Šta je novo?

[Hackintosh] Mac OS X 10.8.x (Mountain Lion) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Iskreno, jos nisam uspeo da dobijem.zvuk. trebao bi da ide preko hdmija od gtx650 ali ga nema. Nikako da provalim sta je to. U opcijama za zvuk mi uopste ne vidi input i output device.

Sto se tice definicije, meni je sve jedno sta cu da stavim, samo da sve radi kako treba, ako mislis da je 3,1 bolje resenje nije problem stavicu to. Nisam siguran koje su uopste razlike tako da sam random odabrao 13.2.

Da li da instaliram one fakeSmc fixove preko multibeasta ili mi to ne treba?

Edit: btw fasciniran sam OSom, mada nista manje nisam ni ocekivao :) totalno druga logika i filozofija u odnosu na ovo sto sam koristio poslednjih 15god. :)

Poslednja izmena:
Ako ideš preko HDMI-a onda će ti trebati DSDT za zakrpom za to... Inače ništa od zvuka. A moguće je da će u toj varijanti ovo krckanje zvuka koje sam pomenuo biti čak i eliminisano tako da za sada možeš ostaviti iMac 13,2 definiciju koju si postavio. Elem, poenta je da pokreneš zvuk preko HDMI-a, što može da bude solidan problem za tebe u ovom momentu...

Pogledaj kako su to rešavali na Insanelymac forumu... mislim da sam tamo video neki post na tu temu...

Ali ukratko, sve se svodi da na to da u DSDT uglaviš patch za HMDI u delu koji se odnosi na grafičku kartu koju koristiš. To je PEGP deonica, ali moraćeš da nađeš adekvatnu zakrpu za tu grafičku koju imaš, ili makar samo to parče koda koje se odnosi na HDMI.

Poslednja izmena:
Pa ima taj gotov dsdt za moju plocu i tu ver biosa koji sam i koristio za ove poduhvate, ali koliko sam shvatio on resava samo hdmi audio od integruse. Nisam nogde video da neko spomenje hdmi i probleme sa posebnim grafickim kartama.
Ako ovo ne bude radilo onda sam nadrljao jer mi je prakticno neophodno... :(

Edit: mozda je ovo resenje?? http://www.tonymacx86.com/audio/91266-ga-z77n-wifi-nvidia-kepler-hdmi-audio.html

Poslednja izmena:
Tako je, zato sam ti ono i napisao... dobro si to skontao.

Elem, probaj prvo ovo... Skini obavezno program Champlist pa iz njega uključi zakrpu za HDMI. Takođe iz njega instaliraj zadnjeg Chameleona. Uz malo sreće možda ti tako proradi... Ako ne onda će morati DSDT da se budži! ;)

Ajd vidi ovaj gore edit! Jel to pije vodu? Upravo radim clean install 10.8.3 pa da prvo probam taj gotov modovan dsdt??

Pije vodu to rešenje samo, teško da ćeš uspeti bez moje pomoći da ga sam odradiš...

Premda, ako si naradičav možda i skontaš šta treba tačno uz malo sreće.

Dajem ti smernice sada, jer nemam vremena večeras da petljam s time.

Potrebno je dve zakrpe da se ubace u DSDT koji imaš. Jedna zakrpa se odnosi na integrisanu grafiku i to verovatno već imaš napakovano, druga zakpra je za grafičku kartu i koliko vidim zavedena je pod Device (GFX0) koji ide za PEGP. Imaš sve tamo detaljo objašnjeno po koracima, ali problem je što ne poznaješ dobro strukturu DSDT-a.

Probaj to sam ako možeš da zbudžiš, ako ne onda ćeš morati da me upecaš neki dan za dodatnu asistenciju... ;)

Moja preporuka bi ti bila da izvučeš audio na standardan način preko audio out priključaka pozadi na ploči dok ne rešiš HDMI varijantu...

Poslednja izmena:
Haha, jos jedno svaka cast tebi za trud. Poigracu se malo sa tim, ali imam osecaj da cu na kraju morati da te pecam. Nekad sam imao vremena da se igram satima, sada su tu obaveze, zena, deca. Tako da sad jurim pametnije od sebe za sve sto moze da se resi jednostavnije :)

Vlado, radio sam po onom uputstvu, ali za sad nema rezultata.
Extractovao sam clean DSDT, zatim samo dodao one repo-e iz uputstva i primenio sledece patcheve:
1. ami_clean_compile patch
2. hdmi_audio_ami_efi_hd4000 patch
# Maintained by: toleda for: github.com/toleda_hdmi_hd4000
# File: ib4-mei_hd4000-6_series-fix.txt_v1.1
# Apply once, use only with hdmi_audio_ami_efi_hd4000-1.txt or
# hdmi_audio_ami_efi_hd4000-3.txt
# Insert device MEI_IB to adr 0x00160000 into dsdt
#
into device name_adr 0x00160000 set_label
begin
MEI
end;
into device name_adr 0x00160000 parent_label PCI0 remove_entry;
into device label PCI0 insert
begin
Device (MEI)\n
{\n
Name (_ADR, 0x00160000)\n
Method (_DSM, 4, NotSerialized)\n
{\n
Store (Package (0x02)\n
{\n
"layout-id", \n
Buffer (0x04)\n
{\n
0x3a, 0x1e, 0x00, 0x00\n
}, \n
}, Local0)\n
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))\n
Return (Local0)\n
}\n
}\n
end;
into definitionblock code_regex . insert
begin Store ("ib4-mei_hd4000-6_series-fix.txt_v1.1 dsdt edits, github.com/toleda", Debug) end
3. SMBUS patch
zatim sam odradio compile, i sve je bilo ok, ali mi je dao 3 remarks - bilo je vezano za neke NotSerialized parametre (should be Serialized).
Onda sam prakticno prepravio sva tri iz NotSerialized >>> Serialized i nakon toga odradio compile koji je bio bez greske.

Ucitao sam dsdt, restartovao masinu, ali mi i dalje u SyS Preferences > Sound ne daje da biram hdmi audio...

Posle sam pokusao i da prepravim layout-id na 0x03, 0x00, 0x00, 0x00
ali ni to nije resilo problem.

Mozda sam preskocio neki korak, ili treba nekako rucno da prebacim/dodam hdmi opciju?

Poslednja izmena:
Uspeo sam na kraju da pathcujem, dobio sam zvuk :)

Trenutno mi je jedini problem sto se cuje konstantan shum preko zvucnika. Kada pustim muziku to se ne cuje, tj. tesko je utvrditi da li se u pozadini cuje... Prilicno iritantno.

Tkaođe testiraj i ti svoj p-state stepping...

Imaš upustvo ovde za to ovde: http://forum.benchmark.rs/showthrea...ackintosh!-)&p=3328583&viewfull=1#post3328583
Uradio sam to, ali nisam siguran sta treba da vidim... U konzoli mi konstantno izbacuje sledece:
PStates Reached 16 33
Core Multi (16)

Takodje, nakon restarta sam primetio i ovo u console-i:
6/25/13 10:45:09.000 PM kernel[0]: **** [AppleBluetoothHCIControllerUSBTransport][configurePM] -- ERROR -- waited 30 seconds and still did not get the commandWakeup() notification -- this = 0xffffff800b574800 ****

Shum iz zvucnika se cuje i kad sam promenio definition sa 13.2 na MacPro 3.1 ... Sve je isto, kao da je analogna audio konekcija a ne hdmi... Bukvalno je sve necujno dok se ne bootuje sistem i onda se pojavi shhhhhh...

edit2: shvatio sam da definitivno ima veze sa podesavanjima MacOS-a. Cackao sam malo Audio Midi Setup, i shum se smanjio za 80% kada sam promenio vrednost Format: sa 8ch 24bit na 2ch 16bit

Poslednja izmena:
OK, drago mi je da si se snašao. Što se tiče p-states brojeva, to nije u redu jer imaš samo dve vrednosti od 8 koliko je potrebno. Probaj ili MacPro3,1 ili iMac12,2, to znam sigurno da radi.

Takođe možeš da zameniš originalni IOPlatformPluginFamily.kext sa ovim koji sam ti zakačio ovde i koji je za 10.8.3/4. Modovana su upravo pomenuta dva profila. Za iMac12,2 upravo su izmodovani prolazi da bi imao kompletnih 8 vrednosti na ivy pločama, za MacPro3,1 modovan je grafički deo, jer su pojedine kartice gubile na perfomansama nakon buđenja. Ko što rekoh, ja koristim MacPro3,1 jer mi je nekako ostavio najbolji utisak od svih ostalih na ovoj mašini koju imam trenutno.

Ono što treba da dobiješ je otprilike sledeći rezultat: 16,17,18,19,21,31,32,33

Što se tiče HDMI zvuka, mislim da to najbolje radi u kombinaciji sa MacMini5,1 profilom. Probaj i to, premda tu nisam siguran kako stvari stoje po pitanju p-states prolaza jer nisam taj profil nikada koristio do sada... Moguće je da ćeš u toj kombinaciji imati 4 vrednosti od mogućih 8, što je opet bolje od ovoga što imaš sada.

Prilozi

• IOPlatformPluginFamily.kext.zip
    293.9 KB · Pregleda: 17
Poslednja izmena:
Ne mogu nikako kompletno da sredim svoj hackintosh... Ranije sam imao problem sa ghost monitorom, ali rešio sam ga tako što posle instalacije OSX-a nisam petljao sa Multibeastom, nisam ni imao potrebe, sve što mi je trebalo radilo je samo po sebi. Shvatio sam otprilike gde nastaje problem sa dodatnim ghost ekranom - kada u Multibeast odaberem ovu drugu User DSDT opciju koja doda Chimeru i te stvari koje čine OSX butabilnim bez USB-a. Nakon restarta ja dobijem boot bez USB-a, to je sve ok, ali u tom procesu vidim da mi se u System report promeni grafika sa potpuno funkcionalne i ghost monitor free ATI 4870 na generičku ATI4800 Series koja dodaje VGA ghost monitor...

Ok, rekoh ko šiša Multibeast, reinstaliraću OSX i neću da se igram sa njim. Nije mi problem da bootujem uz pomoć USB-a, ali sam hteo da sredim Unknown error problem sa logovanjem na App Store koji zahteva korišćenje Chameleona i dodavanje određenog Hex stringa u Device properties. Instaliram najnoviji Chameleon ručno, ali posle njegovog restarta opet hebeni ghost monitor i vraćanje ATI 4800 Series. Skinuo sam i Chameleon Wizard, i gledam šta bi od opcija moglo da izazove problem sa ghost ekranom. Gpu enabler najverovatnije, ali bio on na No ili Yes, sa ATI config opcijom ili bez, glupi ghost monitor je opet tu. Jednom kada se pojavi taj 4800 Series, ne znam kako da se vratim na normalni ATI 4870. Kao da nestane Device ID kartice, ili tako nešto. Može neka pomoć, Vlado ili ko je već upućen u ove stvari...

Poslednja izmena:
Evo rešenja ;) :p

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.8.1#AMD.2FATI

A možeš da apliciraš i gore okačeni IOPlatformPluginFamily.kext ako koristiš MacPro3,1 jer ne može da škodi.

BTW, možda bude i samo to dovoljno, pa ne bi bilo loše da prvo to probaš a posle okačeno rešenje... Meni je ovaj kext završio posao za Radeon HD6850, kada su perfomanse u pitanju. Ne znam dal spašava za navedeni "monitor" problem, ali definitivno grafička karta bolje radi u kombinaciji sa njim.

Pozz :wave:

Poslednja izmena:
Fantastično :) ATY_Init.kext je vratio grafiku na ATI Radeon HD 4870 i rešio problem sa ghost monitorom. U međuvremenu sam sredio i Unknown error sa App store, iCloud, itd pomoću pomenute metode. Stavio sam i ovaj tvoj IOPlatformPluginFamily.kext, ne primećujem neku razliku ali kao što kažeš - ne može da škodi. Sada mi radi sve što mi treba :) Hvala puno Vlado, spasao si me ogromnih glavobolja.

OK, drago mi je da si se snašao. Što se tiče p-states brojeva, to nije u redu jer imaš samo dve vrednosti od 8 koliko je potrebno. Probaj ili MacPro3,1 ili iMac12,2, to znam sigurno da radi.

Takođe možeš da zameniš originalni IOPlatformPluginFamily.kext sa ovim koji sam ti zakačio ovde i koji je za 10.8.3/4. Modovana su upravo pomenuta dva profila. Za iMac12,2 upravo su izmodovani prolazi da bi imao kompletnih 8 vrednosti na ivy pločama, za MacPro3,1 modovan je grafički deo, jer su pojedine kartice gubile na perfomansama nakon buđenja. Ko što rekoh, ja koristim MacPro3,1 jer mi je nekako ostavio najbolji utisak od svih ostalih na ovoj mašini koju imam trenutno.

