Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvi utisak, kula sat je previse zavucen u cosak... i crno nebo mi nekako smeta...

Kako da ne.
Nebo je creno jer je bilo oblačno, pa se zvezde nisu videle. Mislim da je sat OK, ja sebi ovde zameram što nisam ostavio malo više neba da slika može da diše ali dobro, biće bolje.

Ne da se Djole.

Pitanje za Kizu: zasto nisi poneo S100 na koncert ?

@dulsrules: S100 ipak nije za nesto ovako ozbiljno i zahtevno. Ali i ja imam zelju da ga isprobam u ovakvim uslovima, a to cu najverovatnije i izvesti 30. aprila 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Đorđe, Đorđe, opet se boriš sa kritikama a svaka je na mestu... Mislim da je i driver rekao prošle godine u foto temi, ovakve fotografije se prave za vreme plavog sata, kada nebo nije još uvek crno, odmah posle zlatnog sata. Zvezde ćeš ionako teško uhvatiti u gradu, onda gledaj bar da uhvatiš nebo u zanimljivim tonovima.

Konačno neko ko je konkretno rekao šta ne valja, hvala ti!
Ja sam ovde radio noćnu fotografiju i to je ono što me impresioniralo, spori zatvarač i ISO, slikao sam sa ranca, on mi je služio kao stalak.

A sta ce ti, ako vec imas neki stalak pa je aparat miran (ako sam razumeo), ISO 1600? Zasto nisi jos dosta spustio brzinu zatvaraca, pa da dobijes i fin efekat na vodi? Osim ako si bas hteo ovakvu vodu... Uglavnom fotka ko fotka nije nesto impresivno, a moze i bolje, ali opet imam ja i gorih lol

Lep kucov.

45883664.jpg
61742448.jpg

Poslednja izmena:
Prva je totalno los kadar tj. ne znam zasto si ovako kropovao...druga nije losa, moglo je malo mesta jos da bude na levoj strani cisto kad vec tamo gleda i molim te zaboravi na clarity ili koji si vec sharpening ovde narihtao na max

Prvi put sam slikao ovako nesto (i jako jako sam ljut sto sam poneo samo 35mm 🙁 )

Poslednja izmena:
Druga je jako kropovana, prva i ne baš. Volim kad fotka ima kristalno jasan prikaz, to mi je tako Rock! Nisam mogao više mesta da ostavim sa leve strane jer se vidi gol i sve mi kvari.
Prva fotka je čist momenat u fotografiji, tekma teče svojim tokom, zapisničar bleji, a ja sam pozvao malu da mi malo pozira, mada i drugu sam navato na 'blic'. 😉
Sportska fotografija u hali i na otvorenom. :d
s16
Zar nisi mogao nekako da ubiješ to svetlo na licima, highlights ili temp ili oboje?

Poslednja izmena:
A jel ume neko bez ikakve obrade i cropovanja da odradi neku dobru sliku 🙂 Ne pitam iz zle namere vec me zanima da li postoji i takva kategorija modernih fotografa ili se podrazumeva da je obrada neophodna.

Iskreno od kad sam kupio prvi aparat koji je imao RAW, prestao sam da pucam JPEG. Generalno jpeg direkt iz aparata mi se ne svidja i nikad mi se nije svidjao, ne vezano za aparat, s toga obrada u smislu boja/ostrine/shadows itd mi je neophodna a kako ucim tako sve manje kropujem.

Poslednja izmena:
^ Potpisujem 🙂

A jel ume neko bez ikakve obrade i cropovanja da odradi neku dobru sliku 🙂 Ne pitam iz zle namere vec me zanima da li postoji i takva kategorija modernih fotografa ili se podrazumeva da je obrada neophodna.

Teško (zavisi i od tipa fotografije). Osim ako ne uspeš da stvoriš uslove (svetlosne) koji će zameniti obradu. A to je posao i po, plus nije uvek moguće.

Iskreno od kad sam kupio prvi aparat koji je imao RAW, prestao sam da pucam JPEG. Generalno jpeg direkt iz aparata mi se ne svidja i nikad mi se nije svidjao, ne vezano za aparat, s toga obrada u smislu boja/ostrine/shadows itd mi je neophodna a kako ucim tako sve manje kropujem.

100% tačno
Momenti jesu dobri ali ovo su meni uništene fotke tim svetlom, ***, ja bi njih brisao.

Teško Borise, da pogodiš momenat, svetlo, objektiv. Ne znam, to može neko ko se bavi studijski, pro, ali takav fotograf ima FF aparat i iskustvo u radu od bar 10+ godina. Mi smo ovde još uvek mali. 😛
Možda ovi što rade za Rojters ili neke ozbiljne ilustrovane novine.

Hahah 😀

Smejte se koliko hoćete, to je moje mišljenje, svetlo im je spržilo lice, pogotovo što druga fotka kipi od šuma, kao mobilnim da je slikano, ne sviđa mi se i ćao! ,)
Možda da si probao crno belo, pa mu daš malo dramatičniji izgled...

Poslednja izmena:
A da ti kalibrises monitor? Jer verujem da na nekalibrisanom tn/amoled (i slicnim prenapucanim ekranima) ova fotka hoce da eksplodira zajedno sa ekranom :d Kod mene kad gledam, nigde nista nije pregorelo. Ja sam mislio da se ti bunis zbog boje a tebi ustvari gori monitor ,)

Mobilni moze da sanja ovakav sum 🙂

Aa dobro i to je moguće ali i stvar ukusa, npr. fotke Block out-a su mi bolje.

Moj prvi muški portret, nadam se da nije suviše gej. 😀

38746787.jpg

Teško (zavisi i od tipa fotografije). Osim ako ne uspeš da stvoriš uslove (svetlosne) koji će zameniti obradu. A to je posao i po, plus nije uvek moguće.

Ali onda dolazimo do toga da skoro svako moze da bude 'fotograf' danas 🙂 Okines skoro pa sta hoces, i posle LR i crop odrade 80% posla 🙂

Poslednja izmena:
^ Ne, jer fotke su se oduvek obradjivale. I u vreme filma, pa i sada kada se fotka npr. kompaktom i izadje "direktno iz aparata" - i to je obradjeno. Nije obradjeno u PS ili LR, ali je obradio softver aparata (doostrio, pojacao kontrast, boje napucao, itd).

Istina, danas je lakse napraviti dobru fotku, jer mozes da okidas i okidas snimaka koliko hoces dok ne naucis (ranije je koriscen skupi film, pa nije bilo sala okinuti 100 snimaka) a i mozes sam da obradis fotku (ako znas) u nekom od foto programa.

Ali da svako uz foto programe moze da bude dobar fotograf - klik. Kao sto i svako ne moze da bude pilot, programer, pecaros, balerina, fudbaler...

Pozdrav!
MrBigJump.gif

@djordje29, lepo si se poigrao kontrastom, ali ima jedno zlatno pravilo " ivica nosa ne sme da prelazi ivicu lica, tako dobijes oko koje ckilji .... "

To nisam znao, hvala!
Atmo šta je tu kriminalno, budi konkretniji.
Borise, današnji programi ti samo olakšavaju da lakše iskažeš svoju umetničku stranu. 😉

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno