Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Mislim da razlika izmedju N3 i N2 nece biti niti blizu razlici izmedju N1 i N2
Ako uporedimo S4 i N2 videcemo da tu neke razlike nema, sem ako neko nije zaludjenik nekih testova koji veoma cesto u realnom koriscenju telefona ne znace ama bas nista
Ako je tebi brzina jedino merilo telefona ,a stice se takav utisak (posto su ekrani toliko dobri da je razlika ama bas neprimetna ,zvuk takodje)kupi Nexus
Pricati da posle N2(ajde sada cu se njega drzati kao primera)su izmislili neko ludilo ,ma naravno da nisu
S4 nije nikakvo ludilo a ni Lg G pro ,Sony Z itd ,kupovinom istih dobijas samo novu masinu sa brdo nepotrebnih gluposti koje imaju i neki mnogo stariji modeli,klasican primer potrosackog drustva
E sad to je vec neka druga prica da je ne obradjujemo nq ovoj temi
Generalno dok ne odrade ove fleksibilne ekrane sto ih spominju u zadnje vreme(drago mi je da ce LG prvi to odraditi )ne vidim da ce iko uskoro napraviti neko cudo za koje vredi grunuti neke pare
Svelo se sve na to da gruvaju procesore do besvesti,udaraju po ram memoriji i gruvaju HD ekrane ,generalno gluposti obicne
A to sto telefone punimo svaki dan i sto nam je vecini to najbitnije nema veze Kupite jos jednu bateriju od 59 evra pa je drzite u pogonu
E to kad naprave zajedno sa fleksibilnim telefoni.a bice ogromni napredak sve ovo sada je cista kozmetika ;)

A i Nadal puce 3-0 od nekoga anonimusa Darsisa iz Belgije
Jos jedan dokaz da skuplje nije uvek i bolje :rolleyes:

Poslednja izmena:
Mislim da razlika izmedju N3 i N2 nece biti niti blizu razlici izmedju N1 i N2
Ako uporedimo S4 i N2 videcemo da tu neke razlike nema, sem ako neko nije zaludjenik nekih testova koji veoma cesto u realnom koriscenju telefona ne znace ama bas nista

Sa ovim se u potpunosti slazem.

Ako je tebi brzina jedino merilo telefona ,a stice se takav utisak (posto su ekrani toliko dobri da je razlika ama bas neprimetna ,zvuk takodje)kupi Nexus
Pricati da posle N2(ajde sada cu se njega drzati kao primera)su izmislili neko ludilo ,ma naravno da nisu
S4 nije nikakvo ludilo a ni Lg G pro ,Sony Z itd ,kupovinom istih dobijas samo novu masinu sa brdo nepotrebnih gluposti koje imaju i neki mnogo stariji modeli,klasican primer potrosackog drustva

A za ovo ne znam ni odakle da pocnem. Brzina je jedna od bitnijih stavki i siguran sam da nije samo meni. Ekran N1 vs N2 jesu slicni, ja ih nisam uporedjivao ali koliko su tu ljudi pisali najveca razlika je to sto na N2 nema black clippinga i to sto ima bolju belu boju i nevuce toliko na plavo. Ni jedan od navedenih telefona nisu loodilo ali su daleko brzi od Note1, pa S2 je brzi od ovog phona. Brate otvorio sam dva taba u chrome-u i sa prvog prebacio na drugi, procitao sta mi je trebalo i vracam se na prvi a on ga opet ucitava. Brate DVA taba. DVA. Ovo ne sme da se desi pa makar u svakom tabu bilo po 2-3 yt videa. Nisam otvorio 10 tabova pa da razumem sto mora opet da ga ucitava. Ili listam FB i naidjem na neki video, odgledam ga na YT i vracam se o5 u FB a on ga opet ucitava i vraca me na vrh. Na stranu sto je FB app veliki krs ali brate nisam otvorio Angry Birds pa presao na Temple Run pa se vratio na Angry Birds pa se bunim sto o5 mora da je ucitava. A Nexus necu posto nema dovoljno veliki ekran. Telefone ispod 5" ni necu da gledam ma koliko jaki bili...

Ja nisam imao takve probleme sa note1 bio je osetno sporiji ali o nikakvim 4-5sec nema reci,moguce je da je to od primerka do primerka,ko ce znati
Telefon ne uzimam da gledam filmove ,ne zelim da maltretiram svoje telo a po najmanje oci,do te faze koriscenja telefona nisam jos dosao,niti cu nadam se:rolleyes: tako da mi taj problem sa crnilom ni malo nije smetao
Negde napisah vec da sam N2 samo uzeo zbog ali bas izuzetno povoljne kombinacije po mene i doplate od samo 40 evra i to sam i to odradio teska srca
Generalno volim telefone ali nisam fanatik da se palim na neke marketinske fore i fazone i bacam stotine eura bez veze
Volim brze telefone naravno kao i svi ili bar vecina ali Note sam najvise uzeo zbog ekrana i mocnog izgleda ,naravno i zbog nekih drugih mogucnosti a N2 sam uzeo jer mi se sklopile kockice i nista vise
Ali i dalje mislim da je N1 odlican telefon iako jeste spor i ja recimo u zivotu ne bih kupio S4 a dao N2 i dodao brdo para jer mislim da ama bas nista ne bih dobio sem manjeg ekrana (a to naravno ne dolazi u obzir vise ikada);)
Verovatno cu sacekati sa Note 4 i tek onda menjati ovaj moj, jer realno za toliku doplatu necu dobiti nista sto vec nemam
To sto neko ima pa mu se moze njegov problem ali pisati kako je to prelaz na neke vrhunsko"loodilo"je totalna glupost
Zato ponavljam kolika je razlika bila izmedju N1 i N2 nece biti izmedju N2 i N3 jer su sve boljke prvoga nota u N2 ispravljene a da kupujem jacu masinu zbog 0,5 vecega ekrana i nekoga ludackog procesora koji nikada nece raditi ni sa 30% svojih mogucnosti ne pada mi napamet naravno ima ko hoce ali to je opet njihov problem i zabluda
Neka kupuju i ubedjuju sebe da imaju zver koja na njihovu zalost sem vece cene nece ponuditi nista revolucionarno ,uostalom kao sto ni S4 to nije uradio

Poslednja izmena:
Ako uporedimo S4 i N2 videcemo da tu neke razlike nema,(posto su ekrani toliko dobri da je razlika ama bas neprimetna ,zvuk takodje)

Da li si ti video ekran N2 i S4 jedan pored drugog? Posto lupas kao Maksim.

Ljudi kotradiktorni ste...
Prvo pisete kako brzina jeste bitna itd,a posle kako note3 koji ce sigurno biti dosta brzi od note2 nije nista posebno,tj nists posebno novo ne donosi...

Uostalom sacekajte da izadje Note3,pa cemo videti....onda cu vas podsetiti o razlikama izmedju neba i zemlje...:)

A ti si genije pa si video drasticnu razliku

Spadas u onih 1% koji su odusevljeni nevidjenom razlikom ahahaha

Koji si ti lik
Doduse da nema takvih kome bi valjali nove modele

Vidi se ostrina... Ja sam mislio da nema razlike, tu oko 300ppi je savrseno, ali ovo je stvarno zlo na S4 i na One-u i XZ...

A i za onaj black clipping, S4 ide do cetvorke ili petice, a N2 ide do 8 ja mislim, tako da se i tu napredovalo.

Inace kacio sam, ali izgleda da moram opet:

Covek koji radi sve testove o display-ima

http://www.displaymate.com/Galaxy_S4_ShootOut_1.htm

Ma druze ne razumes ti to da Dj kaze da je tako to je Amin
Sve drasticno evo uzmu testove odradi ih i videces nevidjenu razliku :D

Ti ako si corav ti si corav i ne vredi :) ali dobro svako svog konja hvali, pogotovo oni sto blage veze nemaju :D

Sta cu kad ne vidim dobro na note2
Sutra idem kupim S4 prikacim na zvucnike,kupim pivce,grickalice i pozovem drustvo gledamo film na njemu
Videcu neki sa dobrim scenskim efektima da ekran dodje do izrazaja :D

Niko nije rekao da ne valja na note2, samo da je ostriji na S4. Kad neki ne vide, ne mozes im pomoci, samo uputiti kod oftamologa. Ja bi isto voleo da ne vidim razliku, pa bi zadrzao ovu moju krsinu :D

Kupi sta hoces, ali obavezno stavi na sto, da se vidi sta si kupio, ipak to je fora.

A ti si genije pa si video drasticnu razliku

Spadas u onih 1% koji su odusevljeni nevidjenom razlikom ahahaha

Koji si ti lik
Doduse da nema takvih kome bi valjali nove modele

nisam jos video drasticnu razliku,posto note3 jos nije ni izasao...

ali prema specifikacijama koje se pojavljuju,trebalo bi da ima 3 gb rama naspram 2gb rama notea2.....osmojezgrani procesor naspram cetvorojezgranog notea2.......za oko 0,5 inca veci ekran......verovatno bolju bateriju......i sigurno ce tu biti jos kojekakvih noviteta itd,itd....

e,sad na osnovu svega toga se moze zakljuciti da da taj note3 sigurno nece biti npr samo 5% brzi od note2 fona,vec vise.......mislim,mozes da budes i lik(i genije) kao ja,i NElik kao ti pa da to zakljucis..:)

uostalom,kako su tebi uvaljali note2?......da li bi po tebi tu trebalo da stane razvoj mobilnih telefona,mislim,sto bi bilo sta drugo i pravili od sada pa na dalje,kada postoji note2?

ja nisam nigde napisao da je note2 los telefon ili bilo sta slicno,samo da MENI vise odgovara prelazak sa note1 na note 3 telefon nego na note 2.....posto,opet za mene licno,note2 ne donosi neke bas TOOLIKO drasticne novitete u odnosu na keca......mislim,totalno mi je nebitno da li se kamera otvara za jednu ili dve sekunde......ili da li nesto ucitava jednu ili 1,5 sekundu....

a ponavljam,cak i ako note3 ne bude OK kako se ocekuje,on ce svojim izlaskom spustiti cenu note 2 telefona....tako da,kako god okrenes,svi cemo profitirati od note 3 fona.....mislim,na potencijalne kupce i dvojke i trojke...

Poslednja izmena:
Generalno dok ne odrade ove fleksibilne ekrane sto ih spominju u zadnje vreme(drago mi je da ce LG prvi to odraditi )ne vidim da ce iko uskoro napraviti neko cudo za koje vredi grunuti neke pare

aha,ti stvarno mislis da je note2 trenutno vrhunac sto se tice mobilnih telefona,i da razvoj i pojava bilo kog drugog modela (do pojave tih savitljivih ekrana) moze da se zaustavi........a posto se ti savitljivi ekrani sigurno jos neko vreme(negde sam procitao jos par godina) nece pojaviti na trzistu,znaci svakom coveku treba da bude cilj da kupi note2 i to je to,dobio je vrhunac tehnologije za narednih nekoliko godina...

vidis,sto se tice mnogih grana privrede(da se tako izrazim) postoje nelikovi koji imaju misljenje kao ti....npr u automobilskoj industriji......to je kada cujes ono "ma koji ce meni noviji auto,moj audi(ili bilo koja marka) iz 2001(ili iz 1991) godine radi kao sat,i pojesce i sahranice novog audija,to sve novo sto naprave su samo bespotrebne gluposti za uzimanje para"..........ili kada vidis nekog ponosnog vlasnika quad q6600 procesora koji prica "ma koji ce meni novi sandy,ivy,haswell i5 procesor,moj quad star 7 godina kad se naklokuje je zakon,ovi novi nemaju nista novo da ponude,samo sluze za sisanje "ovaca""

ponekada i ima logike u takvim rezonovanjima,ali ipak tehnologija napreduje,makar ovako sporim(i ponekada marketinskim) koracima

Evo vi ste napisali romane u kojima videsmo da to sto ce stici sa note3 tj vec je stiglo sa S4 nije nista revolucionarno
Ne kapiram tu pricu o brzini (kakvoj crnoj brzini )pa meni N2 ne laguje bas ni malo, nema brze od ovoga, ni Nexus nije nista brzi od note 2 (ili bar toliko da bi to bila drasticna razlika)
Naravno da je note2 savrsenstvo ,naravno da ste ovce za sisanje jer N3 nece doneti nista novo kao sto ni S4 nije doneo ama bas nista novo
To sto vi mislite da jeste i da su razlike velike to je vas problem ,samo napred u nove kupovine ima se moze se a ako se nema a moze se tek onda nemam komentar
A pricati o nekoj drasticnoj razlici izmedju S4 i N2 ili N3 je samo primer masovne zaslepljenosti
Naravno da su ti telefoni po papiru bolji ali to je papir u realnom kor8scenju ne dobijas ama bas nista novo a pucas ogromne pare u tom je poenta price ove rasprave
Mozda N4 bude vredan paznje tj neke nove tehnologije ali N3 to nece biti kao sto ni S4 to nije
Naravno da bih ga uzeo ako bih morao da doplatim 40 evra kao za N2 ali nikako vise jer apsolutno ne vredi bacati novac na minorne razlike

Naravno da je note2 savrsenstvo ,naravno da ste ovce za sisanje jer N3 nece doneti nista novo kao sto ni S4 nije doneo ama bas nista novo

naravno i da je audi iz 2001 godine savrsenstvo,i naravno da je quad q6600 savrsenstvo.....sta ce nekome bolje od toga..:)

btw,po toj logici za mnoge prosecne korisnike i note2 ne nudi nesto DRASTICNO i REVOLUCINARNO novo u odnosu na note1.....

To sto vi mislite da jeste i da su razlike velike to je vas problem ,samo napred u nove kupovine ima se moze se a ako se nema a moze se tek onda nemam komentar

nema se,a moze se?.....pa zar ne znas da je to tradicionalni srpski specajlitet?.......npr kao kada svi kukaju kako je kriza,kako se nema kinte,itd,a ogromne armije srba idu na grcko,tursko,crnogorsko more.......taman posla da se preskoci neko leto...

sta bi,recimo samsung,dao da se tako ponasaju zapadnoevropski potencijalni kupci notea 3...:)

Naravno da bih ga uzeo ako bih morao da doplatim 40 evra kao za N2 ali nikako vise jer apsolutno ne vredi bacati novac na minorne razlike

pa ovo bi uradilo 101% stanovnistva srbije i planete zemlje....(i za note2 i note3)

samo,steta sto to malo ko moze(da ne kazem niko sem tebe),tj da doplati 40 eura i da zameni note1 sa note2.....a da ne pricam o note3 fonu....da je to moguce vecini ljudi,onda bi svi uskoro imali note3 telefone i pricali bi kako je to najsavresniji uredjaj koji ugledao svetlost dana..:)

Da pojasnim
Prodao sam note1 za 290 evra ,dodao 40 evra i kupio note2
Verovao ti meni ili ne tako je bilo

Ево овако : Ноут кец је за мене најлепши телефон икада (.) Поред тога што је двојка РУЖНА (за мене) , одбило ме је и то што су "ухватили воз" са 16:9 , самим тим и мања резолуција (самсунгове приче о распореду пиксела и оштрини у односу на кеца су будалаштина) . Те приче о отварању камере за 3,645 секунди и табовима су ми сулуде .....По мени (значи , по мени) С4 , Xpiria Z , LG opt. G ...су downgrade са кеца ....Тројку ћу пазарити ако дизајн присмрди кецу (од 16:10 нема ништа , сигурно) .....

Ma naravno da si u pravu samo bih dodao da N2 nije ruzan koliko je bezlican telefon ,moje neko misljenje,steta, ima ispod haube cudo od motora
Ja samo ne razmumem ljude koji dodju pricaju neke price ovde o nekom ludilu ,cudu od napretka,spominju neke vrhunske tehnologije a u stvari pricaju svasta
Ono sto je note1 dao telefonima je samo ispravljeno i pojacano ,price o nekim vrhuskim tehnologijama napretku su totalne budalastine
Mislim uzmes neki test sa neta i kao uuuu ala je ovo azdaja ,a u stvari svake godine umesto zaista nama bitnih stvari dobijas po 20% pojacan hardver i sve bezlicnije teleone a o bateriji da ne pricam i sve to za uzasno velike pare
Ok ,postujem kad neko kaze jeste ,uzeo sam taj telefon moze mi se ili pratim trend ili to mi je fetis itd jer u realnom koriscenju ti ne dobijas nista posebno a od generacije koja je predhodila S4 a uskoro i not3 ne dobijas ama bas nista sem novijeg pojacanog hardvera koji ne radi ama bas nista bolje od S3 ili N2
Al dzaba pricati kad neki sve znaju ej primete da je ekran "loodilo".da je zver od brzine ,ispade sve ispod S4 i N3 uskoro je sporo kao puz a u realnom koriscenju isto ****** drugo pakovanje
sve se bojim da ce neko prikaci fon na net ,upali viber,skajp,prikaci na tv ,upali igicu neko "loodilo" upali autocad ,upali program za renderovanje filmova upali bluetooth nakaci se na neki uredjaj itd ,pa mu treba 56 jezgreni procesor i 23gb rama
Ma sve foliranti 99,9% posto nas zna da koristi dosta stvari a realno koristi 30% mogucnosti stalno i jos 20% povremeno ostalih 50% telefona ostaje totalno neiskoriscenjo
A to sto sede gledaju video klipove ili pogledaju recenziju na nekome sajtu pa ovde laprdaju vise govori o njima nego o telefonu
sednes i napises coveku realno vidjenje stvari a ne da si primetio ludilo od ekrana koje u realnom koriscenje i ne primecujes ili neku ludacku brzinu koja nije nista veca od S3 ili N2 itd
a da se palis na te stvari imas kuci drugare pa se palite do mile volje sa novim tehologijama kojih naravno nigde nema
Mada kao sto rece moj drugar ima i drugo vidjenje stvari ,debelo si platio zabludu pa imas pravo i da pricas o njoj

Bozo sto si napravio drugi account, pa se krijes? :D Stvarno nije u redu :D :D :D

Ja samo ne razmumem ljude koji dodju pricaju neke price ovde o nekom ludilu ,cudu od napretka,spominju neke vrhunske tehnologije a u stvari pricaju svasta
Ono sto je note1 dao telefonima je samo ispravljeno i pojacano ,price o nekim vrhuskim tehnologijama napretku su totalne budalastine
Mislim uzmes neki test sa neta i kao uuuu ala je ovo azdaja ,a u stvari svake godine umesto zaista nama bitnih stvari dobijas po 20% pojacan hardver i sve bezlicnije teleone a o bateriji da ne pricam i sve to za uzasno velike pare

ako mislis na mene,posto sam spomenuo da bih kupio note 3,ja ne znam kako da objasnim da bih pre izabrao upgrade sa note1 na note 3,a note 2 bih preskocio....i to sve ne iz razloga jer sam lud za nekakvim testovima,niti da merim u % koliko ima performanse koji telefon,vec eto posto bih mogao da biram izmedju note 2 i 3 ja bih izabrao trojku....pre svega,primetno veci ekran me privlaci,pretpostavljam da ce biti bolja batarija,i da ne nabrajam dalje...

e sad,svakako cu nesto vise para dati za note3 nego za note2,ali sta mi tih 100-200 eura razlike znaci ako kupujem telefon koji cu koristiti godinama.......ustvari,jos uvek se ne zna kolika ce biti cena za note 3,pa da se prave kalkulacije.......

ali 99% je verovatnoca da necu moci da prodam moj note kec i da dodam 40 eura i da kupim dvojku,ili da dodam 90 eura i kupim trojku....:)

nego,kako se tebi cine audi iz 2001 godine i quad q6600 procesor iz tamo neke 2006 god?....da li mislis da je posle njih trebalo praviti nove modele audija i quad procesora?....:D

Poslednja izmena:
У *** , провалио си ме .... шалим се .... Наш колега Божа је причао о брзини телефона , што мени апсолутно није битно ... дал' ће камера да се отвори за секунд или пет , пеца ме реса ....са С тројком и Ноутом 2 су уништили дизајн (да не улазим у полемику о материјалима...) ...

maxx79
mislio sam uopsteno na svakoga ko prica ono sto sam vec naveo ,da se ne ponavljam
sta ces ti da kupis ne zanima me,tvoja lova tvoj izbor
poenta price nije u 10% ili 20% bolje, nego prica o novim tehnologijama i "loodilu" koje dobijas prelaskom sa jednoga telefona na drugi i onome sto dobijas time

Poslednja izmena:
^^
I sve ovo krene od mog posta gde sam reako da cu mozda preci na Xperia Z...
A tebi aki ako se ne svidja plastika, niko te ne tera da kupis samsung. Kupi iP5, Nexus4 ili nesto slicno. Ili kupi aluminijumsko kuciste za 60$ i imaces broooka telefon i 2 crtice signala manje....

Ниси ме разумео .... уопште ми није битан материјал ....

Pablo

Pa u stvari mi smo hteli da te odgovorimo od toga
ko ce onda se drka na svaki nubarski post i da na kraju ipak objasni kako i sta ahaha(na tebe sam navikao nekako falio bi na temi o note2 nadamo se da ce ti to biti sledeci telefon)
Ti nam ostani a Dj neka produzi dalje,on je i onako u svakoj temi mirodjija ima ga vise nego peska u pustinji kao da njih 7 pisu sa tog naloga i svih 7 sve znaju(mada ponekada iznenadi ali "ponekada")

Ču uzbudio se
Da je neka prsata crnka pa i da se .....
Nego navika je čudo

scena iz filma Mi nismo andjeli, Miki Manojlovic, sta ti je navika.. navikli da ih bijes ovime pa to ti je... :)

Nazad
Vrh Dno