Šta je novo?

LG Optimus L9

*** nesto nije u redu onda.jedva dva sata cistog browsinga.ali to bi nekako i podneo, zamenicu bateriju nego imam utisak da ekran nije vjse osetljiv i precizan kao prvih dana, svako drugo slovo gresim,da li bi pomoglo factory reset?

Probaj factory reset, moguce da ti bateriju crpi neki zabagovan proces u pozadini.
Kad odradis f.reset, nemoj instalirati jos nikakve aplikacije, nego prvo probaj trajanje baterije pri uklj. 3g. Tako ces znati da li je softverski problem ili hardver tj. baterija.

Probaj factory reset, moguce da ti bateriju crpi neki zabagovan proces u pozadini.
Kad odradis f.reset, nemoj instalirati jos nikakve aplikacije, nego prvo probaj trajanje baterije pri uklj. 3g. Tako ces znati da li je softverski problem ili hardver tj. baterija.
probam cim odradim backup

Cenim da je vec neko nesto napisao na tu temu ali ne mogu ceo thread da pretrazujem... koja micro sd kartica valja da ide na doticnog mladica o kom se polemise i (posto sam laik) koja je razlika izmedju sdhc i sdsc kartice? Nameracio sam se na 16 giga klasu 10 ali sad, drz ne daj, sdhc, sdsc, da li kingston, san disk...
Pricajte!

Упоређивао сам GSIII mini и овај L9... Некако ми мртва трка по, тј L9 има за нијансу јачи хардвер, али не и екран... Које је ваше мишљење? Питам ове који су имали додира са оба телефона, или барем са једним од.

S3 mini glavne prednosti su vise interne memorije (bitno ako zelis da instaliras igre koje uzimaju par giga tipa NFS i slicne gluposti), nesto je kraci i uzi telefon pa se lakse nosi i kamera je dosta bolja.
L9 ustvari nema losiji ekran ne znam odakle ti to. U pitanju je prilicno dobar IPS ekran sa predivnim bojama i jakim svetlom a sto se piksela po inchu tice isti su. Naravno tu onda dolazi do izrazaja da je L9 ekran veci za 0.7 incha sto je ogromna razlika. L9 ima dosta vecu bateriju koja mu i treba da bi podrzao veliki ekran tako da verujem da screen time mora da im je slican (oko 4 sata) dok standby vreme kod L9 je sigurno daleko bolje.

L9 se uzima ako hoces telefon sa velikim ekranom da ides po netu citas na telefonu i slicno. Zato je on i interesantan, kada sam uzimao telefon krajem prosle godine to je bio jedini telefon sa dijagonalom vecom od 4.5" ispod 300e. Sada je vec malko drugacije.
S3mini bi uzeo zbog velicine samog telefona i kamere. Tako da ako ne volis veci telefon i treba ti kamera (video je samo 720p a na l9 video je u 1080p), mada u toj klasi postoji mnogo, po meni boljih resenja.

Kao neki dobar komporomis mozda bi dosao ovaj http://www.youtube.com/watch?v=3Q6FhgjXDKY&hd=1
ne znam kada ce i da li ikada (ovo je valjda samo L7 II rebrendiran za verizon?) ako je isti kao i L7II to je onda ok alternativa 🙂

Sve u svemu posto si dosao na L9 topic naravno da ce vecina ljudi da ti kaze da je L9 bolji🙂 treba da probas i na nekom neutralnom topiku apple telefoni blackberry itd oni ti mozda daju manje subjektivnu sliku 🙂

Poslednja izmena:
ne znam kada ce i da li ikada (ovo je valjda samo L7 II rebrendiran za verizon?)

Милиш на овај? Није лош, не свиђа ми се што су му спустили рам на 768 :/ али + за батерију и камеру. За LG ме генерално плаши будући апдејт, тј да ли ће га имати након 4.2... За самсунг сам сигуран да хоће.

Poslednja izmena:
Ako te to brine dodaj jos malo para i uzmi Galaxy nexus mnogo bolji telefon 🙂

imam jedno pitanje. chim je izashao update, uradio sam ga, i sve je radilo perfektno...jedno 2 nedelje posle toga, sam preshao na paket koji ima i free net, i od trenutka kada sam krenuo aktivno da koristim 3g, telefon mi se zapucava...not responding home, not responding massage...wait or close...u principu, jedino reshenje mi je vadjenje baterije...telenorov je, nisam ga rutovao...da idem da se zalim, ne vredi, jer zna 2 dana lepo da radi, a zna 3x u toku pre podneva da zapuca...da li se nekom deshava ovako neshto? ne znam da li sam umislio, ali shto vishe vrtim film u nazad, sve sam vishe ubedjen da mi je 3g net uvek bio upaljen kad je dolazilo do tih problema....

Probam sutra.nadam se da cje to biti reshenje... Inache, posle zte skate, ovo chudo leti...

Kolika je po vama rralna doplata za 4x? Znaci ovaj telefon + pare = 4x. Drugar razmislja da proda, pa reko da vidim.koliko je realno da se doplati.

Sve zavisi od stanja L9, stanja 4X, starosti itd. Ako je L9 star nekoliko meseci, a 4X nov onda 100 eura, a ako je L9 nov, a 4X polovan onda 50-60 eura

koga interesuje u vezi zvanicnog updejta na jb za p768,navodno je to uz p769 model radjen za provajdere, tako da ne zavisi od lg-ija updejt, nego od milosti provajdera.zato ga i nema za sad..
mada logicki razmisljajuci, ovaj u Srbiji je korejski model,cisto sumnjam da ce se njihovi provajderi usuditi da zakucaju tel na ics.zato ocekujem uskoro updejt.
ako neko zna nesto vise,nek napise u vezi ovog.

Sve zavisi od stanja L9, stanja 4X, starosti itd. Ako je L9 star nekoliko meseci, a 4X nov onda 100 eura, a ako je L9 nov, a 4X polovan onda 50-60 eura

L9 je uzet 29. Decembra, prvog dana stavljena folija i futrola, znaci kao nov je. One folijice sa strane su kao prvpg dana.
4x je uzet krajem januara, u istom stanju kao i L9.

Nemoj menjati telefon za 4X, neces osetiti razliku, 4X ima nvidia chipset (bolni drajveri), L9 u najavi ima bolju podrsku od istog.

Telefoni su potpuno isti u ruci, nema razlike. Nema smisla da menjas, najiskrenije.

Ako mejas samo zato sto je quad core, zahebi. 🙂

А бољи екран?

Nemoj menjati telefon za 4X, neces osetiti razliku, 4X ima nvidia chipset (bolni drajveri), L9 u najavi ima bolju podrsku od istog.

Telefoni su potpuno isti u ruci, nema razlike. Nema smisla da menjas, najiskrenije.

Iskreno da ti kazem, L9 mi yavrsava sve sto mi treba. Sve aplikacije koje sam probao idu lagano, nemam potrebe za jacim. Al' posto drugar hoce da proda (velicina mu ne odgovara) reko mozda se isplati tj vredi doplatiti za taj, a on bi posle ovaj moj prodao i uzeo nesto drugo. Ali najverovatnije nece biti od razmene nista.

Hvala.

А бољи екран?

Imao sam prilike da vidim oba, ne vidim neku preteranu razliku u ekranima, mozda prilikom zumiranja, ako se dobro zagledas, primeti jako mala razlika u ostrini, u svakodnevnom radu nema prednosti. Isti tip matrice, fizicki ista velicina...
@Bezolovni
Ako ces menjati zbog ekrana ne isplati se, sto se tice procesora, zavisi za sta koristis telefon, ako igras neke zahtevnije igrice, pa recimo da bih ti se isplatilo, ako telefon koristis za standardne stvari, l9 je isplativiji telefon, to je neko moje misljenje, e sada znas kako se kaze, tvoje pare tvoja muzika 🙂...

Nije tačno, ja sam se dvoumio između l9 i 4x i na kraju uzeo ovaj drugi, u svakom smislu je bolji telefon, ima bolji ekran, bolju kameru, bolji kamkoder, bolju prednju kameru, mnogo bolji Soc, bolju autonomiju, 4 puta više interne memorije...

I tezi je i malko glomazniji od L9 a kamera je bulja kao i na ovom, manje vise. U rangu sa slicnim telefonima u klasi 4X je osvojio zasluzeno zadnje mesto, po testu CONNECT-a od pre dva meseca. A 3D fotke koje pravi su mi totalna glupost.

Kakve 3D fotke kad nema 2 kamere pozadi?

I tezi je i malko glomazniji od L9 a kamera je bulja kao i na ovom, manje vise. U rangu sa slicnim telefonima u klasi 4X je osvojio zasluzeno zadnje mesto, po testu CONNECT-a od pre dva meseca. A 3D fotke koje pravi su mi totalna glupost.

Daj CONNECT je smešan, na onoj njihovoj listi što ocenjuju telefone u nekoj uber dobroj i skupoj laboratoriji kojom se u svakom drugom broju hvale htc One je iza htc one x+ i s3 i još nekih telefona...Jezivo:trust:

Ti si nešto pomešao, samo par telefona sa dve kamere može da pravi 3d fotke, 4x hd ne može da ih pravi...

Imao sam na Xperiji neki 3d mod za fotografije ali ti za pregled istih treba 3d tv, ne možeš ni da ih vidiš na ekranu telefona, pa je nisam nijednom ni upotrebio

Možda pravi lošije od gs3 i sličnih iz te klase od 400+ evra, ali i takav pravi za klasu bolje slike od l9. Pre par dana sam se vratio sa mora, ispucao 300 slika za 5 dana, svi se oduševili kvalitetom istih, naravno za jedan telefon

Uz to, 4x hd ima time catch mod, neka jednostavnija verzija Zoe funkcije sa HTC One, znači telefon slika i kešira slike pre nego što okineš, ne verujem da l9 ima tu funkciju, pošto treba jak procesor da "sažvaće" sve to

A to da je tezi i glomazniji, tezi je punih 8 grama i veci za 0.5mm u visinu, 0.2mm u širinu i tanji za 0.2mm, a ako ti sve to golim okom primetis onda svaka čast :smoke:

Poslednja izmena:
Taj time catch je nesto na foru continous shot sa auto review? Hvata 6 slika i daje ti da izaberes najbolje. Ako je to to onda l9 ima istu funkciju.
Smesne su mi opaske na racun procesora preko 1ghz sa dva i vise jezgara.

Kao A9 je slab procesor a secam se da sam citao pre samo godinu i po dana preglede na poznatim sajtovima (gsm arena i slicno) koji su A9 opisivali kao cudo kada se pojavio na S2, prava zver od telefona gde 99% aplikacija ne moze ni da iskoristi ta dva jezgra itd.
Sada odjednom kao da vise ne koristimo android nego smo presli na desktop windows radimo rendering na telefonima i slicno pa dual core nije dovoljan, odjednom ne moze da hvata slike lol. Nemam nista protiv performansi ali svi znamo da to na telefonima je sada vise merenje pisica nego nesto sto je zaista potrebno.
Najsmesniji su ovi sa phone arene pre god i po dana a9 odusevljenje, seckanje ne postoji, telefon prosto leti,a sada kada uzme telefon sa a9 ko da je uzeo g***o u ruke, gadi mu se jedva radi, frame drops i slicno, a ono isti operativni sistem iste aplikacije, a radi verovatno jos bolje nego sto je radilo pre(jelly bean itd). Onda se zapitas ko je tu lud. Da li su onda lagali kada je S2 izasao da je telefon radio super ili odjednom su izmislili da dual core (i sada vec i quad core) nisu dovoljni.
Moraju da se nateraju ljudi da uzimaju novo, kolo srece se okrece, ko ima S3 ne mora da predje na S4 ali sa S2 na S4 pod OBAVEZNO performanse nisu dovoljne, zar ne vidite da je telefon krs, zivot je postao gori itd itd... velika je to bolest 🙂

Malo ozbiljnosti sada 🙂

Realno stanje stvari je da je A9 i dalje zverka od procesora a ima i dobru grafiku(izmedju tegra 2 i tegra 3). Za 99% igara ni ne treba quad core preko 1.5ghz veci clock znaci i vecu potrosnju baKterije. Jedina prava stvar po meni je big little konfiguracija.

Ono zasta ja vidim da treba povecavati performanse procesora jeste dock mogucnost OS sistema tipa ubuntu gde treba da radi na desktop OSu i da projektuje na ekran monitora kada se stavi u dock cime u osnovi telefon postaje desktop PC. Ali ko to koristi?

Kome treba kamera na telefonu neka uzme nokiju ili iphone a ne lg 🙂 U svakom slucaju slazem se da to ne treba da bude presudan faktor kod odabira LG telefona jer im to sigurno nije najjaca strana.

4x je bolji telefon tu nema price, ali ako moze da se uzme za neku malu razliku (do 50e) onda se isplati za sve preko toga mislim da je bacanje para.

Poslednja izmena:
Zabrljavelo mi secanje, pobrkao sam modelLg optimus 3d p920 sa 4x HD. Moja greska.

Taj time catch je nesto na foru continous shot sa auto review? Hvata 6 slika i daje ti da izaberes najbolje. Ako je to to onda l9 ima istu funkciju.
Smesne su mi opaske na racun procesora preko 1ghz sa dva i vise jezgara.

Continuos shot, kao npr na HTC One X pravi slike posle okidanja, a time chatch pre nego sto okineš.

Realno stanje stvari je da je A9 i dalje zverka od procesora a ima i dobru grafiku(izmedju tegra 2 i tegra 3). Za 99% igara ni ne treba quad core preko 1.5ghz veci clock znaci i vecu potrosnju baKterije. Jedina prava stvar po meni je big little konfiguracija.

Ono zasta ja vidim da treba povecavati performanse procesora jeste dock mogucnost OS sistema tipa ubuntu gde treba da radi na desktop OSu i da projektuje na ekran monitora kada se stavi u dock cime u osnovi telefon postaje desktop PC. Ali ko to koristi?

Pa najviše u igrama se i vidi razlika, zato što postoje mnoge tegra 3 ekskluzive.

Ja koristim ovo drugo, na svoj Nexus 7 sam povezao usb hub, na njega tastaturu i miša, to može da zameni netbook bez problema. N7 nažalost nema mhl, a 4X HD ga ima, pa uz to može i na tv/monitor da se zakači, čime dobijaš mali pc

jel to bio novi update???vidim da ima v20d...jel ima neke promene??
i ako mi je fon rutovan i ja ga apdejtujem na novi oce se izgubiti rut??

Нећеш изгубити root ако чекираш survival mode у supersu или ota root keeper ако имаш superuser😉

Nazad
Vrh Dno