Šta je novo?

Temperatura vaseg procesora

Nije sija nego vrat!Aida je zapravo unapredjena verzija everesta i nema nikakve razlike...isto pokazuje...Ako sumnjas idi na lavalys-ov sajt...
Edit:Nisam kao onaj baltazar(ako se tako zvao) i nemam potrebu a i neki razlog da lazem ako ti treba neki test (bilo koji) naruci , uradim, postavim slike i to je to....

everest je praistorijska app ja VEOMA DOBRO ZNAM ko pravi AIDU64 samo sam ti rekao da je vreme za UPDATE! ;-)

Ma jok ja te samo obavestavam da everest kod ivice nije tacan jer je nov CPU a koji cpu imas nisam gledao, ako je star, vrlo moguce da je tacan :)

ma stariji je od grcke ahahaha,salim se nije toliko 5god stara arhitektura...sta da se radi valjda ce da mi padne neki upgade ove godine...

Onda neka je srecan upgrade, vreme je da se ponovi :)

Phenom II 965be c3 @ 3.8ghz [samo sam povecao mnozilac], iskljucen C&Q, hladjenje Corsair h80i. Od 40c do 55c u full load-u. Cini mi se da je 55 malo veliko ali nisam siguran.

Phenom II 965be c3 @ 3.8ghz [samo sam povecao mnozilac], iskljucen C&Q, hladjenje Corsair h80i. Od 40c do 55c u full load-u. Cini mi se da je 55 malo veliko ali nisam siguran.
Ma jok, 55c je baš ok za njega, nego što je voda i ne mnogo veliki OC, zato je trebalo malo manje, specijalno na leru. Ako si to merio ovih dana sa ovom vrućinom onda si baš OK.
Kod mene isti procesor ali na 4.2 i Scythe Mugen 3 + 2 x 2200 rpm ventovima otprilike ista temperatura bila a u sobi 30c.

55C je ok, ali je mnogo za vodu i default napon na 3.8GHz. C3 je u pitanju, znaci 125W, nije 140W.
Kod mene Hyper 212 EVO sa jos jednim 12cm ventom ne prelazi 47C u prethodnim tropskim danima (4GHz sa 1.5V).

Ne bi trebao da ti predje 42-45c pri neznam kakvoj vrucini, posto sam imao H70 cini mi se da bi trebalo i manje na H80

Poslednja izmena od urednika:
Intel i7 3770k oc 4,5 ghz + Noctua NH-D14

Test cpu.jpg

Nista onda, moracu da stavim neku krsteniju pastu i da malo bolje to namestim posto mi se ne svidjaju te temperature.

Sad se igram sa nekim FX6100 od drugara, jel moguce da je taj CPU bukvalno leden, default takt 3.3GHz i default napon oko 1.2V izmedju 20 i 24C na leru?

Sad se igram sa nekim FX6100 od drugara, jel moguce da je taj CPU bukvalno leden, default takt 3.3GHz i default napon oko 1.2V izmedju 20 i 24C na leru?

sve si rekao sa tim da je na defaultu i na leru. pukni ga malo, izvrti linx..

edit~a temp. je manja, jer vjerovatno ima neko hladjenje, a nisi ni rekao da li je pasta mijenjana skoro, ni ploču ni ništa..

Poslednja izmena:
Ploca je najjeftinija MSI 760GM-P23 (FX), komp sastavljen pre pola god, sve default, fabricki kuler, fabricka pasta, na dodir hladnjak potpuno hladan. Mada CPU je sa CnQ na 0.8V kad spusti klok na 1400MHz.
Pretpostavljam da sonda gresi kao sto turok kaze jer je nemoguce da je temperatura manja od temperature vazduha u sobi sa fabrickim kulerom.
Programi koje sam koristio su Core Temp 1.0 RC5 i CPUID HWMonitor.

pokazivanje nenormlano niskih temp za buldija nije nishta chudno. gledaj cpu temp u hwmonitor-u npr.

U HWMonitor-u ne pisu temp svih jezgara nego Temperatures>Package, odnosno, isto pokazuje kao i Core Temp i Aida64. Svakako greska u senzoru, u sobi je sad 24C, ne moze CPU da bude ispod toga nikako :)
CPU kao CPU nista specijalno, ocekivao sam vise (bolji multitasking) od 6 core :)

Koji SW bi bio najadekvatniji odnosno najprecizniji za temperaturu procesora!? Koliko +- stepeni moze da se tolerise da laze? Ja sam koristio Coretemp i najniza temp na leru mi pokazivalo 8c na temperaturi sobe oko 24-25c sa kulerom od Phenoma 965, a full load sa prime95 posle vise od sat vremena nije bio preko 46c! Mada imam skroz blesavo AIR hladjenje u kucistu

Imaš ih više ali su najbolji CoreTemp, HWMonitor, AIDA. Ali sve zavisi da li ploča i cpu daju tačne podatke ili ih oni sami lažiraju tada ti ni jedan SW neće pomoći.

AMD Athlon 64 x2 5000+ u leru 30-35 igrice 52 otprilike

1090t na 4.1ghz i 1.5v ne prelazi 55c u igrama.

Nema šanse da ohladi. Imao sam kombinaciju 1090T + Hyper 212+. Maksimum što sam mogao izvući je bio 3,8 Ghz na 1.36V gde se u Linpaku vrteo na oko 59-60C. Na 1,45V sa Linpakom je preletao 65C kao munja.

1100T-2-l.jpg Evo ga moj bivsi 1100T sa H70, 212+/evo, nema sanse..

Isto mislim da nema sanse, osim ako nemas neki lapovan 212 i kucnu klimu koja duva tik u kuciste..
Imao sam i ja 1090T, na oko 4.2 ghz. Sa H70 sa custom fanovima mi je leti bio temp u igrama i do 58c

Moj bedni nije hteo preko 4.1g i za to je trazio 1.526v....:trust:

Vrh Dno