Pa sad... Ima tu i nekih nelogičnih komentara. Da se osvrnem na neke situacije. Kamioni od Frikoma, kao i još neki kombiji prosto moraju da se penju na trotoar tik ispred radnji, trafika, itd. kako bi istovarili robu. Drugačije ne ide jer ***** od arhitekte nije mislio na to. Dalje, to što vidite neke automobile parkirane bogtepitagde a u blizini praznih parking mesta ima savršeno objašnjenje. Kasno poslepodne ili noću je to sve popunjeno, pa se, naravno, parkira, ko gde stigne. Za sve je to kriv urbanistički haos. Kada se gradi nova zgrada, po propisima, mora da se obezbedi po jedno parking mesto za svaki stan. Kod mene je u toku završavanje još jedne zgrade, a parkinga ni od korova. Doduše, ima jedna zvrčka no nju ću kasnije pomenuti. Pored te zgrade od mog useljenja ovamo 2005-te godine niknulo je još nekoliko zgrada, a valja napomenuti da moja strana ulice ima, brat bratu, oko 50[ovo je veoma pozitivna procena] parking mesta koja su jedva toliko široka [a stvarno, koji ***** je dimenzionisao današnja parking mesta???] da se parkiraju auto pored auta bez mogućnosti normalnog ulaza-izlaza iz automobila. E sada, na tih 50 parking mesta se ganjaju stanari 4 ulaza sa po minimalno 14 stanova po ulazu. Ipak sam preterao sa brojkom od 50 parking mesta... E sada, da se vratimo na zvrčku. U blizini sam Novog Bežanijskog groblja. Od mene pa do glavnog ulaza postoje uličice sa gomilom mesta za parkiranje koje jedva ko koristi jer je jedan deo zarastao u žbunje i šiblje, te ovi što dolaze na zadušnice i u obilazak grobova parkiraju ni manje ni više na ulici, jer, zaboga, ulica je sa dve trake u svakom smeru pa im se može. Panduri na to ni ne obraćaju pažnju ionako pošto redovno prolaze. O parkiranju pored pijace da ne pričamo. Redovno bus staje na ulici jer nema šansi da stane u stanici od silnih automobila...
Na jednom slici se vidi deo NBG-a pored merkatora, opštine, tik preko puta neke zgrade mup-a gomila parkiranih automobila na stazi. To je tu redovno tako, jer u kafiće sa te strane dolaze budže. Malo dalje odatle, kod opštine, onaj kružni tok, taksisti su zaposeli ceo ugao. Isto tako je i kod piramide. Seli taksisti na stazu, da napomenem i kolica sa gomilom cveća koje tu redovno izbacuje ovdašnja cvećara...
Beograd nije nikako pravljen za ovoliko broj automobila. A to što svi žele da se voze kolima jer je to gospodski, dokaz uspešnosti je već druga priča. Jeste, postoji i druga strana u vidu GSP-a.