Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

ne bi me cudilo da i poreznici pocnu da prate temu i da sabiraju sta vec pisemo, policija verovatno vec odavno prati ako vec nisu i medju nama

ne bi me cudilo da i poreznici pocnu da prate temu i da sabiraju sta vec pisemo, policija verovatno vec odavno prati ako vec nisu i medju nama

Pa dobro sad, i da prate mogu samo da se slikaju, inace misis da ce narod u ovoj zemlji jos dugo cutati (globalno)?

Otkucao nego sta, pa da li ima IKO ko veruje da odavno ne znaju i za onaj kontigent asic-a koji se ceka ovde na benchu? Ne da im je dojavljeno nego budite sigurni da cekaju kao zapete puske da to pokusa da se prenese preko granice.

Bojim se da se olako zaboravlja da u ovoj zemlji nista nije vaznije od one-da komsiji crkne krava, nazalost.

Neko među nama nije naš! :D

ja sam samo decku odgovorio da rudari ne formiraju cenu BTC-a jer su MALI i u pricu su usli mnogo veci igraci koji nemaju HW vec KES i cena BTC-a ima da bude onakva kakvom je trziste odredi a najveci deo trzista su oni koji imaju MNOGO KESA a diff sa time nece imati vise nikakve veze na nasu veliku zalost ...

sto je jos veca tragedija za GPU mining pojavom ASIC uredjaja se pojavljuje sve veca kolicina "lako" (sa malim utroskom struje i HW-a) zaradjenih bitkoina jer ih ASICI brzo i jeftino prave tako da oni koji rudare ASICIMA mog da krenu da prodaju BTC po nizoj ceni , naruse isplativost i polako krenu da guse nas GPU rudare a samim tim i dovedu do prekida GPU rudarenja nakon cega ce oni jos vise zaradjivati jer ce diff pasti...
Pa jel uticu rudari na cenu i isplativost ili ne :)

Strasno kakav smo narod,samo da neko drugi ne uspe,da komsiji crkne krava.A mozda je i neko sa foruma carinik pa da sebi digne malo rejting mozda ga i unaprede sada?

^
lepo sam ja reko da je on verovatno police snitch..

trebate ljudi kriti kad nesto uvozite jer ovde stvarno postoje ljudi kojima je krivo da neko drugi ne vajdi i eto samo cekaju podatke da druknu... Kobaja se izleteo i eto sad ....
onaj ko ga je druknuo je 90% sa ovog foruma jer u tekstu lepo pise da su ga provalili nakon dojave.....

svaka cast druze koji si da si , vleiki si poso napravio... bog sve vidi da ti se vrati X100...

ok, dechko je pogreshio, ali je impresivnije u celoj prichi da su to turili u vesti i da ce njega cimati za to shto je mozda hteo oshtetiti drzavu srbiju za 100-200e, odnosno proci za tu cifru jeftinije, a ovamo sa druge strane shto su se navatirali neki miijione i milijarde....to nikom nishta...kako god...uvek preko grbache naroda....zato smo tu gde jesmo....i tu da stanem, inache odosmo u politiku shto nije ovde tema.

Poslednja izmena:
decko ce skupo platiti skolu, ali ne toliko zbog te prekrsajne prijave, vec cinjenice da se ostrica nalazi u tamo nekom magacinu (ili kod nekog Mike) i da on od nje nema nista sad. (+ sto ce ga ubeleziti u svaki registar kao svercera :D)

a to sto je osvanulo na sajtu - mislim da je to pre svega poruka nama "internet trgovcima bitcoina" i svima ostalima koji bi da stavljaju na paket neki nizu cenu.

Poslednja izmena:
ok, dechko je pogreshio, ali je impresivnije u celoj prichi da su to turili u vesti i da ce njega cimati za to shto je mozda hteo oshtetiti drzavu srbiju za 100-200e, odnosno proci za tu cifru jeftinije, a ovamo sa druge strane shto su se navatirali neki miijione i milijarde....to nikom nishta...kako god...uvek preko grbache naroda....zato smo tu gde jesmo....i tu da stanem, inache odosmo u politiku shto nije ovde tema.

Tačno tako. Bravo za post.

Oduvek se sve lomilo preko grbače običnog naroda. Ne samo kod nas, svuda na svetu.

^
kod nas je to nazalost mozda najizrazenije

Ovo sad prelazi sve granice, ovo ni Broz nije radio, na kraju ljudi koji rudare ubacuju cistu lovu u ovu zemlju, al ocigledno nekome smeta da ulaze dolari i evri u nasu zemlju. Vrlo patriotski. Vidim ja da ce mo svi u ilegalu, naj ozbiljnije. Na kraju covek je to platio BTC kolika je njihova vrednost i to je pitanje danas moze da bude 100e a sutra 1e, ovo je za ozbiljnog advokata

ma daj koga ja briga za opste dobro ,

bitno je da neko trpi stetu ....

Da se slucajno ne obogati

Na kraju covek je to platio BTC kolika je njihova vrednost i to je pitanje danas moze da bude 100e a sutra 1e, ovo je za ozbiljnog advokata

ja bih dupe dao da budem taj kojem treba advokat zbog bitcoin-a, ali u USA. ubedjen sam da bih preko noci postao nesto poput Asanza, il nekog superstar-a.

ali, ovo je srbija. pise u saopstenju da se bitcoini "koriste za placanje preko interneta i da postoje menjacnice za to". drugim recima, ako nesto platis u tim internet novcicima, carinici mogu da odu na mtgox, provere kurs i da dobiju neku vrednost koju mogu da carine. naravno, ne postoji nacin da tacno utvrde koliko si nesto platio, ali, hej, zar je bitno? pise tamo da sprave kostaju od 275 $ pa do par hiljada. :D

u normalnoj zemlji za tako nesto morao da se donese zakon, ali zakon carinika u Srbiji je da nema zakona, tj. carinik jeste zakon. :D

a kad se setim kako sam se smejao jednom liku iz Zagreba koji je prodavao bitcoine, sav ubedjen da ga prati tamosnja drzavna bezbednost.

Poslednja izmena:
Ovo sad prelazi sve granice, ovo ni Broz nije radio, na kraju ljudi koji rudare ubacuju cistu lovu u ovu zemlju, al ocigledno nekome smeta da ulaze dolari i evri u nasu zemlju. Vrlo patriotski. Vidim ja da ce mo svi u ilegalu, naj ozbiljnije. Na kraju covek je to platio BTC kolika je njihova vrednost i to je pitanje danas moze da bude 100e a sutra 1e, ovo je za ozbiljnog advokata

Ovo je upravo sustina stvari. On je ovu karticu zapravo dobio kao sample, jer ista i ne postoji u slobodnoj prodaji. Dalje, nema ni napajanje, ne moze ni raditi sama! Placena je u virtuelnoj valuti, koja nije ni priznata i koja do juce nije vredela nista!
Uz dobrog advokata koji ce da okrene pricu da je ta kartica namenjena programiranju i razvoju...

I na kraju, moj veliki prezir za osobu koja je odrukala Slayera! Zaista smo zemlja Ilije Cvorovica, sa mentalitetom, da komsiji crkne krava, ali odma'

1) carinik ima pravo da odredi vrednost koju hoce i na to racuna carinu i porez
2) dobar advokat moze da ga spasi te prekrsajne prijave (posto nije on stavljao cenu nego prodavac) ali ne i carine i poreza
3) ne mora uopste da znaci da ga je neko odrukao

Ovde se svi vode činjenicom da nema carinika koji voli IT i prati forume, vesti i sl.

pa taj bas prati, posto je utvrdio kako izgleda ostrica, a i u toku je sa cenama ASIC-a. iskreno, ja prvi put sam video ostricu na sajtu carine. a u prici sam. :)

mozda je radila i bezbednosna sluzba, ne kazem...

Poslednja izmena:
Poenta je:kupiš auto od 5000$ i prilikom uvoza kažeš 38$. Koliko glup moraš biti??

to je posebna tema koju ne bih zapocinjao iz obzira prema vlasniku ove prelepe makine i pretrpenog bola.

Poslednja izmena:
pa valjda ti je jasno da NE ali ako se organizuju MOGU da obaraju cenu da bi unistavali GPU mining...
Pa kako mogu da obaraju cenu ako ne uticu na formiranje cene jer su mineri.
Jes ovo ti pisao:
ja sam samo decku odgovorio da rudari ne formiraju cenu BTC-a jer su MALI i u pricu su usli mnogo veci igraci koji nemaju HW vec KES

Cek opet mi nije jasno, jel mogu ili ne mogu :) Ili mogu samo ako se organizuju :)

Nije, ko ti kaze da Blade vredi toliko? Vredeo je 25 BTC, a BTC je do pre par meseci vredeo 10$, a on je tada narucio i sta sada? Dalje, ni ja do slike nisam znao kako izgleda Blade, ako cemo iskreno, a neki tamo cata na carini je znao??!!?

Ta kartica je sample, bez ikakve vrednosti, a vi mozete da pricate do sutra. Ona ima vrednost za osobu koja zeli da se bavi kriptografijom i ima znanje da to eksploatise. Ali nema klasicnu trgovacku vrednost. Carinik moze da proceni vrednost "odokativno", ali naravno da imas pravo zalbe kao i mogucnost krivicne prijave protiv nekoga ko nesavesno radi svoj posao, samo sto nasi ljudi to retko znaju da koriste, jer se generalno niko u ovoj zemlji ne bori za svoja prava!

mozda je radila i bezbednosna sluzba, ne kazem...
Da, BIA u saradnji sa granicnom policijom i carinom, na osnovu podataka dobijenih od DHS i CIA u saradnji sa Interpolom otkrila svercere ASIC-a...i onda krece spica za Die Hard 6
***, rovarili po vecim paketima, nasli nesto, skontali sta je (po chip-ovima, posiljaocu, ovom-onom) i kez od uva do uva.
Onda ide prica kako objasniti rovarenje + uplasiti ostale (ili wannabe) svercere.
Nece napisati "znate mi tako svako malo volimo da preturamo po vecim paketima (sto zbog opisa radnog mesta, sto zbog licne koristi) pa smo otkrili sverc"

@ testthenext: naravno da imas pravo zalbe, ali i oni imaju pravo da zadrze tvoju robu. Mozes ti i da odustanes od preuzimanja, niko te nece terati da platis i preuzmes.
Verovatno postoji mogucnost neke zalba na radnika ali krivicne prijave ni slucajno

Poslednja izmena:
Meni se pre čini da im je izgledalo da je navedena cena paketa od 39 dolara nerealno niska i da su onda, na osnovu nekih oznaka na paketu ili čipovima guglanjem došli do toga šta je u stvari u paketu.
Zbog čega bi bilo ko prijavio carini da paket stiže, kakvu korist ima drukara od toga?

Satisfakciju, da je glavni.

ima psihicku satisfakciju sto je i komsiji crkla krava

Žimo u Srbiji, čemu čuđenje?

Da, BIA u saradnji sa granicnom policijom i carinom, na osnovu podataka dobijenih od DHS i CIA u saradnji sa Interpolom otkrila svercere ASIC-a...i onda krece spica za Die Hard 6

na chipovima koji su custom made ne idu genericke oznake koje mozes tek tako da izguglas + nasi carinici nisu svemocni, tj. ne mogu proveriti tek tako nekog ko je poslao neki paket iz sveta. jedino ako je na paketu velikim slovima bilo ispisano ASICMiner Blade made for bitcoins, kao sto nije.

da sam neuki carinik kojem je stigao ovako uredno slozen paket sa elektronikom, prvo bih ga poslao na rendgen, a onda pozvao bomb squad. malo karikiram, ali mislim da precenjujes prosecnog carinika.

+ saopstenje je napisano nemusto, od nekog ko (donekle) razume celu bitcoin filosofiju + spin (deziformacija) oko drukanja = sluzba

Poslednja izmena:
Vrh Dno