Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
166MHz strap ti omogucuje da doguras na 5GHz (za i5-4430) ako procesor moze na toliko e sada koliko ce ko da stavi na njemu je. bas me zanima sta ce od svega ispasti sto se toga tice.

I mene bas zanima sta ce na kraju ispasti.

Mislim 166Mhz za BLCK nije malo, jer bi u tom slucaju i i5 4430 u teoriji mogao da dosegne citavih 5312Mhz. Jedino da naprave nekako odnos, mnozioca i BLCK-a, tj kada se BLCK poveca, mnozilac se smanji sa recimo 32 na 28 recimo. Ali to deluje malo komplikovano. Mora se nekako OC non K modela ograniciti posto je razlika u ceni izmedju i5k i i5 non k citavih 55$.

jeste li siguni da ce na svim i5/i7 moci da se pomera BUS speed? mozda ce to samo moci na "K" verziji procesora, ili ce ici samo do 125MHz sto opet nije malo. ;)

Pa i to je opet odlicno. Haswell na 4,3Ghz bi trebalo da ima performanse kao Ivy na 4,6Ghz sto i nije toliko lose kada se uzme u obzir da su u pitanju zakljucani modeli.

tako nekako druze. :)

@Kosta, ne pratis na casu. Bilo na prethodnoj strani. :p

Kakva bolest X87 Xpower. Ova sad Z77 MPower je vrhunska ploca, mozda i bolja od Maximus V Extreme. Kakvog je kvaliteta i koliko faza ima, govori i 2x8 PIN EPS, mada 99% ce moci da radi i sa jednim 8 pinskim, da nekoga na zbuni. Bilo je objasnjenje na jednom forumu da taj drugi 8 pin nije potreban sem u vanrednim situacijama. :)

@Kosta, ne pratis na casu. Bilo na prethodnoj strani. :p

Kakva bolest X87 Xpower. Ova sad Z77 MPower je vrhunska ploca, mozda i bolja od Maximus V Extreme. Kakvog je kvaliteta i koliko faza ima, govori i 2x8 PIN EPS, mada 99% ce moci da radi i sa jednim 8 pinskim, da nekoga na zbuni. Bilo je objasnjenje na jednom forumu da taj drugi 8 pin nije potreban sem u vanrednim situacijama. :)

nemoj potcenjivati Maximus V Extreme,a i vidim da je imas,nebitno

msi z77 m power je dobra nekazem,ali ona ima uzasan veliki Vdroop,sto nije slucaj kod Maximus V Gene-a,kamoli kod Maximus V Extreme-a
imao sam msi z77 m power plocu iz iskustva ti pisem,inace je ok,mogu jos dodati da je i Asrock Z77 Extreme 6 po tom pitanju bio bolji

Intel Haswell Core i7-4770K vs Core i7-3770K Benchmarks Leaked – Memory Clocked at 3000 MHz
http://wccftech.com/intel-haswell-c...0k-benchmarks-leaked-memory-clocked-3000-mhz/

...Intel’s upcoming Haswell Core i7-4770K benchmarks have been leaked by Coolaler forums showcasing the strengths of Intel’s 4th generation microarchitecture....

...Coolaler said that overclocking the memory on Z87 platforms would be a feast for overclockers and enthusiasts. Although the heating issue still exists on the Haswell processors, but its not as worse as Ivy Bridge’s TIM issue. It could possibly be an issue with the current engineering samples and could be fixed on the retail samples but the Ivy Bridge issue still hasn’t been fixed so far so we doubt Intel would do it again...

5-10%...izgleda da je gotovo vreme velikih skokova za silikon.

nemoj potcenjivati Maximus V Extreme,a i vidim da je imas,nebitno

msi z77 m power je dobra nekazem,ali ona ima uzasan veliki Vdroop,sto nije slucaj kod Maximus V Gene-a,kamoli kod Maximus V Extreme-a
imao sam msi z77 m power plocu iz iskustva ti pisem,inace je ok,mogu jos dodati da je i Asrock Z77 Extreme 6 po tom pitanju bio bolji

Taman posla da je potcenjujem, zna se razlog zasto sam je uzeo (i Formula bi mi bila dobra ali ovo mi iskrslo nesto jeftinije). Pricam za Z77M Power jer ju je ortak pazario pre nekih mesec dana i kod njega smo testirali moj stari i5 3570K koji je bio skalpiran. Ne secam se tacno vrednosti napona ali MSI je trzio manji napon za 5Ghz 24/7 nego MVE sto me je jako iznenadilo jer sam ga svo vreme obradjivao da uzme Maximus V Formulu umesto M power-a. Na kraju sam pogledao sve moguce review-ove vezane za plocu i tacno se vidi da je u tom cenovnom segmentu oduvala konkurenciju. Mislim da su neki i pisali da je navodno bacanje para uzimati Asus Maximuse pored MSI-a ali ja tvrdim suprotno! ;)

OnTopic,

Pa ocekivani dobici Clock-Per-Clock, 8-10% kao i Sandy & Ivy. Memorija se klokuje brutalno, jos kada bi i procesor isao kao sto kazu na 5Ghz i to na vazduhu, bila bi to fina kupovina. Tek iGPU sto razbija na Haswell-u. :O

Taman posla da je potcenjujem, zna se razlog zasto sam je uzeo (i Formula bi mi bila dobra ali ovo mi iskrslo nesto jeftinije). Pricam za Z77M Power jer ju je ortak pazario pre nekih mesec dana i kod njega smo testirali moj stari i5 3570K koji je bio skalpiran. Ne secam se tacno vrednosti napona ali MSI je trzio manji napon za 5Ghz 24/7 nego MVE sto me je jako iznenadilo jer sam ga svo vreme obradjivao da uzme Maximus V Formulu umesto M power-a. Na kraju sam pogledao sve moguce review-ove vezane za plocu i tacno se vidi da je u tom cenovnom segmentu oduvala konkurenciju. Mislim da su neki i pisali da je navodno bacanje para uzimati Asus Maximuse pored MSI-a ali ja tvrdim suprotno! ;)

OnTopic,

Pa ocekivani dobici Clock-Per-Clock, 8-10% kao i Sandy & Ivy. Memorija se klokuje brutalno, jos kada bi i procesor isao kao sto kazu na 5Ghz i to na vazduhu, bila bi to fina kupovina. Tek iGPU sto razbija na Haswell-u. :O

Kažeš manji napon, misliš na onaj podešen-ukucan u BIOS-u, ili realan konačan napon koji se izmeri multimetrom? To verovatno znaš da nije isto...

Pa manje više očekivano je, mada sam ja mislio da će dobici biti konstantno oko 10 %, a ne da za pojedine testove bude samo 1.2 % dobitka...no dobro bitno je da će overklok biti dosta olakšan, smanjiće se zagrevanje u odnosu na Ivy Bridge i kada se srede programi Haswell će raditi dosta bolje nego sa sadašnjim neoptimizovanim programima i igrama.

Samo još nije jasno da li će se u potpunosti srediti problem sa zagrevanjem ili samo delimično.

a ti bi da mozes da ga stavis na svoju praistorijsku P35 plocu?

To je 16 faza ustvari ili čak i manje, pogledajte malo bolje i brojite samo one crne komponente a ne sive - čist marketing! ;)
A da ne kažem da kvalitetnih 8 može biti i bolje od ovoga, već sam o tome pisao neću opet...

Ispravili su naslov. :D

MSI Teases Z87 XPower Motherboard With Military Class 4 Components – Features 16 Power Phases
http://wccftech.com/msi-teases-z87-...-class-4-components-features-32-power-phases/

Pored XPower, spominje se i MPower MAX ploca.

MSI Also Teases Z87 MPower MAX Motherboard With Military Class 4 Components
http://wccftech.com/msi-teases-z87-mpower-max-motherboard-military-class-4-components/

Fino nema sta, kakav cu ja skok namestiti sa g530 na Haswell i5 ;)

Ako sam dobro razumeo kasnije ce izaci ploce sa ispravljenim cipsetom, da li ce te "druge" ploce nositi nekakvu oznaku (b3 bilo za s1155) i kada se ocekuju?

lepo, lepo!
:)

Biram u skladu sa dokolicom, ako sam mnogo dokon onda se zanimam sa hardverom i razne neke druga stvari kojima se dokoni zanimaju :D:p
Do skoro sam bio mnogo dokon, a mene dokolica ume skupo da kosta hehehhee :D

pa i nije neka bash razlika vredna cimanja, ali ako je u pitanju razonoda...ondak sha fali.
nego, greota kad smo bash 970-icu sredili :)

btw, na koliko sada ide 970?
sorry za off

Moze bez problema na 4.4ghz ht off, ali novi bios ne dozvoljava stablan klok tako da radi na 4.3ghz, temperatura do 73c. Kada je kuciste polozeno ne prelazi ni 63c, ali kada se ispravi zbog nacina montiranja ploce u kuciste kuler malo pretegne i ne naleze bas kako bi trebalo, pa je zato temperatura 73c.
Ona tvoja pasta tecni metal ludilo, hehehe oborila temperaturu u kombinaciji za ventovima za 15c :D Pre intervencije, na vazduhu je bilo 4ghz 78c :p

Reklo bi se po testovima da nije neka razlika, ja ocekujem veci oc potencijal 4.7 - 5ghz tako da je to sa ovih 10% +10% na klok, dobitak od ukupno 20% :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno