Paket konacno stigao sa dx-a. Da sumiram. Porudzbina izvrsena 15.05 i placena. 24-og su javili da su poslali, 30og je otisla iz hong konga, 4-og je stigla u srbija, 07-og kod mene. ***** kinez naznacio poklon i vrednost svega 3 dolara, mislim nije mali paketic velika puckava kesa da bi bio samo 3 dolara, elem, carina otvorila, videla gomilu kablova nekih, procenila na 20 dolara, naplatila 20% na to, oko 343 dinara i na to jos 110 za otvaranje, ukupno placeno 454din. U sustini sam zadovoljan, nemam primedbu neku strasnu, za 20ak stvarcica u paketu su procenili na 20 dolara sto je sasvim korektno, nisu preterali. Na paketu pise ocarinjeno, potpisao Vladan Jovanovic, eto da znate da je taj lik korektan![]()
Moja posiljka je bila na glavnoj posti, tako da ne znam gde bih se zalio, a i za razliku od 5$ (znaci 100din pdv-a) tesko da bi bilo smisla zaliti se... prilicno dobro "kopaju" cene po netu..
Mislim da je vise puta pomenuto: pdv i carina se placaju na VREDNOST necega, ne na placenu cenu...
drugaru stigao paket 45e + 6e s/h
Za osnovicu mu uzeli 51 e i naplatili i carinu i pdv.
Na paketu pise ocarinjeno, potpisao Vladan Jovanovic, eto da znate da je taj lik korektan![]()
Od celog ovog clanka najvise me "dojmilo " ovo na kraju. A to je da je sa paypalom promet uvecan za 10 -15 % nego pre uvodjenja Paypala !!!! Pricao o milionima , kamionima, je novinarska senzacija, a Istina u zadnjoj recenici !! Znaci imamo mizeran skok narudzbi od vremena stizanja Paypala, a javnosti se predstavlja da je uvecanje i do 10 X , bilo u nekim drugim clancima i da zbog toga je carina u Kolapsu. Tako da glavni argument onih koji su uvodili ovaj PDV i stvorili Haos da je razlog , navala , jagma i slicne gluposti se pokazalo kao samo jos jedna neistina u nizu.
Jer je promet 10-15 % veci nego ranije, sto je zanemarljivo u svakom pogledu, pa i u onoj prici o enornom odlivu deviza, zastiti domace proizvodnje, koja ne postoji, zastiti domace trgovine koju vodi par Tajkuna i slicno. Na kraju ce se otkriti i prava istina da je sve samo jedna velika Laz da bi se kako i sam Ministar finansija rece " cedila suva drenovina" .
Baterija za laptop. 33$ placena, kinez nalepio 10$, stigla za manje od 2 nedelje (tracking kasni). Nasi procenili na 40$, 790 din pdv + usluga i 250 taxi, posto naravno nikog nisu kuci nasli...
Po tome bi SVI paketi sa SD-a bili carinjeni jer ljudi stimaju narudzbe na 49.99 eura + 16-20 e postarina.Sve ti je naplaćeno po ps-u...
Nisam hteo da se cimam za sitne pare ali sam stavio na forum cisto da i drugi mogu da racunaju na ovakav ishod.Carina nije smela da ti naplati carinu od 10%, trebalo je da odbiješ i da se žališ.
U mom slucaju je bila obicna posta.Са брзом поштом, трошкови испоруке се рачунају у цену производа и на то укупно се рачуна царина па пдв на све то, на обичној пошти се рачуна само цена пакета.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari