Šta je novo?

YACoin [YAC]

Dobro jutro rudari :D

Juce sam uradio tri manje transakcije sa http://yac2.ltcoin.net:8706 na bter da bih video da li i kako sve funkcionise, medjutim na bter-u nema ni jedan novcic, u payout history stoji da su novcici prebaceni ali se nista ne desava...malo mi sve ovo cudno ali videcemo sta se dalje desavati

možda treba da sačekaš jedno sat dva kao i ja-- juče sam se bio uspaničio .. piše na prethodnoj strani

Stigle su..sad je sve okej radi dobro, samo sto ne mogu da izvucem iz kartice vise od 120 kh/s sve zivo sam pokusavao ali nece..mnogo me nervira :crash: :)

Sta se desava sa Unconfirmed novcicima, da li ce moci i oni da se zamene ili kako funkcionise?

:)

Unconfirmed ti polako lezu na balans kako stizu konfirmacije. Postoji odredjeni delay izmedju onoga sto si iskopao i trenutka kad ti novcici postanu raspolozivi na racunu.

YAC kopanje mi odlično radi, jedino što se cena juče srozala. :trust:

Da... A i diff je otisao gore.

Videcemo do kraja dana kako ce se odvijati situacija ali najverovatnije da ce se cena izjednaciti polako sa btc-om... Ljudi jednostavno nece da cuvaju coine i cena mora padati

Da... A i diff je otisao gore.

Videcemo do kraja dana kako ce se odvijati situacija ali najverovatnije da ce se cena izjednaciti polako sa btc-om... Ljudi jednostavno nece da cuvaju coine i cena mora padati

da, diff je skočio za više od 20 % za nepuna 3 dana, cena pala za otprilike toliko.. sve što je lepo, kratko traje.. jeiga.. meni i dalje nešto isplatljiviji od bilo čega drugog

Opao hashrate pa imamo vise novcica sad... Ja cu da izrudarim mozda hiljadu pa da sacuvam, postoji lepa sanse da cena opet ode gore, dosta ljudi radi na ovom coin-u

Ne razumijem ljude koji prodaju novcice po niskim cijenama kao da su ih dobili dzaba. Ja svoje cuvam zato mi treba offline wallet, onaj iz prvog posta mi izbacije gresku "checkpoint too old".

Ne razumijem ljude koji prodaju novcice po niskim cijenama kao da su ih dobili dzaba. Ja svoje cuvam zato mi treba offline wallet, onaj iz prvog posta mi izbacije gresku "checkpoint too old".

pa vidi, ljudi rade isto što i ASIC-ovci sa BTC-om, dakle dampuju ! a za YAC ima još manje razloga da ga čuvaš jer nigde nije u opticaju sa upotrebnom vrednošču i pokriću u novcu kao BTC..
iako dosta developera adi na ovom coinu, ne verujem da će mu cena skakati.. iskreno..
ja ne damupujem baš sasvim.. stavim cenu nešto malo veću.. evo danas bio 1.6 na Bteru, smešno !.. ja stavio 1.8 i ipak otišlo u toku dana ;)

nemoj da te brine "Check point too old" poruka.. i meni je tako u wallet-u, i sve radi savršeno !

Opao hashrate pa imamo vise novcica sad... Ja cu da izrudarim mozda hiljadu pa da sacuvam, postoji lepa sanse da cena opet ode gore, dosta ljudi radi na ovom coin-u

misliš pao diff sa 79.9 na 79. 6 ? ;)
to je smešno.. bio je 55 diff kad sam počeo da kopam pre 4 dana :(

ipak, nadam se da si u pravu i da će hash padati i samim tim i diff.. ja i dalje kopam i ne odustajem..

Poslednja izmena od urednika:
pa vidi, ljudi rade isto što i ASIC-ovci sa BTC-om, dakle dampuju ! a za YAC ima još manje razloga da ga čuvaš jer nigde nije u opticaju sa upotrebnom vrednošču i pokriću u novcu kao BTC..
iako dosta developera adi na ovom coinu, ne verujem da će mu cena skakati.. iskreno..
ja ne damupujem baš sasvim.. stavim cenu nešto malo veću.. evo danas bio 1.6 na Bteru, smešno !.. ja stavio 1.8 i ipak otišlo u toku dana ;)

nemoj da te brine "Check point too old" poruka.. i meni je tako u wallet-u, i sve radi savršeno !

Dump ce morati jednom da stane. Ja cekam da cijena skoci na 2.1 pa da prodam. Par puta sam se zeznuo sa dumpom pa cu sad da promjenim taktiku :D
Npr 10 dana cekam skok cijene da prodam lucky coin i na kraju se odlucim da prodam po 0.00000800, oko sat vremena kasnije cijena skoci na 0.00002500 i tako ostane :S:

Mozes smanjiti rizik ali i profit deleci taj ukupan iznos na manje delove pa tako prodavati...

Igysa i ja slicno radim, stavim malo vecu cenu i ode to kad tad samo treba biti strpljiv...

Mozes smanjiti rizik ali i profit deleci taj ukupan iznos na manje delove pa tako prodavati...

Igysa i ja slicno radim, stavim malo vecu cenu i ode to kad tad samo treba biti strpljiv...

tako je drugari ! evo danas malo manji diff, i izgleda će još da pada, a malopre prodao za 1.93 iako je bila 1.7 kad sam stavio.. lepo :)

Ahaha a ja na 1.92... ulete covek i pokupova :)

edit: samo mi nije jasno, sada opada diff a ja kopam manje nego ranije? Da li je to zato sto je drasticno opala snaga mreze a diff tek treba da isprati ili jednostavno imamo manje srece nego 2,3 poslednja dana? ,)

Poslednja izmena:
i meni se čini nešto manje, a upravu si da bi trebalo više hmm.. ja skačem sa pool-a na pool koji ima manji hash rate i tamo gledam da gađam blokove premije 1-2 YAC-a.. uspeva ako si npr drugi-treći po snazi ;)
al uvek ima neki grubijan koji ima 4-5 Mhs da bude prvi i odnosi 80 posto blokova..

pao global hash rate - pao diff,
skočila cena JUPI ! :)

A ja stavio samo mali dio na prodaju. Sto je najgore na poslu sam a nikog kod kuce da upati tw.

A ja stavio samo mali dio na prodaju. Sto je najgore na poslu sam a nikog kod kuce da upati tw.

Pa dobro, valjda covek nece skloniti ovu wall-cinu od 12BTC :) nece se sigurno to sve prodati danas ... :)

drži se na 0,0002, odnosno 1.1$ za 50 YAC otprilike, a i realno i da padne, mož samo na 0,00018 gde ga opet čeka ogroman BUY wall. dakle .. nije loše, drži se lepo :)
a ljudi se kontam vratili s posla u međuvremenu, ručali, i YAC će da bude dezert ;)

ja ne prodajem ispod 0,000215

Poslednja izmena od urednika:
Uspio sam da prodam jedan dio za 0.000208 :D za ostatak cu da razmislim. Isplativ je ovaj YAC mada iskopam isto kao i prethodnih dana da diff pada.

Igysa daj neki dobar pool na ovom yac.ltcoin svaki dan dobijam sve manje

naravno da je isplativ, pa kad sam to pričao ovde.. meni je sad otrilike 70-80 posto bolji nego kopanje BTC čisto i poored silnih experimentisanja sa poolovima, skriptama, dakle nekontinulano kopanje (na BTC je sjajno što je fire and forget)..

poll koji je dobar, al prva dva sata deluje kao da ne dobijate ništa: http://yacp.coinmine.pl

takođe i neki od P2P poolova sa linka koji sam stavio na prethodnim stranama..

prva opcija mi je bila http://yac.ltcoin.net/ a kasnije http://yac2.ltcoin.net/ ali nikako da se vratim na njega, jer mislim da previše Mhs-a ima da bi mogao otvarati blokove.. probaću veščeras.. diff opet skače malo jzbog skoka cene, ljudi se vraćaju..

pošto me mnogi pitaju kako kopam, da me ne bi pojedinačno odgovarao kako sam doterao do tog hashrate-a:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=232241.new#new

koristim verziju 5

i dobijam ovo:
New Bitmap Image (262).jpg

ovo su dve 7950 kartice i Thread concur je isti kao za kopanje LTC-a I mi nije 19 nego 18 za razliko od LTC-a i G=1 inače puca drajver..

pošto me mnogi pitaju kako kopam, da me ne bi pojedinačno odgovarao kako sam doterao do tog hashrate-a:

koristim verziju 5

i dobijam ovo:
Pogledajte prilog 116997

ovo su dve 7950 kartice i Thread concur je isti kao za kopanje LTC-a I mi nije 19 nego 18 za razliko od LTC-a i G=1 inače puca drajver..

ja sam samo promenio broj shader-a i klokove i cak smanjio intezitet i nisam uspeo da nateram ovo da mi radi kartice su uglavnom 6970

Evo ovako ljudi, ajde još jednom, da ne bude samo na PM:

sve piše ovde, glupo je da prevodim ;)

skinite verziju CL skripte V5 sa:

scrypt-chacha-v5.cl
https://mega.co.nz/#!A0VCmZbR!LbTRJQ10nnidSn6U5ZZkCD1LXBwV6HjK7lA4aJaO_ng

i obrišite staru skriptu iz foldera sa cgminerom za YAC, i sve stare BIN fajlove,
i ubacite tu v5 skriptu i podesite bat na neki dobar pool, i podesite Intensity i thread concur po ovome:

--scrypt -w 256 --lookup-gap 2 -I 13 --thread-concurrency 8208 -g 1

ili:

--scrypt -w 256 --lookup-gap 2 -I 14 --thread-concurrency 16416 -g 1

potrebno više od 1 GB of RAM.

ili:

--scrypt -w 256 --lookup-gap 2 -I 15 --thread-concurrency 32832 -g 1

potrebno više od 2 GB of RAM. OVO MENI ZAKUCAVA KOMP !

ja imam 2*7950 i probao sam varijante --I 13 --g 2 i I14 -g 2 ali trenutno mi je dobitna kombinacija I 18 i g1 --thread-concurrency 21712 (sa voltažama i klokom kao kad kopam LTC):

color 70
timeout /t 60
start /ABOVENORMAL cgminer --scrypt --worksize 256 --shaders 1792 -I 18 -o http://yac.ltcoin.net:8706 -u igysa1.3 -p x --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1650 --thread-concurrency 21712 -g 1 -Q 0 -s 1 -E 5 --auto-fan --temp-target 73 --temp-cutoff 89

sliku sam okačio u prethodnom postu (izbagavajte ipak ovaj Bitvulcan.. pola mi nije isplatio !!)

hajde sad na posao :wave:

Poslednja izmena:
yacminer --gpu-platform 1 -d 0 --shaders 1792 --scrypt -I 17 -w 128 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 -g 1 -o yac.ltcoin.net:8706 -u iglig.zzz -p x
425KHs na 1050/900 1.056v, radi i sa i19 ali je potrošnja veća nego dobitak.

425KHs na 1050/900 1.056v, radi i sa i19 ali je potrošnja veća nego dobitak.

bitno ti je da povećaš thread concur, da ako može -g bude 2 a ne 1, -w 256 je uglavnom bolje nego 128, a probaj manji I i stavi V5 skriptu..

sorry ne znam šta si probao do sad od toga.. i koja je kartica..

Nazad
Vrh Dno