Šta je novo?

LG Optimus L9

Ajde nam kasnije postavi utiske i naravno koliko ti baterija drzi! 😉 Hvala!

Slabo da sam ja neko merilo, nisam uopšte zahtevan korisnik.
Opšti utisak je super, sve lepo radi i da budem iskren još se navikavam.
Uz nešto telefoniranja, poruka i interneta sad imam 70% baterije. Mislim da je to sasvim ok, sa ovolikim ekranom i uključenim 3g.
Ne igram se, tako tu nemam šta da kažem.
Sad me zanima da ga rutujem da adaway može da blokira reklame i kasnije da probam neki rom, nadam se da će CM da uđe u stabilne verzije.

Poslednja izmena:
LG L9 P768 ICS->JB

Ovako je izgledalo apdejtovanje na JB.

Napunio telefon na 100%. Povezao preko USB kabla I odradio bekap (Sve sa katrice I memorije telefona prekopirao na racunar, I eksportovao imenik u jedan fajl). Preko LG PC Suite pokrenuo apdejt.

Sve je lepo islo dok se PC Suite nije zapucao. Telefon je ostao konektovan, a na ekranu je bila poruka da je u toku apdejt… Jedino sto mi je palo na pamet je rekaveri. To sam I uradio. Za pravo cudo, telefon se uspesno oporavio I to ne na ICS, nego na JB. Do ovog trenutka nisam nista brisao sa telefona, niti resetovao.

Sve aplikacije su bile tu, I dok sam istrazivao sta je novo, primetio sam da se dosta greje, da mu posle paljenja treba previse vremena da skenira fajlove, I da je za petnaestak minuta iscurela baterija sa 80 I nesto na 70%.

Odradio sam reset Iz menija podesavanja, I telefon je sam ponudio da se pokrene na srpskom jeziku. Posle par minuta, ponovo sam odradio reset jer mi se nije dopalo sto je I dalje pola stvari ostalo na engleskom.

Instalirao sam neke programe koje sam navikao da koristim, prebacio neke vece programe na memorijsku karticu (ne mogu svi, a oni koji mogu neobicno pokazuju zauzetost memorije, ali ipak primeti se da se smanji ukupna zauzeta memorija telefona), importovao imenik I sinhronizovao kalendar.

iGO ne moze da se prebaci na memorijsku karticu, ali zato ceo iGO folder moze da ostane na memorijskoj kartici I ok ga ucitava. Kratko sam ga koristio ali se telefom poprilicno zagrejao. Nisam ga kasnije ponovo testirao, tako da ne znam tacno zbog cega se zagrejao. Inace osvetljenje je tada bilo na 100%.

Tada sam obratio paznju na to sta je sve aktivno od programa, sta se pokrece prilikom butovanja, I disejblovao sve sto ne koristim. Nisam siguran za neke programe sta tacno rade, ali sam ih ipak ugasio I za sada nemam nikakvih problema sa njima. Takodje sam pogasio sav kineski bloutver I vecinu guglovih “korisnih” pomocnih programa. Pogasio sam I skoro sve vrste sinhronizacije, I “anonimnih” dojava guglu.

Zanimljivosti:
Qslide moze da radi samo sa nekim fabrickim programima, ali to radi sasvim dobro. Maksimum je dva programa istovremeno. Kada koristite orogram, ugasite providnost, a kada je providan koristite ono sto je iza programa.
Moze u taskmenadzeru da se podesi da se ram sam cisti na svakih sat vremena.
Pocetni prikaz na ekranu moze da se okrene horizontalno.
Laksa kontrola osvetljenosti.
Skoro svi fabrici programi imaju manja poboljsanja koja ne znam zasto nisu imali od pocetka.
Pokazuje da ekran mnogo manje trosi nego pre, ali zato stendbaj I ajdl trose dosta vise.

Zakljucak:
Sasvim sam zadovoljan kako radi I kako trosi bateriju. Ipak, potrosio sam dosta vremena na trazenje dodatnih podesavanja koja nekom “obicnom” korisniku nikad ne bi pala na pamet.
Ako koristite bar malo vise programa koji su konstantno ukljuceni I sinhronizuju nesto preko interneta, pa jos koriste 3G onda se pretpostavljam potrosnja drasticno povecava.

Slike:
Potrosnja od ujutru 100% do uvece 5% I preko noci do sledeceg “jutra” 3%. Pise u cosku koliko je bilo sati pa sami zakljucite kad sam sta “uslikao”.

Koriscenje se sastojalo iz kojekakvog “njakanja”, nekoliko restarta posle disejblovanja programa, surfovajna, iGO navigacije, I bar sat vremena na jutjubu uvece (to je ovo duze opadanje kad prelazi preko crvene linije za pauersejver koji NIJE bio ukljucen). Osvetljenost je uglavnom bila oko 50% osim za iGO 100% I za jutjub 0% (sa slusalicama).
Napravio sam presek uvece, I ujutru tako da se vidi sta mu najvise trosi bateriju kada miruje.

Prilozi

• battery11.jpg
    battery11.jpg
    151.3 KB · Pregleda: 117
  • battery12.jpg
    battery12.jpg
    184 KB · Pregleda: 109
  • battery13.jpg
    battery13.jpg
    88.3 KB · Pregleda: 105
  • battery14.jpg
    battery14.jpg
    79.9 KB · Pregleda: 99
  • battery15.jpg
    battery15.jpg
    157 KB · Pregleda: 101
Nastavak

Prilozi

• battery21.jpg
    battery21.jpg
    144.7 KB · Pregleda: 83
  • battery19.jpg
    battery19.jpg
    86.1 KB · Pregleda: 79
  • battery18.jpg
    battery18.jpg
    198.3 KB · Pregleda: 83
  • battery17.jpg
    battery17.jpg
    129.9 KB · Pregleda: 84
  • battery16.jpg
    battery16.jpg
    121.1 KB · Pregleda: 90
Nastavak 2

Prilozi

• battery22.jpg
    battery22.jpg
    90 KB · Pregleda: 72
  • battery23.jpg
    battery23.jpg
    80.6 KB · Pregleda: 70
  • battery24.jpg
    battery24.jpg
    121.6 KB · Pregleda: 72
  • battery25.jpg
    battery25.jpg
    157.8 KB · Pregleda: 65
  • battery26.jpg
    battery26.jpg
    131.4 KB · Pregleda: 68
Nastavak 3

Prilozi

• boot4.jpg
    boot4.jpg
    230.9 KB · Pregleda: 69
  • boot3.jpg
    boot3.jpg
    245.4 KB · Pregleda: 79
  • boot2.jpg
    boot2.jpg
    221.9 KB · Pregleda: 78
  • boot1.jpg
    boot1.jpg
    235.1 KB · Pregleda: 88
  • battery27.jpg
    battery27.jpg
    202.1 KB · Pregleda: 81
Nastavak 5

Prilozi

• boot5.jpg
    boot5.jpg
    222.7 KB · Pregleda: 77
  • boot6.jpg
    boot6.jpg
    223.9 KB · Pregleda: 76
  • disabled.jpg
    disabled.jpg
    209.6 KB · Pregleda: 78
  • home.jpg
    home.jpg
    515.3 KB · Pregleda: 78
  • homew.jpg
    homew.jpg
    490.8 KB · Pregleda: 71
Nastavak 6

Prilozi

• running2.jpg
    running2.jpg
    238.5 KB · Pregleda: 64
  • running1.jpg
    running1.jpg
    252.9 KB · Pregleda: 68
  • ram.jpg
    ram.jpg
    124.1 KB · Pregleda: 65
  • qslide.jpg
    qslide.jpg
    401 KB · Pregleda: 78
  • iGO.jpg
    iGO.jpg
    199.3 KB · Pregleda: 75
Nastavak 7

Prilozi

• sd5.jpg
    sd5.jpg
    205.7 KB · Pregleda: 137
  • sd4.jpg
    sd4.jpg
    198.1 KB · Pregleda: 142
  • sd3.jpg
    sd3.jpg
    198.5 KB · Pregleda: 140
  • sd2.jpg
    sd2.jpg
    199.7 KB · Pregleda: 147
  • sd1.jpg
    sd1.jpg
    204.8 KB · Pregleda: 146
Nastavak 8

Siguran sam da je 60% fabrickih programa koji su stalno aktivni apsolutno nepotrebno. Google Now nisam ni aktivirao posto sam prositao sta on u stvari radi i nisam imao dilemu izmedju duzeg trajanja baterije i stavljanja sebe, svoje lokacije, i svih ostalih licnih informacija na apsolutno raspolaganje guglu... Opsti utisak je odlican, ali me jedino nervira sto je android fabricki podesen kao spijunska masina i to moze samo delimicno da se deaktivira i zaobidje. Iznenadilo me je pre neki dan kada sam procitao da se neki gugl programi na androidu sami apdejtuju bez obzira na to kakva su ostala podesavanja i da sluze za poboljsanje "iskustva/utiska" korisnika.

Samo obratite paznju na to koji programi su aktivni, i odusevicete se sa L9 zele masinom.

