Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ovo izgleda kao deo za Commodore 64, nije to nikakvo ostro oko carinika, to je neko drukao, neki usamljeni pacov koji ne moze da prezali sto neko hoce "leba bez motike", a njemu ruke u zuljevima i nema ni za kifle.

Jedna stvar mi nije jasna, zasto se uopste polemise na temu da li je ili nije drukanje u pitanju kad na samom sajtu carina explicite pise da-jeste, da je informacija dobijena dojavom?

^ evo carinika! :d
Jesi li nekada video sliku koju daju skeneri na aerodromima?
Istu stvar ima i carina...

Poslednja izmena:
Jedna stvar mi nije jasna, zasto se uopste polemise na temu da li je ili nije drukanje u pitanju kad na samom sajtu carina explicite pise da-jeste, da je informacija dobijena dojavom?

I policicaro obecavaju da rade za narod..., prvo mi ovo pade na pamet.

Krenula panika na Gox-u. Cena 124$

Ne znam sta se desilo. Taman kad sam prebacio neke novcice na bitstamp ono krenu haos i gledam kako pada cena. Bem ti baksuza.

Samo nek pada, cekam na 114$ da kupim da se vadim jer sam prerano prodao :D

Posto cenu za taj uredjaj NEMOGU zvanicno da nadju duzni su da uvaze dokumentaciju firme koja salje!
Ali posto u ovoj zemlji samo MUTANTI rade u drzavnim fimama mogu da zamislim kako se ophode i kontaju

Aj se kladimo da bar 99% tih kako kazes mutanata (medju kojima nema pametnih...), na carini i u drzavnim firmama moze bar povremeno, makar slucajno da utrefi pravopis i pravilno napise negaciju.

Klasicno ako prodje prodje ciganisanje. Ako je vec platio debelo tu stvar sa kojom treba da pravi ozbiljne pare zasto nije dodao jos te novce za carinu? (povratio bi ih do sad vec nekoliko puta da je uzeo paket kako treba) Medjutim hteo je da ustedi i ispadne pametan ali se to nije realizovalo pa mu je sad drzava kriva. Pohlepa je cudo.

Aj se kladimo da bar 99% tih kako kazes mutanata (medju kojima nema pametnih...), na carini i u drzavnim firmama moze bar povremeno, makar slucajno da utrefi pravopis i pravilno napise negaciju.

Sto se osecas prozvan, da nisi negde sedeo i ubirao plodove tudjeg rada, pa sad pametujes..., ccccc
ja samo zalim sto nema dosta banderi kad dodje vreme za sve mutante jer ih se nagomilalo a znas zakon prirode kako funkcionise :)

Prepiska chata sa mtgoxa:
(nemoj da se smejete mom engleskom)

Danny has joined the room
Danny

Welcome to Mt.Gox Live Chat Support
Danny

How may I help you ?

hi,i wonder why money withdraw late for me on three of my accounts by more than 7 days

it is werified acc and i withdraw money by bank transfer
Danny

May I have the account username ?

??????,??????,??????

first xxxeur second xxxeur third xxxeur
Danny

The Euro transfers are delayed due to the daily withdrawal limits imposed on us

and how many days will be delays?approksimily
Danny

Right now the delay is about 3 weeks

it is forum roumors that mtgox have to pay to american govermant 60milion dolars.Is that maybe reason for delay?
Danny

Not at all. We have already issued a press release regarding this. Read - https://mtgox.com/pdf/20130424_ddos_statement_and_faq.pdf

ok,thank you very much.I will patient wait for my money
Danny

You are welcome
Danny

Thank you for using the Mt Gox chat support

Poslednja izmena:
Klasicno ako prodje prodje ciganisanje. Ako je vec platio debelo tu stvar sa kojom treba da pravi ozbiljne pare zasto nije dodao jos te novce za carinu? (povratio bi ih do sad vec nekoliko puta da je uzeo paket kako treba) Medjutim hteo je da ustedi i ispadne pametan ali se to nije realizovalo pa mu je sad drzava kriva. Pohlepa je cudo.

A odakle si ti pao, da li i ti imas neke prste u ovom sosu ili eto branis sistem banana republike, pa nije on kriv sto je kinez napisao ~30$ sto je verovatno i realana cena ako se uzme da je BTC pre pola godine bio 10$, a i kako znas da je taj odbio da plati carinu, pitanje da li je njemu ovaj lopovsko mafijaski sistem uopste dao opciju da prezume svoju TESKO steceni imovinu???? (ja se kladim da nije)!

A odakle si ti pao, da li i ti imas neke prste u ovom sosu ili eto branis sistem banana republike, pa nije on kriv sto je kinez napisao ~30$ sto je verovatno i realana cena ako se uzme da je BTC pre pola godine bio 10$, a i kako znas da je taj odbio da plati carinu, pitanje da li je njemu ovaj lopovsko mafijaski sistem uopste dao opciju da prezume svoju TESKO steceni imovinu???? (ja se kladim da nije)!

Ne branim ja nikog vec gledam situaciju kao posmatrac. Ko je tu za**** ili nije, ne znam. Cinjenica je da je za uredjaj od nekoliko kila $ stavljena carina od 37$ i to nije proslo [koji bedak, ladno carinici rade svoj posao]. Zao mi je coveka pod uslovom da nije on stavio tu cenu od 37$ ali ako jeste onda je to malverzacija koja nije uspela. Druga stvar, banana drzava? Jel te neko drzi vezanim pa ne mozes da predjes granicu ili sta? Takvi kao ti su otrov ovog drustva jer im je drzava za sve kriva. Banana drzava je i po obrazovanju jer te ocigledno propustila kroz osnovnu skolu a nisi naucio koje se negacije pisu zajedno a koje ne. Zapravo je tuzno.

@djolenzi
A ti si advokat laze, izvini nisam znao :)
Tebi ako je ova banana nesto dala svaka cast a nisi oteo jer je 90% otelo... toliko o tome

Slazem se za cenu ako su ga navatali da treba da plati carinu na realnu cenu proizvoda, ali praviti senzaciju i ne datavti njemu njegovu robu je SMESNO i samo dokazuje gde zivimo!

To sto ti i laza verujete da asic treba da tebi PLATI u dzep 30% (tebi i miki drzavnom cinovniku kojem je posao da zagorca zivot svakom ko zaradjuje sopstveniom rukama) od 5000e samo pokazuje kakvu smejuriju od ove tvorevine pravite!

PS: taj krs ASIC u delovima realno vredi 30$ u proizvodnji! i ko si ti ili bogom dat carinik da odluci da vredi 20x vise

Poslednja izmena:
Nije ovo tema o tvom nezadovoljstvu i frustracijama u vezi drzave vec se prica o Bitcoin-u i slicnim stvarima. Vidim da si napacen i da su verovatno svi krivi sto ti je zivot takav kakav jeste pa ti je verovatno ovo jedini nacin da zaradis pare. Drzava radi svoj posao na carini ali koliko vidim obrazovanje nije bas na zavidnom nivou, ti si konkretan primer. Ne surujem ja ni sa Lazom niti bilo kim odavde niti imam nesto protiv bilo koga samo konstatujem da se razvezala prica kako nam je drzava ******a, sto ne poricem, a ne ko je zapravo kriv za ceo cirkus i kako da se resi problem.

tako je. nije sloba kriv, ljudi su hovna.

jedino u zemljama tzv. "istocnog lagera" (majcica rusija, and yugoslavia) carinici su imali tu slobodu da odlucuju o tome ko, sta i kako prelazi granicu. toliko su cvrsto drzali te granice da su se na kraju sve raspale.

sada samo kradu. videcemo dokle. u svakm sl, ja bih to nazvao napretkom.

Poslednja izmena:
kada povlacite pare sa bitstampa da li to radite u evrima ili dolarima?

Bas tako Ledio...

Ima li neko ko je npr poslao preko Gox-a na banku a da su novci na racunu? Da li je problem sto je Mige poslao 1000€ i sto nije bar 1€ manje ili su druge stvari u pitanju???

Uf, koristis taj edit pa menjas post ko blesav. Drzava meni ne treba nista da da jer imam dovoljno sposobnosti da stvorim/zaradim, ako ti ocekujes od drzave pomoc onda tebi svaka cast. Ono sto on treba da uradi jeste ono sto pise u zakonu koji treba detaljno da konsultuje i procita ili bar potrazi pomoc nekog ko zna nesto o tome i samim tim vidi koje su njegove opcije. Ako je zakonski odredjeno da treba da plati 30% ne znam u cemu je problem? Ako ti ne odgovara zakon ti se prosetaj na bilo koju stranu sveta, ima pregrst zemalja.

@djolenzi
Ovde se radi o tome da drzava otima, ali tebi to nije jasno zbog tebi nekog znanog razloga, inace ovde zaraditi svojim rukama je jako tesko jer i kad uspes uvek se jave likovi koji u ime drzave otimaju!
Ako ne vidis Asic je OTET niko ne govori da drzava trazi 30% na realnoj ceni vec da su ga zaplenili, ali sta tebi to vredi govoriti, ti si nedodrljiv i tebe drzava ne pipa, pitam se zasto?

Evo ja licno sve legalno sto sam radio javio se neko da to ospori i pokusa da otme, sad sam ko vecina u belo sivoj zoni i na svakom koraku su oni koji otimaju i ime nekoga, da postoji drzava ovde prica bi bila sasvim normalnija, ali j iskreno nikog postenog neznam a da ima ista a da mu tata i mama nisu debeli muljatori, ono sto mi smeta je to sto deca tih mutanata zamisljaju da su oni posteni i da im je bogom dato pravo moci ovde!

Uf, koristis taj edit pa menjas post ko blesav. Drzava meni ne treba nista da da jer imam dovoljno sposobnosti da stvorim/zaradim, ako ti ocekujes od drzave pomoc onda tebi svaka cast. Ono sto on treba da uradi jeste ono sto pise u zakonu koji treba detaljno da konsultuje i procita ili bar potrazi pomoc nekog ko zna nesto o tome i samim tim vidi koje su njegove opcije. Ako je zakonski odredjeno da treba da plati 30% ne znam u cemu je problem? Ako ti ne odgovara zakon ti se prosetaj na bilo koju stranu sveta, ima pregrst zemalja.

DA ocekujem da mi pomogne ili bar ispostuje a ne ODMOGNE dok svojima GURA pare u dzep.

Gradjanin Srbije koji na svoju platu redovno 20 godina uplacuje sve doprinose, zdravstveno... i do 15-tog u mesecu plati svaki mesec drzavi u proseku 150.000 dinara PDV-a biva opljackan i drzava tog lopova vise stiti nego OVOG postenog gradjanina, pomenuti gospodin mora da ceka u domu zdravlja, bolnici, bilo kojoj drzavnoj ustanovi i ponovo plati bocicu, pregled, ne participaciju iako je drzava odredila koliko moras da platis za sve to i platis ga kroz platu...
Taj isti gradjanin je dobio atest na gas u vozilu koji koristi da bi sebi i radnicima zaradio za platu i drzavi da plati kojekakve poreze, doprinose, takse na 10 godina i od pre mesec dana drzava to NISTI i sad taj isti gradjanin vise od mesec dana ne moze da registruje ispravan auto jer je nazovi Drzava stvorila neverovatne guzve da bi opet nekim svojima gurnula duple pare u dzep.
Ta DRZAVA, to drzava !!!!

Uhhh besan sam.

Poslednja izmena:
Daleko od toga da sam nedodirljiv ali ja imam urodjeni problem, kad god radim nesto uvek se zapitam sta ako nesto krene naopako pa se spremim i za tu situaciju koliko god mogu. Ovde je problem nastao jer se vodi da taj uredjaj kosta 37$ a kosta 100x vise. A ta teorija gde je to gomila delova koja kosta daleko manje i da carinik ne moze da lupi 20x cenu pada u vodu. Ne moze da lupi cenu koju hoce ako postoje konkretni podaci da taj uredjaj kosta toliko i toliko i samim tim mora da se vodi njima. Ovde je slucaj da je stigao paket sa nekim cipovima i nekako su oni dosli do zakljucka da to kosta mnogo vise nego 37$. Da li je neko odrukao ili ne je sasvim druga prica, ako jeste njemu na cast i verovao ili ne - sve se vraca, sve se placa. Momak koji je narucio treba ODLICNO da prostudira i raspita se kod advokata ili gde vec sta on moze da uradi po tom pitanju jer se nece resiti problem sam od sebe. A ako je drzava to zavela kao pokusaj krijumcarenja i samim tim otela to onda se zapitaj zasto je doslo do toga, da je sve popunjeno i uradjeno bez rupa i kako treba vezano za tu posiljku ne verujem da bi se neki carinik drznuo da rizikuje svoj posao/mesto zbog potencijalne tuzbe koje ne bi mogao da dobije.

Kod ovoga sto je prijavio ce na kraju ASIC zavrsiti 100%,...

Poslednja izmena:
S obzirom da je u ovom slucaju jedini prekrsaj deklarisana vrednost, to je mogao da prijavi samo neko iz DHL-a ili neko blizak uvozniku.

DA ocekujem da mi pomogne ili bar ispostuje a ne ODMOGNE dok svojima GURA pare u dzep.

Gradjanin Srbije koji na svoju platu redovno 20 godina uplacuje sve doprinose, zdravstveno... i do 15-tog u mesecu plati svaki mesec drzavi u proseku 150.000 dinara PDV-a biva opljackan i drzava tog lopova vise stiti nego OVOG postenog gradjanina, pomenuti gospodin mora da ceka u domu zdravlja, bolnici, bilo kojoj drzavnoj ustanovi i ponovo plati bocicu, pregled, ne participaciju iako je drzava odredila koliko moras da platis za sve to i platis ga kroz platu...
Taj isti gradjanin je dobio atest na gas u vozilu koji koristi da bi sebi i radnicima zaradio za platu i drzavi da plati kojekakve poreze, doprinose, takse na 10 godina i od pre mesec dana drzava to NISTI i sad taj isti gradjanin vise od mesec dana ne moze da registruje ispravan auto jer je nazovi Drzava stvorila neverovatne guzve da bi opet nekim svojima gurnula duple pare u dzep.
Ta DRZAVA, to drzava !!!!

Uhhh besan sam.

Aman druze totalno si u pravu i meni se gadi Srbija sve vise i vise Srbi ali to nam je sto nam je. Posto se nema muda da se odradi napad celokupnog naroda na vlast vec se sve svodi na kukanje i nezadovoljstvo nista se nece promeniti.

@djolenzi
U kojoj drzavnoj rupi radis kad tako razmisljas, ti kad budes narucivao neke noname delove iz kine pa kad te komsija drukari onda pametuj kako da se izvuces...
Ako je najvece dostignuce mafije da zaplene asic u delovima, svaka im cast sama ta cinjenica govori vise o ovom smradu od bilo kakve polemike.. da nije smesno bilo bi tuzno a to sto neki podrzavaju samo govori o tome kakvi ste vi sami....
Ako nisi gledao film odgledaj Brazil iz 1985 nadam se da ce ti i malo otvoriti oci ako je to moguce

Vrh Dno