Ono što treba da dobiješ je otprilike sledeći rezultat: 16,17,18,19,21,31,32,33

Imam problema sa ovim iz nepoznatih razloga. Kada sam zamenio taj kext u system/library/extension, dobio sam gomilu nekih errora:
Extension cannot be used:
The system extension “/System/Library/Extensions/IOPlatformPluginFamily.kext” was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product’s vendor for an update.

Primetio sam da sve extenzije izgledaju normalno, ali ova malo shtrchi, tj. text ispod ikone je uokviren rozom bojom...
Pokusao sam promenu definicije na 12.2 ili nije bilo promena, zatim sam prebacio na 3.1 i dobio sam

29.6.13. 00.15.57,000 kernel[0]: MSRDumper PStatesReached: 16 17 18 33

dakle malo bolje...

The system extension “/System/Library/Extensions/IOPlatformPluginFamily.kext” was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product’s vendor for an update.

Pink boja je labels, koji sam ja stavio. To nema veze izuzev što mi govori da je taj kext modovan...

Ono što je bitno je način kojim si se služio prilikom instalacije tog kexta!

Poruka koju si gore dobio znači da permisije nisu ok. Dakle reisntaliraj taj kext preko kext wizarda, zatim otvori disk utility pa odatle popravi permisije. Kad se to završi, restartuj mašinu pa onda proveri situaciju preko MSRDumpera...

Odradio sam kao sto si rekao, kext je ubacen preko tog wizard, errora vise nema, ali maksimum koji sam izvukao je 4 vrednosti od 8.
Igrao sam se sa raznim definicijama i na kraju ostavio 3,1.
Ne znam kako da obajsnim, ali mi ne deluje da mi masina radi maksimalno brzo... Dosta cesto ga uhvatim kako krlja hdd. Imam zakacen jedan NTFS hard ali sam u Spotlightu podesio da mi ne dira taj HDD.
Pored toga recimo kada restartujem masinu, cekam i po 30-40sec da se ugasi, nisam siguran da je to normalno...

Jel pomaze nesto da izvucem ovde neki log pa da probamo da skontamo da li postoji neki problem?

Postovanje svima na forumu, moj prvi post ovde :) Neizmerno sam srecan shto sam naishao na ovu temu na nekom od nashih foruma, i bio bih takodje neizmerno zahvalan osobi koja bi mogla da mi pomogne u resavanju mog problema, i hvala unapred na razumevanju svakom ko pocne da cita ovaj post.
Ja trenutno imam instaliran Lion 10.7.3, koji mi je instalirao ortak proslog leta, poceli smo bili da radimo u xcode-u nesto, ali se to izjalovilo zbog mojih obaveza na fakultetu i ja sam morao da odustanem i mi smo se razisli. E sad, ja bih se vratio ponovo ucenju jer sam u medjuvremenu zavrsio skolu, ali nisam siguran da mogu sve sam i znacio bi mi svaki savet ili smernica.
Evo moje konfiguracije, mislim ne bi trebalo biti mnogo problema sa ovim komponentama jer je preslikana jedna od tonymacx86 konfiguracija.
Intel i5-2400
Gigabyte H67MA-UD2H-B3
ATI Radeon 6850
Seagate 1TB

Moj je plan da kupim na apple store-u ML, i pratim tutorial sa linka ispod, zanima me samo da li to OK, i shta bi trabalo josh da znam jer prvi put instaliram samostalno.
http://www.tonymacx86.com/61-unibeast-install-os-x-mountain-lion-any-supported-intel-based-pc.html
Hvala svima koji su procitali na razumevanju i vremenu...

Ja ti ne mogu ni priblizno pomoci kao Vlada, ali recimo da sam koristio isti taj tutorial i da je manje-vise sve islo kako treba.
Kod mene je najveci problem bio sto nisam kupio originalni ML nego sam nabavio neku "narodnu" verziju, pa sam zbog toga imao jako velik problem da napravim bootabilan flash.
Kada sam to uspeo da resim, sve je islo sasvim OK, uz par problemcica koji su za sad uspesno resavani ovde na forumu.

