Šta je novo?

Sony xperia U

Djilkosh_Ns, ma probao sam sve te fore - Mrka kapa!

Je l' probao neko JB na našem telefonu? Vidim da ima nekih polispravnih ROM-ova, pa da proverim da li ima neki entuzijasta da je probao kako radi...

ixtis, pokušaj sa Faster GPS, izaberi Evropu, pa region Republic of Serbia, pa advanced settings, tu nadji host name i upisi " supl.sonyericcson.com", meni je pomoglo.

Coni, ma nije to u pitanju. Na kraju sam našao i rešio problem sa .89 firmware-om. ;)
U pitanju je bilo brdo configuracijskih fajlova vezanih za TIM mrežu koje je trebalo pobrisati (etc\customization\...).

Sada GPS radi kako treba.

P.S. ---> link

Poslednja izmena:
:d
ss1.png

ss2.png

Definitivno postoji neki bug kada je u pitanju screen uptime, ali ipak lepe cifre :D Fabricki B.89 firmver i Vengeance 1.28 kernel.
3 dana sa mojom upotrebom na AOSP-based ROMovima je jako tesko izvuci. Videcemo kako ce se CM10 ponasati :)

Poslednja izmena:
Ja sam jednom napicio cini mi se 14h screen on i od tad vise ne pratim odatle :) Inace lepo radi .89.

Nego stize i cm10, i to prilicno funkcionalan sudeci po changelog-u. Da ne poveruje covek, bas sam mislio da ce se klati sa kamerom dosta dugo.

@domcale, koji governor i scheduler koristis? Cini mi se da bi mogla baterija malo duze da mi traje, doduse ja sam na sliding kernelu.

Oni koji su namesteni po default-u, to nisam dirao. Njih nikada ne diram, uvek ono sto je podeseno po defaultu radi najbolje :)
CM10ki fali jos samo WiFi pa moze da se flesuje :). I ja sam se iznenadio, mislio sam da ce imati problema sa snimanjem zvuka duze vreme kao u CM9, kada im je Sony malo pomogao.

Ja sam ICS dobio jos pocetkom godine, a JB koliko sam shvatio nece ni da dolazi na xperia u.

Verujem da je ovo prvi i poslednji Sony Android u mojim rukama. 5 meseci ne mogu da pokriju sa ICS sve korisnike jednog tricavog telefona, kao da su prodali milijardu komada. Na stranu to sto su odustali od JB, dok bi ga svi kupci dobili, verovatno bi vecini aparati dotad crkli, te daleke 2018. godine. Ne znam koji proizvodjac bi uopste mogao da se takmici sa njima u disciplini neazurnosti softvera.

Sreca pa je moguce igrati se sa sistemom nakon ruta. Iskreno, ne bih mogao da zamislim sebe da koristim neki telefon bez su privilegija. Nijedna od tih stock ics verzija nije vredna pomena ako se ne ocisti od, izvinite na izrazu, kolosalnih ******. Sreca pa je xda tu inace bi telefon sto se mene tice odavno otisao u oglase. Na kraju, ipak je ovo budzet telefon sto znaci da je se moglo ocekivati da bude rano napusten. Klasa iznad (Xperia p) je dobila zvanicni jb na primer.

Sa izlaskom cm10 upotrebna vrednost je skocila podosta, bice telefon upotrebljiv jos makar dve godine a objektivno gledano za najveci broj operacija nije potrebno vise od dva jezgra. U prevodu, ako ste zadovoljni kako vas telefon sada sluzi bicete jos zadovoljniji u blizoj buducnosti jer se stvari mogu samo poboljsati tj. greske u radu otkloniti.

Verujem da je ovo prvi i poslednji Sony Android u mojim rukama. 5 meseci ne mogu da pokriju sa ICS sve korisnike jednog tricavog telefona, kao da su prodali milijardu komada. Na stranu to sto su odustali od JB, dok bi ga svi kupci dobili, verovatno bi vecini aparati dotad crkli, te daleke 2018. godine. Ne znam koji proizvodjac bi uopste mogao da se takmici sa njima u disciplini neazurnosti softvera.
Nije kriv Sony sto ti nisi dobio ICS 6 meseci, vec nasi operateri (ispravite me ako gresim). Evo recimo ovaj .89 firmver je izasao samo za neku italijansku mrezu, ako oni mogu, zasto ne bi mogli i ostali? :)
JB za nas telefon nije izasao jer oni hoce da ti kupis drugi telefon. Doduse, zaista je diskutabilno kako bi radio JB natovaren svim ovim beskorisnim bloatware-om. Ako bi radio kao na Xperiji E, onda mi ne treba. Jedini je spas nesto AOSP, to ce sigurno da leti :)

Poslednja izmena:
@Jericho, *** kad neces da flesnes ftf i rutnes na brzinu :) Ja sam bacio oko na Alcatel Idol, nebitno koja verzija, eto preporuke.

Izgleda popravise kameru na stock jb :)
Ako neko flesne neka napise utiske.

Ja koristim onaj GB rom v3 i da budem iskren radi odlicno ... do sada najbolje od svih .. a probao sam sve :)

Radi stock JB sasvim OK, nisam nesto impresioniran buduci da je meni i .89 ICS radio super. Osim sto sve glatko radi, ne vidim neki znacajniji napredak po pitanju brzine sistema.
Spremite se na brisanje 100+ aplikacija sa sistemske particije ako hocete da vam telefon normalno radi :)

pa po postovima izgleda da je sve ok mada se i dalje vuku neke sitnice(led bar prednja kamera i kod nekih onaj deep sleep)mada ja i ne mogu da probam jer mi se ne otkljucava bootloader zbog garancije jer imam jos godinu dana,tako da sam osudjen na ics mada ni njega ne dobih jos i sumnjam da je neko u skorije vreme dobio apdejt preko pc companiona.mozda su i obustavili zbog silnih gresaka :)

epa ljudi ovako..skroz nebitna tema ali cisto ako nekog zanima izgleda da apdejta na ics za nas koji smo ostali na na gb-u nece biti bar ne preko Pc companiona.takvu sam informaciju dobio danas.jedini nacin da dobijem ics za svoj SI broj je da odnesem u servis u bg-u.mada sve je to nebitno kad vec imamo jelly bean,ali cisto ako nekog zanima :)

uh probao bi ovaj jelly bean ali me nekako strah da ne s****m fon jer sam jos pocetnik s u vezi svih tih custom romova otkljucavanja bootloadera i svega toga...nebi hteo da brikujem telefon jer imam jos vise od godinu garancije...kolika je opasnost vezana za to otkljucavanje?

Зависи од тога колико знаш шта радиш;)

e onda tu nastaje problem :) doduse odgledao sam ja nekoliko klipova oko otkljucavanja i instaliranja kustom romova ali i dalje se ne resavam da to i sam uradim.

i jel ga probao neko od vas za otkljucanim bootloaderom?izgleda da je sve sredjeno sem prednje kamere

Skoro pa je nemoguce brikovati XU i celu tu liniju telefona.

Skoro pa je nemoguce brikovati XU i celu tu liniju telefona.
Flesuj fabricki ROM, ili bilo koji custom ROM od Xperia Sole ili Go pa javi kako si prosao :d. Bilo kakvim "normalnim" flesovanjem takodje postoji mala sansa od brickovanja, i u to svesno ulazite kada to radite :)
Inace, nisam se zadrzao dovoljno dugo na JBu da bih rekao bilo sta, vratio sam se na ICS .89. Osim sto mi pise da imam Android 4.1.2, ne vidim razlog da se na njemu zadrzim, ne radi onako kako sam ocekivao.

U pravu si, mada racunam da je lako razaznati razlicite fw-e :), treba covek da omasi citavu development sekciju i izabere pogresan link da bi brikovao :)
Izgleda da jb glatko radi samo dok se ne pokrene neka igrica. Nije da ih nesto posebno igram ali umem da opicim jednom u tri meseca. 89 je trenutno mama, bar do izlaska cm10.

Nazad
Vrh Dno