Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Koristi BBS, ovog necu da podrzavam :D

Iz slika se ne vidi nista. Trebaju mi RAW detalji :)

je.boo te RAW, kad se razumijes u materiju, pojasni neke pojmove samo. :) :D

Odradi preko BBS-a onako kako se trazi i ocitacu ti. Ovako nemam sta da vidim, kazem ti.

Odradi preko BBS-a onako kako se trazi i ocitacu ti. Ovako nemam sta da vidim, kazem ti.

Nervira me BBS. :d Ne trazim ocitavanje, vec objasnjavanje pojmova. Ali dobro nema veze, izgoogle-acu nesto. :) Konkretno sta predstavlja AlarmManager ?!

EDIT: Upravu si Djilke ovaj Viber odra bateriju preko AlarmManagera. Triggeruje vec 100 puta. Sve ostalo normala.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Bbs je dosta kompleksnija aplikacija,svidja mi sto se vidi screen on i awake vreme.ja sam skontala preko bbs da mi kernel budi telefon i preko noci mi skine po 30% baterije,pa sam ubacila custom kernel i sad nemam problema.kao sto si rekao jedino viber odskace,sve ostalo su male vrednosti.nego da li neko zna moze li bezbolno da se ukloni na JB toggles bar iz status bara,kad vec svakako imam power toggles ili samo moze u custom romovima?

Koja je fora sad ako postoji da se vide aplikacije na marketu koje nisu dostupne u zemlji. VPN ne radi. :confused:

Meni unazad par dana ubija bateriju Syncloopwakelock.
Danas za 9h na bateriji 30 min je to go*no radilo nesto.
Malo sam guglao i nasao da je to guglov sync servis,ugasio sam g+ sync i ostavio kontakte i gmail pa cu videti kako se ponasa.
Ako neko ima iskustva s ovim neka napise nesto.

Meni unazad par dana ubija bateriju Syncloopwakelock.
Danas za 9h na bateriji 30 min je to go*no radilo nesto.
Malo sam guglao i nasao da je to guglov sync servis,ugasio sam g+ sync i ostavio kontakte i gmail pa cu videti kako se ponasa.
Ako neko ima iskustva s ovim neka napise nesto.

Preko cega si skontao taj proces.

Ja sam pogasio sve sinhronizacije, updateovanje onih Weather Widgeta i baterija izgura 20h i to 4 sata upaljenog ekrana :)

Koristim BBS,a pojasnjenje o tom wakelock-u sam na github-u nasao.

Preko cega si skontao taj proces.

Ja sam pogasio sve sinhronizacije, updateovanje onih Weather Widgeta i baterija izgura 20h i to 4 sata upaljenog ekrana :)

Vidim ja da tebi smartphone ne treba :) , još se čudim kad kažeš kako je bio loš rezultat za S4 za bateriju... Sad bar znam kad nešto kažeš za potrošnju kako ti na to gledaš...

Evo ti obrazac nečije korišćenje telefona + 2 sata ekrana dodaj da bi dobio tvoje korišćenje ;)

Na koji nacin mogu da pristupim kontaktima koji se nalaze samo na sim kartici? Kako da ih brisem sa sim kartice i kako da ih sacuvam na sim karticu? Telefon je Arc S,nikako da nadjem gde se ovo radi,na simbian telefonu sam ovo sve nalazio pod podesavanja za kontakte ali ovde nemam pojma gde se to radi!

Uđeš u imenik, pa Menu, Contacts to display, odabereš samo SIM i radiš sa njima šta hoćeš.

Ne vidjoh ovo, a ja vidimnece da mi se gasi WiFi na sleepu. FUnkcija (Keep Wifi On during Sleep....nije bagovita vec je nesto drugo u pitanju) :type:

Screenshot_2013_06_10_20_42_47.png

Sad se uredno gasi posle par minuta u sleepu. MNogo ustedi bateriju!

Da, ali cemu onda Viber? :) Lepo ja rekoh, nije za tebe smartphone :D Kako onda kad ti neko posalje nesto da ti dobijes? Ti mozes da gledas utakmicu, a neko ti posalje nesto i tek kad upalis telefon (znaci posle utakmice) ces videti da ti je neko nesto poslao...

Da, ali cemu onda Viber? :) Lepo ja rekoh, nije za tebe smartphone :D Kako onda kad ti neko posalje nesto da ti dobijes? Ti mozes da gledas utakmicu, a neko ti posalje nesto i tek kad upalis telefon ces videti da ti je neko nesto poslao...

Ma taj Viber svi imaju a niko ga ne koristi :D Po meni je Hangouts bolji 3x, a slabo ga ko koristi. Naravno, dovoljno sam smart, da mogu i obicni Phone koristiti :D
Moramo razvuci bateriju brate makar dan dok nisi kuci da izgura. :)

Nije smartphone za tebe...

ne dirajte COEKa ako hoce da ima bakteriju preko jednog dana sto da ne

mozda nekom zatreba,u novoj verziji titanium backup-a je resen problem sa market linkovima,pa ako je neko imao problem neka pokusa sa novom verzijom.ja sam uspela da detachujem aplikaciju koja mi je pravila problem

Odjednom je prestao da mi radi stock Sound Recorder.

Nista nistam menjao, stalno sam ga koristio. Skinuo sam druge sound recordere, svi prijavljuju istu grešku. SD kartici sve druge apps pristupaju normalo, ES File Explorer je vidi, puna je do pola. Any hints?

Restartovao sam mob i opet isto. Koristim CM 7.2 GB. Hvala! :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1371188281993.jpg
    uploadfromtaptalk1371188281993.jpg
    35.8 KB · Pregleda: 188
Poslednja izmena:
Inmam Samsung Note 1, i srpski jezik kao input language. Kako da dobijem srpske karaktere sh ch itd?

Zadrži prstom na s i trebalo bi da ti iskoče dodatni karakteri uključujući i š. Tako isto i za ostale.

Odjednom je prestao da mi radi stock Sound Recorder.

Nista nistam menjao, stalno sam ga koristio. Skinuo sam druge sound recordere, svi prijavljuju istu grešku. SD kartici sve druge apps pristupaju normalo, ES File Explorer je vidi, puna je do pola. Any hints?

Restartovao sam mob i opet isto. Koristim CM 7.2 GB. Hvala! :)
Restartovao ili resetovao ?
Koja tačno greška?
Budući da to (meni) izgleda kao tipičan software problem, u najgorem slučaju bekap svih aplikacija, čisto flešovanje CM-a, probaš posle flešovanja da li šljaka stock sound recorder pa vratiš bekap aplikacija nazad.

Heh, ja tek sad videh da Android USB tethering može da sprovodi i WiFi konekciju putem tog kabla, a ne samo mobile data. Što će reći, da služi kao priručni wifi adapter/kartica. Čini mi se da u ranijim verzijama to nije moglo, ne...?

Pitanje:

Da li se deinstalacijom aplikacije uvek automatski brišu i njeni podaci (app data)?

Наравно.

Nazad
Vrh Dno