Srecno.

Odradio sam kao sto si rekao, kext je ubacen preko tog wizard, errora vise nema, ali maksimum koji sam izvukao je 4 vrednosti od 8.
Igrao sam se sa raznim definicijama i na kraju ostavio 3,1.
Ne znam kako da obajsnim, ali mi ne deluje da mi masina radi maksimalno brzo... Dosta cesto ga uhvatim kako krlja hdd. Imam zakacen jedan NTFS hard ali sam u Spotlightu podesio da mi ne dira taj HDD.
Pored toga recimo kada restartujem masinu, cekam i po 30-40sec da se ugasi, nisam siguran da je to normalno...

Jel pomaze nesto da izvucem ovde neki log pa da probamo da skontamo da li postoji neki problem?

Onda bi ovo trebalo da bude rešenje:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?257735-DSDT-kako-da-!&p=3341857&viewfull=1#post3341857

Naravno, ostavi MacPro3,1 definiciju... ;)

Situacija kod mene ti je prikazana dole na slici...

Oh, BTW to draljanje je zbog NTFS particije. OS X ne ume da indexira NTFS particije pa se zato javlja to besomučno krljanje u određenim vremenskim intervalima. Ja sam to rešio tako što sam u delu za Spotlight stavio tu NTFS particijiu u Privacy i draljanje je prestalo. Vidim da si ti to isto uradio, ali nije mi jasno zbog čega bi dalje sistem kopao po HDD-u toliko. Skini program fseventer pa lepo proveri šta se dešava...

Restartovanje i kod mene ume da potraje (10>20tak sec)... Uglavnom je to zbog odjavljivanja NTFS particija... Nažalost tu nema leka! ;)

Prilozi

• Screen Shot 2013-07-05 at 9.13.56 PM.png
    Screen Shot 2013-07-05 at 9.13.56 PM.png
    16.9 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Odradio sam i to i sada izvlacim 6 komada:
6.7.13. 00.32.12,000 kernel[0]: MSRDumper PStatesReached: 16 17 18 19 20 33

sto se fseventera tice, skinuo sam ga i posmatrao, ali na zalost ne snalazim se u tome, tako da u sustini nista pametno nisam video.

Sad sam preko MBeasta ubacio i FakeSMC kext, mada nisam siguran da li mi ovo treba... ne vidim promene...

Instalirao sam 10.8.4 na Maximus III Formula, ATI 5850, SupremeFX. Bootabilni USB sam napravio pomocu MyHack-a,
sve je proslo u najboljem redu naknadno instalirao drajvere za Network i za zvuk.

Sada me interesuje sledece:

1. za graficku mi pise sledece da li je to uredu:
ATI Radeon HD 5800 Series:

Chipset Model: ATI Radeon HD 5800 Series
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 1024 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x6899
Revision ID: 0x0000
Displays:
W19-1:
Resolution: 1440 x 900 @ 59 Hz
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Display Serial Number: YEGU034518
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported

2. na TonyOSX sajtu ima DSDT bas za moju plocu i verziju biosa da li da instaliram ili da ostavim ovako kako jeste.

3. kako mogu da testiram da li sve radi kako treba.

Odradio sam i to i sada izvlacim 6 komada:
6.7.13. 00.32.12,000 kernel[0]: MSRDumper PStatesReached: 16 17 18 19 20 33

sto se fseventera tice, skinuo sam ga i posmatrao, ali na zalost ne snalazim se u tome, tako da u sustini nista pametno nisam video.

Sad sam preko MBeasta ubacio i FakeSMC kext, mada nisam siguran da li mi ovo treba... ne vidim promene...

To ti je sada ok. Fale ti 2 visoke vrednosti, 31 i 32, ali možda nisi sačekao dovoljno. Ponekad mu treba i nekoliko minuta dok sve prikaže... A možeš pokušati i neku drugu definiciju za svaki slučaj, recimo iMac12,2 ili 13,2. Mislim da bi iMac12,2 trebalo da radi na Ivy procesorima, ali uz modovani IOPlatformPluginFamily.kext za šta postoji zakrpa u okviru mojeg instalcionog paketa dole iz potpisa (GA-Z68X-UD3H-B3 tool). Pa ne bi bilo loše da to instaliraš za svaki slučaj...

fseventer treba da pokreneš kada primetiš da drlja ko lud. Tada će ti se pokazati tačno šta je uzrok tome, tj šta OS X gleda u datom trenutnku...

Pozz ;)

Poslednja izmena:
Instalirao sam 10.8.4 na Maximus III Formula, ATI 5850, SupremeFX. Bootabilni USB sam napravio pomocu MyHack-a,
sve je proslo u najboljem redu naknadno instalirao drajvere za Network i za zvuk.

Sada me interesuje sledece:

1. za graficku mi pise sledece da li je to uredu:
ATI Radeon HD 5800 Series:

Chipset Model: ATI Radeon HD 5800 Series
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 1024 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x6899
Revision ID: 0x0000
Displays:
W19-1:
Resolution: 1440 x 900 @ 59 Hz
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Display Serial Number: YEGU034518
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported

2. na TonyOSX sajtu ima DSDT bas za moju plocu i verziju biosa da li da instaliram ili da ostavim ovako kako jeste.

3. kako mogu da testiram da li sve radi kako treba.

Grafika ti radi koliko vidim kako treba...

DSDT sa pomenutog sajta možeš upotrebiti samo ukoliko pasuje verziji BIOS-a koju tvoja ploča gura.

Što se testiranja tiče, imaš nekoliko Benchmarkova od kojih se izdvajaju: GeekBench 2.4.3 i Cinebench R11.5

Grafika ti radi koliko vidim kako treba...

DSDT sa pomenutog sajta možeš upotrebiti samo ukoliko pasuje verziji BIOS-a koju tvoja ploča gura.

Što se testiranja tiče, imaš nekoliko Benchmarkova od kojih se izdvajaju: GeekBench 2.4.3 i Cinebench R11.5

Pusticu testove pa cu okacati screenshotove.

Sto se tice DSDT-a, jeste indenticna verzija, nego kada sam ga ranije ubacivao preko MultiBeast-a, vise nisam mogao da podignem sistem.
Nikada nisam siguran sta treba da se stiklira u MultiBeast-u.

OK, je... Testirao si u geeku pod 32bita, pa zato objektivno imaš nešto slabiji rezultat. U 64bita imao bi još jedno 800 poena odozgo. Problem je stepping koji je kod tebe 5, a mislim da bi mogao da bude 7 kao kod mene. Premda je taj procesor malo slabiji od ovog koji ja imam ako se ne varam pa je možda to i plafon...

Kod mene je rezultat 9927 pod 64bitnim testom, bez ikakvog budženja (3.3GHz) ali sa memorijama koje su spuštene na 1333Mhz.

Sa memorijama na 1600Mhz (što je default u mom slučaju) bi imao oko 10500, a full OC mašina ide ako sam dobro upamtio do 13000-13500, premda te cifre u realnom radu po meni vrlo malo znače (osim ako se ne baviš 3D grafikom)...

Sve u svemu ok ti je to... Jedino taj stepping malo možda treba doterati...

Prilozi

• Screen Shot 2013-07-06 at 10.17.58 PM.png
    Screen Shot 2013-07-06 at 10.17.58 PM.png
    98.8 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Ja ti ne mogu ni priblizno pomoci kao Vlada, ali recimo da sam koristio isti taj tutorial i da je manje-vise sve islo kako treba.
Kod mene je najveci problem bio sto nisam kupio originalni ML nego sam nabavio neku "narodnu" verziju, pa sam zbog toga imao jako velik problem da napravim bootabilan flash.
Kada sam to uspeo da resim, sve je islo sasvim OK, uz par problemcica koji su za sad uspesno resavani ovde na forumu.

Srecno.

Hvala na odgovoru, probacu veceras da pratim tutorial, pa cu javiti rezultate, nadam se da ce biti sve ok.

Citam sad malo tonymacs tutorial i naidjem na ovaj red
Special Instructions for AMD 6xxx Graphics Cards:
There is an issue with AMD 6xxx cards in Mountain Lion. We recommend using an alternate graphics card or onboard Intel HD 3000/4000 graphics for the entire process. After you're fully installed, you can switch back to your 6xxx card.
Da li mogu ovo nekako da zaobidjem jer imam samo jednu graficku hd6850, i ne mogu nikako da nabavim drugu...
Hvala unapred

Vrh Dno