LG L9 P768 ICS->JB
Ovako je izgledalo apdejtovanje na JB.
Napunio telefon na 100%. Povezao preko USB kabla I odradio bekap (Sve sa katrice I memorije telefona prekopirao na racunar, I eksportovao imenik u jedan fajl). Preko LG PC Suite pokrenuo apdejt.
Sve je lepo islo dok se PC Suite nije zapucao. Telefon je ostao konektovan, a na ekranu je bila poruka da je u toku apdejt… Jedino sto mi je palo na pamet je rekaveri. To sam I uradio. Za pravo cudo, telefon se uspesno oporavio I to ne na ICS, nego na JB. Do ovog trenutka nisam nista brisao sa telefona, niti resetovao.
Sve aplikacije su bile tu, I dok sam istrazivao sta je novo, primetio sam da se dosta greje, da mu posle paljenja treba previse vremena da skenira fajlove, I da je za petnaestak minuta iscurela baterija sa 80 I nesto na 70%.
Odradio sam reset Iz menija podesavanja, I telefon je sam ponudio da se pokrene na srpskom jeziku. Posle par minuta, ponovo sam odradio reset jer mi se nije dopalo sto je I dalje pola stvari ostalo na engleskom.
Instalirao sam neke programe koje sam navikao da koristim, prebacio neke vece programe na memorijsku karticu (ne mogu svi, a oni koji mogu neobicno pokazuju zauzetost memorije, ali ipak primeti se da se smanji ukupna zauzeta memorija telefona), importovao imenik I sinhronizovao kalendar.
iGO ne moze da se prebaci na memorijsku karticu, ali zato ceo iGO folder moze da ostane na memorijskoj kartici I ok ga ucitava. Kratko sam ga koristio ali se telefom poprilicno zagrejao. Nisam ga kasnije ponovo testirao, tako da ne znam tacno zbog cega se zagrejao. Inace osvetljenje je tada bilo na 100%.
Tada sam obratio paznju na to sta je sve aktivno od programa, sta se pokrece prilikom butovanja, I disejblovao sve sto ne koristim. Nisam siguran za neke programe sta tacno rade, ali sam ih ipak ugasio I za sada nemam nikakvih problema sa njima. Takodje sam pogasio sav kineski bloutver I vecinu guglovih “korisnih” pomocnih programa. Pogasio sam I skoro sve vrste sinhronizacije, I “anonimnih” dojava guglu.
Zanimljivosti:
Qslide moze da radi samo sa nekim fabrickim programima, ali to radi sasvim dobro. Maksimum je dva programa istovremeno. Kada koristite orogram, ugasite providnost, a kada je providan koristite ono sto je iza programa.
Moze u taskmenadzeru da se podesi da se ram sam cisti na svakih sat vremena.
Pocetni prikaz na ekranu moze da se okrene horizontalno.
Laksa kontrola osvetljenosti.
Skoro svi fabrici programi imaju manja poboljsanja koja ne znam zasto nisu imali od pocetka.
Pokazuje da ekran mnogo manje trosi nego pre, ali zato stendbaj I ajdl trose dosta vise.
Zakljucak:
Sasvim sam zadovoljan kako radi I kako trosi bateriju. Ipak, potrosio sam dosta vremena na trazenje dodatnih podesavanja koja nekom “obicnom” korisniku nikad ne bi pala na pamet.
Ako koristite bar malo vise programa koji su konstantno ukljuceni I sinhronizuju nesto preko interneta, pa jos koriste 3G onda se pretpostavljam potrosnja drasticno povecava.
Slike:
Potrosnja od ujutru 100% do uvece 5% I preko noci do sledeceg “jutra” 3%. Pise u cosku koliko je bilo sati pa sami zakljucite kad sam sta “uslikao”.
Koriscenje se sastojalo iz kojekakvog “njakanja”, nekoliko restarta posle disejblovanja programa, surfovajna, iGO navigacije, I bar sat vremena na jutjubu uvece (to je ovo duze opadanje kad prelazi preko crvene linije za pauersejver koji NIJE bio ukljucen). Osvetljenost je uglavnom bila oko 50% osim za iGO 100% I za jutjub 0% (sa slusalicama).
Napravio sam presek uvece, I ujutru tako da se vidi sta mu najvise trosi bateriju kada miruje.