Prilozi

• sd6.jpg
    sd6.jpg
    189.6 KB · Pregleda: 146
  • sd7.jpg
    sd7.jpg
    195.8 KB · Pregleda: 147
  • sd8.jpg
    sd8.jpg
    195.6 KB · Pregleda: 159
  • version.jpg
    version.jpg
    107.1 KB · Pregleda: 150
Аааа човече што ниси ставио слике у spoiler, треба три дана док скролујем до краја...

Koji si ti car !
Sve si odlicno uradio, sad je svima jasno kakav je jb! 😉

Neka bude da se ne razumem previše, ali ima par stvari koje moram da kažem.
Prvo, osnovna stvar je da se pre bilo kojeg apdejta radi factory reset.
Ja sam bukvalno samo email podesio i uradio apdejt. Niti mi je šta zapucalo, niti sam neki problem imao.
Što tiče apdejta google aplikacija, tako je oduvek od kad ja znam, ne vidim šta je tu novo?
Paranoja sa špijunažom se rešava tako što ne uzimaš smartfon, ili ne uzimaš bilo šta od tehnike, ne ideš na net , od špajza napraviš gluvu sobu i sve lepo.
Od tih tvojih silnih procesa ja nisam našao ništa, a imam sve što i ti osim igo navigacije. Doduše uz ogradu da nisam imao ni previše vremena da čačkam.
Sve u svemu, meni JB radi lepo i to je jedino bitno.

Bravo care, baš si se potrudio, skoro 5 sati ekran upaljen, to mora da je rekord 🙂 drago mi je sa ti jb radi dobro 🙂

Ej ljudi, nisam mogao da izdrzim, prebacih ga na jb😛
Za sad utisci su povoljni, osim nesto kraceg trajanja baterije.Ili pak umisljam..Ono sto je sigurno kamera kad hoces da slikas nekako deluje tamnije na ekranu,ali slike su cini se nesto bolje.
odziv ekrana je nesto bolji.
ostaje da proverim jos jednom sve to.

edit: update sam udadio preko OTA, wireless, prethodno resetovao par puta tel,pobrisao sve kinesko ******, i onda.. sve je proslo bez ikakvih problema.Trajalo je oko 20min.

Poslednja izmena:
Ej ljudi, nisam mogao da izdrzim, prebacih ga na jb😛
Za sad utisci su povoljni, osim nesto kraceg trajanja baterije.Ili pak umisljam.

Ne umišljaš uopšte. I meni JB radi odlično, samo što mi srče bateriju minimum 2X više nego sa ICS. Navikavam se, ali teško, samo kad se setim nekadašnjaeg punjenja telefona svaki treći dan i sad kad ga punim svaki dan...

Evo i ja sam upravo presao na JB!
I to najjednostavnije preko pc suita, bez ikakvog backupa i sa samo jednim klikom na update! Posle pola sata evo ga skroz sljaka sa svim starim podesavanjima i programima!
Ne znam koliko ste vi koristili radio ali na IC je imao jako los zvuk i bez basa, a sada radi fenomenalno !
Za bateriju ne znam s'obzirom da sam pre sat vremena presao!
Ali sam i na IC punio svaki dan!
Dosta lakse pokrece aplikacije, i ima mnogo bolji menadzer za njih!
Toliko za sada!

@nasty
ma nisam mogao vishe da izdrzim..rekoh da probam.
javicu za bat,sad ga napunih.
na kraju, uvek je tu downgrade..

edit:*****.mu materina, sad primetih srce memoriju ko blesav:/

Poslednja izmena:
Ne znam koliko ste vi koristili radio ali na IC je imao jako los zvuk i bez basa, a sada radi fenomenalno !

Ja radio koristim relativno cesto i recimo na JB iritira sto posle telefoniranja radio se iskljuci, to je definitivno bug.
Kada se koristi mp3 plajer taj problem se ne javlja.

A i taj Google se bas pretrgao sa novom verzijom os.
ovoliko stresa za par promena.
mogli su toliki silni programeri sa ogromnim platama, da uguraju razne dzidza bidze..poslastice za oci makar..posan jb ko klot pasulj..

Pa Google je odradio savršen posao... Za bug-ove i ostale stvari se zahvali LG-u

Meni ne pada na pamet da menjam battery life na ICS za ne znam sta na JB. Dan i po + 5h screen on = priceless.

nema nikakvih strasnih bagova.
ovo je odlican telefon.
btw,sto se tice strujke,baterija je kod mene slicne duzine trajanja kao na isc.oko 4 sata interneta sa punom.

edit:internet radio radio celo vreme.

Poslednja izmena:
Da li je neko rutovao telefon sa jb? Nešto sam gledao na xda i prilično mi je konfuzno.

Nazad
Vrh Dno