Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
znam sve :D been there done that :D
vremenom skontas da je sve kocka i da moze svasta da se desi, da te odere i tvoj postar iako ne naplate carinu i slicne malverzacije, jerbo zivim gde zivimo :D
eto za ovu posiljku od juce sam npr ocekivao da ce pasti neki pdv/carina ali eto opet sreca ili mozda takva procedura u carinarnici mog grada ko ce ga znati... bas sad ulete postar pomislih da ima nesto za mene :D
i rekao mi je da su dobili direktivu da gledaju sve po guglu, provlace kroz skener i dodao "kao da to pre nisu radili" :)

U Kragujevcu postoji carinarnica ali ne carini Pakete. Postoje samo tri koje rade sa paketima. Beograd, Novi sad i Nis. Tako da za Kragujevac, sve poslove obavi carinarnica Beograd, samo salju u PC postanski centar KG i odatle tebi. Mada sam primetio da ljudi iz drugih gradova koji su svi pod jurisdikcijom Carinarnice Beograd u principu bolje prolaze nego gradjani Beograda. Mozda mi se samo cini , ili oni cesce pisu pozitivna iskustva . A najverovatnije su carinici bolecivi prema "zemljacima " na primer, jer tesko koji carinik da je poreklom iz Beograda.

Poslednja izmena:
Stigla mi je pošiljka od DX. Ima pečat da ne podleže carinskom pregledu i nisam platio ni dinar za nju. Baš sam happy. :-D

a sta si imao u paketu ako nije tajna i sta je tvom drugu bilo?, moja sa dx-a kaze sada:

04.06.2013 07:33:53, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
05.06.2013 09:11:53, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema

Meni je otišlo na carinu, drugu nije, al još nije dobio paket, i dalje mu stoji gpc beograd (prošli put sam pomešao tracking broj njegovog i mog paketa). Ja nisam platio ništa, a ne izgleda mi i da će on.
Kablove neke, usb flash na 50 posto popusta i neke stvari za auto.

U Kragujevcu postoji carinarnica ali ne carini Pakete. Postoje samo tri koje rade sa paketima. Beograd, Novi sad i Nis. Tako da za Kragujevac, sve poslove obavi carinarnica Beograd, samo salju u PC postanski centar KG i odatle tebi. Mada sam primetio da ljudi iz drugih gradova koji su svi pod jurisdikcijom Carinarnice Beograd u principu bolje prolaze nego gradjani Beograda. Mozda mi se samo cini , ili oni cesce pisu pozitivna iskustva . A najverovatnije su carinici bolecivi prema "zemljacima " na primer, jer tesko koji carinik da je poreklom iz Beograda.

Hvala na pojasnjenju to me je bas interesovalo. Mozda su svesni da smo dolina gladi pa su iz fazona da nam ne deru kozu sa ledja, ipak je gore kod vas dosta bolja situacija nego u drugim delovima zemlje xD

Mi iz novosadskog okruga više ništa i ne poručujemo, jerbo su nas carinici ošišali do glave .. verovatno se da primetiti po postovima u zadnjih nekoliko dana ..
Sada mogu na miru da pijuckaju svoju kaficu po vazdan .. mafija nam uništila ekonomiju, a carinici zanimaciju ..

Meni su prilicno "azurni" ali nisu jos ni jednom promasili da mi udare dadzbine...

Ja sve narucujem da mi stigne u Italiju.
Doviđenja Dinkiću!

Stigla mi zaštitna obloga za telefon iz Hong Konga nakon 46 dana :) Nije plaćena ni carina ni PDV. Što se mene tiče odlično sam prošao, tri pošiljke i sve tri oslobođene dodatnih nameta. U pitanju je BG carina.
Jedino što su mi blokirali eBay nalog iako ništa nisam uradio. Čak imao tri pozitivne ocjene ali to je već druga priča.

Srbi nedeljno preko PayPala naruče robu vrednu 3 miliona evra, Carina zakrčena!

http://www.telegraf.rs/vesti/737466...ce-robu-vrednu-3-miliona-evra-carina-zakrcena

Od celog ovog clanka najvise me "dojmilo " ovo na kraju. A to je da je sa paypalom promet uvecan za 10 -15 % nego pre uvodjenja Paypala !!!! Pricao o milionima , kamionima, je novinarska senzacija, a Istina u zadnjoj recenici !! Znaci imamo mizeran skok narudzbi od vremena stizanja Paypala, a javnosti se predstavlja da je uvecanje i do 10 X , bilo u nekim drugim clancima i da zbog toga je carina u Kolapsu. Tako da glavni argument onih koji su uvodili ovaj PDV i stvorili Haos da je razlog , navala , jagma i slicne gluposti se pokazalo kao samo jos jedna neistina u nizu.

Jer je promet 10-15 % veci nego ranije, sto je zanemarljivo u svakom pogledu, pa i u onoj prici o enornom odlivu deviza, zastiti domace proizvodnje, koja ne postoji, zastiti domace trgovine koju vodi par Tajkuna i slicno. Na kraju ce se otkriti i prava istina da je sve samo jedna velika Laz da bi se kako i sam Ministar finansija rece " cedila suva drenovina" .

pojavila se nova stavka, zna li neko o cemu se radi :(

04.06.2013 07:33:53 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
05.06.2013 09:11:53 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
06.06.2013 13:46:07 61200 CARINA GPC BEOGRAD - Otprema

Od celog ovog clanka najvise me "dojmilo " ovo na kraju. A to je da je sa paypalom promet uvecan za 10 -15 % nego pre uvodjenja Paypala !!!! Pricao o milionima , kamionima, je novinarska senzacija, a Istina u zadnjoj recenici !! Znaci imamo mizeran skok narudzbi od vremena stizanja Paypala, a javnosti se predstavlja da je uvecanje i do 10 X , bilo u nekim drugim clancima i da zbog toga je carina u Kolapsu. Tako da glavni argument onih koji su uvodili ovaj PDV i stvorili Haos da je razlog , navala , jagma i slicne gluposti se pokazalo kao samo jos jedna neistina u nizu.

Jer je promet 10-15 % veci nego ranije, sto je zanemarljivo u svakom pogledu, pa i u onoj prici o enornom odlivu deviza, zastiti domace proizvodnje, koja ne postoji, zastiti domace trgovine koju vodi par Tajkuna i slicno. Na kraju ce se otkriti i prava istina da je sve samo jedna velika Laz da bi se kako i sam Ministar finansija rece " cedila suva drenovina" .

Лажу говнари, зна се и коме све то одговара. Продали би и најрођеније за кинту.

pojavila se nova stavka, zna li neko o cemu se radi :(

04.06.2013 07:33:53 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
05.06.2013 09:11:53 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
06.06.2013 13:46:07 61200 CARINA GPC BEOGRAD - Otprema

Paket je prosao carinu i cekaj da ti ga najverovatnije sutra postar donese.

Mi iz novosadskog okruga više ništa i ne poručujemo, jerbo su nas carinici ošišali do glave .. verovatno se da primetiti po postovima u zadnjih nekoliko dana ..
Sada mogu na miru da pijuckaju svoju kaficu po vazdan .. mafija nam uništila ekonomiju, a carinici zanimaciju ..
To je zato sto ne poznajes tamo nikoga.
Porucio/platio za drugara neki deo od 1XX eura, pa kad je stiglo, trazili mu sve ono sto je na formularu, dozvole, delatnost, krv, holesterol, ....
Ali se ispostavilo da ga jedan od revnosnih carinika poznaje i sam se ponudio da mu to sredi, pa mu proslo sa 0 din dazbina.

Uvek bilo i bice :(

Baterija za laptop. 33$ placena, kinez nalepio 10$, stigla za manje od 2 nedelje (tracking kasni). Nasi procenili na 40$, 790 din pdv + usluga i 250 taxi, posto naravno nikog nisu kuci nasli...

6.06.2013 19:37:00 34000 Kragujevac Uručenje Naredna dostava
a postar nije dolazio, jer poznajem coveka i uvek mi licno donosi u firmu, bez greske... jedino ako ih nema vise ali do sad mi je samo on donosio... nadam se da im se nije svideo paket -.-

NS jos jedan slucaj :
drugaru stigao paket 45e + 6e s/h
Za osnovicu mu uzeli 51 e i naplatili i carinu i pdv.
Do prosle godine sam u vise navrata hvalio NS carinu, ali se izgleda ekipa promenila :(

Ako pristanete na procenu carine (nepovoljniju po vas) i treba da plaćate sve dažbine koje vam razrežu, bez prava da se žalite ovde.

Što je teško odbiti pošiljku i odneti im izvod iz banke ili sa PayPala i tražiti da vam obračunaju kako treba? Ne dajte da vas prave budalama.

Ako pristanete na procenu carine (nepovoljniju po vas) i treba da plaćate sve dažbine koje vam razrežu, bez prava da se žalite ovde.

Što je teško odbiti pošiljku i odneti im izvod iz banke ili sa PayPala i tražiti da vam obračunaju kako treba? Ne dajte da vas prave budalama.

Njegov rodjak ili kum (iz USA) je to platio, a isporuka je u SRB.
On nema nikakvog iskustva sa primanjem robe iz inostranstva, sto nije razlog da se prave blesavi oni koji znaju sta je sta.

Nisu svi na par kilometara od carine pa da mogu to da rade...

update: stigla posiljka. neka foto sociva za ajfon (dobra zezalica) oko 9$, kinez opet stiklirao gift, vrednost stavio na nesto sto sto lici 2 ili 5 usd, paket nije ni otvoren, zapecatiran, 0pdv+0carina. pozdrav

Moja posiljka je bila na glavnoj posti, tako da ne znam gde bih se zalio, a i za razliku od 5$ (znaci 100din pdv-a) tesko da bi bilo smisla zaliti se... prilicno dobro "kopaju" cene po netu..

Mislim da je vise puta pomenuto: pdv i carina se placaju na VREDNOST necega, ne na placenu cenu...

NS jos jedan slucaj :
drugaru stigao paket 45e + 6e s/h
Za osnovicu mu uzeli 51 e i naplatili i carinu i pdv.
Do prosle godine sam u vise navrata hvalio NS carinu, ali se izgleda ekipa promenila :(

Ne verujem da su to neki drugi ljudi, u fizickom smislu, samo su promenili ponasanje i nacin rada. Zbog novih pravila otvaraju skoro svako pisamce , a plata ista. Mnogo vise posla za iste pare. Svoje nezadovoljstvo i bes prenose na nas dzep.

Paket konacno stigao sa dx-a. Da sumiram. Porudzbina izvrsena 15.05 i placena. 24-og su javili da su poslali, 30og je otisla iz hong konga, 4-og je stigla u srbija, 07-og kod mene. ***** kinez naznacio poklon i vrednost svega 3 dolara, mislim nije mali paketic velika puckava kesa da bi bio samo 3 dolara, elem, carina otvorila, videla gomilu kablova nekih, procenila na 20 dolara, naplatila 20% na to, oko 343 dinara i na to jos 110 za otvaranje, ukupno placeno 454din. U sustini sam zadovoljan, nemam primedbu neku strasnu, za 20ak stvarcica u paketu su procenili na 20 dolara sto je sasvim korektno, nisu preterali. Na paketu pise ocarinjeno, potpisao Vladan Jovanovic, eto da znate da je taj lik korektan:)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno