Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Pa bas to !

Svako napise svoj trenutni setup, svoju potrosnju u proseku u zadnja tri meseca u dinarima ( u zavisnosti da li je masina dedicated ili ~desktop) i koliko novca uspe da zaradi... sto bi to bio problem... ?
I onda to sve ide na neku tabelu sa razlicitim masinama i potrosnjama, ne mora da pise cije je i sta ali samo da se zna otprilike. Bilo bi korisno.

Inace jel radi neko sa ovim:
Pogledajte prilog 114577 ?

Meni nije problem, nisam merodavan
7950 radi na klokovima od 1025-1100, ne radi 24h znaci kad koristim komp nista, samo mi 5850 radi u bamtu 24h. Isto tako ne mogu da ti napisem zaradu posto imam 4 poola u bamtu pa se salta kako stigne i onda mi zarada nije ista. Ne vidim sta ti je problem da racunas okvirno za svoje kartice, jer ovde moze da bude sto babica kilavo dete....

Radim ja sa 50minerom i barem jos 10 ljudi iz ove teme

Kako mislis zarada ti nije nista... Valjda znas koliko si uspeo da zaradis sa te dve kartice proslog meseca recimo ?

Ko ima 24/7 masine moze lakse da napise to pa da se napravi prosek i neka tabela.

Nema svako merac potrosnje struje kuci...
A bez njega je tesko ustanoviti koliko masine trose.

@ dox
nije uopste tako lako napisati koliko zaradis jer to ovde kod svakog zavisi, od slucaja do slucaja npr:

-kopao 20 dana LTC na faktoru isplativosti 1.54
-kopao 5 dana TC na faktoru 2.23
-kopao 2 dana BTC
i na kraju dobio covek neku cifru izmenjao to kako je ko najbolje umeo i na kraju pazario neki kesh... sad kad bi npr ja napisao da sam sa 3.3 Gh ukupne snage za npr mesec dana pazatio npr 1000E zamisli koliko bi to pitanja otvorilo tipa :
-kako je to moguce kad sam ja sa 4.5Gh napravio npr 600e
I SLICNO

neznam dali neko ali ja pretpostavljam da svako u datom trenutku kopa ono sto je najisplativije pa sad kako se ko snadje ...

Poslednja izmena:
@ dox
nije uopste tako lako napisati koliko zaradis jer to ovde kod svakog zavisi, od slucaja do slucaja npr:

-kopao 2 dana BTC
i na kraju dobio covek neku cifru izmenjao to kako je ko najbolje umeo i na kraju pazario neki kesh... sad kad bi npr ja napisao da sam sa 3.3 Gh ukupne snage za npr mesec dana pazatio npr 1000E zamisli koliko bi to pitanja otvorilo tipa :
I SLICNO

neznam dali neko ali ja pretpostavljam da svako u datom trenutku kopa ono sto je najisplativije pa sad kako se ko snadje ...

Faktor isplativosti je obicna glupost. Bazira se na trenutnoj ceni i odnosu izmedju cena valute koja se kopa i BTC-a. Dzaba kopas LTC pri faktoru isplativosti 1.5 ako ces ga menjati za btc/usd kad faktor bude 0.9.

Faktor isplativosti je obicna glupost. Bazira se na trenutnoj ceni i odnosu izmedju cena valute koja se kopa i BTC-a. Dzaba kopas LTC pri faktoru isplativosti 1.5 ako ces ga menjati za btc/usd kad faktor bude 0.9.

Gresis vazno je na kojoj tezini , diff kopas a ne trenutnoj ceni!
LTC ce verovatno ici samo gore dok se ne pojavi na MtGox-u

dobro , eto necu ti sporiti neka bude da je glupost ali ti meni kaze kako to ja od 24 aprila do danas imam 8 BTC-a sa snagom 3-3.2GH/s..

da ne zaboravim da sam takodje u tom periodu nakopao i 1000WDC-a + 100-nak FTC+ 100 nak CNC-a

Poslednja izmena od urednika:
@ dox

-kopao 2 dana BTC
I SLICNO

Pa ok, jeste to problem ako neko radi tako izmesano pa kupuje prodaje itd... Ali verovatno ima ljudi koji recimo rade samo BTC 24/7 i sve novcice koje zarade prodaju na kraju meseca il kad vec... Pa sam mislio po tome nekako... a potrosnju sam mislio na osnovu racuna (koliko se povecao kucni ili ako je cist racun od rudnika npr) ...

Lepa cena za sad
Untitled.png

dobro , eto necu ti sporiti neka bude da je glupost ali ti meni kaze kako to ja od 24 aprila do danas imam 8 BTC-a sa snagom 3-3.2GH/s..

da ne zaboravim da sam takodje u tom periodu nakopao i 1000WDC-a + 100-nak FTC+ 100 nak CNC-a

Ne znam kako, ali bih voleo da primenim tvoju tehniku kopanja ;)

Poslednja izmena od urednika:
Kako da smanjim klok memorije(HD 7970 DC2T)? Jel treba nesto u msi ab.cfg da se edituje?

Pogledaj par strana unazad , sve je lepo napisano ...

Kada kopate bitan je samo diff i nista vise. Koliko cete zaraditi zavisi samo od cene po kojoj prodate coine.

Struja nije nesto skupa i zarada je odlicna. Ja sa strujom kalkulisem najvise zbog zagrevanja. Mojih 7 komada na 2 masine trose tacko 1.4KW/h i na zasebnom su brojilu tako da mogu u svakom trenutku da izracunam i proverim racunicu. Na LTC-u je potrosnja malo veca.
Osma ja ovde u masini i nju samu bukvalno ne primecujem. Ono sto je bitno je da mi je sva potrosnja u zelenoj i plavoj tarifi i ostacu u plavoj i posle promene tarifa tako da sam zadovoljan.

Gresis vazno je na kojoj tezini , diff kopas a ne trenutnoj ceni!
LTC ce verovatno ici samo gore dok se ne pojavi na MtGox-u

http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator
https://www.litecoinpool.org/calc?hashrate=600&difficulty=593.04678646

Uneses snagu u oba i vidis koliko BTC-a odnosno LTC-a kopa za 24h. Faktor isplativosti varira u zavisnosti od odnosa njihove medjusobne cene. Ako npr sa tvojih 3200mh/s kopas 1.01BTC nedeljno, a sa 3200KH/s 7.12334894 LTC-a nedeljno, onda je po trenutnom odnosu to skoro isto. Medjutim ako LTC/BTC skoci, raste ti faktor isplativosti. Jedino ako mozes da predvidis da ce za mesec dana odnos LTC prema BTC-u biti takav da 4.04 BTC-a vrede manje nego 28.48LTC-a onda si zaradio. Svejedno ti je sta kopas ako tako posmatras, odnosno sta god da imas ako kupis jeftino a prodas skupo zaradio si.

Poslednja izmena:
Da se i ja javim...

Jedna masina 2x7950 msi boost def napon klok 1150/600

Druga masina 1x7950 xfx 1100/300 napon 1042 + 3x5770 klok 920/200 napon 1035.

2800 dinara racun .

Napomena na ovom brojilu je osim ovoga radila sijalica od 100w mozda oko 5-6 sati za ukupno mesec dana.

Pa idealno bi bilo kad bi rekao neki prosek zarade, mada koliko vidim tesko da moze da se pravi tabela itd... Sve je nesto izmesano..

PS
Sta sam mu uradio sa memorijom xD
Image 002.jpg

Mislim da su temp sasvim bezbedne za ovaj Hashrate ?

Problem... mašina sa dve 7950. Jedna (GPU0) baca 270, a druga 550 Mhasha. Šta god sam probao, ova prva obavezno daje upola manje. Ima li neko ideju?

Dizes klok-raste proporcionalno.

Dizes napon- raste eksponencijalno... znaci idi na max klok na def naponu.

Ja sa ab ne mogu da spustim ispod 600 a na bamt mi radi 300 bez problema. Da li trixx radi sa karticama drugih proizvodjaca? Ja konkretno imam VTX karticu.

Lepa cena za sad
Pogledajte prilog 114590
tehnika

Ne znam kako, ali bih voleo da primenim tvoju tehniku kopanja ;)

moja tehnika je prosta, gledam i valuta koja ima najbolji odnos u odnosu na BTC to radim tako da je do skoro LTC bio extra dok nije skocio diff na 600 a u jednom trenutku bila zarada na LTC i preko 200% .... racimo TRC ima veoma promenljiv diff pa ga je tako lako nahvatati kad je i preko 150% isplativiji od BTC-a i tad naravno odmah prebacim na TRC, opste je poznato da cena novcica ne prati velicinu diffa i u gadnoj su zabludi oni koji u to veruju jer mi rudari ne formiramo cenu mozda samo sa nekim malim procentom uticemo na nju a cenu generalno formiraju berzanski mesetari koje nije briga kolki je diff na bilo kojoj kripto valuti, tako da je npr LTC bio i pre mesec dana na 0.022BTC-a mada je tada diff na LTC bio 150 a danas je recimo LTC 0.026 BTC-a a diff je ~600 tako da nije tesko imati neki uvid u to kolko se vise isplatio LTC pre mesec dana a da ne spominjem da sam ga npr kopa i kad je bio diff 20 ... :smoke:

I stigla je kod nas AMD Radeon 7990 Sapphire i kosta samo 104.760 din

Ja sa ab ne mogu da spustim ispod 600 a na bamt mi radi 300 bez problema. Da li trixx radi sa karticama drugih proizvodjaca? Ja konkretno imam VTX karticu.
Kod mene za btc - primarna 950/500 1.02v i sekundarna 1050/157 1.03v prva daje oko 210, druga oko 225 mh/s, temperature na primarnoj 68, sekundarna oko 58, 59.

@DoX i ostali memorija cim ide ispod 300 ne valja jer se ne dobija nista samo se gubi . Testirano s moje strane po potrosnji temperaturi i Mhash-u . Moje karte su 2x7970 i memorije su na jednoj 340Mhz a na drugoj 350Mhz ispod toga ne valja jer karte trokiraju .

@DoX i ostali memorija cim ide ispod 300 ne valja jer se ne dobija nista samo se gubi . Testirano s moje strane po potrosnji temperaturi i Mhash-u . Moje karte su 2x7970 i memorije su na jednoj 340Mhz a na drugoj 350Mhz ispod toga ne valja jer karte trokiraju .

Kako ih spustas na te vrednosti a da ti ne digne sam na preko 1000 kad krene da rudari?

Evo cist primer.
Podeseno na 600 memorija kad rudari ocitava 1200 kad idem STOP padne na 150 opet start skoci na 1200...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1368917598094.jpg
    uploadfromtaptalk1368917598094.jpg
    47.4 KB · Pregleda: 93
  • uploadfromtaptalk1368917609851.jpg
    uploadfromtaptalk1368917609851.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 97
  • uploadfromtaptalk1368917616944.jpg
    uploadfromtaptalk1368917616944.jpg
    48.1 KB · Pregleda: 88
Nazad
Vrh Dno