shodno tome reagujes. Dodjes i fino objasnis u cemu je problem i u vecini situacija ce ti izaci u susret, ako temeljno obrazlozis problem. Ako to pak nije slucaj onda ih obavestis da ces svoj problem preneti sledecoj instanci, sto je u ovom slucaju Ratel, i poprilicno sam siguran da ce razmisliti i cak ponuditi mirnije razresenje problema cim skapiraju da znas pravila igre. Problem je sto vecina ne zna svoja prava i onda pravi od sebe divljaka psujuci ljude iza saltera i samim tim sebi otezavaju situaciju.

"Trece oni te nece ni pustiti da odes od njih to jest da raskines ugovor sto si ti nezadovoljan, ti si podpisao ugovor i oni se toga drze kao pop biblije. Znaci da bi sa njima raskinuo ugovor oni ce ti traze da platis preostale mesece zbog raskida"
-------
Uradio sam tako dva puta ! I znas sta je bilo ? Pa nista ! Pa mogu samo da se slikaju. Nisam hteo ni rutere da im vratim, rekao sam i jednima i drugima da cu ih baciti na djubre. I sto me ne tuze ? Pa zato sto znaju da su prevaranti i da za to imam dokaza. Ne mogu oni da se pozivaju na ugovor ni pred kakvim sudom, ako oni ne ispunjavaju svoje ugovorne obaveze i o tome se i radi.

@Djolence, ma ne plase se oni nikakvih inspekcija, nego idu na bezobrazluk, znaju unapred da ces se malo zaludjivati i odustati. To je sve izvezano kod nas.

Cek cek, potpises ugovor na godinu-dve, oni ne ispunjavaju svoj deo i ti tek tako ne placas pretplatu i nikom nista?

Da, bas tako, prestanes to da koristis i obavestis ih i mail-om ili napismeno (da imas dokaz) da im otkazujes zbog njihovog neispunjavanja ugovorne obaveze.

Ja nesto mislim da to ne pije vodu a taj luksuz da kuliram racune koje dolaze,iako sam potpisao da cu da ih placam, nemam. Po meni resenje je raskid ugovora a ne ignorisanje pogotovo sto je drzava na strani tih firmi ako je takav slucaj, pogotovo ako nisi obavestio nadlezne organe za to.

"Trece oni te nece ni pustiti da odes od njih to jest da raskines ugovor sto si ti nezadovoljan, ti si podpisao ugovor i oni se toga drze kao pop biblije. Znaci da bi sa njima raskinuo ugovor oni ce ti traze da platis preostale mesece zbog raskida"
-------
Uradio sam tako dva puta ! I znas sta je bilo ? Pa nista ! Pa mogu samo da se slikaju. Nisam hteo ni rutere da im vratim, rekao sam i jednima i drugima da cu ih baciti na djubre. I sto me ne tuze ? Pa zato sto znaju da su prevaranti i da za to imam dokaza. Ne mogu oni da se pozivaju na ugovor ni pred kakvim sudom, ako oni ne ispunjavaju svoje ugovorne obaveze i o tome se i radi.

To ako te nisu jos tuzili ili mozda i jesu ali nisi jos dobio poziv za sud to ne znaci da neces dobiti. Ja sam zbog razbijene saksije isao na sud a na poziv sam cekao da dodje 6 meseci i onda sam na presudu cekao jos mesec i nesto dana da mi stigne. Tako da nemoj da se brines ako su te prijavili a sigurno da jesu onda se nadaj svakog dana da ce ti pokuca neki covek i uruci poziv za sud.

@djolenzi

Nema sta da masem rukama jer nikoga ne pratim na voz ali cu svakako podici ton da cisto znaju sa kime imaju posla i da sam ozbiljan u svojim namerama. Nema potrebe za ledjima jer ja nikome ne pretim niti idem da uterujem dug nego idem da resim problem u toj situaciji samo podizanje tona moze da dovede do zeljenih rezultata bar je tako bilo u mom slucaju kada sam se svadjao sa Sezamom oko svog problema. |I ono najbitnije oni ne reaguju na prazne pretnje tako da nema ni potreba tako nesto pominjati nego samo svoje namere sprovesti u delo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno