Šta je novo?

Alcatel OT-997

Ja sam se vec pomirio sa cinjenicom da cu ja pre kupiti One Touc Idol nego sto ce izaci 4.1 za 997/997D. :d

+1 Takodjevi ja sam se pomirio sa tim da cu najverovatnije da dobijem novi sluzbeni telefon,nego sto cu sacekati 4.1 JB na 997D.

Pozdav imam Alcatel 997 a problem je sledeci.Ne mogu kao na bilo kom drugom telefonu da iskljucem zvono.Tacnije kad selektujem odredjeni profil (vibrate ili silent) stalno zvoni ili zvoni prilikom poziva i vibrira prilikom stizanja sms-a (ili obrnuto) probao sam preko aplikacije sound widget da regilisem ali i dalje je isti problem.Unapred zahvalan

Probaj da podesis profil. Kliknes na silent u settings->audio profiles i onda smanjis zvono u volume do kraja, mozda se nesto resetovalo

Za silent profil nemaš da podešavaš zvono nego samo vibrate i haptic feedback

Sve sam ja to probao i radio ali nece i kraj. Mogu da namestim jedino kad selektujem npr profil "meeting" udjem na taj prof smanjim zvono itd. I onda automatski me prebaci na peofil "silent" totalno glupo!!!

imam telefon malo vise od nedelju dana i u sustini sam zadovoljan sa njim ...navigacija radi ok , i oni kojima ne radi u landscape modu neka nastave da cackaju jer meni radi savrseno kako god da okrenem telefon(ako nekom treba imam sredjen folder sa promenjenim rez u sys.txt u skin fajlovima koji meni radi savrseno) ...sve ostalo je ok ...pitanje za vas je da li da instaliram neki system update 4.0.4-01001_20130315_031212 od nekih 25 mb .citao sam prethodne postove ali mislim da se ne pominje ovaj isti update. ..pa me zanima sta donosi ovo ?
hvala vam ga bate :smoke:

@wambossi
Instaliraj slodono,verovatno su u pitanju ispravke nekih manjih bug-ova.... :)
A mene interesuje koji program je najbolji da se koristi umesto fabrickog programa za kameru,posto ovaj fabricki pravi veliku kompresiju slika,koliko sam primetio,i kvalitet nije nesto poseban... :D Hvala unapred....

vignette pravi najveće slike tj najmanje ih kompresuje, dobićeš verovatno još par preporuka kao "definitivno najbolje" :D ali sve sam to probao i nijedan nije ni blizu ovoj app. na kraju krajeva brojke ne lažu proverićeš i sam :)

Šta si bato izmenio i gde jer posle flesovanja , telefon 997 se transvormisao u 997D , rade obe kartice bez problema samo kad udjem u poruke za delic sekunde (munjevito ) se pojavljuje narandzasti ram po obodu ekrana . Inace telefon je fantastican ,

Poslednja izmena:
deejaymarko.....ako sam dobro razumela....pa ides na volume down i iskljuci se sve :D....

Koje stvari si menjao , ako moze mala pomoc a telefon stvarno dobro radi sa dve kartice .
Odlično radi transformisani 997 sada 997d,jedino što sam morao dosta stvari da izmenim na custom romu druga Nemca,a prilikom brisanja pre flešovanja nije mi izbrisao sve potrebno TWRP recovery.Ali posle malo muke sve je kako treba.A što se tiče IMEI brojeva donji je isto sa nulama drugi ok.
Ps.Koja je sada glavna kartica donja ili gornja kao pre?:smoke:

Gaga 3 .....sve sam ja to radio....i nece.Dodje mi da ga skrcam

Vojkan Sefe ne radi sta god da uradim.

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi da vas pitam, drugar je kupio alkicu kao nasu :D...ja sam mu sve podesila kao i kod mene...i instalirala sve programe sa marketa kao i kod mene..znaci fakticki isti su nam telefoni...i slicno ih i koristimo, ja mozda pak vise kuckam :D ....E sad pitanje, kad je na wifi mrezi njemu tel izdrzi negde do 25 sati rada sa 4h i 10/tak minuta screen/a , al kad je na 2 g, mnogo brze mu trosi bateriju, npr juce je viber koristio skoro pa ceo dan i jedva je izdrzao 9 sati . Nije pricao preko vibera nego je kuckao! A sad mi kaze da je sinoc ostavio tel sa 43 posto baterije, a jutros ga nasao sa 25 posto , 2G je imao celu noc ukljucen, al nista nije radio od 2 nocas pa do sad! Je l to normalno? :D

P.S. prodaje li neko ovaj tel , treba mi za jos jednog druga, trazimo tel sa garancijom i da nije zakljucan na mreze :D

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako mogu da aktiviram wifi tethering da mogu da se konektujem laptopom na telefon? Kada uradim preko usb kabla sve radi savrseno a kada preko wifi,uspe da se nakači ali ne dobija internet?

Koja podesavanja koristite za internet? Ja sta god da stavim, ne mogu da izvucem ni deseti deo brzine koja bi trebala da je. Jel imaju neka 3G podesavanja, posto ovi u mtsu nemaju za ovaj telefon tacna podesavanja? Sramota.

Nemaš tu šta da podešavaš, zavisi od jačine signala. Eventualno možeš proxy da obrišeš.

Nemaš tu šta da podešavaš, zavisi od jačine signala. Eventualno možeš proxy da obrišeš.

Valjda bi trebalo da je Beograd dovoljno dobro pokriven signalom. Jedino u samom uzem centru imam neku OK brzinu, samo li se malo udaljim ,brzina je recimo dial-up/6.

Pa to kad se "malo udaljiš" očigledno bude negde gde je slab signal i tel se prebaci na 2g... Pogledaj jačinu signala i videćeš i sam

Ja kontam da su digli ruke, mada voleo bih da me demantuju... Kontam da ce vise da se usresrede na nove modele.

Bilo bi bolesno da ovaj telefon ne dobije bar jedan update. Mislim da bi to bio prvi telefon koji nikada nije dobio update, na noviju verziju androida :D

Ja verujem da ce biti jb za njega. Za 995 su pricali isto, a cini mi se da je dobio ICS iako ima ~400 mega ram.

Ja kontam da su digli ruke, mada voleo bih da me demantuju... Kontam da ce vise da se usresrede na nove modele.

Bilo bi bolesno da ovaj telefon ne dobije bar jedan update. Mislim da bi to bio prvi telefon koji nikada nije dobio update, na noviju verziju androida :D

Eh kad bi to bilo tačno ;)

Skoro svaki drugi middle range telefon ostaje bez apdejta.

HTC desire c, zte grand,zte blade 3 iz glave .

Sa 0.15 na 0.16 je uacen novi deo nimka, nije kontinualno. :) a ne znam kp je lud da proba :)

Jel neko nasao resenje ili poluresenje za kameru za fotografisanje u uslovima slabijim od osuncanosti? :)

Nazad
Vrh Dno