Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Ja sam uzeo jos jedan 65"VT i stavio ga na zid...ubacicu mu onaj klip za formiranje neka vrti jedno mesec dana. Na prvom je proslo sve ok,radi bez problemsa,nadam se da ce i ovaj ,huh huh .

Pozdrav momci, treba mi pomoc.

primetio sam da kada gledam filmove onda kada se zamraci scena (tipa pocetak filma) onda se panel ugasi (tojest crno je crno ko sto bi i trebalo da bude kod plazme) ALI cim se pojavi nesto na crnoj pozadini makar jedno slovo onda crna boja postane svetlija ko da je LCD pozadinsko ostveljenje. NAPOMENA : zasad samo preko USB-a gledam filmove i ovo sam primetio samo na DINAMICKOM modu, na ostalim modovima nemogu skroz zamracit crno boju cak i ako smanjim na -30 i ugasim sva svetla u sobi, cak i onda se vidi da tv "svetli".

Jel ovo normalno ili je panel pokvaren, mislio sam da ce crna boja bit bas skroz crna zato sam kupio ovaj model.

Nisam to primetio, ali nikada ne koristim dinamicki mod. Pogledaj 20tak strana nazad, i namesti podesavanja sa HD protala. True cinema mode se koristi i slika je odlicna tako. Crno je bas crno uvek 🙂. Kada je skroz mrak, ne vidim nista sem slike, ni okvir tv-a ni crnu gore/dole ako nije full screen. Jedino u 3d modu ne mogu da dobijem takvu crnu.

Nisam to primetio osim kada se pali tv onda se na trenutak pojavi pozadinsko osvetljenje pa logo pa se ugasi posle....I onda je crna stvarno crna....

Hvala probacu. Ali izgleda u 3d modu ne moze biti toliko dobar kontrast/osvetljenje/crna kao u 2d, pogotovo jako mracne scene imaju malo problem s tim.

Može, samo moraš da gledaš u mrklom mraku. Meni je crna super u 3d modu, ali me nervira kad vidim crosstalk, ali to je već druga stvar.

To ti je defekt kada se u 3D-u duplira deo slike gde postoji velika razlika u kontrastu između dva objekta.

Tipa, tip u beloj majci u mraku, ili mesec po noći, ili neka tamna zgrada, a iza nje vedro nebo, svi ti objekti će se duplirati i videćeš po još jedan obris svakog od tih objekata na slici.

Hvala na odgovorima, jel bi bio neko ljubazan da copy / paste podesavanja za True Cinema Mode ?

Jel se moze resetovat panel (ne podesavanja menija nego bas panel), da se opet odradi priprema fosfora ?

Hvala na odgovorima, jel bi bio neko ljubazan da copy / paste podesavanja za True Cinema Mode ?

Evo, ja sam ljubazan... :d

2D Postavke
Viewing Mode: True Cinema
Contrast: 48 (60 za maksimalan kontrast ali uz gubitak detalja)
Brightness: default (tvorničke postavke)
Colour: umanjite za 2 klika ulijevo od defaultnog (tvorničkog)
Sharpness: Po izboru (Preporuka: 5 za SD, 8 do 10 za HD signal)
Vivid Colour: Off
P-NR: Off
Advanced Settings
White Balance: 3 -2 4 0 -5 -4
Colour Mgmt: -9 -2 0 11 -6 3 0 0 5
Gamma: 2.4
24p Smooth Film: Off (za Blu-ray)
Intelligent Frame Creation: Off, Min ako se pojavljuje flickering na 50hz
16:9 Overscan: Off
Pixel Orbiter: Auto

3D postavke za Panasonic TX-P50ST50
Viewing Mode: True Cinema
Contrast: 60
Brightness: +30 (Ja sam lično ostavio brightness i colour kao kod 2D postavki, ovako mi izgleda mnogo isprana slika), dakle: Brightness: default (tvorničke postavke)
Colour: +24 klika Colour: umanjite za 2 klika ulijevo od defaultnog (tvorničkog)
Sharpness: 10
Vivid Colour: Off
P-NR: Off
Advanced:
White Balance: -9 4 3 14 7 -21
Colour Management: -12 -5 1 12 0 0 6 0 1
Gamma: 2.4
Intelligent Frame Creation: Off
3D Refresh Rate: Auto
16:9 Overscan: Off
Pixel Orbiter: Auto

Jel se moze resetovat panel (ne podesavanja menija nego bas panel), da se opet odradi priprema fosfora ?

Naravno da ne može... :lupko: I ja bih voleo da imam reset dugme negde na sebi pa da kad ga pritisnem opet imam 20 godina, ali nešto ne mogu da ga pronađem... :d

Nažalost, ne mogu fosfori da postanu opet novi, čak ni ako ih poprskaš cilit bang-om ili mažeš redovno Q10 kremom... :d

Oni jednom kad se razrade to ti je to...

U prevodu, šta si syebo, syebo si... :wave:

Poslednja izmena:
Naravno da ne može... :lupko: I ja bih voleo da imam reset dugme negde na sebi pa da kad ga pritisnem opet imam 20 godina, ali nešto ne mogu da ga pronađem... :d

Nažalost, ne mogu fosfori da postanu opet novi, čak ni ako ih poprskaš cilit bang-om ili mažeš redovno Q10 kremom... :d

Oni jednom kad se razrade to ti je to...

U prevodu, šta si syebo, syebo si... :wave:

Hvala puno na postavkama. Radi se o koriscenom ST50 koji ima prkeo 4000h (da, cetirihiljada) i kontam da je onda tu nesto ******o, ali posto poklonu se negledaju zubi, brobat cu postavke za 2D ali sumnjam da cu uspet da postignem "crnu boju".
No hvala u svakom slucaju.

Pocelo da mi se desava kada izvucem usb flash drive da se tv ugasi i upali. Da li se neko susretao sa ovim problemom? Pre toga prebacim na tv, znaci izadjem strelicom back na tv program.

Pocelo da mi se desava kada izvucem usb flash drive da se tv ugasi i upali. Da li se neko susretao sa ovim problemom? Pre toga prebacim na tv, znaci izadjem strelicom back na tv program.

Da ali samo sa HDD USB i meni je kabel pokvaren pa kontam da je u tome bio problem.

Probaj da iskljucis opciju da NEPUNI USB. Tamo ti je negde u SETUP meniju

Ja prikljucujem direktno na USB-e od TV-ea i flash drive je u pitanju. Ako mislis na opciju "USB charge in standby" to je iskljuceno.

Onda ti nemogu pomoc, ali ja nikad ne vadim USB koji goda je u pitanju dok je TV ukljucen. Probaj da izadjes is Media Playera i prebacis na HDMI il AV pa onda da vadis USB. Ako i onda se gasi onda te napon zeza.

Covix, pukao ti je link, zato ti niko ne vidi sliku.

Jesi li povezao komp sa TV-om, tj da li gledaš filmove preko kompa?

Ako je tako, podesi video color dynamic range u drajverima za grafiku ili media plejer 16-235, umesto 0-255, budući da filmovi idu u 16-235 opsegu.

Možda je problem u tome.

Covix, pukao ti je link, zato ti niko ne vidi sliku.

Jesi li povezao komp sa TV-om, tj da li gledaš filmove preko kompa?

Ako je tako, podesi video color dynamic range u drajverima za grafiku ili media plejer 16-235, umesto 0-255, budući da filmovi idu u 16-235 opsegu.

Možda je problem u tome.

Preko USB -a gledam filmove, BR-player tek za mesec dana stize.

Jel moguce da samo preko HDMI-a mogu dobit 0-255 ?

Kako da podesim na TV media plejeru 16-235 ? Trazio sam ta podesavanja al nisam mogo naci.

Poslednja izmena:
Ako gledaš preko usb-a, onda ti sigurno pušta 16-235.

Ti imaš neki drugi problem, da ti nije uključen neki eco mode, povećan mnogo brightness ili neki treći khurac?

Ne nije, ali ako kazes da preko USB-a ide 16-235 onda ni nemogu da imam skroz crnu boju nit skroz belu zar ne ?

Nista cekat cu dok mi nestigne BR-player pa ce mo onda videt.

Ne, 16-235 ti je standard za kolor reprodukciju filmova, maltene svi filmovi su snimani u 16-235, a ako bi ti na primer forsirao u drajverima 0-255, onda bi dobio crushed blacks, tj, slika bi ti bila mnogo tamnija i bez detalja u mračnim scenama. Ali ako bi na 0-255 pc monitoru forsirao 16-235 i pustio neki film, onda bi on bio ispran, sa sivom crnom bojom.

Dakle, za filmove je normalan opseg nivoca crne i bele 16-235, a za igrice i sve ostalo na kompu 0-255.

Kada pustiš neki film na st50 i staneš na špici ili nekom zatamljenju gde je ceo ekran crn, trebalo bi slika da izgleda kao da ti je ugašen televizor. Hoće u ponekim scenama malko da posvetli celu sliku (a to možda zavisi i od kolor korekcije samog filma na tom delu itd), ali nikako non stop.

Ali pošto ti puštaš film preko tv media plejera, ne znam u čemu je onda problem, zaista.

BD plajer i sva standalone oprema za puštanje video fajlova ti ide nativno u 16-235, dok jedino pc ide nativno u 0-255, ali za video je generalno u drajverima po defaultu izabran 16-235, ali možeš i ti to da promeniš, ali kako tvoj problem nema veze s pc-om, nešto drugo je u pitanju.

Poslednja izmena:
Kada pustiš neki film na st50 i staneš na špici ili nekom zatamljenju gde je ceo ekran crn, trebalo bi slika da izgleda kao da ti je ugašen televizor.
- To nisam uspeo da postignem. Jesi ti probao preko usb-a da gledas filmove, kod tebe se skroz "ugasi panel" ?

Jer ako kod tebe preko USB-a radi sve kako treba onda vracam TV nazad, pa zato mi bitno da znam.

Ja vozim sa pc-a 0-255 I sve je ok crna je bas crna I bela je bas bela....samo da podelim moje utiske.....

Ne gasi se panel uopšte, crna je toliko duboka da izgleda kao da je ugašen i tako treba da bude.

Preko usb-a mi normalno pušta i kod zatamljenja je crna kao ugašen tv i kod špica gde je beo tekst, a sve okolo crno kao ugašen tv.

Djsp, ako sa PC-ja voziš 0-255, a u media plejeru (ili gpu drajveru) ti nije podešen 16-235 opseg, imaćeš crushed blacks, tj slika će ti izgledati kao loš bioskopski snimak filma, imaćeš ogroman gubitak detalja u tamnijim scenama.

Filmovi se nativno rade u 16-235 opsegu, a i svi media plejeri i većina televizora po defaultu radi na 16-235.

ST50 preko hdmi ne može da prikaže 0-255 osim ako se ne ide iz dvi izlaza na radeonima (meni na nvidiji 570 neće preko dvi), ali možeš se preko CRU programa haknuti malo video drajver i onda ti se na TV-u uključi opcija hdmi mode pa full i auto, gde možeš da šaltaš između 0-255 i 16-235. To važi za pc samo. Meni to radi samo ako koristim CRU program (pisao sam već o ovome i ranije i kačio linkove), onda mogu da dobijem 0-255 na tv-u za igre i ostalo, ali moram svaki put da restartujem komp i onda ne mogu da gledam frame pack 3d preko blu reja, već moram da vratim u CRU sve na staro i da restartujem komp opet.

Sve zavisi od toga kakvu grafiku ko koristi, ali preko hdmi-ja bez hakovanja može samo 16-235 da pusti.

E sad, pošto covix koristi interni tv media plejer, ovo sve nema veze s njim. Covix, ako ti i preko BD plejera bude ista slika, reklamiraj tv, ali gledaj prvo da ti dođe tehničar iz bg elektronika na kuću da baci pogled, da ne vucaraš tv džabe tamo-vamo. Ako ga reklamiraš, zadržaće se podosta u servisu verovatno.

Naravno da sam je haknuo 🙂I to radi sve u fullu 🙂

Pa ne radi baš u fullu, pošto ad ga hakneš sa deštikliranjem onog "extention block itd", onda radi hdmi na full ili auto, ali ne radi 3D, tako da ako bih da gledam neki frame packed 3d blu ray i sl. moram da ga dehaknem, pa svaki put restart itd...

Mora malo da se iscima čovek, da pretrpi restart mašine svaki put itd, ali nije strašno... bitno je da je izvodljivo bez nekog većeg akanja.

Probao sam nekoliko varijanti oko 0-255 i 16-235. Najbolje je 0-255 u driverima (AMD), pa u madvr podesiti da je opseg 0-255 i na tv izabrati DVI Full.
Ako je 16-235 svuda i izabere se DVI Normal vidim manje detalja u istim scenama. Bukvalno pauzirao u istom trenutku i uporedjivao.
Inace, crna preko bilo kog MKV nikad nije ultra crna kao preko nekog BD filma.

Nazad
Vrh Dno